Şimdi Ara

Kendimizi kandırmada dünya şampiyonu olabiliriz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anlamıyorum arkadaş, geçen ntv de hırvatistan maçını anlatan bi klip vardı, maçla ilgili aynen şunları söyledi: "aslında iki takım da 120 dakika boyunca çok iyi oynamıştı ve iki takım da elenmeyi haketmemişti. ama sonuç olarak hırvatlar elendi" ben farklı bi maç mı izledim? biz o maçta iyi oynadıysak ben futbolun f sinden anlamıyom demektir.

ve bunu hep yapıyoruz, mesela trabzonsporun benfica maçını izledim. evet rakip kaleye gittik bikaç kez ve evet bi golümüz sayılmadı kabul ediyorum, ama maç genelinde oyunun net hakimi benfica idi ve tonla gol kaçırdılar. maçtan sonra ise tüm haber sitelerinde çok iyi oynadığımız ve skorun şanssızlık olduğu yazıldı. biz o maçta iyi oynadıysak, biz o maçta yenilmeyi haketmediysek ben gene futbolun f sinden anlamıyom demektir.

medyanın ve insanımızın anlayamadığım çözemediğim yönü bu, anladığım kadarıyla bizim oyun değerlendirmemiz şu:
    iki pas yapmayı beceremeyip yenilmek = kötü oynamak
    iki pas yapmayı becerebilip yenilmek = iyi oynamak, yenilgiyi haketmemek ve şanssız yere yenilmiş olmak!

dünkü bjk maçında resmen saç baş yoldum, neyazıkki etkili olamadık, adamlar tonla gol kaçırdılar. 90+2 de bile gol kaçırdılar ve 90+4 de attılar, ve teknik direktörümüz çıktı çok iyi oynadığımızı söylüyo! nasıl oluyo bu arkadaşlar ben anlamıyorum, biz neden hep kötü oyunumuzu görmezden geliyoruz?

ha unutmadan bide geçenki 3-0 lık cska maçında gene aynı olay oldu, herkes yenilgiyi hiç haketmedik çok iyi oynadık diyo. ya maçı kendim izledim yahu, 3-0 ve iki tane karşı karşıya kaçan gol, bir tane direkten dönen ve bir tane karşı karşıya kalacakken glovacki nin adamı düşürdüğü ve kırmızı görmediği pozisyon var. maç 7-0 bitebilirdi, ama biz iyi oynadık! neden? çünkü iki pas yapmayı becerebildik, bakaç pozisyon yakalamayı becerdik de ondan.

anlamadığımız nokta şu; azcık pas yapmayı becerebilmek ve pozisyon yakalayabilmek amaçlanan son nokta değildir, rakibinle mücadele edebilmek için gerekli olan taban seviyedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 21 Ekim 2011; 12:28:42 >

• 2002'de Brezilya'ya 2-1 kaybettiğimiz maçta Rüştü 7-8 tane %100 golü çıkarmıştı ve ertesi gün bir gazetenin manşetinde ''Brezilya'yı elimizden kaçırdık'' yazıyordu!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881

2002'de Brezilya'ya 2-1 kaybettiğimiz maçta Rüştü 7-8 tane %100 golü çıkarmıştı ve ertesi gün bir gazetenin manşetinde ''Brezilya'yı elimizden kaçırdık'' yazıyordu!!!

Evet o maçta çok iyi oynamıştı bizim takım ve haksız bir gol yedik. Maçın hakkı 1-1 idi...

Yukarıdaki arkadaşa cevabım Beşiktaş Kievden çok daha iyi oynadı. Amatör bir gol yedi
  • katılıyorum yok şöyle olsa böyle olsa.. geçelim ya bunları... bu milli takım kadrolarını nasıl belirliyorlar valla anlayan varsa beri gelsin... kardeşim maça çıkmamış mert günok u alıyosun kadroya cenk yok... hadi bunlar neysede..

katılır mısınız bilemem ama... bi ara fatih terim dedi ya... dünya kupasına katılmamız çok büyütülecek birşey değil... katılmamamızda çok büyütülecek birşey değil... sen uyduruk uyduruk takımlara yenil... son maça bırak... onda da versinler ayarı göndersinler... sonra büyütmeyelim... hadi leeeyyn....
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Yukarıdaki arkadaşa cevabım Beşiktaş Kievden çok daha iyi oynadı. Amatör bir gol yedi

(csk maçını kastettiğini varsayıyorum) hocam gerçekten kendimden şüpheleniyorum artık, ben yanlış bi maçmı izledim acaba? benim izlediğim maçta cska oyunun başından sonuna kadar oyunun hakimiydi, rahat 8-9 tane gol kaçırdı. altı pastan kaçırdıkları goller hala gözlerimin önünde.

pozisyonları geçelim, pozisyona göre yorum yapmayalım dersek ama yine oyunda hakim olamadı ki bjk. hani oyunun her anında cska istediği gibi atak yaptı, rahatlıkla 6pasa kadar geldiler hep ama o sun vuruşu bitürlü yapamadılar.

adamların hiçbir atağını engelleyemedik, 9+2 de bile gol kaçırdılar sonra 90+4 de attılar.

ve şuanda bütün türkiye beşiktaşın çok iyi oynadığını ve haksız yere yenildiğini söylüyo. ben cidden farklı bi maç izliyorum sanırım, anlamıyorum.

ben şunu merak ediyorum, bu maçta bjk iyi oynadıysa kötü oynayacağı bir maç nasıl olur onu bana bi açıklarmısınız?

• abi kötü oynadığı maça örnek.. neydi şu takım yaa. ha metalist karkiv... abi adam ne sürcem o kadar metre topu dedi çat diye koydu yaaa... hani 90 + da yesen neyse... korner atılmıştır.. kaleci dahil gitmiştir son şans.. dönen topa vurur orta sahadan doksana asar... öyle bir durumda yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Justerini&Brooks

abi kötü oynadığı maça örnek.. neydi şu takım yaa. ha metalist karkiv... abi adam ne sürcem o kadar metre topu dedi çat diye koydu yaaa... hani 90 + da yesen neyse... korner atılmıştır.. kaleci dahil gitmiştir son şans.. dönen topa vurur orta sahadan doksana asar... öyle bir durumda yok...

o golu atan da trabzonlu jaja ıdı adam cok pıs bombalıyo uzaktan yanı gorduk gecen sene

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.