Şimdi Ara

^^^^KİA CEED CLUB^^^^ (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.758
Cevap
58
Favori
846.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar.. ceed concept otomatik sahibiyim.. buraya ilk mesajlarımı yazdığımda yani haziran başında aracımı aldım.. araç şuan 2500km civarında ve bunun %80 ni uzun yolda ortalama 120 km hızlarda yapıldı.. hatta bu hafta 195 km hızı bile görebildim :) ama şöyle bi sorunum var.. aracı ilk aldığım dönemlerde gaza dokunduğumda araç şahlanıyordu sanki.. özellikle bunu kırmızı ışık sonrası yeşil yandığında trafik ışıklarında çok hissediyordum.. ama son 10 gündür falan ne kadar gaz versem de bu şahlanma artık yok.. yani araç gazı almıyor daha doğrusu çok geç alıyor.. eskiden sollama yaparken çekinmezken şimdi araç sollamaya korkuyorum çünkü güvenemiyorum.. bunun nedeni ne olabilir bilgilendirirseniz sevinirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NateHuffman

Mükemmel bir resim tamamen olayı anlatıyor. Dikaatli bakılırsa bu araçtaki perde hava yastıkları A ve B sütunundan 2 farklı noktadan çıkmış gözüküyor.Bunu ebat ve şekillerinden anlamak mümkün.Yani bu araç satılırken 8 havayastıklı denilmesi doğru bir ibare. Ancak Renault megane II araçalara bakacak olursanız C sütun arkasından tek parça olarak patlayarak hem yolcu hemde sürücü için kafa koruması sağlayan perde havayastığı mevcut.Yani totalde 6 airbag.
    VW Jetta araçlara bakarsanız A-B-C sütunlarından patlayan perde havayastığı var.Oldu mu sana 10 airbag. Ama işlev olarak aynıdır bilmem anlatabildim mi?

quote:

Orijinalden alıntı: neowho

İşte airbag resmi:

^^^^KİA CEED CLUB^^^^

Tüm Cee'd lerde aynı şekilde açılıyor diye biliyorum...
    Yani Ön diz havayastıkları veya arka koltuklarda yan hava yastıkları yok...
    Tabi bence fazlasıyla yeterli bu kadar hava yastığı...

Düzeltme: Üstteki resim Kia Soul'a ait bir resimmiş. Ama Cee'dinki de benzer şekilde açılıyor... Daha önce gördüm bir yerde ama bulamıyorum...

Dostum çok kolay birşeyi ısrarla çok önemli birşeymiş gibi anlatmana gerek yok.Zekası normal olan bir insan rahatlıkla bir kere de anlar ve bunu bir mühendisin anlamaması gibi birşey olamaz.Lakin sen benim dediğimi anlamıyorsun.

İşlem olarak aynı olabilir ama performans olarak 10 airbag illaki 6 olandan daha iyidir yoksa ordan burdan 1 dolarlık malzeme çalan otomotiv şirketleri boş yere eksra masrafa girip fazladan airbag tasarlamazlar. Herbirini ayrı ayrı tasarlayıp,üretip,monte etmek bir tanesini bütün olarak monte etmekten daha pahalı ve zahmetlidir.

Rica ederim aynı şeyi tekrar yazıp da "anlatabildim mi"leri tartışmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaf20

selam arkadaşlar.. ceed concept otomatik sahibiyim.. buraya ilk mesajlarımı yazdığımda yani haziran başında aracımı aldım.. araç şuan 2500km civarında ve bunun %80 ni uzun yolda ortalama 120 km hızlarda yapıldı.. hatta bu hafta 195 km hızı bile görebildim :) ama şöyle bi sorunum var.. aracı ilk aldığım dönemlerde gaza dokunduğumda araç şahlanıyordu sanki.. özellikle bunu kırmızı ışık sonrası yeşil yandığında trafik ışıklarında çok hissediyordum.. ama son 10 gündür falan ne kadar gaz versem de bu şahlanma artık yok.. yani araç gazı almıyor daha doğrusu çok geç alıyor.. eskiden sollama yaparken çekinmezken şimdi araç sollamaya korkuyorum çünkü güvenemiyorum.. bunun nedeni ne olabilir bilgilendirirseniz sevinirim?

otomatik kullanmadım bilemem ama ben de boyle bi sorun yok.

Sorunun nedenleri;
    1-psikolojik olabilir. aracın performansına alışmışsınızdır ve eski heycanı vermez belli bir süre sonra
    2-havalar ısındığı için klimalar performansı bir nebze düşürür.buna sıcak havaların da performansı düşürmesi eklenince aslında dediğiniz gibi olabilir.
    3-hava filtresini kontrol edin.

• @zaf20...
    aynı sıkıntı bende de var. "gitmiyo mu bu araba" demete başladım. sanırım sorun biraz psikolojik.
    az kaldı. 1 ay sonra 7500 yağ değişimine götürecem aracı. orada bir kontrol ettiririm...
  • Yeni Ceed fiyatları açıklanmış...

http://www.kia.com.tr/index.php?p=fiyatlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tergener

Yeni Ceed fiyatları açıklanmış...

http://www.kia.com.tr/index.php?p=fiyatlar

Yeni cee'd derken?

Concept 41 bin tl...Manuel seçeneği olsa keşke
  • selamlar
    5 kapı cool

aracı almadan once otamatik versiyonu denedim arabın gazı gec algılaması gıbı bır sorunu dogustan var ,tum otamatık vıteslı arabalarda bıraz oluyor fakat bu arabada daha fazla var.
    bu sebeble manuel almayı uygun gordum.

aracın su an kı sahlanmıyor demenızdekı sebeb bence

eger arıza yoksa

psikolojik olabilir bos bi yolda 100 km testi yapın aynı oldugu goreceksiz. (100/sn)
    kilimayı kapayın.

bu arada tam full depo test etmeye calıstım....
    130 tl mazot ile 780 km sehır ici yol yaptım......( dikkatli kullananrak)
    130 tl mazot ile 700km sehır ıcı yol yaptım ...... kasmadan ıstedıgım gıbı)
    bassanda basmasanda aynı yakıyor bu alet bende artık kasmıyorum
    7500km den sonra %-10-15 dusecekmız tuketım
  • Kia'nin web sitesindeki fiyat listesine yeni ceed eklenmis. Ne oldugunu bilen var mi? Mevcut ceed'den ne farki oldugunu? Bu arada aracimi bugun 7500 bakimina verdim, henuz almadim ama 240 tl tutacak gibi. 240 tl ara bakım için oldukça fazla bir tutar, kia'nın ekstradan para kazanmak icin uyguladigi, arac sahibine birsey kazandirmayan, aksine servise gotur-servisten al zahmetine sokan bir yontemmis gibi geliyor bana. Saygilar.
  • Aslında ılk bakımın ucretsız olması gerekıyor.Butun fırmalar boyle yapıyor.Bırde ne yapıyolar kı 240 tl tutuyor.Kia danda kazık yıcez bu gıdısle.
    Bı kac sorum olacak . Park sensoru taktıran varmı ve fıyatı nedır?
  • Ben daha aracımı teslim almadan park sensörü + arka cam filmi taktırmıştım. KDV dahil 250 TL aldılar. Sanırım 130 TL park sensörü için 120 TL de cam filmi içindi.

Bu arada 7500 bakımı için 240TL cidden fazla imiş.

Yağ + Yağ filtresi + mazot filtresi değişmiyor mu ilk bakımda?

Yağ desen (en gıcık tarafı da bu tümünü 1 lt X 5 adet üzerinden hesaplıyorlar) sentetik olmayandan yani adi koymaları lazım ki 7500 kmde bir servise çağırsınlar. Yoksa yarı sentetikler 10000 km, tam sentetikler 15000-20000 km gidiyor. Yağ filtresi ile mazot filtresi desen 15-20 TL fiyatları var zaten... 240 TL nasıl hesap çıkarıyorlar onu anlamadım???

Düzeltme: İmla bozukluğu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neowho -- 13 Ağustos 2009; 0:28:08 >
  • Servislerde işçilik ucretlerı cok yuksek oldugundan fıyatlar ucuyor.
  • 7500 bakımından önce çıkarılan tahmini fiyat 240 tl idi.

Servis sonrası çıkan fatura 228 tl. Detayları şöyle(kdv hariç):
    motor yağı 5 ltX16,66 = 83,30
    yağ filtresi dizel = 12,34
    Hava filtresi = 32,89
    Karter tapası = 3,29
    Karter yağ tapa pulu = 0,66
    Crc cam suyu = 2,5
    Balata temizleme sprey = 3,99
    İşçilik = 55

Toplam = 193,97 + 34,91(kdv) = 228,88
  • ARAÇ gerçekten çok güzel duruyor. peki arkadaşlar bu aracın ikinci el piyasası nezamn olur. benim bütçem çok kısıtlı 13bin 14 bin arası ceed hayalime sizce kavuşmama daha ne kadar vardır ???
  • Arkadaşlar Ceed makyajlandı. Yeni Ceed leri bayilerde bugün itibariyle görebilirsiniz... Resimleri ekliycem...
  • Dun aksam otobanda tır ustunde 4 tane makyajlı ceed gordum.Gercekten cok guzel duruyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: babaay

7500 bakımından önce çıkarılan tahmini fiyat 240 tl idi.

Servis sonrası çıkan fatura 228 tl. Detayları şöyle(kdv hariç):
    motor yağı 5 ltX16,66 = 83,30
    yağ filtresi dizel = 12,34
    Hava filtresi = 32,89
    Karter tapası = 3,29
    Karter yağ tapa pulu = 0,66
    Crc cam suyu = 2,5
    Balata temizleme sprey = 3,99
    İşçilik = 55

Toplam = 193,97 + 34,91(kdv) = 228,88

Benim procee'd için de 7500 bakımına gittim. Kendim mobil 1 new life ow-40 tam sentetik yağ alıp gittim.

hava filtre 32
    yag filtre dizel 12
    yag tapası 4
    karter yag tapa pulu 0.66
    cam suyu 4
    işçilik 27

toplam 95 lira ödedim.Tavsiyem kendi beğendiğiniz yağı kendiniz götürün.

• mobil 1 new life ow-40 tam sentetik yağ
    Bızım araclarda sorun cıkartmaz dımı
  • Hayır,aksine tam bizim motorlar için üretilmiş en yüksek kalite yağdır bu.

Fiyatı da Castrol'e göre uygun.4 lt'sini 80 liraya aldım 2 tane Bauhauss'dan.Bakımdan sonra aracın daha rahat ve sessiz çalışması dikkatimi çekti.Yakıt tüketimi konusunu da inceleyeceğim.

Bu arada makyajlı Cee'd ler de gelmeye başlamış sanırım.3 kapılı olanları ne zaman gelir acaba,gelse de yenilesek artık çok eskidi yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: desci

Hayır,aksine tam bizim motorlar için üretilmiş en yüksek kalite yağdır bu.

Fiyatı da Castrol'e göre uygun.4 lt'sini 80 liraya aldım 2 tane Bauhauss'dan.Bakımdan sonra aracın daha rahat ve sessiz çalışması dikkatimi çekti.Yakıt tüketimi konusunu da inceleyeceğim.

Bu arada makyajlı Cee'd ler de gelmeye başlamış sanırım.3 kapılı olanları ne zaman gelir acaba,gelse de yenilesek artık çok eskidi yahu

Gercekten cok eskıdı 2 ay oldu. Şaka bı yana bı yandan sevınıyorum bı yandan uzuluyorum.Sevıncım daha guzel gorunume kavustu ve + ları var.Bı yandan uzuluyorum yenı aldık makyajlısı cıktı bızımkı eskı oldu.Bırde yagın tanesımı 80 tl yoksa ıkısımı 80 tl.

• bugün Ankara Balgattaki Kia Satış bayine gittim.. 3 kapılı sordum yok diyor. . getirebilirmisiniz dedim Kasımda gelir d iyor.. nasıl yani ya dedim.. abi satılıyor elimizde kalmıyor dedi ama inandırıcı gelmedi.. tamam epey satış var özellikle SW modelinde.. fakat bu Slovakyadan (veya başka yer) fazlasıyla getirmeniz anlamına gelmiyormu.. saçmalamışlar ya.. zaten Türkiyeye her versiyonunu getirmiyorsunuz bari olanları bulundurunki tüketici kıyaslama yapabilsin dedim..

SW modelinin arka bagajını inceledim.. hayran kaldım tek kelimeyle.. özel bölümler falan yapmışlar süper olmuş.. fakat kapı kolları çok daha kaliteli olabilirmişti..
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.