Şimdi Ara

Kendine zarar verme davranışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar 18 yaşında üniversite birinci sınıf öğrencisiyim. Yıllardır psikolojik sıkıntılarla uğraşıyorum bunlara ek olarak da 10.sınıftan beri kendime fiziksel zarar veriyorum. Borderline olabileceğimi düşünüyor doktorum, biliyorsunuz ki borderline hastalarında kendine zarar verme davranışı klasikleşmiştir. Ancak artık kendime verdiğim zarar bağımlılık hâline geldi. Doktorum böyle giderse hastaneye yatırmayı düşünüyor. Kendime zarar vermemin ne kadar yanlış olduğunu ben de biliyorum ancak vazgeçemiyorum, vazgeçmek istemiyorum. Artık moralim bozuk olmasa bile ya da çok mutlu olmasam dahi (iyi hissettiğim zamanlarda da zarar veriyorum.) kendime zarar veriyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Borderline tanısı yaşımdan ötürü tam konmadı ancak başka tanılar da ek olarak konuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anxietyy -- 9 Kasım 2021; 19:21:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• anxietyy kullanıcısına yanıt
    hocam kendine zarar vermekten kastın ne ne yapıyorsun? ilaç kullanıyor musun ve başka tanılar ne

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nicksizhaldeyim kullanıcısına yanıt
    1.5 rileptid 1.5 cipralex kullanıyorum. Şimdiye kadar 17 ilaç değiştim ne yazık ki. Kendimi kesiyorum, dudak yiyorum, ağzımın içini parçalıyorum. Unipolar depresyon, anksiyete-sosyal fobi, dikkat dağınıklığı, depersonalizasyon, derealizasyon ve sanırım son olarak alice harikalar diyarı sendromu tarzı bir şey. Benim bildiklerim bu kadar ancak hepsini benle paylaşmıyorlar ve bunlar geçmişten şimdiye konmuş tanılar, illaki unuttuğum vardır🙏🏻

• Arkadaşlar bilgisi olan yok mu?

• zevk alıyor musun fiziksel acı çekerken ?

• bu arada alice harikalar diyarında sendromu var demişsin boyut algın nasıl yani nesneleri nasıl görüyorsun ?

• highest in the room kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki kendime zarar vermekten zevk alıyorum. "Kendime zarar veriyor olma düşüncesi" bana anlık bi mutluluk veriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    adam kendi kendine cevap vermiş
    12 yıl önce açıldı
    Mala zarar verme suçu hakkında
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    O tanıdan tam emin değilim. Depersonalizasyon, derealizasyon, sınırda kişilik bozukluğu nedeniyle gerçeklik algımı yitirmiş durumdayım sanırım. Misal, evleri legodan yapılmış kadar küçük algılıyorum yani öyle geliyor gözüme ama bazen de ben karınca gibi oluyorum sanki her şey çok büyük. Görüntülerde dalgalanma oluyor sanki kayıyor görüntüler bazen. Onun dışında kollarım uyuşuyor gerçeklikten tamamen kopuyorum. Sanki bu beden bana ait değil gibi.

alice harikalar diyarında sendromu var sende bu dediklerin onun belirtisi zaten

Kendine zarar vermenin bağımlılık hâline gelmesi hakkında ne diyebilirsiniz? Bu kadar büyük bir sorun olma nedeni nedir? Hani artık iyileşmekten ziyade nedenini öğrenmek istiyorum. En azında birilerine yardımcı olabilirim yahut kendimi çözebilirim.

bu tür şeyler genetiğinle de kaynaklanıyo olabilir zaten zor şeyler yaşadım demişsin bu yaşadıkların genetiğindeki bu şeyleri ortaya çıkarmış olabilir ailende veya akrabalarında felan böyle psikolojik sorunları olan var mıydı ? bu dediğin şeyler için alanında baya uzman bir psikiyatrist ile görüşmelisin ben pek bir sey diyemem psikoloji 3. Sınıfım daha ne desem bilemedim iyi bir psikiyatrist araştırın biraz da paraya kıymanız gerekecek

Evet ailemde de psikolojik sorunlar var. Zaten bir yıldan uzun süredir özel psikiyatrise gidiyorum. Kendine zarar verme davranışı yok denilcek kadar azalmıştı. Ancak bazı tetikleyiciler ve doktora artık para yetmemesi ve gidememem sonucu tavan yaptı bu sorunların hepsi. Mesela bir kaç saattir modum aşırı yüksekti şimdi düşmeye başladı birazdan kendime zarar veririm muhtemelen. Zaten mutlu da olsam mutsuz da olsam kendime verdiğim zarar artık hayatımın bel kemiği oldu. Ne zaman biter bilmiyorum. Sonum ne olacak bilmiyorum. İntihar riskim de var.

• burada neden normal bir insan evladı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normallikten ne anladığına bağlı.

psikoterapi araştır belki bu işine yarayabilir

• +1

aynen Hocam, sadece konu sahibi değil bende böyleyim, Havuza girdiğim zaman dalabildiğim kadar derine dalarım ve son ana kadar çıkmam yani 1-2 saniye daha suyun içerisinde kalsam, kesin tahtalı köye ulaşacam  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 12 Kasım 2021; 21:28:1 >
  • Geçmiş olsun hocam. Şu aklı yerinde olup psikiyatrik rahatsızlığı olan insanların, veya aklı yerinde olmayıp ailesini mahvedenlerin tc simülasyonunda çektiklerinin gündeme gelmesi lazım. Devlet koruyacak önlem alamıyor ama tedavi de etmiyor. Ne hastanesi var bu kadar insana hizmet verecek, ne yeterli sayıda psikiyatristi var ne de hastaya ayrılacak zaman var. Üstelik aşırı pahalı. Yani cerraha, dahiliyeciye devamlı gitmiyorsun belli bazı kronik rahatsızlıklar dışında. Ama psikiyatrik rahatsızlıklar devamlı takip istiyor ve insanın belini bükecek meblağlar oluyor. Çoğu da küçük yaştaki ihmal ve yanlış yetiştirilme sonucu oluyor, çocuk bir ömür anne-babanın günahlarının cezasını çekiyor..

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt
    Evet biz yanlış insanların kurbanlarıyız, e tabi biraz da genetiğin sanırsam. Ancak durumdan şikayet edip zaman kaybetmektense ben bundan ne öğrenebilirime bakıyorum. En azından bir faydası olur.

• Kötü kardeş ne garip hastalıklar var la

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.