Şimdi Ara

Kendimce bir analiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Maçı kaybetmemizin temel nedeninin futbolcularımızın performansı olduğu aşikar... Futbolcu tercihleri ile ilgili herkesin söyleyeceği mutlaka birşey olacaktır. Onun yerine bu , şunun yerine bu olmaz mıydı? soruları mutlaka sorulacaktır. Bunun sonu yok geçen sene de söylemiştim.

Fenerbahçe'nin bu seneki en büyük eksiği futbolcu performanslarının yerlerde sürünmesi. Ama dünkü maçı daha kötü hale getiren bir futbolcunun inanılmaz umusamazlığı idi...

Webo yetersizdi.
    Meireles çok kötüydü.
    Kuyt çabaladı ama olmadı.

Ama Emre'ye ayrı bir parantez açmak istiyorum...
    Emre Madrid'e gitmeden önce garip bir futbol huyunu kendi üzerine giymişti. İlk yarım saatten sonra kendisini bir bölgeye hapsediyor. O bölgenin dışında ne ofansa destek veriyor ne de defansa yardımı oluyordu. Her maç bu yarımsaatlik dilim giderek kısalmaya başlamıştı. Bu yüzden gitmesiyle karalar bağlamamıştım hatta bundan 2 sene önce yukarıda bahsettiğim nedenden Emre'nin futbolunun değersizleştiğini ifade etmiştim.

Neyse sözü uzatmıyayım...

Konya maçının 2-0'dan 3-2'ye gelmesinin 2 temel nedeninden biriydi Emre... Çünkü bahsettiğim kendi alanı ile ilgili tutucu tavrını hem daha keskin ortaya koymaya başladı hem de kendisini hapsettiği bu alanı giderek küçültmeye başladı. Bu da otomatik olarak diğer yarı alanı kapatmakla görevli futbolcularımızı olumsuz etkiliyor, O'nun daha çok performans göstermesine neden oluyordu. Ancak Emre'ye olan sevgimiz bunu görmeniizi engelliyor olabilir. Ayrıca ilk 15 dakikada (artık 15 dakikaya indi) eski Emre gibi oynadığı için bu araya sıkıştırdığı performansı diğer performansının görünmesini etkiliyor olabilir.

Konya maçında beraber oynadığı Hasan Ali ve Baroni , Emre'nin oyundan düşmesi ile adeta kevgir oldu. Bu maçta da Kadlec ve Meireless aynı duruma düştü. Bekir'in sol kanattaki kifayetsizliğini bildiği için ilk yarıda Meireles'e adeta gözün kulağın Bekir'de olsun denmiş gibi oynadı...Bekir'in kademelerine girmeye çalıştı. İlk yarı özellikle çoğu ara pası keserek takımın nefes almasını sağladı. Ama diğer tarafta Emre çökünce yavaş yavaş Arsenal üzerimize çökmeye başladı. Topu ileriye kullanmak adına, benim "takımı oynatan futbolcu" şekilnde tasvir ettiğim hiçbir oyuncu kadroda olmadığı için (belli ki Ersun Hoca , Emre'nin ofansa da yardımcı olaibleceğini düşünmüş) Fenerbahçe ileri çıkmak da hep zorlandı...

Ersun Hoca'nın hatası Emre'ye güvenmek değildi. Emre'yi niye oynattı diye eleştiremem asla. Ancak Emre'nin sahadaki performasnı görüp O'nu ısrarla sahada tutması Konya maçından sonra bu sezonki bana göre 2. büyük hatasıydı.

Emre yaşı itibariyle belli ki geç form tutacak... Ersun Hoca bu süreçte Fenerbahçe'yi harcatmamalı. Emre formunu bulana kadar kesik yemeli.

Fenerbahçe'nin kadro yapısı itibariyle takımı oynatan vasıfta 2 oyuncuya sahip. Bunalrdan biri Baroni diğeri Salih. Fenerbahçe kim ile oynarsa oynasın. Bunlardan birisi mutlaka ilk 11'de olmalı. Aksi taktirde dün ilk yarıda gördüğümüz topu çıkaramama sıkıntısını her maç her rakipte yaşarız. Baroni performansı konusunda çok eleştiriliyor ki bu eleştirilere ben de katılıyorum ancak bu takımın Baroni'ye öyle ya da böyle ihtiyacı var...

ileride Sow , Kuyt , Webo (emenike) üçlüsü bizim için artık bir lüx. Aykut Kocaman takım da oluşturduğu direnç sayesinde bu üçlüyü çok verimli kullanıyordu. Ancak takımda bir çark çökerse bu üçlü de işlemez hale gelir. Şuan çöken çarkımız çok olduğuna göre bu 3'lüden vazgeçilme zamanı geldi. Zamanımıza göre demode bir taktik 3-5-2 ama bu kadro sanki 3-5-2 için çok uygun. Orta sahaya Holmen ve Alper entegre edilirse F.Bahçe bu dağınık halini sanki üzerinden atabilir gibi geliyor.

Tabi Ersun Hoca bizden daha iyi biliyor. oyuncuları idmana çıkartan o idman performanslarını bilen o... Benimkisi sadece dışarıdan gazel okumak..

• oldboi kullanıcısına yanıt
    hocam emre konusundaki analizine (maçları canlı izleyemediğim için) fazla bir yorumum yok ancak doğruluk payın yüksek gibi duyuyor.
    diğer söylediklerinde de %100 haklısın.
    güzel analiz ancak bunu nasıl dillendirip t d nin de görmesini sağlayabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhemir

hocam emre konusundaki analizine (maçları canlı izleyemediğim için) fazla bir yorumum yok ancak doğruluk payın yüksek gibi duyuyor.
    diğer söylediklerinde de %100 haklısın.
    güzel analiz ancak bunu nasıl dillendirip t d nin de görmesini sağlayabiliriz?

T.Direktör de elbette görüyordur hocam.
    Ama futbolcularla arasındaki bağı bilemeyiz.

Yani belki de kötü olduğu halde birilerini sahda tutarak ona bir mesaj veriyordur. Bunu biz bilemeyiz.

Süper Lig'de takım yönetmiş tüm hocaların bu sorunları bırakın görmeyi , çözüm konusunda bile hemen aksiyon alabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum. Ersun Hoca'da şuan deniyor , görüyor...

Dünkü maçta Aykut Kocaman'ın başarılı takımını sahaya sürdü. Aykut Kocaman öyle görünüyo ki takımın tüm defolarını adeta kendisi örtüyormuş. Dün tüm defo ortaya çıktı. Artık Ersın Hoca kendi elini bu işe değdirmeli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.