Şimdi Ara

''Kendime ait cümlelerim var''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tüm forum üyelerine iyi akşamlar.Arkadaşlar bu gün itibariyle hayattan bıkmış bir vaziyetteyim ve sizlerdem artık teselli mi desem öneri mi desem birşeyler bekliyorum.Hayatımda 0 değere sahip bir aile yaşantım var.Bu ben beni bildiğimden beri aynı.Aldatmalar,içki,kumar,küfür ne ararsanız var ailede.Bunu baş aktörleride baba,amca,anne diye tabir ettiğimiz örnek alınması gereken kişiler.Hayatta hep kendi kendimi frenledim.Kendimi başkalarına ezdiren birisi falanda değilim ve bu da hep sürtüşmelere yol açmıştır.Babamla adam akıllı bir diyaloğumuz bile yok.Lise yıllarında hep yalan dolan ile para ister ve alırdım.Yok okula şu lazım yok kitap parası.Lise bitti ilk sene öss olmadı.Özel yetenek sınavını geçtim akdeniz üni.beden eğitimi ve spor yüksek okulu gitmeme izin vermediler.Zaten öss ilk sene olmayınca peder artık senden bi .ok olmaz demeye başlamıştı.Kendisi tarım işiyle uğraşıyor ve benide çiftçilik işine zorlamaya başladı.Çiftçi değil buarada.Tarım kredide çalışıyor.Benim üzerimden traj yapma dedikçe üzerime geliyor ki bende artık çocuk değilim.Bu sene öss ye evde hazırlanıcam.Zaten liseyi de rötarlı bitirmiştim.Bırakın dershneyi kitap parası bile vermiyo.Okuyupta başbakan mı olacan sanki mantığında bir yaklaşımı söz konusu.O kadar borcun içinde gitmiş traktör almış.Kafayı yemek üzereyim.1 saat kadar önce tartıştık ve hemen kendimi dışarı attım ve ilk gördüğüm kafeye girdim.Şimdi sizden yorum bekliyorum napmalıyım.Bu arada öss den ilk girişimde say2 312 puan aldım.Tercih yaptım ama gelmedi.Aslında ziraat veterinerlik falan yazacaktım ama göndermem dedi.Bende tercihlerde bu alanları yazmadım.Bu sene öle ya da böle üni giderim ama işin içinde para var.Napabilirim bilmiyorum.

• Arkadaşım Allah yardım etsin sana.
    Aslında sana bir şeyler önerecek konumda değilim ama yorum yapmak istiyorum içinde bulunduğun durumla ilgili.İlk olarak ailenle iyi geçin özellikle babanla.Dediklerini alttan al, öss ye hazırlan, yanına 2-3 arkadaş bulabilirsen bir ev kiralayın , bir işe girmeyi deneyebilirsin.Her hangi bir iş.Cebinde biraz para bulunmalı.Hem üni. için hem de ev tutacaksan onun içinde.
    Benim diyeceklerim bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CfgMaster

Arkadaşım Allah yardım etsin sana.
    Aslında sana bir şeyler önerecek konumda değilim ama yorum yapmak istiyorum içinde bulunduğun durumla ilgili.İlk olarak ailenle iyi geçin özellikle babanla.Dediklerini alttan al, öss ye hazırlan, yanına 2-3 arkadaş bulabilirsen bir ev kiralayın , bir işe girmeyi deneyebilirsin.Her hangi bir iş.Cebinde biraz para bulunmalı.Hem üni. için hem de ev tutacaksan onun içinde.
    Benim diyeceklerim bu kadar.

ustam babası kitap parası vermiyomus sen iyi okumadın galiba dostum sende hangi bölüm olursa gitmeye calıs dersler iyi ama daha iyi yap güzelde bir burs al madem büyüdüm diyorsun o zmn ayaklarının ustunde dur kimseye acıma ana mıs babamıs sana ez geç te demiyorum sen okursn sana destek olan cok olur dewam et bence ciftçi olcan diye de uzatırsa baban cek resti illa sivil olcan diye bisede yok gir askerlige yada polislige smdiye kadar bi hayır gelmedyse ailenden bu saatten snra da gelmez...

• @T.E.M.K

evet seni çok iyi anlıyorum. Aslında bu konu ile ilgili başlık açacaktım artık ailesinden ayrı yaşaması gerektiğine kara verenler diye. Diyorum ki yöneticilerden rica edelim ev arkadaşı vs. diye bi bölüm açılsın. Birbirleri ile anlaşıp uyuşabilenler ortak ev tutsunlar belli bir yaştan sonra aile ile birlikte olmuyor bunu yaparken dikkat edilmesi gereken nokta ailenin kalbini kırmadan bunu yapacaksın kapıları sana açık olacak yarının ne getirdiği belli olmaz.

Ama kime güveneceksin etraf karaktersiz adam dolu
  • Allah yardım etsin kardeş.Para kazanabilmek için çalışman lazım.Bir işe gir,para biriktir o sene.Eşek gibi çalış.Bir iş çıkışında diğerine git.
    Tüm paranı biriktir ve ondan sonraki sene[sanırım üç yıl ÖSS'ye girebiliyordun.] birikmiş paranla dersaneye git,hazırlan.

Ayda bir işten 300 diğerindne 600 kazansan 900 eder. 900 x 10 ay olsa 9.000 ile ihtiyaçlarını karşılarsın bence.

Baban yollamazsa,çık git.Birikmiş paranla git üniversiteye.
    Üniversite okurken arkadaşında kal,yine çalış ve paranı kazan.Çalış ve oku..

Boş vaktin olmayacaktır,çok yorulacaksındır, biliyorum ama en iyisi bu sanırım.

Hadi DH üyeleri,gırgıra gelince konu dolar ama..
  • Anladigim kadari ile baba-anne baya bi geride kalmiş senin için ve ayri yaşayabiliyorsan yaşa olmadi ayni evde yaşamaya caliş ve derslerine o kadar üstüne düş ki bu sene kesin bi yer gelecek gibi olsun cunku bi makama gelmezsen adam degilsin piyasada.. Örnek adin ahmet, okursan iyi yere gelirsen ahmet bey bişe olmazsan gel buraya derler.. O yüzden derslerin birinci derecede iyi olsun ondan sonra ayni zamanda işe girmek istiyorsa part-time işler var ve onlara girip gelirini saglarsin.. Ayrica bundan sonra ailenden yarar gelmez diyte düşünüyorum o yüzden boşver onlari sil gitsin..

bu 10 ay boyunca hiç vaktin olmayabilir ama 10 ay sonunda o kadar rahatlarsin ki herkes sana başka gözle bakar inan.. O yüzden ilk önce dersine yogunluk ver daha sonra işe gireceksen işe..

Ama mutlaka oku ilerde ezilmek istemiyorsan ne olursa olsun oku.. babanin sözlerine dayan biliyorum bazi sözlerde insan farkli oluyor ama dayan işte bu 10 ay içinde..

• Zor bi durumdasın ne yapacagınıda en iyi sen bilirsin atlatırsın inşallah
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayat senin hayatın,ona şekil verecekte sensin, yapacaklarından pişman olacabilirsin ama kendi kararlarından dolayı pişman ol, başkalarının kararlarından dolayı değil.Büyüklerimiz sadece tavsiye verebilir, ne yapacağımız bize kalmış.

Bunları bana çok sevdiğim ve saydığım bir abi söylemişti.Çok basit sözler ama hep işime yaradı.

Dostum önümüzde çok uzun yıllar var.Bir yerlere gelmek ve gelecekte onurlu bir yaşam istiyorsak bazı zorluklara katlanmak zorundayız.Önümüzde engeller yoksa başarılı olmuş sayılmayız.Hayata yeni başladık.Kolay gelsin hepimize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasaza -- 27 Ağustos 2009; 21:39:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.