Şimdi Ara

'Keşke savaştığımız dağlarda ölseydik de..'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Keşke savaştığımız dağlarda ölseydik de.."
    Dün, Fenerbahçe Orduevi nde meslek hayatımın en önemli ama bir o kadar da şaşırtıcı anlarından birini yaşadım. Sevilay Yükselir yazıyor

14.08.2008 00:20

Dün, Fenerbahçe Orduevi’nde meslek hayatımın en önemli ama bir o kadar da şaşırtıcı anlarından birini yaşadım. Orduevi’ne girebilmem önemli idi, çünkü Fenerbahçe’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir süre öncesine kadar çok üst düzeylerinde görev yapmış bazı emekli mensuplarının konuğu olmuştum. Ama çıkışta son derece şaşkındım, zira mekanın her tarafına yoğun bir korku duygusunun sinmiş olduğunu fark etmiştim.

Bundan sadece birkaç yıl öncesine kadar terörün kökünün kazınmasında çok önemli görevler üstlenmiş olan bazı kişiler şimdi endişe içerisindeydi ve, “Keşke eşkıya takip ettiğimiz o dağlarda can verseydik de TSK’nın bu duruma geldiğini görmeseydik” diyorlardı.

Kolay değil elbette onlar için. Çünkü, bir döneme damgasını vurmuş, emekli olduktan sonra da kabuğuna çekilmemiş, bildiği ve onlara öğretildiği biçimde mücadeleye devam etmiş, orgenerallik rütbesine kadar yükselmiş iki arkadaşları, sıradan insanlar gibi göz altına alınıp, “Halkı darbeye teşvik etmek” suçlamasıyla mahpushaneye tıkılmışlardı!

Ve kimsenin sesi çıkmıyor, en güvendikleri Genelkurmay yetkilileri bile bu konuda açıklama yapma gereği duymuyordu. “İnanamıyorum yahu” diye söze başladı emekli generalimiz ve devam etti: “Neye inanamıyorum biliyor musun Sevilay Hanım? Bizim camiada bir TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu kadar cesaret gösteren kimse çıkmamasına inanamıyorum. Meğerse ne kadar sahipsiz, ne kadar zavallı bir camiamız varmış. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü karşısında yıllar boyu dağ taş tepe gezmiş, binlerce askerinin gözlerinin önünde şehit olmasını içi kan ağlayarak izlemiş, teröristlere karşı amansız bir şekilde vuruşmuş iki emekli generalimize sahip çıkan kimse yok. Görevdekiler suskun, biz ise bir bahane bulunup cezaevine tıkılma korkusuyla sesimizi çıkaramıyoruz. Keşke, eşkıya takip ettiğimiz o dağlarda can verseydik de, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu hale gelmesini görmeseydik”

FENERBAHÇE’DE ERGENEKON KORKUSU

Bilindiği gibi, Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli general Şener Eruygur da Fenerbahçe Orduevi lojmanlarında ikamet edenlerden. İki eski genelkurmay başkanına, İsmail Hakkı Karadayı ve Hüseyin Kıvrıkoğlu’na kapı komşusu olan Eruygur’un evinde yapılan arama adeta infial yaratmış Fenerbahçe Orduevi’nde. Askeri Savcılık nezaretinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı görevli polisler tarafından yapılan bu ani baskın önce bir kamera şakası olarak algılanmış ancak sonra gerçek anlaşılınca çaresizce komşularının evinde saatlerce süren aramayı izlemek durumunda kalmışlar.

Anlaşılan o ki, Fenerbahçe Orduevi’nde gerçekleşen o ani sabah operasyonu, bu güne kadar konuşmalarına, yorum yapmalarına alışık olduğumuz eski komutanların sessiz kalmalarına yol açmış.

“Eğer, birileri Ergenekon’la, “Korku İmparatorluğu” yaratmak istiyor idiyse, bravo onlara! Tebrik ediyoruz. Çünkü bunu gayet iyi başardılar” diyerek kendi suskunluklarını anlatmaya çalışan TSK'nın eski mensupları, bu konuda konuşmaları durumunda, gelişmelere kendilerinin de dahil edilmeleri endişesini yaşadıklarını açıkça itiraf etmekten çekinmiyorlar.

“Peki, neden korkuyorsunuz? İddia edilen örgütlenmeler ile bir ilişkinizin olma olasılığı var mı? ” soruma hiddetle cevap vereceğini sandığım Fenerbahçe Orduevi sakinlerinden korku dolu gözlerle gelen şu cevap ise beni şoke etti: “Nasıl korkmayalım yahu! Nasıl? Bu arkadaşlarımız ne yapmış ki? Şunu gördük. Eğer bu adamlar isterse bizi de bu soruşturmanın içine dahil etmek için uyduruk bahaneler bulmakta zorlanmazlar. Durum ortada. Güç onlarda, biz seyirciyiz. Burada yaşayan eski generallerin yaş ortalamasının 70 olduğunu göz önüne alırsanız, neden korkmamız gerektiğini ve asıl bu gücün karşısındaki korkusuzluğun nelere mal olabileceğinin sonuçlarını siz hesap edin.”

sevilayyukselir@haberturk.com

• Hikaye. Hepsi suçlu, böyle yazılarla kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Hepsini cezaevine tıkmalı. Bu memleket, cumhuriyet ve atatürkçülük onların tekelinde değil. Yıllardır bu ülkede kafalarına göre takıldılar, darbe yaptılar vs.vs. Nihayet ilk defa bir hükümet sesini çıkarıyor... Onların dedikleri gibi, bu memleket sahipsiz değil!!! Sadece birer devlet memuru olduklarını hatırlamaya başladılar nihayet....
  • 30 Ağustos 2008. Bu tarihten sonra herşey çok farklı olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: deeproxy

30 Ağustos 2008. Bu tarihten sonra herşey çok farklı olacak.

hayırdır..
  • keşke o dağlarda savaşmasalardı da başımıza savaştık şunun yaptık bunun yaptık demeseledi...

bir taraftan savaştık hikayeleri uydurulurken diğer tarafta onlara el altında silah, para , istihbarat gibi destekleri vereni daha kötü onlar adına kendi arkadaşlarınıda vuran (Eşref bitlis) onlar değilmi....

bana göre hain in en tepe noktasında onlar...

onların bu memlekete verdiği zarar bana göre hiç bir düşmanın yapamıyacağı kadar çok.

vatansevermiş..

kendilerini bir halt sanıp kalan halkı 2. - 3. sınıf görenler, bu millete verdiği zararı nasıl karşılayacaklar acaba..
  • son birkaç yılda belki 200 tane sözde milliyetçi siteden kovuldum.

bunun % 95 ten fazlasında sebep bu derin devlet örgütünün milliyetçilere düşman olduğunu ve türk
    milliyetçiliğine çok zarar verdiğini söylememdi.

gördünüz işte derin devletin elebaşları hep solcu çıktı. başka zaman olsa beni kovan ve susturanların
    suratlarına çarpmak için tüm o sitelere tekrar girip ağızlarının payını verirdim.

ama artık bu güya milliyetçi geçinen salaklardan ben bile umudu kestim. onlardan ne köy olur ne kasaba.

yıllardır bu lanet örgüt milliyetçileri susturmak ve bastırmak - bir yandan da kandırıp kullanmak için
    her şeyi yaptı. ama mhp nin en başındakiler buna asla izin vermedi. ama onlarda işin aslını bilmelerine
    rağmen suskun kalarak gerçekte bir anlamda milliyetçiliğe ihanet ettiler.

son 20 - 25 yıldır yükselen islamcılığa karşı askeri bürokrasi giderek solcuları personel kaynağı yapmaya
    başladı. zaten başka da bir kaynakları kalmadı. milliyetçiler islamcılara daha yakın duruyor ve kısmen de
    olsa onları destekliyor. bunda 12 eylül döneminde gördükleri zulümden sonra devlete bağlılıklarını
    yitirmiş olmalarının etkisi büyük.

sonuçta rejim için en büyük tehlike sayılan islamcılığa karşı resmi ve gayrıresmi askeri bürokrasi
    solculara dayanarak ayakta kalmaya çalışıyor.

hatalı politikalarla kendi milletinin milliyetçilerini kendine düşman eden çarpık bir rejimin umutsuz
    çırpınışları da bir yere kadar devam etti ve işte şimdi kendi kazdıkları çukurda tepişiyorlar.

iyi oluyor. birde kalkmış ölsek de bu günleri görmesek diyorlar. peki o kafayla hangi günü göreceklerini
    sanıyorlardı acaba. onlar suçlular. ama başka türlü suçlular. ve şimdi kendi elleriyle yarattıkları
    nefret çemberinde cezalarını buluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsgan -- 15 Ağustos 2008; 15:26:48 >

• Dava sonuçlanmadan kesin konuşmak istemem ancak...

Bir emekli albayın evinden (sanırım) 280 adet el bombası çıkması da normal değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

Dava sonuçlanmadan kesin konuşmak istemem ancak...

Bir emekli albayın evinden (sanırım) 280 adet el bombası çıkması da normal değil.

kim akp ye dusman ise ona yapıstırılacak birseyler bulunur. Ergenekon : Atatürk cülük
  • Susurluk kazasından sonra bu çeteler temizlenmeli artık deyip bas bas bağıran medya bakıyorum şimdi ergenekonu sonuna kadar savunuyor ,olay basit aslında bu yazıyı yazanların zihniyetinde sağcı milliyetçi çeteler kötüdür ,terör örgütüdür ,kökü kazınmalıdır.Şimdiki ergenekon gibileri ise devrim yapcaktır elzemdir her ülkede olmalıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.