Şimdi Ara

Keşfettiğiniz Değişik Lezzetler? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
4
Favori
5.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

    Kolayi ekmege bandirip yiyin beyler super oluyo

  • Bi arkadaşım akrabalarıyla kaşar peyniri ve ruffles'ı ekmek arası yapıp yediklerini ve bunun harika olduğunu söylemişti Cesaret edip de denemedim ama.
  • Pilav. Üstüne elma rendeliyorsun, tarçın serpiyorsun.
  • şu an ss atamıyorum fakat yakında eklerim resimleri evet tarifimize geçiyoruz arkadaşlar. Bu tarifi ben kendim bulmadım fakat iyileştirdim diyebilirim. Zamanında çalıştığım bir iş yerinde öğle yemeklerini yapan bir ablamız vardı bolulu o yapıyordu kendimden geçiyordum yerken neyse. Şimdi vereceğim tarif öyle zengin işi değil herkes yapabilir zamanla iyileştirebilir. Bunun ismine o ablamız şinitzel diyordu fakat alakası yok. Neyse öncelikle hazır olarak değilde kasabımızdan taze olan tavuk göğüslerinden yarım kilo kuş başı kıydırıyoruz. Ardından evimize gidiyoruz mümkünse günlük süt satan yerlerden aldığımız süte 1 gece önceden yatırıyoruz. Ertesi gün 2 diş sarımsağı bıçakla güzel bir şekilkde kıyıyoruz ve dinlenmiş olan kuşbaşı göğüs etimize ekliyoruz ardından pul biber, karabiber, ve tuzu göz kararınca ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. 1 saat beklettikten sonra galete ununa tek tek bulayıp (mümkünse halk ekmeklerde satılan galete ununu kullanın) önceden hazırlamış ve kızdırdığımız 1 su bardağı ayçiçek yağına atıyoruz. Ateş ne çok kısık ne de harlı olacak buna dikkat edelim ve mümkünse kapağını kapatmayalım. Yaklaşık 7-8 dakika kadar kızarttıktan sonra tavuklarımızı peçete kaplı bir kaba alıyoruz. Yağını iyice süzdükten sonra enfes bir lezzete hazır olun. Hem ucuz hem de felaket lezzetli. Yanına ek olarak pilav, patates kızartaması veya (favorim olan) kaşarlı tereyağlı patates püresi hazırlıyoruz. Parmaklarınızı yersiniz yakında ss eklerim. Hiç bir yerde bu tarifi okumadım dediğim gibi kendim biraz geliştirdim. 10-15 kişilik hazırladığımı bilirim o kadar leziz ve muhabbeti boldur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geçmişten Gelen Adam -- 8 Mayıs 2012; 18:44:24 >




  • ekmek arası yağ. kaşar yok sadece yağ. sonra arasına ketçap mayonez sıkın ve tost makinesinde ısıtın. sonra yiyin
  • Pilav üstüne ketçap , Meyhane pilavi üstüne mayonez, Şekerli ayran ( evde yapılan ayrana tuz değil şeker atın) ,doritos taco yanında ayran, ekmek arası patlıcan dolması üstü biraz aşure. Hepsi kendi aklıma gelip denenmiş şeylerdir bir başkasından duymadım. Hepsinide denedim sonuncusu hariç diğerleri güzel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertory


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gordias

    kuymak kahvaltıda cok ıyı gıder

    nutella + acılı ezme

    sütlü yumurta her ogun yenebılır

    kofteyı yaparkende ıcıne bıraz karbonat konulursa nefıs olur

    kuymak nedir bilen birini görmek ne güzel .d

    Aynen ilk defa görüyorum kuymak yemeğini bilen birini .
  • Ketcapli tarhana, ciddiyim
  • hmm mesajım bulunsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gordias

    quote:

    Orijinalden alıntı: mertory


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gordias

    kuymak kahvaltıda cok ıyı gıder

    nutella + acılı ezme

    sütlü yumurta her ogun yenebılır

    kofteyı yaparkende ıcıne bıraz karbonat konulursa nefıs olur

    kuymak nedir bilen birini görmek ne güzel .d

    hocam 2 yıldr trabzondayım haftada 2 gun kesın yıyorum :) eve ılk gıdısımde annemede ogrettım evdekıler de bayaa alıstı :D

    Kardeşim hangi peynirle yapıyorsun söylermisin ? İmansız peyniri bilirmisin ?




  •  Keşfettiğiniz Değişik Lezzetler?
  • Bazlama arası sade Ruffles missss
  • Toblerone + Süt ile birlikte İskender
  • Karpuz+köy peyniri = Hurma tadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CiaoBella

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gordias

    quote:

    Orijinalden alıntı: mertory


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gordias

    kuymak kahvaltıda cok ıyı gıder

    nutella + acılı ezme

    sütlü yumurta her ogun yenebılır

    kofteyı yaparkende ıcıne bıraz karbonat konulursa nefıs olur

    kuymak nedir bilen birini görmek ne güzel .d

    hocam 2 yıldr trabzondayım haftada 2 gun kesın yıyorum :) eve ılk gıdısımde annemede ogrettım evdekıler de bayaa alıstı :D

    Kardeşim hangi peynirle yapıyorsun söylermisin ? İmansız peyniri bilirmisin ?

    Yahu bu kuymak muhlama değil mi ?
    kaşar peynirini eritilerek yapılan ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CiaoBella

    quote:

    Orijinalden alıntı: mertory


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gordias

    kuymak kahvaltıda cok ıyı gıder

    nutella + acılı ezme

    sütlü yumurta her ogun yenebılır

    kofteyı yaparkende ıcıne bıraz karbonat konulursa nefıs olur

    kuymak nedir bilen birini görmek ne güzel .d

    Aynen ilk defa görüyorum kuymak yemeğini bilen birini .

    mıhlama deseniz daha açıklayıcı olur aynı şey zaten




  • çinde ahtapot yapmislardi yiyecektim cok canim cekmisti ama yemedim. keske tadina baksaydim.
  • bu linktede yerini ve lezzetini tarif etmiş ben çok seviyoum cıtır döner kendisi adam patentini almış

     Keşfettiğiniz Değişik Lezzetler?


    kendi yaptığı ekmekle tavuk döner baharat kaşar ve patates kızartmasını birleştirmiş birde içinde değişik bir sos var benim çok hoşuma gidiyo şimdi bile canım istedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emree27 -- 8 Mayıs 2012; 19:00:55 >




  • ekmek arası cips
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.