Şimdi Ara

Kernel Power 41 sorunu, pc devamlı restart oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar 2 yıl önce topladığım kasa son 2-3 aya kadar sorunsuzdu son aylarda ise garip bir sorun başladı. Özellikle oyun açtığımda sıklaşıyor, kapalıyken daha az oluyor. Pc fişten çekilmiş gibi kapanıyor 1-2 saniye sonra geri açılıyor. Event log'dan kontrol ettim problem kernel-power 41. Çok detaylı olmasada popüler hardware forumlarında bazı postları okudum sebebi ne olduğu ve nasıl çözüleceği bilinmediği söyleniyor. Konu hakkında detaylı bilgisi olanlar var mı ?

sistemim
    i5 4690K, msi z97 g5, geforce gtx760, 8 gb ram, cooler master g650m power supply

Sıcaklık problemim yok oyun kapalı 25-30 , oyun açık 50-52 . Okuduğum postlarda benden 3-4 misli iyi kasaya sahip olup aynı kernel hatasını yaşayanlar var. Çok ilginç ve büyük bir problem başladığından beri oyun oynayamıyorum bazen oyunu açıp başladıktan 5 dakika sonra bazen 20 dk sonra çat diye kapanıp reboot oluyor. Hiçbir şey açık değilkende bazen 4-5 saatte bir bazende tüm gün boyunca olmayabiliyor ama oyun açınca garanti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 19 Ocak 2017; 22:15:52 >

• Sorunu çözdüm, odanın elektrik prizinde topraklanma problemi çıktı. Sorun halloldu. Kernel-Power 41'in çok daha farklı sebeplerden ortaya çıkabildiği durumlarda var yalnız kaynağını bulmak biraz zor. Windows,Cpu veya power supply'dan kaynaklandığı durumlarda var.
  • Sorun tekrar başladı prizden sonra 24 saat olmayınca düzeldiğini sanmıştım sorun prizde değil. Şimdi windows 7 64'ü formatlayıp farklı bir 64 sürümü kurup denicem olmassa geriye ana kart ve power supply kalıyor ikisinden biri çıkar herhalde. Anakartım msi gaming 5 şu sıralar ana kart yorumlarını okuyorum yabancı kaynaklarda msi'ın problemli kartlar olduğu söyleniyor, ilginç bir şekilde Tr'de de iyi oldukları yazıyor yurt dışı ve TR yorumları çok zıt, problemin anakart kaynaklı çıkması büyük ihtimal gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 19 Ocak 2017; 22:18:11 >
  • Ekran kartımı(Asus gtx 770) ve güç kaynağımı (coolmaster G750M) değiştirdikten sonra. Aynı problemi 2 haftadır yaşıyorum. Yurtdışından yurtiçinden tüm forumları okudum. Bütün önerileri uyguladım. Hiçbiri sorunu halletmedi.

Ekran kartında problem var sanıp forumdan aldığım ekran kartını geri yolladım arkadaşa. Gidip vatandan rx 460 aldım. Sorun devam etti. Kartı iade edip işlemci(fx 6300) ve anakart (msi 970a-g43) aldım gtx 770 i tekrar alıp taktım. Sürücülerini güncelledim. Bu arada 3-4 kere format attım. Ama düzelmedi. Tek yapmadığım güç kaynağını değiştirmek ve ekran kartının biosunu güncellemek.

Lanet bir sorun. Kafayı yemek üzereyim. Sonunda 5.kattan kasayı atacağım heralde. Sorunu çözersiniz nasıl yaptığınızı anlatın lütfen. Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı hatayı ben de alıyorum. sorununuzu çözebildiniz mi ? oyunlarda pc kapanıp açılıyor fakat açıldıktan sonra klavyeye monitöre ve mouse'a güç gelmiyor. yarım saat 40 dakika bekleyip bilgisayarı tekrar çalıştırınca sorun düzeliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goldstein

Aynı hatayı ben de alıyorum. sorununuzu çözebildiniz mi ? oyunlarda pc kapanıp açılıyor fakat açıldıktan sonra klavyeye monitöre ve mouse'a güç gelmiyor. yarım saat 40 dakika bekleyip bilgisayarı tekrar çalıştırınca sorun düzeliyor.
    Çözdüm. Çok araştırdım o dönem, windows ve donanım forumlarında okumadığım mesaj kalmadı, yeni güç kaynağı alıp takınca sorun düzeldi. Bu hatayı ekran kartı ve işlemci arızasında da veriyormuş ama meydana gelme şekilleri farklı oluyor. Sorun PSU'da olunca pc fişten çekilmiş gibi kapanıp hemen arkasına kendi kendine geri açılıyor. PSU ödünç alabileceğin tanıdık biri varsa alıp dene emin ol.
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de oyunda reset atma sorunu vardı rx570 aldıktan sonra psu değiştim 500w xigmatek vardı 600w yaptım sistem i5 4460 h81m 8gb ddr3 ram her zaman olmuyor ama özellikle bfv bf3 te bir zaman sonra pc res atıyor hala mı psı yetersiz acaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 reset atma sorunu
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.