Şimdi Ara

Kendi Sıvı Soğutmanı Kendin Yap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla bu sıvı soğutma zıkımı etkili ama gereksiz derecede pahalı bi sistem.
    Biraz araştırmayla içinde ne kadar dandik ama ne kadar kazık parçalar olduğunu görmek içten bile değil.
    Ben de neden bende olmasın bi sistem hem böyle kolay hem böyle pahalı olamaz deyip kendi sıvı soğutma sistemimi yapmaya karar verdim.

Başta akvaryum motoru düşündüm ama su çekme kısmana su geçirmeyecek şekilde bağlamak oldukça sıkıntılı.
    Bu nedenle araçlarda kulanılan cam suyu sıkan motorları kullanmayı düşünüyorum.
    hem 12 volt, hem verimli, hem bağlantı noktaları kullanışlı, hem de küçük.

İşe iki adet küçük parça almakla başlayacağım ve günler geçtikçe sistemi geliştireceğim.
    Ama mümkün olduğunca az para harcamaya çalışacağım.

Sizlerden de küçük bir isteğim var.
    Acaba bu işlerle daha önce uğraşan bilgisi olan arkadaşlar sivri fikirler verebilirler mi?
    Teşekkürler.

İlk malzemelerim;

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/carub-cam-su-motoru-fiat-tempra-tipo-uno-opel-a-116655018

http://www.n11.com/cooler-master-rl-cuc-cnu1-waterblock-aqua-trident-cpu-fan-P22656226

• firatkrky kullanıcısına yanıt
    Cam suyu moturu'nun iyi bir devir daim yapacağı biraz şüpheli. başka motorlar arana bilir!
  • Su işi Türkiyedeki mevcut ürünler ile costom bazında sağlıklı olmz pek,eksik donanım çok olur.Benimde su soğutmam var ve yurtdışından aldığım ürünler ile toplamışdım.
    sidewindercomputers.com adresinden bu iş ile alakalı tüm ürünleri bulabilirsiniz.Her ürün problemsiz kargolanıyor.
    Ortalama olarak işlemci+anakart+ekran kartı soğutması için 600 tl gözden çıkarmalısın.Ekran kartı olmayacaksa sistemde fiyat 400e kadar inebilir.Böyle bir sistemde özellikle OC yapacaksanız çok sağlam bir kombinasyon olur.

Tavsiyem costom için yurtdışına yönelin,hazır olanlar içinse (sadece işlemciler için) corsair'in ürünlerini tavsiye edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: er36po

Cam suyu moturu'nun iyi bir devir daim yapacağı biraz şüpheli. başka motorlar arana bilir!

Bana küçük ve kullanışlı gelmişti nasıl bi motor önerirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

Su işi Türkiyedeki mevcut ürünler ile costom bazında sağlıklı olmz pek,eksik donanım çok olur.Benimde su soğutmam var ve yurtdışından aldığım ürünler ile toplamışdım.
    sidewindercomputers.com adresinden bu iş ile alakalı tüm ürünleri bulabilirsiniz.Her ürün problemsiz kargolanıyor.
    Ortalama olarak işlemci+anakart+ekran kartı soğutması için 600 tl gözden çıkarmalısın.Ekran kartı olmayacaksa sistemde fiyat 400e kadar inebilir.Böyle bir sistemde özellikle OC yapacaksanız çok sağlam bir kombinasyon olur.

Tavsiyem costom için yurtdışına yönelin,hazır olanlar içinse (sadece işlemciler için) corsair'in ürünlerini tavsiye edebilirim.

Benim içerledigim durum birazda bu aslında. Kendi ekran kartımı satsam daha iyi bi kart güzel bi ssd ve ram alabilirim bu paraya ben daha çok az paralara kendim yapmak istiyorum bu işi

• firatkrky kullanıcısına yanıt
    Oncelikle basarilar diliyorum bende dusunuyorum yarin oburgun fikir alis verisi yapabiliriz. Ssd ile ilgili ben bir konu acmistim samsung evo 840 modelini onerdiler kullanan arkadaslar Turkiyede 380 tl civarinda ram olarak ben corsair venegane cl 9 8 gb 1600 mhz kullaniyorum tek modul ben 125 tl ye almistim suan biraz yuksek herhalde dolarin ayari tutmuyor ama kendi pasif sogutucusu heybetli goruntusu performansi sahane tavsiye ederim

• cam suyu motoru kollanma bende düşündüm onu ama baya yer gezdim sanayide bana dediler ki motor sadece 2 dk çalışınca bile ateş gibi oluyormuş haberin olsun ne kadar doğru bilemem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu konuda aslında uygulaması nasıl olur bilemiyorum gerçi benim lapopu açmışlığım var baya karmaşık bir mekanizma normalde bildiğimiz her zaman fan işlemcinin üstünde olur ve işlemciye direkt hava verir , adamlar samsunglara daha tuhafıma giden ama biraz daha değişik bir sistem kurmuşlar işlemcinin üstüne bakır ama işlemcinin üstüne konulmuş uzun bir çubuk vardı ve diğer ucu fana gidiyordu . yani işlemci ısınacak çubuk ısınacak bu çubuk ısıyı diğer uca ilettiğinde fan o uca hava vererek ısıyı azaltacak dolayısıyla diğer uç da soğuyunca işlemci soğuyacak. bana çok verimli gelmedi doğrusu aşırı ısınma olduğunda iletmek için geçen o 4-5 saniye bile işlemciye zarar verebilir . yani anlık ve güçlü bir soğutma şart. onun için direkt klima tarzı bir sistem üzerinde durulabilir klimanın küçültülmüş hali direkt işlemcinin üzerine montelenebilir, klimanın dışarıda duracak aksamıda laptopun uygun bir köşesine konabilir. tabi o sistemi iyi kurmak lazım sonuçta gaz var içindeki borularda klimaların. belki biraz pahalı olacak 400-500 liradan aşağı olmaz ama üretilmeli bütçesi olan alır. özellikle oyunlarda pc de donmalara yol açıyor aşırı ısınma. sizce burada anlattığım evlerimizdeki klima sisteminin küçültülmüş hali pclere uygulanabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih19uyar

cam suyu motoru kollanma bende düşündüm onu ama baya yer gezdim sanayide bana dediler ki motor sadece 2 dk çalışınca bile ateş gibi oluyormuş haberin olsun ne kadar doğru bilemem

Doğrudur kardeş o zaman cam suyu motoru kullanmayayim. Ama nedense parçaları topladığımda ciddi anlamda 100 tl etmeyen bi sistem neden 300,500 hatta 600 tl oluyor anlayabilmiş değilim. Başka sayfalarda kendi elleriyle cnc olsun farklı parçalar olsun birleştiren arkadaşlar toplamda 170,200 tl arası para harcamışlar. Üstelik üreticiler bu ürünleri toptan ürettikleri için 200 tl'den daha düşük olması gerekirken bu iki kat fark nereden kaynaklanıyor anlayabilmiş değilim. Şimdi bulup satın alman gereken radyatör kaldı ama bulamıyorum sadece radyatör satan bi merci...

• quote:

Orijinalden alıntı: ModernBirVatandas

bu konuda aslında uygulaması nasıl olur bilemiyorum gerçi benim lapopu açmışlığım var baya karmaşık bir mekanizma normalde bildiğimiz her zaman fan işlemcinin üstünde olur ve işlemciye direkt hava verir , adamlar samsunglara daha tuhafıma giden ama biraz daha değişik bir sistem kurmuşlar işlemcinin üstüne bakır ama işlemcinin üstüne konulmuş uzun bir çubuk vardı ve diğer ucu fana gidiyordu . yani işlemci ısınacak çubuk ısınacak bu çubuk ısıyı diğer uca ilettiğinde fan o uca hava vererek ısıyı azaltacak dolayısıyla diğer uç da soğuyunca işlemci soğuyacak. bana çok verimli gelmedi doğrusu aşırı ısınma olduğunda iletmek için geçen o 4-5 saniye bile işlemciye zarar verebilir . yani anlık ve güçlü bir soğutma şart. onun için direkt klima tarzı bir sistem üzerinde durulabilir klimanın küçültülmüş hali direkt işlemcinin üzerine montelenebilir, klimanın dışarıda duracak aksamıda laptopun uygun bir köşesine konabilir. tabi o sistemi iyi kurmak lazım sonuçta gaz var içindeki borularda klimaların. belki biraz pahalı olacak 400-500 liradan aşağı olmaz ama üretilmeli bütçesi olan alır. özellikle oyunlarda pc de donmalara yol açıyor aşırı ısınma. sizce burada anlattığım evlerimizdeki klima sisteminin küçültülmüş hali pclere uygulanabilir mi ?

O iş biraz zor hocam ya bu klima sistemleri soğutmak için o kadarda küçük olmayan alanlar kullanmak zorunda bu nedenle o kadar küçük bi alana sığdırmak klimanın verimini zaten düşürür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.