Şimdi Ara

Kesilmiş ağacın içinden su çıkması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çalıştığım yerde karton kutuların toplanması için hazırlanan bir yer var etrafı kapatılmış ve oradaki ağaçta keşilmiş. 1 seneden fazla zaman olmuş kesileli. Bir el bileği kalınlığında ve toprağın dışında 15 santim kadarı var.
    Bu kesilmiş ağacın içinden incecik şu fışkırıyordu. yaklaşık 1 saat kadar bu şekilde devam etti. Sebebini merak ettim. Bilimsel olarak bir açıklaması varmıdır. Etrafta gözlemlediğim bir kaç şeyide söyleyeyim belki sebebi olabilir. hemen yanındaki parkta su fıskiyeleri açıktı. etraf sulanıyordu. altından boru geçiyor desem öteki tarafı boş arazi. Ayrıca öğlendi ve çok sıcaktı. Bu konuyu çok merak ettim bilen arkadaş varsa açıklamasını isterim.

• Çalıştığınız şehri de yazarsanız yeraltı sularından dolayı yardımcı olacak arkadaş için iyi olur sanırım.
  • Ağacın cinsi neydi?
  • Bir romanda okumuştum.Çölde susuz kalıyorlar etrafta ağaç olan yerler var.Sonra ellerinde bir şey var adını unuttum.Onunla ağacın bir yerini oyuyorlar sonra oradan su akıyor onu içerek susuzluklarını gideriyorlar ve her ağaçtada su var.Buda demek oluyor ki çölde susuz kalırsak ağaçlardan su içebiliriz.
  • Konuyu görmüşken benzer bir olayı anlatarak da ben sorayım(yeni konu açmayı pek sevmem kalabalık yapıyorsam affola) :
    Şimdi arkadaşlar bizim yayla evinin bahçesine yazın gittiğimizde faydalanalım diye patlıcan, domates , fasulye tohumları falan ektik, ardından bunlar filizlenince rahat uzasınlar diye diplerine 60-70 cm boyunda 2 cm kalınlığında tahtalar (bildiğiniz kup kuru kereste) diktik. Bir zaman sonra bir baktık ki ne görelim diktiğimiz bu kup kuru tahta parçalarından biri yapraklar vermiş ve dallar çıkmaya başlamış. Bilimsel olarak nedenini bilen varmıdır acaba ? yeşermesi imkansız dediğimiz tahta parçası nasıl yeşerir ?
  • Muhtemelen fıskiyelerle bir alakası vardır, ağacın kök tarafından yeryüzüne doğru su fışkırması ya kılcallık yada kök basıncı ile alakalı olmalıdır, ki bu bitkideki taşıyıcı boruları mimiletriktir su fışkırtması sanırım imkansız olur.

quote:

Orijinalden alıntı: GÜNAHSIZ_LORD

Bir romanda okumuştum.Çölde susuz kalıyorlar etrafta ağaç olan yerler var.Sonra ellerinde bir şey var adını unuttum.Onunla ağacın bir yerini oyuyorlar sonra oradan su akıyor onu içerek susuzluklarını gideriyorlar ve her ağaçtada su var.Buda demek oluyor ki çölde susuz kalırsak ağaçlardan su içebiliriz.

Biyoloji bilgim beni yanıltmıyorsa, özellikle kurak iklimlerde yaşayan bitkiler gövdelerinde(depo parankimalarında) bir insanın içebileceği kadar su depo ediyorlar, su kaybı terleme ile minimum su depolanmasıda maksimum olduğu için bu bitkilerde yaşamlarını normal şekilde sürdürebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werner Heisenberg -- 23 Haziran 2010; 23:49:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VIKING

Konuyu görmüşken benzer bir olayı anlatarak da ben sorayım(yeni konu açmayı pek sevmem kalabalık yapıyorsam affola) :
    Şimdi arkadaşlar bizim yayla evinin bahçesine yazın gittiğimizde faydalanalım diye patlıcan, domates , fasulye tohumları falan ektik, ardından bunlar filizlenince rahat uzasınlar diye diplerine 60-70 cm boyunda 2 cm kalınlığında tahtalar (bildiğiniz kup kuru kereste) diktik. Bir zaman sonra bir baktık ki ne görelim diktiğimiz bu kup kuru tahta parçalarından biri yapraklar vermiş ve dallar çıkmaya başlamış. Bilimsel olarak nedenini bilen varmıdır acaba ? yeşermesi imkansız dediğimiz tahta parçası nasıl yeşerir ?

Tahta yani ahşap kesildikten sonra hatta yıllar sonra bile nem alış verişi yapabilir bu yapsından kaynaklanı sünger gibi. Ama her bitki gibi öür belki kullanılan parçalar yeni kesilmiştir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @VIKING

O da galiba otsu yapıdaki bitkilerin sürünücü gövdeleri sayesinde sert zeminlerde buldukları boşluklardan uzayarak çıkabiliyorlar, kaldırım taşının ortasındaki bir çatlaktan çimlenen bir bitki görmüştüm zamanında. Muhtemelen o tahtanında yoğunluğu az olduğu için içindeki boşluklardan sağlı sollu büyümüştür, uzayan kısım zaten çok küçüktü değil mi
  • quote:

Bir romanda okumuştum.Çölde susuz kalıyorlar etrafta ağaç olan yerler var.Sonra ellerinde bir şey var adını unuttum.Onunla ağacın bir yerini oyuyorlar sonra oradan su akıyor onu içerek susuzluklarını gideriyorlar ve her ağaçtada su var.Buda demek oluyor ki çölde susuz kalırsak ağaçlardan su içebiliriz.

çölde agacı nasıl bulacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

quote:

Ateşi yakalamak adlı romanda buluyorlar Çölde su için daha iyi teknik biliyorum.Bunu da bir çift yürek romanında öğrendim.Çölde bazı noktalar var ve altlarından su çıkıyor...İşte kulağını dayayıp dinliyorsun sonra kazıyorsun ve su çıkıyor.Her 4 milde vardı sanırsam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

quote:

Ateşi yakalamak adlı romanda buluyorlar Çölde su için daha iyi teknik biliyorum.Bunu da bir çift yürek romanında öğrendim.Çölde bazı noktalar var ve altlarından su çıkıyor...İşte kulağını dayayıp dinliyorsun sonra kazıyorsun ve su çıkıyor.Her 4 milde vardı sanırsam.

Çölde falan kalırsak baya işimize yarar sağolasın Çölde kalırsak bizim kader belli zaten suya muya gerek kalmaz, malum kutup ayısı

• Soran arkadaş için yazıyorum. Ankarada Oturuyorum. Ağasın cinsini tesbit edemedim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.