Şimdi Ara

Kendiliginden reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar xp hosgeldiniz ekranından sonra firefox hata raporu geliyor ekrana hicbir sey yapmadan ve birkac saniye sonra windows kendini resetliyor. Aklıma ilk virus geldi. Halbuki windows guncellestrmelernı yuklesin diye kapatıp actım sadece. Baska bir sorun olabilir mi guvenli kipten sistem geri yukleme yapsam vıruse etki etmez sanırım.

• Güncellemeyi tam yapamamış. Sistem gümlemiş. Windws xp cdsi takıp onar dersen işe yarayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 14 Ağustos 2010; 0:45:49 >
  • Güncellestirmeleri indirirken net baglantım kopmustu. Guvenli modda acıp sistem geri yukledm daha sonrada avastla taratıp 8 virus sildım yeniden başlattığımda server.exe kendini sonlandırdı. Hepsiyle boşa uğraştım demek. Repair deniyorum şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Finsternis

Güncellestirmeleri indirirken net baglantım kopmustu. Guvenli modda acıp sistem geri yukledm daha sonrada avastla taratıp 8 virus sildım yeniden başlattığımda server.exe kendini sonlandırdı. Hepsiyle boşa uğraştım demek. Repair deniyorum şimdi.

Onarımdan sonra tekrar update isteyebilir. Çünkü güncellemiş dosyları silip cd içinde bulunana orjinal dosyalar yüklenecek.
  • Bu updateyi tamamen kapatsam nolur?
  • quote:

Bu updateyi tamamen kapatsam nolur?

güncelleştirmeleri tamamen kapatsak ne olur? fakat aklıma şimdi geldi laptop güncelleştirme var dediğinde biraz araştırdım uzaktan bir hackerın ulaşamaması için bulunan açık kapatma güncelleştirmesi vs vs şeyler yazıyordu... yabancı kişilere karşı kendimizi korumak için gerekli sanırım.
  • quote:

Birşey olmaz. Windows sorunsuz bir şekilde çalışır. Ama bence kapat. Çünkü çok fazla gerekli bişey değil. O kadar güvenlik açığı diyorlar. Ancak sağlam antivirus ile onu halledersin. Hem ne kadar windows update dersen o kadar pc ağırlaşır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

quote:

Birşey olmaz. Windows sorunsuz bir şekilde çalışır. Ama bence kapat. Çünkü çok fazla gerekli bişey değil. O kadar güvenlik açığı diyorlar. Ancak sağlam antivirus ile onu halledersin. Hem ne kadar windows update dersen o kadar pc ağırlaşır.

orasıda doğru çok fazla yer kaplıyor. zaten office günelleştirmelerini tamamen kapattım, sadece defender güncelleştirmelerini yüklüyorum aradada window için gerekli olanları. peki sağlam bir antivirüs için hangi programa güvenebiliriz? hiç bir şekilde hackerlara açık vermek istemiyorum.

• Sistem onarma yaptım çok şükür resetsiz ve hatasız açıldı pc. Ama şu an çok kasılıyor ve sürekli bir şey yükleniyor gibi gözüküyor fare imleci. Halbuki 10 dakkaya yakın zaman oldu pcyi açalı.
  • Çalıştırdan msconfig yaz. Orada başlatma sekmesi var. Oraya gir. Ve başlangıçta açılan tüm programların işaretini kaldır. Clam antivirus portable'yi googleden arayıp indir. Aç ve güncellemesini yap. Sonra taramaya ver.
  • Şu an avast durmadan truva atı engelliyor. ClamWin de tarama yapıyor. Sonu nereye gidecek bakalım.
  • Ben güvenlik olarak avira+anti malvare+spybot öneriyorum. Hem free hemde tam koruma. Öyle ntrona kasperskya filan para vermeye lüzum yok.

Şu avast ile clamwin aynı anda tarama yapmazsa daha iyi olur. HDDnin kafasını zorlar aynı anda 2 farklı okuma işlemi yapmak. Hatta kaldır avastı yukardaki arkadaşa dedikleri mi kur. Pişman olmazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 14 Ağustos 2010; 2:08:31 >
  • quote:

Ben güvenlik olarak avira+anti malvare+spybot öneriyorum. Hem free hemde tam koruma. Öyle ntrona kasperskya filan para vermeye lüzum yok.

Şu avast ile clamwin aynı anda tarama yapmazsa daha iyi olur. HDDnin kafasını zorlar aynı anda 2 farklı okuma işlemi yapmak. Hatta kaldır avastı yukardaki arkadaşa dedikleri mi kur. Pişman olmazsın.

Bitdefender 1 senelik key veriyor ücretsiz

http://www.bitdefender.co.uk/site/Promotions/free24hours/

• quote:

Orijinalden alıntı: doktorahmet1970

quote:

Ben güvenlik olarak avira+anti malvare+spybot öneriyorum. Hem free hemde tam koruma. Öyle ntrona kasperskya filan para vermeye lüzum yok.

Bitdefender 1 senelik key veriyor ücretsiz

http://www.bitdefender.co.uk/site/Promotions/free24hours/

Bit defenderi daha önce denemiştim. kasmıştı bayağı. Ancak yeni sürümünü bilmiyorum. Denemeye değer.

• Trend Micro İnternet Security kullanıyorum şu an. Laptopla beraber geldi sanırım 2-3 ay kullanabilcem. hem bilgisayarı kasmıyor hemde iyi bir koruma sağlıyor. iyi bir programmı acaba bilginiz var mı? eğer iyi bişeyse kullanma bitince almayı düşünüyorum lisanslı olandan.
  • Ben zaten yukarda paralılara kötü demedim. Para vermeye bence gerek yok dedim. Para verilen her antivirus ve internet security iyidir. Benim kendi kullandığım free. Bu nedenle onu önerdim. Yoksa paralı kullanmakta bir sakınca yok. Trend micro iyidir. İnternette birçok antivirus testleri var. Onlara bakarak av seçimi yapabilirisin.

@Finsternis
    senin durum noldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 14 Ağustos 2010; 2:25:42 >
  • Tarama devam ediyor. Bittikten sonra sırasıyla yukarıda bahsettiğiniz programları kurup taramaya devam etsem mi?
  • quote:

Ben zaten yukarda paralılara kötü demedim. Para vermeye bence gerek yok dedim. Para verilen her antivirus ve internet security iyidir. Benim kendi kullandığım free. Bu nedenle onu önerdim. Yoksa paralı kullanmakta bir sakınca yok. Trend micro iyidir. İnternette birçok antivirus testleri var. Onlara bakarak av seçimi yapabilirisin.

@Finsternis
    senin durum noldu?

yanlış anlama amacım eleştiri değildi sadece kullandığım programımın durumunu öğrenmeye çalıştım. neyse arkadaşın konusunu daha fazla meşgul etmiyim. teşekkürler.
  • quote:

Tarama devam ediyor. Bittikten sonra sırasıyla yukarıda bahsettiğiniz programları kurup taramaya devam etsem mi?

Tarama bittiğinde zaten virus kalmaz. Avastı kaldırırsın. Dediklerimi kurarsın. Sonra keyfine bakarsın. Dediklerimle full sistem taramasını şimdi yapmasanda olur. Yarın öğlen sakin kafayla helledersin. Clamwin AV zaten sadece tam sistem tarasında virusları bulmaya odklı bir antivirus. Yani öyle eş zamanlı koruması filan yok. USB belleğinde taşıyabileceğin mobil bir program olduğu için bayağı bir virus sypware, keylogger, malvare gibi şeyleri tanıyıp siliyor. O taradıktan sonra makinen temilenir zaten.

Birde ccleaner ve defraggler gibi programları haftada bir kullanmanı öneririm. CClenaer windowstaki birikmiş gereksiz dosyaları ve kayıt defterini temizliyor. Defraggler ise disk birleştirme yapıyor. Bunlarla birlikte sistemin süper hale gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kliso

quote:

Ben zaten yukarda paralılara kötü demedim. Para vermeye bence gerek yok dedim. Para verilen her antivirus ve internet security iyidir. Benim kendi kullandığım free. Bu nedenle onu önerdim. Yoksa paralı kullanmakta bir sakınca yok. Trend micro iyidir. İnternette birçok antivirus testleri var. Onlara bakarak av seçimi yapabilirisin.

@Finsternis
    senin durum noldu?

yanlış anlama amacım eleştiri değildi sadece kullandığım programımın durumunu öğrenmeye çalıştım. neyse arkadaşın konusunu daha fazla meşgul etmiyim. teşekkürler.

Sen de saol. Ne demek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.