Şimdi Ara

Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
4
Favori
9.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eline sağlık abi çok güzel olmuş merak ettiğim şey geri taktıgın zaman sarkma falan oldu mu .?
  • Ya sorması ayıp yenge bu işlere ne diyor

Ben de kendi aracımin koltuğunu kış günü sökmüştüm , koyun peyniri suyu dökülmüştü ve süngere kadar geçti. Kılıfı ve kumaşı soktum yikadim ve süngeri de okulun yangın sondurme hortumu ile kopurterek yikadiM
    .(UYARİ!! ASLA KOKTUK SUNGERİNİ KIŞ GUNUNDE YİKAMAYİN )

1 Hafta kurumadi, hem de okulun boş bir sınıfında karşısına 2 tane UFO koyup isitmama rağmen , perişan oldum ,sonunda arabayı sattim kurtuldu.

Konuyu bağlayacak olursam eşim bu olaydan sonra iliskimizi tekrar gözden geçirecegini soyledi.

Boyle takintilarim ve ugraslarim onu gelecek adına tedirgin ediyormuş .

Sonra işçi tutmayı öğrendim . çok kolay hem de , yevmiyeci tutuyorsun o yapıyor . hem o da para kazanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: VoLKaN067

Arkadaşlar son olarak ön koltukların sırtık kısımları kaldı. Ancak bilirsiniz bu MPV araçların ön koltuk arkalarında küçük açılıp katlanabilir servis masaları var. Benim servis masalarını yerinden çıkartmadan işi tamamlamam mümkün değil. Bu servis masaları da koltuk gövdesine perçinli görünüyor. Bu perçinleri sökmenin kolay bir yolu veya sökme aleti var mıdır? Ne tavsiye eder ne önerirsiniz bunları sökmek için?
     Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları...

Elinize sağlık..Perçinleri sökmenin en kolay yolu aslında matkap ile perçinin içinden geçmek..Gençliğimde bir süre panjur montajında çalışmıştım o şekilde sökerdik.Ama arkasına ulaşma imkanınız varsa arkada kalan şişmiş kısmı keserekde çıkarabilirsiniz.daha sonra aynı şekilde perçin makinası ile perçinlenebilir uygunsa vidada atılabilir ama araçta devamlı titremeye maruz kalacagı için vidanın gevşememesi için önlem almak iyi olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Harika bir çalışma. 2 kez yikamaniz da takdire şayan. Acaba kurutma makinesinde kurutsak küçülme olur mu?

Açıkçası kurutma makinasına atmaya cesaret edemedim. Aslında gerekte kalmadı çamaşır makinası 1000 devirde sıkma yapınca neredeyse kuru çıktılar ve 1 gün olmadan tam anlamıyla kurudular.

• quote:

Orijinalden alıntı: lmfaopalio

eline sağlık abi çok güzel olmuş merak ettiğim şey geri taktıgın zaman sarkma falan oldu mu .?

Hayır 2 kez 60 derecede yıkamama rağmen hiç bir sarkma problemi olmadi. Gayet sıkı bir şekilde yerlerine oturdular.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Ya sorması ayıp yenge bu işlere ne diyor

Ben de kendi aracımin koltuğunu kış günü sökmüştüm , koyun peyniri suyu dökülmüştü ve süngere kadar geçti. Kılıfı ve kumaşı soktum yikadim ve süngeri de okulun yangın sondurme hortumu ile kopurterek yikadiM
    .(UYARİ!! ASLA KOKTUK SUNGERİNİ KIŞ GUNUNDE YİKAMAYİN )

1 Hafta kurumadi, hem de okulun boş bir sınıfında karşısına 2 tane UFO koyup isitmama rağmen , perişan oldum ,sonunda arabayı sattim kurtuldu.

Konuyu bağlayacak olursam eşim bu olaydan sonra iliskimizi tekrar gözden geçirecegini soyledi.

Boyle takintilarim ve ugraslarim onu gelecek adına tedirgin ediyormuş .

Sonra işçi tutmayı öğrendim . çok kolay hem de , yevmiyeci tutuyorsun o yapıyor . hem o da para kazanıyor.

Temizlik konusunda titiz olduğundan eşimde bu koltukların temizlenmesini istiyordu. Anca yıkamacılardan istedigimiz sonucu elde edemeyecegimizi anlatıp kendim söküp yıkayınca çok memnun oldu. Sonucu oda çok begendi

• quote:

Orijinalden alıntı: aybasan

quote:

Orijinalden alıntı: VoLKaN067

Arkadaşlar son olarak ön koltukların sırtık kısımları kaldı. Ancak bilirsiniz bu MPV araçların ön koltuk arkalarında küçük açılıp katlanabilir servis masaları var. Benim servis masalarını yerinden çıkartmadan işi tamamlamam mümkün değil. Bu servis masaları da koltuk gövdesine perçinli görünüyor. Bu perçinleri sökmenin kolay bir yolu veya sökme aleti var mıdır? Ne tavsiye eder ne önerirsiniz bunları sökmek için?
     Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları...

Elinize sağlık..Perçinleri sökmenin en kolay yolu aslında matkap ile perçinin içinden geçmek..Gençliğimde bir süre panjur montajında çalışmıştım o şekilde sökerdik.Ama arkasına ulaşma imkanınız varsa arkada kalan şişmiş kısmı keserekde çıkarabilirsiniz.daha sonra aynı şekilde perçin makinası ile perçinlenebilir uygunsa vidada atılabilir ama araçta devamlı titremeye maruz kalacagı için vidanın gevşememesi için önlem almak iyi olacaktır.

Eğerki perçinlerin diğer uçlarına ulaşamazsam tek çare sizin dediğiniz gibi matkapla perçinlerin içinden geçmem gerekecek gibi

• Koltugu sokmek biraz abarti olmus

konu faydali. Bu olayi gorunce Ben de kilifin oturmalik kismini sokup yikamaya karar verdim

• quote:

Orijinalden alıntı: boombip

Koltugu sokmek biraz abarti olmus

konu faydali. Bu olayi gorunce Ben de kilifin oturmalik kismini sokup yikamaya karar verdim

Tavsiye ederim Koltukları sökmek derken aslında MPV araçlarda arka koltuklar zemine vidalı degil. Bir iki mandal vasitasıyla katlayıp rahatlikla yerlerinden alınabiliyorlar. Ön koltuklar ise zemine vidalı olduğundan onları sökme zahmetine girmedim ve arabanın içerisinde söktüm. Gerekte yok aslında çünkü yıkanması gereken 4 parça var. Bu sayı arka tarafta 6 idi. Arababin içi genişliğide fena olmadığından simdilik ön koltuklarda bir sorun yaşamadım.

• Arkadaşlar koltuk başlikları malum vakumlu olduğundan kumaşını ayırmak pek mümkün degil. Ancak onlarda kirli özellikle de soldaki. Bunları temizlemek için ne önerirsiniz?

• Arkadaşlar aradan geçen zaman zarfında temizlik işlemini hemen hemen bitirdim. 3 Adet arka koltuk başlığını çamaşır makinesinde yıkadım. Önlere ait 2 adet başlığı ise su+kosla leke çıkarcı ve sert bir fırça ile fırçalayarak yıkadım. 5 başlığın kuruması oda sıcaklığında 1 günden kısa sürdü. Başlıklarda herhangi bir bozulma olmadı. Arkalar görece daha temizdi. Ön başlıklar çok daha kirli olduğundan önlerde çok daha iyi sonuç aldım.

Arka ve ön başlıkların temizleme öncesi fotoğrafları..
     Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları...

• Arka başlıkları çamaşır makinesinde yıkayacağım için öncesinde bazı ön hazırlıklar yaptım. Zira çamaşır makinesinin iç kazanına ve camını da korumam gerekiyor. Bu hazırlığa ait fotoğraflar..
     Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları...

• Temizlik sonrası ön ve arka başlıkların durumunu gösteren fotoğraflar...
     Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları...

• Yıkanmış ve kuruyan ön başlık ve koltuk sırtlıklarına ait fotoğraflar..
     Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları...

• Ve son sonuç arkadaşlar. Komple kumaşları söküp çamaşır makinesinde yıkandıktan sonra montajı yapılan koltukların son durumu....
     Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları... Kendim yaptığım koltuk temizliği ve sonuçları...

• Arkadaşlar sonuçlar fotoğraflarda görüldüğü gibi çok belirgin. İşin çoğu bitti, sadece ön koltuk arkalarına perçin ile monta edilmiş servis masalarını geri montaj yapma işim kaldı. Bu işi de perçinle değil samun+civata ile halledeceğim. Kısaca işim tamamı hemen hemen 1 haftamı almış oldu. Ancak boş zamanım daha fazla olsaydı 3-4 günde de çok rahat bitebilecek bir iş. Bilgilerinize...
  • Şaka gibi. Bu nasıl bir farktır böyle? Aracın koltuk döşemeleri yeni gibi olmuş.

Keşke benim aracımın da koltuk döşemeleri bu kadar kolay çıksa. Sanırım bazı yerleri yapıştırma. Bundan 5-6 sene evvel

denemiştim ancak çıkaramadan gerisin geri yerine takmıştım her şeyi.

Bir de sizde gördüğüm kadarı ile koltuk dolgularında daha doğrusu süngerlerinde bir yıpranma yok.

Bende ise (aracım 2004 model benim de) özellikle şoför koltuğunda koltun alt minderinin sol tarafında, bacağınızın yanına değen

kısımdaki sünger deforme olmuş.

Youtube da bir kaç video izledim tamiri ile alakalı. Elim yatkın, yapacağımdan şüphe yok ama vakit bulamıyorum.

Vaktim olsa koltuk kumaşları etle tırnak gibi olsa da inatla ayıracağım :)

Yalnız acayip özendim. Hoş benim kumaşlar siyah ama olsun. Lekesini tozunu ben bilirim...

Ellerinize sağlık süper olmuş.

Yanlış anlamaz iseniz özellikle çamaşırlarınızı bir kere daha ekstra durularsanız hem siz hem de çocuk için çok iyi bir şey yapmış olursunuz.

Allah belasını versin deterjanı hayatımıza sokandan diyeceğim de, olmazsa da olmuyor arkadaş...

• üstyayla kullanıcısına yanıt
    Öneri tavsiye ve olumlu görüşlerinizden ötürü çok teşekkür ederim. Bu işin maliyeti pek yok. Ancak fazla emek ve zaman istiyor. Boş bir zaman bulduğunuzda yapmanızı tavsiye ederim. İsterseniz söküm konusununda bir oto döşeme ustasından fikir veya yardımda alabilirsiniz. Benim aracın koltuk süngerlerinde ben en ufak bir deformasyon görmedim. Araç 2005 model olup 4. sahibi de ben olunca bu durumuma şaşırdım. Ancak şunu da söylemeden geçmeyeyim. Araçta kullanılan döşeme kumaşı ve süngeri kalitesi oldukça iyi. Zira süngerler gibi döşeme kumaşlarında da bir deformasyon görmedim. Yıkama sonrası da sünme, sarkma, tüylenme v.s olmadı.
  • Tekrar tekrar ellerinize sağlık.

Sadece eksiklik olarak tek fark ettiğim muhtelif kırışıklıklar.

Garajınız var ise aslında bol buharlı ütü (tabi dikey buhar atabilmesi daha iyi) ya da buharlı temizlik makineleri ile halledebilirsiniz.

Ancak ben hala durup durup fotoğraflara bakıyorum. Maşaallah. Gerçekten çok güzel olmuş.

Şu konuyu keşke yaz başında falan açsaydınız :)

Bu arada benim aracım 2004 307. 11 seneden beri sadece ben, çok nadir de eşim kullanıyor.

Çok titiz olmama rağmen sizin koltuklar arasındaki fark dağlar kadar.

Arka koltuklarda hiç sıkıntı yok ancak şoför koltuğu pek iyi değil, yolcu koltuğu da çok dikkatli gözle ancak anlaşılıyor.

Aslında oto döşeme ustası konusunda haklısınız. Üstelik tanıdık bir usta da vardı, yanına uğramak fikir almak gerek.

Zaten işi başından aşkın kesin nasıl yapıldığını anlatır savar başından :) iş kaçar diye anlatmamazlık etmez :)

Gece Gece aklıma böyle bir şeyi soktuğunuz için de teessüf ederim orası ayrı :)

Görüşmek üzere.

Tekrar ellerinize sağlık. Güzel günlerde kullanın.

• konuyu ilk açtıgın da yorum atmıştım da şimdi son haline bakınca ağzım açık kaldı. valla helal olsun demekten başka bişey gelmiyo elimden :) efsane olmuş güle güle kullanmak dileğiyle
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.