Şimdi Ara

Keyf-i Azizimce Kitap Tavsiye Ediyorum... - KONU GÜNCELLENMEYECEKTİR (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.221
Cevap
54
Favori
34.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

"Platon Sokrates'in öğrencisi değil?"

tarzı bir şey görürüm diye tırsıyorum. Malum bu tarz yazıya da sirayet eden bir tarz Eastern'lerde

Alıntıları Göster
    Sen niye böyle oldun ya? Daha önce hiç böyle ön yargılı değildin de şimdi maşallahın var.

En son baktığımda 11 baskı yapmıştı. Bir de çevirisini yaptığı bir başka Felsefeye Giriş kitabı daha var. İkisinin de dili gayet hoşuma gitti. Tinin erekselliğindeki özdüşümsel devinimin süreçsel saçılımı gibi değil, adam gibi okuduğumu ve Yunan felsefesini dolayısıyla felsefenin temelini anlamama yardımcı oldu kendileri. Zaten bir bizim İhsan Fazlıoğlu bir de bu adamın Türkçe felsefesini seviyorum. Türkçeleri anlaşılıyor en azından, üç beş şey öğrenmeni sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: GERÇEK Gandalff

Bu mesaj silindi.
    Usul-i Cedide Zübdesi'ni listeye aldım Reyiz. Bu tamamdır. Aristo'nun Kategorileri'ni okumak gerekmez mi ayrıca? Onu da sipariş verdim de.

Yöntem olmaması hakikaten de garip. Ben herhalde hep tarih kafasıyla düşündüğüm için bana garip geliyor.

Postmodernleri okumaya ben de meraklı değilim. Uyuz oluyorum alayına. Ama bir yandan da bunca insan yanılıyor olabilir mi diye sormadan da edemiyor insan. Searle'e baktım da beni biraz aşıyor gibi geldi. Bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Sen niye böyle oldun ya? Daha önce hiç böyle ön yargılı değildin de şimdi maşallahın var.

En son baktığımda 11 baskı yapmıştı. Bir de çevirisini yaptığı bir başka Felsefeye Giriş kitabı daha var. İkisinin de dili gayet hoşuma gitti. Tinin erekselliğindeki özdüşümsel devinimin süreçsel saçılımı gibi değil, adam gibi okuduğumu ve Yunan felsefesini dolayısıyla felsefenin temelini anlamama yardımcı oldu kendileri. Zaten bir bizim İhsan Fazlıoğlu bir de bu adamın Türkçe felsefesini seviyorum. Türkçeleri anlaşılıyor en azından, üç beş şey öğrenmeni sağlıyor.

Alıntıları Göster
    Yok ya önyargıdan değil. Sadece gereksiz kitaplara para vermek istemiyorum. Ahmet Arslan özelinde ise adam 5 cilt İlkçağ Felsefesi yazmış. E insaf. O kadar şeyi okuyacağıma bütün İlkçağ filozoflarını okurum.

Ayrıca ekşide okuduğum; "adam daha kitabın girişinde İslam'a laf çarpıyor" yorumu da beni vazgeçirdi. Atayiz zırvalarına vakit ayıramam.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Bu nasıl bir dildir yahu.. Televizyon ekranlarındaki tartışma programlarında herkesin sözünü kesip bağıra bağıra konuşan insanlar canlandı gözümün önünde.. Neyse..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

Bu nasıl bir dildir yahu.. Televizyon ekranlarındaki tartışma programlarında herkesin sözünü kesip bağıra bağıra konuşan insanlar canlandı gözümün önünde.. Neyse..

Alıntıları Göster
    O arkadaş mizaç olarak mı öyle bilmiyorum ama Felsefe bölümünde adamı delirttiler. Gayet normal çünkü hastalık yayan bir bataklık gibi bu forumdaki Felsefe bölümü.

Ama kıymetli bir arkadaşımız.
  • quote:

O arkadaş mizaç olarak mı öyle bilmiyorum ama Felsefe bölümünde adamı delirttiler. Gayet normal çünkü hastalık yayan bir bataklık gibi bu forumdaki Felsefe bölümü.

Ama kıymetli bir arkadaşımız.

Alıntıları Göster
    Felsefe bölümü insanı delirtiyor, ayrıca bu adam replika
  • Replika değil GERÇEK

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    Ben Yusuf Kaplan'ım. Demek beni tvdende takip ediyorsunuz.

• quote:

Ben Yusuf Kaplan'ım. Demek beni tvdende takip ediyorsunuz.
    Hıhı. Ben de Sarah Sanders.

• E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    1. İstersen oku. Farketmez. Klasik mantığın mantığını kavramak ve düşünürken, günlük hayatta vs. uygulayabilmek esas önemli olan. Çok eser okumaya gerek yok. Çünkü İsagoci gibi 9-10 sayfa özetler bile temel bilgiyi verir ama önemli olan uygulayabilmek.

2. Yöntemi elbette vardır da ben tam bilmiyorum. Adab-ı Mütalaa gibi bir düşünce geleneğinin metinlerini bir kontexte oturtup öyle okuma literary bişeyler diyorlardı hatta ama bilmiyorum.

3. Postların dedikleri şeylerde elbette haklı yönler olabilir ama meseleleri majinalleştirip en sonunda yaptıkları çıkarımlar fiyasko. Akıllı adamın peşinden gideceği şeyler değil.

Searle'ü örnek gösterdim sadece. Ve searle kesinlikle ağır falan değildir. İngilizceleri aşırı akıcı. Öyle aşacak bişeyde yok, temel bişeyler biliyorsan mevzuları anlarsın.

• quote:

1. İstersen oku. Farketmez. Klasik mantığın mantığını kavramak ve düşünürken, günlük hayatta vs. uygulayabilmek esas önemli olan. Çok eser okumaya gerek yok. Çünkü İsagoci gibi 9-10 sayfa özetler bile temel bilgiyi verir ama önemli olan uygulayabilmek.

2. Yöntemi elbette vardır da ben tam bilmiyorum. Adab-ı Mütalaa gibi bir düşünce geleneğinin metinlerini bir kontexte oturtup öyle okuma literary bişeyler diyorlardı hatta ama bilmiyorum.

3. Postların dedikleri şeylerde elbette haklı yönler olabilir ama meseleleri majinalleştirip en sonunda yaptıkları çıkarımlar fiyasko. Akıllı adamın peşinden gideceği şeyler değil.

Searle'ü örnek gösterdim sadece. Ve searle kesinlikle ağır falan değildir. İngilizceleri aşırı akıcı. Öyle aşacak bişeyde yok, temel bişeyler biliyorsan mevzuları anlarsın.
    İsagoci'yi hep böyle Tavaslı Neşriyat gibi şeyler basmış. Sanki onlardan bu kitabı alacak adamda bu zeka varmış gibi

Sonunda gidip Osmanlıcasını alacağım nadirkitap'tan o olacak.

Yok valla yöntemi yokmuş. Felsefeyle ilgilenenler hep öyle diyor. İstediğin filozofu sırasız şeysiz açıp okuyabilirsin diyorlar.

Searle'e Türkçesinden baktım. Kraven'in şu sık sık dalga geçtiği uzamsal ereksellik tarzı bir çeviriye benziyordu. Gerçi kitapyurdundan ilk 10 sayfadan sonrasını göremiyorsun ama öyle geldi.

Neyse sağ ol tekrar.

• Şöyle bir hesapladım. Geçen 22 Ekim 2017'den 21 Ekim 2018'e kadar 77 kitap okumuşum. Bu tempoyu hiç düşürmezsem 50 senede 3750 kitap yapıyor. Okuduklarımdan 10 tanesi İngilizce, 5 tanesi Fransızca, 62 tanesi Türkçe.

İngilizce ve Fransızca kitapları okuması normalden iki üç kat daha uzun sürüyor. Çok zaman yiyor.

Ama bu 365 günün nereden baksan rahat 65 günü hiç okumamışımdır. İnsana biraz da dinlenmek gerekiyor.

Şimdi az sonra bir kitap alıp başlayacağım. Bakalım gelecek 21 Ekim'e kadar ne kadar okuyacağız.

Allah'ım bize bol okumalı günler nasip et.

@Kraven

EK: Nereden baksan 70-80 kitabı da ya yarım bırakmışımdır ya da haşır neşir olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 23 Ekim 2018; 20:55:20 >
  • quote:

Şöyle bir hesapladım. Geçen 22 Ekim 2017'den 21 Ekim 2018'e kadar 77 kitap okumuşum. Bu tempoyu hiç düşürmezsem 50 senede 3750 kitap yapıyor. Okuduklarımdan 10 tanesi İngilizce, 5 tanesi Fransızca, 62 tanesi Türkçe.

İngilizce ve Fransızca kitapları okuması normalden iki üç kat daha uzun sürüyor. Çok zaman yiyor.

Ama bu 365 günün nereden baksan rahat 65 günü hiç okumamışımdır. İnsana biraz da dinlenmek gerekiyor.

Şimdi az sonra bir kitap alıp başlayacağım. Bakalım gelecek 21 Ekim'e kadar ne kadar okuyacağız.

@Kraven

EK: Nereden baksan 70-80 kitabı da ya yarım bırakmışımdır ya da haşır neşir olmuşumdur.
    Adam özellikle yapıyor yav.

Vallahi hiç hesaplamadım, zannediyorum hesaplayamam da. Vakit probleminden dolayı özellikle mufassal kitapları bitirmekten ziyade ihtiyacım olan kısmını kullanıyorum bu aralar. Ayrıca şu 10 gündür hastanelere düştüğüm için tek satır bile okuyamadım. Kafam davul gibi öyle ağır metin okuyup da anlayamıyorum. Ateşlerden ateşlere koşuyorum. Vizelere de 10 gün falan kaldı. En içten şekilde amin diyorum o dileğine.

• quote:

Adam özellikle yapıyor yav.

Vallahi hiç hesaplamadım, zannediyorum hesaplayamam da. Vakit probleminden dolayı özellikle mufassal kitapları bitirmekten ziyade ihtiyacım olan kısmını kullanıyorum bu aralar. Ayrıca şu 10 gündür hastanelere düştüğüm için tek satır bile okuyamadım. Kafam davul gibi öyle ağır metin okuyup da anlayamıyorum. Ateşlerden ateşlere koşuyorum. Vizelere de 10 gün falan kaldı. En içten şekilde amin diyorum o dileğine.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun. Hayırdır neyin var? Niye hastanelik oldun? Ciddi bir mesele değildir inşallah?

• quote:

Geçmiş olsun. Hayırdır neyin var? Niye hastanelik oldun? Ciddi bir mesele değildir inşallah?

Alıntıları Göster
    Yok ciddi bir şey değil sağolasın. Yani öyle afilli bir hastalık değil. Grip bende hücrede durduğu gibi durmuyor. Çok sağlam üst solunum yolu enfeksiyonuna çeviriyor, başka bir sebepten nefes almayı işkenceye çeviriyor, bir ateşten bir diğerine savruluyorum, saatlerce karın kası çalışmış derecede karın kasımı acıtacak ve yine saatlerce opera söylemiş derecede diyafram bırakmayacak kadar öksürtüyor ki ciğer, boğaz falan kalmıyor haliyle. Üzerine salya sümüğü ve her hastalığın gece azması gibi bunun da azması sonucu doğru düzgün uyuyamamayı da ekleyince en az bir hafta 10 gün yattığım yerde yoruluyorum. Neyse en azından sınav haftasına denk gelmedi de halen daha kurtarma şansım var. En olmadı bütlerle falan kapatırım. Sınav haftasına denk gelseydi tam bitmiştim.

• quote:

Şöyle bir hesapladım. Geçen 22 Ekim 2017'den 21 Ekim 2018'e kadar 77 kitap okumuşum. Bu tempoyu hiç düşürmezsem 50 senede 3750 kitap yapıyor. Okuduklarımdan 10 tanesi İngilizce, 5 tanesi Fransızca, 62 tanesi Türkçe.

@Kraven

Hocam tebrik ederim

Ben şuan ingilizce hazırlıktayım 8.40 - 15.30 dersim var

Ödevler tekrar konu vs derken günüm hem yorucu hem dolu oluyor ama okumam gereken bir yığın kitap var bu zamani nasıl ayarlıyorsunuz

Dünyanın en yoğun insani değilim herhalde benden daha yoğun olup düzenli okuyan insanlar var

Bu iş kafada mi bitiyor nedir ilacı

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F8B3665B5

Hocam tebrik ederim

Ben şuan ingilizce hazırlıktayım 8.40 - 15.30 dersim var

Ödevler tekrar konu vs derken günüm hem yorucu hem dolu oluyor ama okumam gereken bir yığın kitap var bu zamani nasıl ayarlıyorsunuz

Dünyanın en yoğun insani değilim herhalde benden daha yoğun olup düzenli okuyan insanlar var

Bu iş kafada mi bitiyor nedir ilacı

Alıntıları Göster
    benim hiç bir işim yok arada sırada yaptığım ödevler dışında. O sayede.
  • Kraven. Sana bir mail yolladım amma gene hangi mailini kullandığını bilemediğim için görmeme ihtimaline karşı buraya da yazıyorum.

@Kraven
  • quote:

Kraven. Sana bir mail yolladım amma gene hangi mailini kullandığını bilemediğim için görmeme ihtimaline karşı buraya da yazıyorum.

@Kraven
    Gördüm gördüm, hatta şimdi onu okuyordum. Vallahi hastalığım halen geçmediği için ezbere söyleyemeyeceğim dediğin şeyle ilgili şeyleri.(N'alaka diye düşünüyor insan, ama bildiğin kafa çalışmıyor böyle ateşli ateşli hasta olunca) Amma ve lakin bildiğimi bildiğim birkaç şey olacaktı. Onları bir kontrol edeyim, neyim varmış bir tarayayım sana haber eylerim. Hatta aciliyeti yoğsa yarın atarsam çok daha eyi olur. Bildiğimi bildiğim şeyler dışında çok iyi bildiğini bildiğim birine de sorabilirim böylece. Hem ben de sana bir şey soracaktım. İkisini de aradan çıkarmış oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 25 Ekim 2018; 22:29:5 >

• quote:

Gördüm gördüm, hatta şimdi onu okuyordum. Vallahi hastalığım halen geçmediği için ezbere söyleyemeyeceğim dediğin şeyle ilgili şeyleri.(N'alaka diye düşünüyor insan, ama bildiğin kafa çalışmıyor böyle ateşli ateşli hasta olunca) Amma ve lakin bildiğimi bildiğim birkaç şey olacaktı. Onları bir kontrol edeyim, neyim varmış bir tarayayım sana haber eylerim. Hatta aciliyeti yoğsa yarın atarsam çok daha eyi olur. Bildiğimi bildiğim şeyler dışında çok iyi bildiğini bildiğim birine de sorabilirim böylece. Hem ben de sana bir şey soracaktım. İkisini de aradan çıkarmış oluruz.

Alıntıları Göster
    Olur cigerim. Acelesi yok. Bir kaç hafta içinde yapacağım sunumu. Beni zorlayan bu sunum değil zaten. Başka bir sunum. Biraz sonra belge okumaya başlayacağım. Bakalım neler göreceğiz.

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.