Şimdi Ara

Keyf-i Azizimce Kitap Tavsiye Ediyorum... - KONU GÜNCELLENMEYECEKTİR (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.221
Cevap
54
Favori
34.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Falih Rıfkı'nın "Gezerek Gördüklerim" kitabını okuyorum.

Dediğinin doğru olduğunu ve sadece Zeytindağı için geçerli olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Kitabın özgün dilini barbarca katlettikleri her cümlede anlaşılıyor. Kesinlikle müdahale edilmiş. Yetmemiş imla ve noktalama da katledilmiş.

Falih Rıfkı'nın kitaplarının derhal bu neydüğü meçhul yayınevinden alınıp adam gibi bir yayınevine verilmesi lazım.

Izdırap oldu okumak anasını satayım ya.

@Kraven
    Aynısı yakın zamanda yayımlanan "Ankara" isimli derlemesi için de geçerli. İşkence gibi yeminle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Bak onu bilmiyordum. Demek ki Falih Rıfkı'nın bütün kitaplarının ilk baskılarını okumak gerekiyormuş.

Zaten bu ara hastalıktan hastalığa koştuğum için doğru düzgün okuyamıyorum da. Zaten sinir halindeydim iyice sinirlendim şimdi.

Alıntıları Göster
    Yayınevini kundaklayalım mı seninle?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F01EF196D

Aynısı yakın zamanda yayımlanan "Ankara" isimli derlemesi için de geçerli. İşkence gibi yeminle.

Alıntıları Göster
    Tahmin etmiştim zaten hepsinin aynı şekilde olduğunu. Yazık.
  • quote:

Yayınevini kundaklayalım mı seninle?

Alıntıları Göster
    Döner bıçaklarıyla dalalım!
  • quote:

Döner bıçaklarıyla dalalım!

Alıntıları Göster
    Döner bıçaklarıyla dalarsak;

1- o kadar haram denecek seviyede hatalı kitabı kesemeyiz

2- polis hemen yakalar, oysa kundaklarsak belki de elektrik tesisatından çıkmış olur, kim bilir?

Biraz zekice düşün ğstadım.

Bu arada ben de hakikaten çok sinirlendim kitabın böyle olmasına. Başına bir de Süleyman Demirel'in yazısını koymuşlar; "kitaplar sadeleştirilerek yayınlanmalı" diyor. İnşallah şimdi rahattır, Türk Edebiyatına karşı işlediği bu cürüm için muharrirler hesap sormuyorlardır.

Şahsen birisi benim özgün dilimi değiştirse elimden gelirse boğarım bile. Sana mı kaldı yani?

• quote:

Döner bıçaklarıyla dalarsak;

1- o kadar haram denecek seviyede hatalı kitabı kesemeyiz

2- polis hemen yakalar, oysa kundaklarsak belki de elektrik tesisatından çıkmış olur, kim bilir?

Biraz zekice düşün ğstadım.

Bu arada ben de hakikaten çok sinirlendim kitabın böyle olmasına. Başına bir de Süleyman Demirel'in yazısını koymuşlar; "kitaplar sadeleştirilerek yayınlanmalı" diyor. İnşallah şimdi rahattır, Türk Edebiyatına karşı işlediği bu cürüm için muharrirler hesap sormuyorlardır.

Şahsen birisi benim özgün dilimi değiştirse elimden gelirse boğarım bile. Sana mı kaldı yani?

Alıntıları Göster
    Yav işin daha kötüsü sadeleştirdikleri dil de Falih Rıfkı'nın. Dokunmayı bırak yanından bile geçilmemesi lazım.

• quote:

Yav işin daha kötüsü sadeleştirdikleri dil de Falih Rıfkı'nın. Dokunmayı bırak yanından bile geçilmemesi lazım.

Alıntıları Göster
    Falih Rıfkı Atay yaşasa şimdiye kadar kundaklamıştı herhalde yayınevini. Zaten kendisinin de sinir olduğu şey
  • quote:

Falih Rıfkı Atay yaşasa şimdiye kadar kundaklamıştı herhalde yayınevini. Zaten kendisinin de sinir olduğu şey

Alıntıları Göster
    Kitabı açıyorum. İlk sayfada şöyle bir şey var;

"Baskı: 2018"

Vay canına diyor insan. Kaçıncı baskıymış, 2018'in hangi ayında basılmış, kitabı oluşturan bölümler hangi tarihlerde yazılmış, ilk ne zaman yayınlanmış tek bir editörlük belirtisi yok.

Çok merak ettim gerçekten nasıl bir yöntem izleyerek bastıklarını zira "başım" yerine "basım" "acı" yerine "açı" gibi hatalar gırla gidiyor.

ABV ya...

• Bu tarz bir konuyu ben de açmıştım ama ilgi çekmemişti. Ama bu konu daha kapsamlı. Ön planda olmasına sevindim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

Bu tarz bir konuyu ben de açmıştım ama ilgi çekmemişti. Ama bu konu daha kapsamlı. Ön planda olmasına sevindim.
    Sizin konunuz hangisiydi? Ben resimli yaptığım için olabilir tutması.
  • Aynen aynen resimli olduğu için

• E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Birkaç sene oldu; linkini bulamadım. Belli başlı konular için kitap önerileri vardı. Yakın zamanda bu bölümde geniş kapsamlı felsefe ile ilgili konu açacağım. Bakalım nasıl gidecek..

• quote:

Birkaç sene oldu; linkini bulamadım. Belli başlı konular için kitap önerileri vardı. Yakın zamanda bu bölümde geniş kapsamlı felsefe ile ilgili konu açacağım. Bakalım nasıl gidecek..
    Felsefeyle haşır neşirseniz şu sorulara da yanıt vermenizi rica edeceğim. Başka mesajdan alıntı;

"Bir ay içinde felsefe okumalarına yıllarca aradan sonra tekrar başlayacağım. Russell'ın Felsefe tarihi alındı. Cevizci'ninki alınacak.

Sistemli bir okuma yapmak istiyorum. Onun için bir ay değil de iki ay sonraya da sarkabilir gereken kitapları toplayıncaya kadar.

Sorum şu;

1- Mantık Bilimini tam manasıyla anlamak için Aristo yeter mi? Mantık'ı tam manasıyla nasıl öğrenebilirim, (hangi kitaplar vs)

2- Felsefe okurken yöntem ne olmalı? Platon'un çoğu eserini okumuşumdur ama mesela Aristo'yu hiç okumadım. İlla pre-sokratiklerden kalan fragmanlardan başlayıp Post-modernlere kadar mı gelmeliyiz? Böyle yapılmalıysa okunması elzem olan eşhas kimdir?

3- Rönesans sonrası yazarlardan mesela Pascal'ın Düşüncelerini okuduğumda çevirisi de sağ olsun çok kolay anlaşılıyordu. Ama post-modernler başta olmak üzere bazı felsefe çevirileri Türkçeden başka her şeye benziyor. Özellikle yabancı dilinden okumamı önerdiğin birileri var mıdır? orijinalinden Okursam daha kolay anlar mıyım ? "

• quote:

Orijinalden alıntı: The Mandalorian

Aynen aynen resimli olduğu için
    Ya ne olduğu için
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Verelim bakalım..
    Tarih için önce yerli bir kitapla başlanılsın. Her şeyi ana dilde anlamak da fayda var.
    Ahmet Cevizci - Felsefe Sözlüğü ve Felsefe Tarihi.
    1-Mantık kavramının matematiksel boyutunu merak eden Alfred Tarski'ye baksın. Felsefi açıdan önce Aristoteles'e baksın. Hangi mantıksal yaklaşıma meyilli? Aristo'ya karşı çıkanlar da var. Bambaşka boyutları var. Wilhelm Leibniz'e baksın. Mantık çok yönlü bir kavram.
    2-Futbol izleyerek öğrenilir. Tarih en başında başlanılarak öğrenilir. Osmanlı'nın son dönemlerini bilmeden Milli Mücadele'nin nasıl başladığını anlayamazsın. Felsefede bir felsefi akımı benimsiyorsun okumaların o yönde olsun. Anlayabilmek için en eski filozoflardan başlanmalı. Nihilizm meraklısı olduğum için Nietzsche'de bıraktım. Benimsediğin akım yoksa herhangi bir filozofu okuyabilirsin. Mantık diyorsan Hegel'e de bakmalısın.
    3-Yabancı dilden hepsini oku derim şahsen.
    Böyle Buyurdu Zerdüşt'ün yerli çevirisinde "Allah'" kelimesini görmek mümkün. En çok kimi anlamak istersen onu yabancı dilinden oku.
    Verebileceğim tüm cevaplar bu. Bilgim kısıtlı. Hatalarım olmuşsa düzeltelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohol Oula -- 22 Ekim 2018; 2:19:12 >

• quote:

Verelim bakalım..
    Tarih için önce yerli bir kitapla başlanılsın. Her şeyi ana dilde anlamak da fayda var.
    Ahmet Cevizci - Felsefe Sözlüğü ve Felsefe Tarihi.
    1-Mantık kavramının matematiksel boyutunu merak eden Alfred Tarski'ye baksın. Felsefi açıdan önce Aristoteles'e baksın. Hangi mantıksal yaklaşıma meyilli? Aristo'ya karşı çıkanlar da var. Bambaşka boyutları var. Wilhelm Leibniz'e baksın. Mantık çok yönlü bir kavram.
    2-Futbol izleyerek öğrenilir. Tarih en başında başlanılarak öğrenilir. Osmanlı'nın son dönemlerini bilmeden Milli Mücadele'nin nasıl başladığını anlayamazsın. Felsefede bir felsefi akımı benimsiyorsun okumaların o yönde olsun. Anlayabilmek için en eski filozoflardan başlanmalı. Nihilizm meraklısı olduğum için Nietzsche'de bıraktım. Benimsediğin akım yoksa herhangi bir filozofu okuyabilirsin. Mantık diyorsan Hegel'e de bakmalısın.
    3-Yabancı dilden hepsini oku derim şahsen.
    Böyle Buyurdu Zerdüşt'ün yerli çevirisinde "Allah'" kelimesini görmek mümkün. En çok kimi anlamak istersen onu yabancı dilinden oku.
    Verebileceğim tüm cevaplar bu. Bilgim kısıtlı. Hatalarım olmuşsa düzeltelim.
    Teşekkürler.

Zaten Cevizci'yle başlamayı düşünüyorum da ayrıca Russell'ı ve bir iki kitabı daha Giriş niyetine okumayı düşünüyorum.

Yaklaşık 7-8 sene önce çok düzensiz ve kötü bir okuma yapmıştım, aklımda neredeyse hiç bir şey kalmamış şimdi fark ediyorum. Bu yüzden bu sefer etkili okumak istiyorum.

1- Aristo'nun Mantık'ını okuyacağım zaten ama Leibniz tavsiyesini de göz ardı etmeyeceğim.

2- Bu herhangi bir filozofu okuma olayını felsefeyle ilgilenen herkes diyor ama bana sanki havada kalırmış gibi geliyor, bilemiyorum. Ben gene de mümkün olduğunca kronolojik bir açıdan okumayı deneyeceğim.

3- İngilizce okumak da tabii gene paraya bakıyor. Ben de hepsini İngilizce ya da Fransızca okuyayım isterdim ama dolar malum. Uzun bir süre daha yabancı dilli kitap almam mümkün gözükmüyor.

En çok Pre-Sokratik Fragmanları anlamak istiyorum başlangıçta. Twitter'da sorduğum bir zat da Pre-Sokratikler olmasaydı felsefe olmazdı dedi. Ama Türkçede bunlar olmadığı için mecburen İngilizce okumak lazım, yani gene başa dönüyoruz; o kadar para yok.

EK: Leibniz'in Monadoloji'sinin 4 dilli bir basımı varmış ve üstelik 4 lira şaka gibi. Keşke böyle basımlar çoğalsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 22 Ekim 2018; 2:51:11 >

• quote:

Teşekkürler.

Zaten Cevizci'yle başlamayı düşünüyorum da ayrıca Russell'ı ve bir iki kitabı daha Giriş niyetine okumayı düşünüyorum.

Yaklaşık 7-8 sene önce çok düzensiz ve kötü bir okuma yapmıştım, aklımda neredeyse hiç bir şey kalmamış şimdi fark ediyorum. Bu yüzden bu sefer etkili okumak istiyorum.

1- Aristo'nun Mantık'ını okuyacağım zaten ama Leibniz tavsiyesini de göz ardı etmeyeceğim.

2- Bu herhangi bir filozofu okuma olayını felsefeyle ilgilenen herkes diyor ama bana sanki havada kalırmış gibi geliyor, bilemiyorum. Ben gene de mümkün olduğunca kronolojik bir açıdan okumayı deneyeceğim.

3- İngilizce okumak da tabii gene paraya bakıyor. Ben de hepsini İngilizce ya da Fransızca okuyayım isterdim ama dolar malum. Uzun bir süre daha yabancı dilli kitap almam mümkün gözükmüyor.

En çok Pre-Sokratik Fragmanları anlamak istiyorum başlangıçta. Twitter'da sorduğum bir zat da Pre-Sokratikler olmasaydı felsefe olmazdı dedi. Ama Türkçede bunlar olmadığı için mecburen İngilizce okumak lazım, yani gene başa dönüyoruz; o kadar para yok.

EK: Leibniz'in Monadoloji'sinin 4 dilli bir basımı varmış ve üstelik 4 lira şaka gibi. Keşke böyle basımlar çoğalsa.

Alıntıları Göster
    Ben de Bertrand Russell'ı önerecektim zaten almışsınız

Gerçi çevirisi nasıldır bilmem. Türkçe ilk kitabını almıştım lakin inceleme şansım olmadı. İlk çağ felsefesi konusunda Prof. Dr. Ahmet Arslan'ın kitaplarını da çok övüyorlar.

• quote:

Ben de Bertrand Russell'ı önerecektim zaten almışsınız

Gerçi çevirisi nasıldır bilmem. Türkçe ilk kitabını almıştım lakin inceleme şansım olmadı. İlk çağ felsefesi konusunda Prof. Dr. Ahmet Arslan'ın kitaplarını da çok övüyorlar.

Alıntıları Göster
    Ahmet Arslan'ı kafama silah dayasan okumam herhalde.

İki kelimeyi bir araya getirip konuşmayı beceremeyen bir adam. Eh jenetik olarak çok da şaşırtıcı olmasa gerek

• quote:

Ahmet Arslan'ı kafama silah dayasan okumam herhalde.

İki kelimeyi bir araya getirip konuşmayı beceremeyen bir adam. Eh jenetik olarak çok da şaşırtıcı olmasa gerek

Alıntıları Göster
    Kitapta bir araya getirebilmiş belli ki

• quote:

Kitapta bir araya getirebilmiş belli ki

Alıntıları Göster
    "Platon Sokrates'in öğrencisi değil?"

tarzı bir şey görürüm diye tırsıyorum. Malum bu tarz yazıya da sirayet eden bir tarz Eastern'lerde

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.