< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkus45 -- 24 Aralık 2020; 0:39:25 > |
KENDİN YAP : KOMBİYE DIŞ HAVA SENSORU
-
-
Merhaba arkadaşlar . Kombim eca calora premix 24 hm dg.
Kullandığım oda termostatı eca lago fb ot.
Her iki cihazın dış hava sensör desteği bulunmaktadir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkus45 -- 24 Aralık 2020; 4:29:21 > -
Gerekli malzemeler :
1 adet 10k ntc termistor
2 adet 5k ntc termistor
İkili klemens
Yeteri kadar kablo
Silikon
Muhafaza kutusu
-
Termistor ler fotoğrafta görüldüğü gibi baglanir
5k lik ve 10 k lik iki termistor un birer bacagi ( resimde en solda) baglanir ve bu bacak , klemense monte edilecek 2 bacaktan biridir.
Aynı termistorlerin diğer boştaki bacaklarına , 2inci 5k lik termistor un bir bacağı da eklenerek , 3 bacak bir yere baglanir ( resimde ortadaki bacak) bu bacak boşta kalacak.
2 inci 5 k lik termistor un boşta kalan diğer bacağı da aşağıdaki resimde olduğu gibi , klemensin diğer gözüne baglanir.
(Üst resimdeki 3 bacağın sağdaki ile soldaki bacak klemense baglanir ve klemensin diğer gözlerine 2x075 lik kablo baglanir. ( aşağıdaki resimde olduğu gibi )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkus45 -- 24 Aralık 2020; 1:16:7 >
-
Resimde görüldüğü gibi kablo , kombi kartinin arkasindaki dış hava sensoru klemensine baglanir. (Soldaki çifte , lago fb ot bağlı, ortadaki çifte ise bizim sensorumuz baglanir)
Bu esnada kombi elektriği mutlaka kesilmeli, statik elektrik için topraklama yapılmış olmalıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkus45 -- 24 Aralık 2020; 1:16:50 > -
Ve sonuç.
Meteoroloji hava durumu:
Lago fb ot üzerinde sensorumuzun yapmış olduğu ölçüm.
-
Son olarak:
Bu mudehale kombinizi garanti dışı bırakır.
2x0.75 lik kablo ucuna bağladığımiz sensor, yağmur ve hava gecirmeyecek bir kap içerisine konur.
Boşluklar silikonlanir.
Güneşe ve ısıya maruz kalmayacak , tercihen kuzey cepheli duvara monte edilir.
Hayırlı olsun
Kolay gelsin
-
bende kendi kombim için dış hava sensörü yapmak istiyorum
kombinin montaj kılavuzunu incelediğimizde
dış hava suıcaklık sensörü için ntc 10k lık bir sensör var.
kitapçıkta ise bir eğri var. dhs bağladıktan sonra bu eğriden birini seçiniz diyor.
fakat bağladığımızda kombinin nasıl çalıştığını anlayamadım
ne zaman devreye giriyor ne zaman devreden çıkıyor diye
şöyle bir şey daha buldum
taktığınız direnç ölçümünü yapınız diypr ve şöyle bir grafik veriyor.
bunu tam olarak anlayamadım.
şimdi koyacağım ilk fotograf ntc 10 k ölçüm grafiği
ikinci fotograf ise dhs takıldığında kombide çıkan seçim yapılan grafik
son olarak yurt dışı sitelerinde bulduğum
viessman dış hava sıcaklık sensörü için şu ifade var
ntc10k 25C bu ne anlama geliyor bilmiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kombici_Olduk -- 24 Aralık 2020; 8:59:41 >
-
bu arada kombim viessman vitodens 050-w
-
Sayın kombici olduk. 1. Resimde 10k termistor un kullanılması durumunda, dış hava sıcaklığına göre , sağlanacak kazan sıcaklığını belirtiyor.
2. Resim ise, genel olarak termistorlerin kullaniminda dış hava sıcaklığına göre saglanacak kazan sıcaklıklarını belirtiyor.
2. Resimde dikkat ettiyseniz hepsinin maksimum sıcaklık değeri 80c.
Grafiğe gore:
Örneğin 10k kullanırsanız, 3c dış hava sicakiliginda sağlanacak kazan sıcaklığı ile(25)
15k kullanırsanız, 3c dış hava sıcaklığında sağlanacak kazan sıcaklığı(35) farklı olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkus45 -- 24 Aralık 2020; 12:33:21 > -
kusura bakmayın anlayamadım yazdıklarınızı
şöyle anlatayım ben şuan 10k ntc sensörü kendim bağladım
bugün birkaç deneme yaptım.
5-35 arasındaki seçimlerden
20 numaralı grafiği seçtim
dış hava sıcaklığı 12 derece idi
eğriye göre 12 derece dış hava sıcaklığında denk gelen kazan suyu sıcaklığı 35C
fakat kombi
bu durumda iken
kazan suyu 25 derece olunca devreye girdi
40 derece olunca devreden çıktı ve sadece pompa çalıştı.
2 inci denemem de ise
yine dış hava scıaklık 12 derece
eğri olarak 22 numarayı seçtim
eğride denk gelen kazan suyu sıcaklığı yaklaşık olarak 38 derece denk geliyor.
kombi ise 28 derecede devreye girip 43 derecede devreden çıktı.
-
Gayet iyi çalışıyor kombiniz . O farklar +5 ve -5 olarak zaten kombinin programında vardır.
Örneğin benim kombimde +9 ve -9 olarak programlanmış.
40c ye ayarladigimda kombiyi (termostat devre dışı , sadece kazan calisirken) 49c de stop ediyor.
Kombinin durması ile sirkülasyon pompası durmuyor zaten . Termostat siz kombilerde nonstop çalışıyor , termostatlilarda ise on off - modulasyon yazılımlarına göre çalışıyor.
-
Sıkıntı burada
çünkü
kombinin prensini
-5
+7
bunu uygulamiyor şuan
-
Çok küçük fark . Bir de dış hava sensoru nü etkinlestirince farklı çalışma yazılımı da olabilir. Bunun cevabını da ancak üretici bilebilir.
-
evet bununla ilgili net bir bilgi de yok zaten
-
Dünden beri havalar böyle. Bu mevsimde bu sıcaklıklar iyi değil ama kombi kendi sıcaklık ayarını kendi yaparak , bizim müdahalemiz olmadan tasarruf sağlıyor.
Son sabahtan sabaha tüketim 3 mt3 civarinda
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X