Şimdi Ara

Kettle Yandı Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
13.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yanlışlıkla kettle'ı açık unuttum. İçinde su varmış gibi çalıştı. Dumanlar falan çıkınca ancak farkedebildim, hemen kapattım. Suya tuttum şuan soğuyor. Kullanılır mı tekrar ? Bir sakıncası olur mu ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kettle Yandı Mı?

Kettle'ını susuz çalıştırmak son derece tehlikeli olabilir ve ciddi sonuçlara yol açabilir. Kettle'ın içinde su olmadığında, ısıtma elemanı aşırı ısınır ve yanabilir. Bu yanma, kettle'ın içinde duman ve yanık kokusuna neden olur.

Kettle'ı susuz çalıştırmak, rezistansının yanmasına da neden olabilir. Rezistans, kettle'ın içinde suyu ısıtan bileşendir. Susuz çalıştığında rezistans aşırı ısınır ve bozulabilir. Bu durum, kettle'ın çalışmayı durdurmasına ve onarıma ihtiyaç duymasına neden olabilir.

Kettle'ı açık bırakmak da sorunlara yol açabilir. Kettle'ın içinde su varsa ve açık kalırsa, su kaynadıktan sonra kettle otomatik olarak kapanmaz. Bu, kettle'ın aşırı ısınmasına ve hasar görmesine neden olabilir.

Kettle'ın Yandığını Gösteren İşaretler:

• Yanık kokusu
    • Kettle'ın dışından duman çıkması
    • Kettle'ın çalışmayı durdurması
    • Kettle'ın içindeki suyun ısınmaması

Kettle'ın Yandığında Yapılması Gerekenler:

• Kettle'ın fişini derhal çekin.
    • Kettle'ın soğumasını bekleyin.
    • Kettle'ı asla susuz çalıştırmayın.
    • Kettle'ı açık bırakmayın.
    • Kettle'da duman veya yanık kokusu varsa, kullanmayın ve onarılması için bir uzmana başvurun.

Kettle'ınızı doğru kullanarak bu tür sorunları önleyebilir ve cihazın ömrünü uzatabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • GEçmiş olsun, ev yandı mı? Tesisatta falan yanık var mı?
  • hala dumanlar çıkarabildğine göre alet sağlam. belki içindeki plastik deformasyona uğramıştır.
  • Valla bi sıkıntı yok. Kapatmasam o kendi kendine duman çıkartmaya devam edicekti. Açsam kullanabilir miyim acaba?
  • duman çıkarması normal, muhtemelen bozulmamıştır. su koy dene.
  • Bi tur daha dene, tesisat tam manasıyla yangın çıkarırsa cepten veya internet kafeden buraya mesaj at. Başına böyle bir iş gelmeden buradan okuyanlar senin düştüğün hataya düşmemiş olur.
  • Denedim. Suyu kaynatıtı ama etrafa kötü bir koku yayıyor. Neden olabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergen34 -- 10 Şubat 2015; 0:18:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sergen34

Denedim. Suyu kaynatıtı ama etrafa kötü bir koku yayıyor. Neden olabilir ?

Plastik aksami erimis olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sergen34 kullanıcısına yanıt
    Normalde kettle içindeki termostat rezistansın olması gerekenden fazla ısınmasını engeller. Fakat su olmadığında plastik aksamın aşırı ısınmasından doğan koku olabilir.
    Susuz çalıştırarak pratik kettle temizliği oluyor. Susuz çalıştırıyoruz, rezistans kızarmadan hemen düğmeyi kapatıyoruz. Ardından soğuk suyu boca edince rezistans tertemiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Normalde kettle içindeki termostat rezistansın olması gerekenden fazla ısınmasını engeller. Fakat su olmadığında plastik aksamın aşırı ısınmasından doğan koku olabilir.
    Susuz çalıştırarak pratik kettle temizliği oluyor. Susuz çalıştırıyoruz, rezistans kızarmadan hemen düğmeyi kapatıyoruz. Ardından soğuk suyu boca edince rezistans tertemiz.

Rezistansları çatlatırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En sağlıklı rezistans üstü kireç temizleme yöntemi söyliyeyim .
    kettle 3 bardak su koy üstüne 2 çorba kaşığı limon tuzu dök ,çalıştır . kaynasın .kendi kapansın ,10 Dk . bekle ,suyu dök . çalkala . misss
    ayrıca hiç bir zararlı kimyasal kullanmadan parıldadığını kireçlerin yok olduğunu göreceksiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.