Şimdi Ara

Kerimcem amcaya gelsin Amerika bitmiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam, senin için troll diyorlar ama benim için farkı yok. Senin demek istediklerini ben anlıyorum. Ama senin de şöyle demen lazım ki forumdakiler tasdiklesin. 2 yıl için Amerika cennet gibi gelir bizim insanımıza. Ama kalış süresi uzadıkça adapte olmaları çok zorlaşır. Amerika'da sadece çalışmak zorunda olduklarının farkında değiller. Sanıyorlar ki 1 hafta çalışıcaz sonrasında 3 ay eğlence. İşte öyle bir şey yok! Çalışma şartları ağırdır Amerika'da. Sabah 4 te falan uyanman lazım. Bizim Z kuşağına bunu inandıramazsın. İşlerde bir devamlılık yoktur. Adam saatlik ücret olarak sana ödediği paranın karşılığını alamadığını anladığı ilk gün işten çıkartır seni. Bizim Z kuşağı sanıyor ki tazminat falan var :D sabab işe gelip bakarsın ki artık çalışmıyorsun. Google da bile böyle oldu bu! Anlamadıkları bir şey daha var. Kazançlarını iphone 15'e değil, kira, yeme içme, ceza, kasko ve sigortaya öderler. Ev tutup oturbilmej için Tax filing göstermeliler ayrıca kredi skoru ve düzenli işi olduğuna dair belge lazım. Onlar olmadan ancak evi tutan birisinden sub leasing yapabilirler. Yani 1 odayı kiralar $1000 dolar öder. Evde musluk patlar. Usta çağırırlar, adam başı $100 dolar öderler. Hasta falan olsalar da acile gitseler. Faturayı ödemek için arayıp rica minnet takside bağlattırıp 2 yıl borçlanırlar.

Sabah 4 de uyanıp işe giderler sonra gece 10 da odalarına girer hayatı sorgularlar.

Green Cars falan yoksa zaten ayak işlerini gün bulup gün yaparlar. Araba alacaz falan sanırlar ama ehliyet alabilmek için SSN lazım. Nerden alacaksın Social Security Number green card yokken de ehliyete nasıl başvuracaksın? Hadi arkadaşının arabasına ortak oldun diyelim. Sigorta senin adına değil zaten ve kazaya karıştın. Sigortasız araçtan bi kere 30 bin dolar falan masrafı ödemen lazım. Sonra ödeyemeyip mahkemeye çıktığında seneterin de olmadığı için sınır dışı ederler. Borç da nasıl ödenecek o belli değil.

Dil okuluna yazılmak için F1 vizesi lazım. Turist ta da kaçak gelip dil okuluna yazılarak durumu idare edemezsin. Bir de burası Anadili İngilizce olan bir ülke. Türkiye'deki gençlerin İngilizcesi ile burda zorlasan 10 adamdan 2 tanesi anlaşabilir. Kaçak Uber falan yaparım deseler hani ehliyet hani sigorta? Zaten 1 haftaya ban'lenirsin uber atar seni aynı kişi değilsin diye. Face control var.

Z kuşağının hatta Y kuşağının bile dünyadan haberi yok!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• sensaura kullanıcısına yanıt

teyze kızı kocasıyla gece 23 lere kadar çalışıyor diyince yalancı troll oluyoruz işte 2 işte birden çalışıyorlar gece akşam amazon kargo kız zarganaya döndü zayıflıktan, kendilerine uyduruk bir evren kurmuşlar takılıyorlar işte herkes yazılımcı ve kalifiyeli ceo doktor olarak gidiyor sanıyorlar.  ucuz işçi köle gücü olarak gittiğinin farkındalarmı sanmam. 

kız kardeşimin yakın kankası floridaya evlendi , ingilizce öğretmeni kız yapamadı hep mavi yaka yorucu işler bulduğu için geri dönücekler boşanma aşamasına kadar gitmişler kocasıyla hep kavga etmişler benim kariyerim mahvoldu diye burada boşanmamak için dönüyorlar sonbaharda kocası gene 12-13 senedir filan orada yenide değil yuvası dağılmasın diye dönücek adam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Temmuz 2024; 21:53:30 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Hocam 13 sene Florida'da kaldiysa teyze kiznin kocasi, zaten o adama ustun dayaniklilik madalyasi vermek lazim :D Ben 4 ay zor dayandim Miami'de (Duzenli sekilde haftada 2 defa NY'a ucardim, 3 gun Miami'de calisirdim), $250,000 dolar yillik maas ve $160,000 dolar da gitme primini tersleyip ciktim Miami'den  

Hayat denen sey Miami'de kesinlikle yok.

Insanin en temel ihtiyaci nefes almaktir degil mi? Miami'de nefes almak diye bir olay yok! Nem yuzde 3000! sicaklik gece bile 34-35 derece. Yapis yapis, islak islak, terli terlisin. Gece hayati denen bisey yok. Disari ciksan 10 dakikada eve donup 5 saat duş alirsin :D

Sizin damat 13 yil orda kaldiysa kesinlikle madalyayi hakediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 24 Temmuz 2024; 21:59:54 >

yok hocam teyze kızı teksas dallasta yaşıyor onlar 2016 da gitti akp rte lö lö diyip siyasi kafayla yoksa burada çok daha zenginlerdi maddi durumları iyiydi koyu kemalistler gidişleri maddi değil siyasi.

floridada yaşayan kız kardeşimin en yakın kankası dostu,boşanmaya kadar gitmişler şok olduk kocası yazılımcı onun iyi kazanıyordur kız depresyona girmiş işte hep mavi yaka yorucu işler bulmaktan bir baltaya sap olamamaktan kız burada öğretmendi çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Temmuz 2024; 22:6:35 >

Yazilimciysa hemen hemen $110-$120K alir ama cok ileri seviyeyse $160K verirler. Florida'da cok yuksek maas olmuyor hocam. Ha adam Google'a, Microsoft'a yapay zeka algorritmasi yaziyordur o zaman 3 milyon dolar da alir orasini bilemem ama o zaman kiz bosanmak istemezdi gerci  

Neyse, simdi bosandilarsa simdi bizim Z kusagi ohhh Florida'da bir yazilimci, offf latin kizlar, hommm heeem hayallere dalarlar.

Simdi surdan Florida kizlarini paylasirdim ama ban yerim. Gotten bacak kara kura, sarkik memeli, selulit popolu, kisa boylu, bakimsiz, yuzbinlercesi South Beach'te yururler!

Florida'daki kizlarin 90%'i Meksikali, Perulu, Columbiali'dir.

Zaten deli gibi nemli sicak havadan sokakta bir kizi opmeye kalksan kendinden igrenirsin :D

kız idealist hatta evde otur çalışmada demiş ama işte her kadın farklı kimisi hakaret olarak kabul ediyor okumuş meslekli kariyerli kadına hakaret tabi evde otur bir işe yarama demek.

Florida'da evde oturan bir kadin, 2 yil sonra receteli ilaclara baslar. Evde oturamaz Amerika'da ozellikle Turk kadinlari. Sosyallesemeyen kadin intihar edecek hale gelir.

Happy wife, happy life diye bosuna dememisler.

Ben de çocukken çok Dallas izledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Colda kullanıcısına yanıt
    Luka Doncic izledik hocam son 5 yılda Dallas'da biz de. Nerelere gittik bak şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Temmuz 2024; 22:52:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kero kendine saz arkadaşı bulmuş. Bitmeyen akrabalar yine başlamış.

Bulduğu elemanda abdde inşaatlarda para biriktiren 40 yaşına gelmiş, bekar kim ne için para biriktirdiği belli olmayan birisi. Ucuzluk marketlerinde son kullanma tarihi yakınlaşan ucuz gıda arayan biri.

Hayatta anlamadığım konulardan biridir. Bu yaşa gelmişin evli değilsin, çocuğun yok neyine para biriktirir, mal mülk alırsın ki? Bu saatten sonra evlilik çok zor. Gelecek için hazırlık yaparlar ama geleceğiniz gelmiş. Sabahın köründen gecenin bilmem kaçına kadar çalışıyorlar kim için ne için? Anlamsız.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Amma uydurmuşsun valla yuh diyorum :D

Yazdıklarının tamamı yanlış. Sadece yaşım doğru :D

Ben gideceğim demedim ki. O yüzden tüm dediklerin boşa çıkıyor.

Senin gibi hayatı yalan olan palavra bakanı biri de değilim. Altta kalmamak için yalan söyleyen bunu itiraf eden birisin gerçi yalanını patlatmışlardı. Mühendisim diyen sensin, kıytırık er olup askerde uzun boyundan dolayı tank komutanı olan da sensin. Sallıyorsun ama desteksiz.

Çalıştım deyip vasıfsız işlerde biraz çalışıp bütün gün bilgisayar başında foruma dadanan yine sensin. Bir de kendini örnek verirsin pastanede, bilgisayarcıda çalıştım diye o da muhtemelen ailenin evde oturma diye dürtmesiyle olmuştur.

Yani sen ne anlatıyorsun? Okuyamamışın verdiğin örnekler bile aynı kariyerli, okumuş cart curt diye. Hayatın kompleks ve eziklik üzerine kurulmuş. Aklınca yurtdışına gidenleri kendin gibi sürünüyor diye göstererek kompleksini bastırıyorsun. O akrabalarının yerinde olsam türkiyeye geldiğimde seni bir dövüp giderdim. Meslek bile tutamamışın iyi ki baban bir ev almış. Ben onun yerinde olacaktım seni tekme tokat döver evden atardım. Açlıktan ölürdün. Bütün gün bilgisayar başında 40 yaşına gelmiş biri boş boş birilerinden mesaj gelsin diye burada takılıyor. Niye yaşıyorsun ki sen?

Hani bloklamıştın?

İnşaattan resim atan sensin. Böyle konuşuyorsunuz ya eski mesajlarınız duruyor uğraşılınca hepsi çıkıyor.

Suva yapmak, harç karmak, kalıp çakmak eyip midir ki qurban?
    Kerimcem amcaya gelsin Amerika bitmiş

Puhaaaa :D hayır hepsini geçtim de, nasıl bir zekaya sahipsin de inşaattan resim atınca tüm hayatımı aklında canlandırabildin?

Ayrıca blokluydun zaten, ama istediğim zaman mesajını okuyabilirim. Laf sokmaya çalışıp cevap veremeyeceğimi mi sandın hocam?

Bu arada hastaneden resim atsaydım ne düşünecektin? Hasta mıyım? Sağlıkçı mı? Doktor mu yoksa kantinci?

Mantığını merak ettim :)

Neydin ki ne oldun? İnşaat mühendisi değil misin sen? Para için orada burada çalışan biri. Orada bir iş makinesinin altında kalıp geberip gitsen cesedin zor gelir buraya. 40 yaşına gelmişin işte. Evlilik yok çocuk yok yakın akraban olmak vardıKerimcem amcaya gelsin Amerika bitmiş Çalışsın dursun paraları biz yiyelim. Senin gibi bir arkadaşım var ona da aynılarını söylüyorum o da gemilerde takılıyor.

Marketlerdeki tarihi geçmiş ürünleri de bulan sen değil misin? Bilmediğin türk kanunları hakkında da yazıyordun. Türkiyede hastane falan filan diyordun. Yazdıklarını inkar edemezsin ya.

Sen beni çok yanlış canlandırmışsın kafanda. O zaman burda Türkçe yazıyorum ya, senin mantıkla İngilizce, Rusça, Fransızca da bilmiyorum :)

Aslında ülke insanının düşünce yapısını, ruh halini anlıyoruz bu öfke ve kin yüklü mesajlardan. Ben evliyim, Project Executive olarak çalışıyorum. Denk geldiğinde hoşuma gitmeyen şeyleri foto çeker koyarım buraya. Ama ülke insanının bu kin ve öfke dolu hayat tarzı için üzülmekten başka elimden bir şey gelmiyor. Ha bir de ben Amerika'ya para biriktirmeye gelmedim. Sen çok aşırı düz mantık olduğun için böyle düşünmen normal. Ben Rusya'da ve ya Azerbaycan'da ya da Afrika'da neden çalıştım o zaman? Güneşi, Karı ve Petrol içmeyi sevdiğim için mi? Hayat bir maceradır dostum. Sen çok kıyısında kalmışsın. Manhattan'a giderken metrodan foto atmıştım. İyi bari onun için hani mühendistin? Bak tren sürüyorsun demedin :) kaldı ki forumdaki 300 kadar mesajımdan birbiriyle uyuşmayan 1 tane mesajım yoktur değişmiş düşüncelerim hariç tabiki. Bir de diyorsun ki burda böyle konuşuyorsun ama eski mesajların çıkıyor diye. Senin bu zihinsel hallerin muhtemel bir depresyona dönüşebilir. Dikkat et, çok kasma kendini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 25 Temmuz 2024; 14:15:29 >

• sen de alırsın 5 günde telefon. hatta 5 gün bile sürmez reeder'in çok iyi telefonları var. apple kimmiş ossuruk

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.