Şimdi Ara

Keyf-i Azizimce Kitap Tavsiye Ediyorum... - KONU GÜNCELLENMEYECEKTİR (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.221
Cevap
54
Favori
34.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rat.planet

Basılı olarak var.Fakat satan bir site bulamadım.
    Basılı versiyonu;
    http://denstoredanske.dk/Sprog,_religion_og_filosofi/Sprog/Dansk/Den_Danske_Ordbog

Online olarak var ama kullanışlı değil;
    https://ordnet.dk/ddo/

Şu sitede satışta ama Türkiye'ye göndermiyor;
    http://www.budstedet.dk/main/index.php?id_product=26518&controller=product
    Şimdi gördüm de verdiğim linkler bir acayip çıkmış nedense. 4 tane Danimarka sitesi koymuştum kitabı satan. Böyle birkaç sayfa daha var. Bunlardan biri elbet gönderiyordur ama, dediğim gibi Danca bilmediğim için o kadarına vakıf olamıyorum. Onun dışında Amazon'da falan yok zaten. Sözlüğün sitesini de vermiştim, oradaki hali daha geliştirilmiş matbu haline göre. Hatta bazı maddeleri resimliydi. Eğer kullanışlı gelmiyorsa benim elimden başka bir şey gelmiyor vallahi. Sadece tek tük birkaç kelime bildiğim Danca ile ilgili bir konuda internet bilgim sayesinde ve vakitsizliğim nedeniyle çok detaylı bakamadığım için anca bu kadarına ulaşabildim.

Yalnız bu kitap satan sayfalardan biri elbet gönderiyordur illa matbu baskıyı almak istiyorsan. Çünkü daha birçok Danimarka sitesi var böyle satan. Google görsellerinden aratınca satan sayfalara ulaşmak daha kolay oluyor. İstersen biraz öyle aramayı deneyebilirsin. Daha net bilgisi olan var mı bilmiyorum ama, en kötü böyle çıkar yani. Bu şekilde ulaştığım çok alakasız ve internette bulmanın zor olduğu şeyler çok oldu daha önce. Biraz kurcalaya kurcalaya bulunuyor.

• Ortaçağda Entelektüeller için Yordam ve İş'ten çıkan iki çeviri var. Çeviren Kılıçbay ikinisini de. Yordam daha eski baskı. Acaba yeni basımda biraz törpülemişler midir Kılıçbay'ın çevirilerini ona göre almayı düşünüyorum.
  • Arkadaşlar bir sorum vardı.
    İngilizce'de bazen bazı cümlelerde geçen kelimenin anlamını Türkçe sözlükten bakıyorum.Tuhaf bir anlam çıkıyor.
    Sonra İngilizce-İngilizce sözlükten bakıyorum.İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamından biraz daha farklı çıkıyor.
    Siz de bu durumla karşılaştınız mı?
    Bu nedenle ben İngilizce-İngilizce sözlük almayı düşünüyorum.Biraz kapsamlı bir sözlük arıyorum.Şunlar var;
    https://www.amazon.com/Shorter-Oxford-English-Dictionary-Dictionaries/dp/B0087ICECO
    https://www.amazon.co.uk/Collins-English-Dictionary-Complete-Unabridged/dp/0007522746

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Neden fiziksel sözlük alıyorsun ki?
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    tureng oldukça geniş bir sözlük, bir bak.
  • quote:

Arkadaşlar bir sorum vardı.
    İngilizce'de bazen bazı cümlelerde geçen kelimenin anlamını Türkçe sözlükten bakıyorum.Tuhaf bir anlam çıkıyor.
    Sonra İngilizce-İngilizce sözlükten bakıyorum.İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamından biraz daha farklı çıkıyor.
    Siz de bu durumla karşılaştınız mı?
    Bu nedenle ben İngilizce-İngilizce sözlük almayı düşünüyorum.Biraz kapsamlı bir sözlük arıyorum.Şunlar var;
    https://www.amazon.com/Shorter-Oxford-English-Dictionary-Dictionaries/dp/B0087ICECO
    https://www.amazon.co.uk/Collins-English-Dictionary-Complete-Unabridged/dp/0007522746
    Bu genelde google traslate'de olan bir şey bana. Zargan'da ve tureng'de daha az oldu böyle.

Fiziksel sözlük bilmiyorum ama Merriam-Webster kullanabilirsin. Benim favori sözlüğüm. İnciğine cinciğine kadar veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Khiron

Ortaçağda Entelektüeller için Yordam ve İş'ten çıkan iki çeviri var. Çeviren Kılıçbay ikinisini de. Yordam daha eski baskı. Acaba yeni basımda biraz törpülemişler midir Kılıçbay'ın çevirilerini ona göre almayı düşünüyorum.
    Hiç sanmıyorum dokunduklarını. Ayrıca nasıl bir çeviri iki yayınevinden çıkıyor onu da anlamadım. Ama İş Bankası iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73A8A7D1E

Bu mesaj silindi.
    asefsefe.

4 gündür yoktum. Dediğin gerçek oldu 4 gün banladılar.
  • Dönüşünün şerefine bir iki kitap fırlatayım şuraya. Daha önceden fırlatıldıysa affola.

Sultanın Korsanları Osmanlı Akdenizi'nde Gaza, Yağma ve Esaret 1500-1700------>Emrah Sefa Gürkan/ Kronik Kitap

Bozkır'ın Kağanlıkları& Hunlar, Tabgaçlar, Göktürkler,Uygurlar------------> Ahmet Taşağıl/ Kronik Kitap

Tam başucu kitabı gibi olmuş. Türk tarihinin bu dönemiyle ilgili bir çırpıda bilgi edinilebilecek 240 sayfalık bir kitap. Konuyu hiç bilmeyen adam için direk bunu önersek isabetli olur.

Sipahi/Bir Osmanlı Süvarisi--------> Yaşar Metin Aksoy/ Kronik Kitap

Valla ne yalan söyleyeyim başta bu kitabı klasik gaz bir tarihsel roman zannetmiştim ilgimi de kapağı çekmişti ama mağazada şöyle bir göz atınca hiç de öyle olmadığını anladım. Aldım okudum. Öncelikle kitap bir kahramanlık destanı anlatmıyor. 1648 yılının Celali İsyanlarının ortasında kalmış bir sipahi beyinin sürüncemeli ve hicran dolu hayatını anlatıyor. Yazar çok iyi bir romancıdır diyemem ancak dönemin askeri ve toplumsal yapısını çok iyi yansıtmış bence. Özellikle kendisi Türk okçuluğunun önde gelen isimlerinden olduğu için engin bir savaş tarihi bilgisi olduğunu düşünüyorum. Savaş tarihiyle ilgiliyseniyorsanız su gibi okursunuz.

Anadolu Selçukluları Bir Hanedanın Evrimi----------> Songül Mecit/ İletişim Yayınları

Bunu henüz okumadım. Sipariş verdim bekliyorum. Kitap Anadolu Selçuklularının başarısını ideolojisi açısından değerlendirmiş. Ön sözünden okuduğum kadarıyla çok iddialı ama yorumlarda tepki gösterenler var. Merak edenler bakabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

Dönüşünün şerefine bir iki kitap fırlatayım şuraya. Daha önceden fırlatıldıysa affola.

Sultanın Korsanları Osmanlı Akdenizi'nde Gaza, Yağma ve Esaret 1500-1700------>Emrah Sefa Gürkan/ Kronik Kitap

Bozkır'ın Kağanlıkları& Hunlar, Tabgaçlar, Göktürkler,Uygurlar------------> Ahmet Taşağıl/ Kronik Kitap

Tam başucu kitabı gibi olmuş. Türk tarihinin bu dönemiyle ilgili bir çırpıda bilgi edinilebilecek 240 sayfalık bir kitap. Konuyu hiç bilmeyen adam için direk bunu önersek isabetli olur.

Sipahi/Bir Osmanlı Süvarisi--------> Yaşar Metin Aksoy/ Kronik Kitap

Valla ne yalan söyleyeyim başta bu kitabı klasik gaz bir tarihsel roman zannetmiştim ilgimi de kapağı çekmişti ama mağazada şöyle bir göz atınca hiç de öyle olmadığını anladım. Aldım okudum. Öncelikle kitap bir kahramanlık destanı anlatmıyor. 1648 yılının Celali İsyanlarının ortasında kalmış bir sipahi beyinin sürüncemeli ve hicran dolu hayatını anlatıyor. Yazar çok iyi bir romancıdır diyemem ancak dönemin askeri ve toplumsal yapısını çok iyi yansıtmış bence. Özellikle kendisi Türk okçuluğunun önde gelen isimlerinden olduğu için engin bir savaş tarihi bilgisi olduğunu düşünüyorum. Savaş tarihiyle ilgiliyseniyorsanız su gibi okursunuz.

Anadolu Selçukluları Bir Hanedanın Evrimi----------> Songül Mecit/ İletişim Yayınları

Bunu henüz okumadım. Sipariş verdim bekliyorum. Kitap Anadolu Selçuklularının başarısını ideolojisi açısından değerlendirmiş. Ön sözünden okuduğum kadarıyla çok iddialı ama yorumlarda tepki gösterenler var. Merak edenler bakabilir.
    Ben Sipahi'yi özel tavsiye olarak tavsiye etmiştim. Hatta şey demiştim;

Nihayet Cezmi ile Deli Kurt'tan sonra Türkçe olarak tavsiye edebileceğim üçüncü bir kitap oldu.

Herkese bir kere daha tavsiye edeyim.

• Sanat akımlarıyla ilgili bir soru var.

Herhangi bir sanat akımını anlayabilmek için ansiklopedik bilgi yeterli midir?
    Sanki eksik kalıyor gibi.
    Sanat akımına ait temsilcilerin hayatını,eserlerini incelemeden bir sanat akımı anlaşılabilir mi?
  • quote:

Sanat akımlarıyla ilgili bir soru var.

Herhangi bir sanat akımını anlayabilmek için ansiklopedik bilgi yeterli midir?
    Sanki eksik kalıyor gibi.
    Sanat akımına ait temsilcilerin hayatını,eserlerini incelemeden bir sanat akımı anlaşılabilir mi?
    Ben sana ne kadar da Tiflis'teki Sion Katedralini anlatsam aklında canlandıracağı görüntü silik ve sınırlı bir surettir.

Sion Katedralinin fotoğrafları ve kartpostalları ise idealar alemindeki Sion Katedrali görüntüsünün basit birer kopyasıdır.

I hope ki cevabım yeterlidir.

EK: Berger'in Görme Biçimlerini tavsiye ederim bu konuyla alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 18 Aralık 2018; 22:56:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Ben sana ne kadar da Tiflis'teki Sion Katedralini anlatsam aklında canlandıracağı görüntü silik ve sınırlı bir surettir.

Sion Katedralinin fotoğrafları ve kartpostalları ise idealar alemindeki Sion Katedrali görüntüsünün basit birer kopyasıdır.

I hope ki cevabım yeterlidir.

EK: Berger'in Görme Biçimlerini tavsiye ederim bu konuyla alakalı.

Alıntıları Göster
    Sen de mi pluton?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Mandalorian

Sen de mi pluton?

Alıntıları Göster
    Platon olmasın o? adadead. Ben idealar dünyasına aşığım. Bunun için gerekirse kurşun atar kurşun yerim. adadaede

Tam olarak nedir ben de mi olan?
  • quote:

Platon olmasın o? adadead. Ben idealar dünyasına aşığım. Bunun için gerekirse kurşun atar kurşun yerim. adadaede

Tam olarak nedir ben de mi olan?

Alıntıları Göster
    Küçük gezegen olanı kastettim ben. Adadead.

Kendisinde buldu bulan
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Mandalorian

Küçük gezegen olanı kastettim ben. Adadead.

Kendisinde buldu bulan

Alıntıları Göster
    O bi kere gezegen deil taam mı?

Ahahaha.

Bıktım şu kısır muhabbetten. Gezegenmiş değilmiş, ne diye konuşuluyorsa hala.
  • quote:

O bi kere gezegen deil taam mı?

Ahahaha.

Bıktım şu kısır muhabbetten. Gezegenmiş değilmiş, ne diye konuşuluyorsa hala.

Alıntıları Göster
    Bence ayıp yani, oturduğumuz yerden koca gezegene gezegen değil diyoruz.
  • Bu gece bizim apartmanın tepesinden atlayıp banci camping yapasım var ama teçhizat yok. Olsa da herhalde bayılırdım korkudan. Ama çok sıkkınım. Okul yüzünden kitap da okuyamıyorum doğru düzgün. Hay Allahım ya.
  • @rat.planet Hocam yetiş n'olursun. Ocak'ta Almanca çalışmaya başlayacağım.

Şu kitabı aldım başka kitap bulamayıp;

www.kitapyurdu.com
    39 Derste Almanca Gramer - Ertan Aşkıner | kitapyurdu.com
    https://www.kitapyurdu.com/kitap/39-derste-almanca-gramer/316751.html&filter_name=39%20derste%20almanca

Sanki çocuklar ve gerizekalılar için hazırlamışlar kitabı.

39 dersten 1.sinde Das ist ein Apfel demeyi öğretiyor.
    2.sinde Das ist kein Apfel demeyi öğretiyor. Bu böyle gidiyor

Sizden ricam bana Türkçe anlatımlı bir gramer kitabı ya da site tavsiye etmeniz. Zira ben adam gibi bir gramer kitabı bulamadım.

• quote:

@rat.planet Hocam yetiş n'olursun. Ocak'ta Almanca çalışmaya başlayacağım.

Şu kitabı aldım başka kitap bulamayıp;

https://www.kitapyurdu.com/kitap/39-derste-almanca-gramer/316751.html&filter_name=39%20derste%20almanca

Sanki çocuklar ve gerizekalılar için hazırlamışlar kitabı.

39 dersten 1.sinde Das ist ein Apfel demeyi öğretiyor.
    2.sinde Das ist kein Apfel demeyi öğretiyor. Bu böyle gidiyor

Sizden ricam bana Türkçe anlatımlı bir gramer kitabı ya da site tavsiye etmeniz. Zira ben adam gibi bir gramer kitabı bulamadım.

Bunda da bazen soruyu anlamayıp kriz geçirebiliyorsun

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.