Şimdi Ara

^^^^KİA CEED CLUB^^^^ (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.758
Cevap
58
Favori
846.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: neowho

quote:

Orijinalden alıntı: desci

quote:

Orijinalden alıntı: ViTeSKoLu

Km.6900'de. geçenlerde bilgisayarı sıfırlayıp İstanbul-Antalya-İstanbul yaptım. Otobanda bastık. A.Pazarı sonrası yol müsait olduğu kadarı ile Cruise-Control ortalama 90 km. hız. Dönüşte de aynı senaryo. ortalama 5,5/100 Km. idi.
    İStanbula geldik. Bilgisayrı sıfırladık. son 1000Km. için İstanbul içi kullanım, hergün köprü geçişi. karma kullanım diyelim. Yol bilgisayarı 6,8 gösteriyor.
    Bakıma az kaldı. bakımdan sonra tekrar bir deneme yapacağım. 1000 Km. için bakalım bilgisayar ne diyecek.

Otomatik mi manuel mi?90 hp mi, 115 mi?

Cruise control motion ve concept modellerde otomatik viteste bulunuyor sadece. Yani @ViTeSKoLu arkadaşımızın aracı 115 BG Otomatik vites bir araç ve bence otomatik vitese göre çok uygun bir tüketim değeri var. Hele son 1000 km 6.8 lt/km değeri...

O zaman maşallah diyelim.İstanbul trafiğinde yazın otomatik vites 1.6 dizel motorla 6.8 değeri çok iyi bir değer.

• Bu arada yol bılgısayarındakı menzıl bölümünü çözdüm.En son tuketım degerınden sonra aracı kapatıp actıktan sonra kendını guncellıyor
  • Benim araç MOTION -A/T 115 bg.
    6,8 değeri bile aslında fazla gibi. son 1000 km. biraz manyak kullandım arabayı. Tabii birde sabah-akşam köprü trafiği, beklemeleri falan sayarsak bu değer idare eder... (bir denememde Barbaros bulvarı yokuşta durkalk yaparken sıfırlamıştım. Köprü yoluna girene kadar anlık tüketimi 28lt/100 Km. göstermişti manyak alet) sonra aşağı düştü.
    daha önceki denemelerimde 6,4'e gelmiştim şehir içinde . sonra sıfırladım bilgisayarı.
    6000'den sonra hiç dokunmadım. sanırım 1 haftaya kalmaz bakıma götürürüm. bakımdan sonra 7500-10000 km. arası, istanbul trafiğinde karışık kullanımda bakalım ne yazacak bilgisayar. aynen on-line yayın yaparım burada.
  • @ViTeSKoLu
    Degerlerı dort gozle beklıyoruz
  • @desci
    Hayırdır kardesım arabayı satıyorsun galıba sahıbındende arabayı gordum bı sorun yoktur ınsallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: gen_61

@desci
    Hayırdır kardesım arabayı satıyorsun galıba sahıbındende arabayı gordum bı sorun yoktur ınsallah

Satma değil,piyasayı takip etmek amaçlı diyelim =)

Zaten fiyat sıfır fiyatının üstünde.Yanlız 6 saatte ilana 300 kişi bakmış.O kadar da piyasası olmayan bir araç değil galiba.

Senden de kaçmıyo maşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: desci

quote:

Orijinalden alıntı: gen_61

@desci

Satma değil,piyasayı takip etmek amaçlı diyelim =)

Zaten fiyat sıfır fiyatının üstünde.Yanlız 6 saatte ilana 300 kişi bakmış.O kadar da piyasası olmayan bir araç değil galiba.

Senden de kaçmıyo maşallah

Pıyasanın nabzını tutanlardanım.Bız aldıgımızdan berı yaklasık 3 aydır, 2 tane akrabamız aldı ve son derece memnunlar

• Arkadaslar Son Tuketım Degerlerınız nedır?
    Benım degerlerım İstanbul İzmit arası 110 km hızla 5,1 lt yakıt tukettım.Istanbul sehır ıcı klıma sureklı acık olarak 6,9 bı ara 8,7'ye kadar cıktı.
    Buyrun sızın degerlernızı alalım.
  • merhaba arkadaslar
    2007 rıo ve 2008 cerato advance'dan sonra 2010 consept ceed aldım. Rıo ve cerato'dan cok memnun kalmıstım. Daha once hıc otomatık araba kullanmayan bırı olarak nelere dıkkat etmem gerektıgı konusunda yardımlarınızı beklerım.

cok tesekkurler
  • Selam arkadaşlar,
    sonunda aracı 7500 yağ değişimine götürdüm. çıkan masraf bilgisini paylaşmak istedim sizlerle..

7500 bakımından önce çıkarılan tahmini fiyat 260 tl idi.

Servis sonrası çıkan fatura 224,18 TL . Detayları şöyle(kdv hariç):
    motor yağı 10W/40 5 LTx16,66 = 83,30
    yağ filtresi dizel = 12,34
    Hava filtresi = 32,89
    Karter tapası = 3,29
    Karter yağ tapa pulu = 0,66
    Crc cam suyu = 2,5

İşçilik = 55

Toplam = 189,98 + 34,20(kdv) = 224,18 (Kredi kartına 3 taksit yapabiliriz dediler ayrıca)

Vatana millete hayırlı olsun diyeceğim artık ..:)
  • Hayırlı olsun kardesım.Bı dahakı bakım ne zaman acaba bilgin varmı?Bi de kullanılan yağ castrol mü?
  • Teşekkür ederim.
    Bir dahaki bakım 15000'de olacak. NE zaman tamamlarsak o km.yi.
    Evet Castrol kullandılar.
  • Vallahı son soru 10w/40 dan baska secenek yok mu?Desci arkadasımız 0w/40 kullanmıstı.
  • bilmem ki başka seçenek var mıdır?
    Ben arabayı aldığım yere götürdüm bıraktım. işime gittim. akşam aradılar, gel-al dediler. Castrol yağ koyduk dediler. Faturada da 10W/40 yazıyo...
    pek anlamam ki bu işlerden. güveniyoruz firmaya.. (bakalım, inşallah böyle devam ederler. memnunum şimdilik)
  • Memnunsan sorun yok son 3000 km kaldı
  • quote:

Selam arkadaşlar,
    sonunda aracı 7500 yağ değişimine götürdüm. çıkan masraf bilgisini paylaşmak istedim sizlerle..

7500 bakımından önce çıkarılan tahmini fiyat 260 tl idi.

Servis sonrası çıkan fatura 224,18 TL . Detayları şöyle(kdv hariç):
    motor yağı 10W/40 5 LTx16,66 = 83,30
    yağ filtresi dizel = 12,34
    Hava filtresi = 32,89
    Karter tapası = 3,29
    Karter yağ tapa pulu = 0,66
    Crc cam suyu = 2,5

İşçilik = 55

Toplam = 189,98 + 34,20(kdv) = 224,18 (Kredi kartına 3 taksit yapabiliriz dediler ayrıca)

Vatana millete hayırlı olsun diyeceğim artık ..:)

Öncelikle verdiğiniz servis bakimi ile fiyat bilgisi için teşekkürler.

Benim anlamadığım 7.500 km bakım yapıldı.

Bir sonraki bakim 15.000 km' de mi ?

Yani 7.500 km de bir servise mi gitmemiz lazim ? Yoksa belli bir kilometreye kadar mı ?

( Örneğin ; 15.000 Km ye kadar 7.500 km lerde bakım. 15.000 den sonrası için her 10.000 veya 15.000 km de bakım gibi mi ? )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bozkurt28 -- 9 Eylül 2009; 13:39:38 >

• 7500 yağ değişimi
    15000 genel bakım
    22500 yağ değişimi
    30000 genel bakım
    37500 yağ değişimi
    45000 genel bakım

bu böyle sürüp gidecek....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ViTeSKoLu -- 9 Eylül 2009; 16:19:14 >
  • quote:

7500 yağ değişimi
    15000 genel bakım
    22500 yağ değişimi
    30000 genel bakım
    37500 yağ değişimi
    45000 genel bakım

bu böyle sürüp gidecek....

7500 km az değilmi?
  • 7500 KM. az değil mi? haklı olabilirsin. bana da az geldi. Özellikle diğer kullandığım dizel araçları 15.000'de bir bakıma soktuğum düşünülürse...
    Ne diyelim... ya para tuzağı, yada yeni teknolojilerin bize golü.
    Ama bence bir yönden daha iyi oldu gibi. En azından 7500'de bir yağ değişimi sayesinde motoru daha temiz ve canlı tutma ihtimalimiz var diye düşünüyorum. Aracın daha uzun süre verimli kullanılabilmesi açısından.
    Malumunuz...Biz Türküz bize birşey olmaz mantığıyla aracını hiç bakıma sokmayanlarda var.. 15.000 üzerine bir 15 daha bekleyenler...(nerde Trak orda bırak...)
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.