Şimdi Ara

^^^^KİA CEED CLUB^^^^ (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.758
Cevap
58
Favori
846.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsallah abıcıgım guzel haberler alacagız
  • Araç çalışırken araçtan inip aracın arka tarafına yaklaştığımda kendi aracımın egzos dumanından rahatsız oluyorum. Önceki aracım benzinliydi, böyle bir durum yoktu. Dizel olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? Benzer durumda olan arkadaşlar var mı? Neden kaynaklanıyor olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: babaay

Araç çalışırken araçtan inip aracın arka tarafına yaklaştığımda kendi aracımın egzos dumanından rahatsız oluyorum. Önceki aracım benzinliydi, böyle bir durum yoktu. Dizel olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? Benzer durumda olan arkadaşlar var mı? Neden kaynaklanıyor olabilir?

Eurodizel kullanmaya ve turbo dizel araçları kullanma yöntemlerine dikkat ediyor musunuz? Ben hiç siyah duman gördüğümü yada rahatsız olduğumu hatırlamıyorum. Kullanım tarzından, yakıt seçiminden yada arızadan olabilir.
  • Aracı alır almaz kullanım klavuzunu baştan sona okumuştum. Yazılanlara uygun hareket ediyorum, eurodizel kullanımı, hareket etmeden ve kontağı kapatmadan önce 1 dk bekleme vb. Egzos dumanının renginde sorun yok, ancak araç rölantide çalışırken (klima vb kapalı) etrafında dolaşınca hafif de olsa rahatsız eden bir koku var. Arada yanımdan dizel araçlar geçerken benzer kokuyu alıyorum. En iyisi en yakın zamanda servise götürmek.
  • @BABAAY
    a.) Uzun süre benzinli kullandıktan sonra Dizel'e geçmiş olmanızdan kaynaklı bir farkındalık olabilir. Egzost'tan çıkan benzin kokusu hala bana farklı gelir. anılarım canlanır.)
    b.) Aldığınız yakıtın kalitesinden olabilir. (Bio dizel karıtırılmış normal dizel.)
    c.) Birkaç kişiye daha kokuyu test ettirin. Olmazsa Servise...

Umarım bir sorun yoktur. Hayırlı sürüşler
  • Muhteren Cee'd kullanıcıları herkese kucak dolusu sevgıler.50 Lıralık yakıtla Istanbul sehır ıcı trafıgınde 290 km yol yaptım.Yol bılgısayarı tuketımı 6,2 cıvarı.50 lıralık yakıt 18 lıtreye tekabul edıyor.Tuketım ıyı mı dersınız?
  • bence gayet iyi gibi.
    Benim araç isyanlarda, ben de isyanlardayım.
    7500 - 10000 arasında yol bilgisayarını sıfırlayıp İst.-Ant.-İst yaptım. 2000 Km. şehir dışı, 500 km. İst. içi kullandım. Gösterge 5,6 - 5,8 civarında idi.
    10000'de sıfırladım. Şu anda araç 11200'de. Sadece İst. içi, sıkışık trafik, dur-kalk, köprü trafiği falan.... Yol bilgisayarı 7,7 falan gösteriyor. İsyanlardayım...
  • Hocam Cool 90 hp , 235 tork ve düz vites, sizin Ceed Motion 115 hp, 255 tork ve otomatik olduğu için 7.7 de fena bir değer sayılmaz. Moralinizi bozmak gibi olmasın ama kış aylarında 7.7 lik tüketim aynı yol şartlarında bir miktar daha artarak 8-8.5 aralığına kadar çıkacaktır.

quote:

Orijinalden alıntı: ViTeSKoLu

bence gayet iyi gibi.
    Benim araç isyanlarda, ben de isyanlardayım.
    7500 - 10000 arasında yol bilgisayarını sıfırlayıp İst.-Ant.-İst yaptım. 2000 Km. şehir dışı, 500 km. İst. içi kullandım. Gösterge 5,6 - 5,8 civarında idi.
    10000'de sıfırladım. Şu anda araç 11200'de. Sadece İst. içi, sıkışık trafik, dur-kalk, köprü trafiği falan.... Yol bilgisayarı 7,7 falan gösteriyor. İsyanlardayım...

• :) :) yok walla ben karar verdim. 15000'e gelene kadar hiç dokunmayacağım artık yol bilgisiyarına. Geçen dönemlerde, yine istanbul trafiği (fakat okullar tatil, yaz dönemi, yollar biraz rahat idi. ) ortalamam 6,5 civarındaydı. Eğer arada sırada İstanbulda boş yol yakalarsam, hafta sonlarıda sağa sola kaçamaklar yaparsam boş yollarda, 7,7'yi 6,5 - 6,8 seviyesine indiririm belki. Psikolojik rahatlık olur....
    15000 bakımdan sonra da Karışık kullanım 15-20 bin arası ne yaptık. paylaşırım sizlerle...

Herkese kazasız-belasız hayırlı sürüşler...
  • Kullandıgınız yakıtında etkısı olabılır bız aracı aldıgımızdan berıdır Shell Euro Diesel Gtl kullanıyoruz.
  • Bende aynen. yıllardır Shell
    Euro Diesel. %90 aynı benzinci. (mecbur kaldığım durumlarda başka Shell veya başka marka (BP, PO)
  • aracımı haziranda aldım şu an 7200km de(ceed sw motion a/t).ben de sizden aldığım bilgilerle 7500km bakımını yaptıracam yakında.Yakıt tüketimi konusunda sizi aydınlatayım biraz.Genelde lt/km hesabına göre verilmiş tüketimler,doğrusuda bu zaten.bende değişiklik yapıp tl bazında yazmak istiyorum.Şehir içi şu an ki fiyatlarla 210-220kr,şehir dışı 150-160kr gibi yakıyor.uzun yolda cruise control inanılmaz derecede yakıttan tasarruf sağlıyor.uzun yolda 5.0lt ortalamayı ekranda cc ile gördüm.Ama onu devreden çıkarınca nedense değer en az 0.3-0,4lt artıyor.ayrıca klimanın yakıta etkisi 0,5lt.bunları deneyerek gördüm.Bu tl bazındaki değerler 1.5ton ağırlığında ve otomatik vites araç için çok normal değerler.
    Gelelim konfora:bi kere aracı kullanırken son derece güvende hissediyorsunuz kendinizi.1.3 multijet-1.4tdci motorlu araç kullandıysanız bu araçların kalkışlarda ne kadar zorlandığını ve vitesi zorladığınızda aracın nasıl bayıldığını bilirsiniz.ceed de ise aracın ataklığı otomatik olmasına rağmen inanılmaz.Ben aracı daha atak olması için normal vitesli araç gibi kullanıyorum.yani genelde otomatiği 2yle kullanıp sonra sürati arttırdığımda 3 e alıyorum.bazen de D3 te kullanıyorum.Hepsi ayrı bir zevk.
    Tabii hiç sorun yaşamadan da olmuyor.Onu da bi daha ki sefere yazarım.Şimdilik hoşçakalın.

• Bir insan aracı bu kadar mı tanımaz, bu kadar mı yanlış bilgiler içeren ilan verir:

http://www.sahibinden.com/2009_tertemiz_sifir_kiyasinda_otomatik_ceed-11WQQaXQQ17680134WQQpXQQdisplayitem?keyword=ceed
  • Topıgımıze bıraz renk gelsın
    http://img63.imageshack.us/i/grnt0039.jpg/
    http://img42.imageshack.us/i/grnt0040t.jpg/
    http://img42.imageshack.us/i/grnt0041u.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OmerMusaoglu -- 15 Ekim 2009; 18:36:42 >

• GÜNCEL
  • 100 tl ile kaç km yapıyorsun gen_61 ?
  • 2 resimde benden

• quote:

Orijinalden alıntı: yt1990

100 tl ile kaç km yapıyorsun gen_61 ?

İstanbul şehir içi normal- agresif kullanımda 700 km gıdıyoruz.Dıkkatlı kullanırsak 800 - küsür görüyor.
  • gen_61 ; senin araba 90 bg düz vites olan modeli mi? Benimki 500-550 km anca yapıyor. (115 bg-otomatik) İyi değer mi sence?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yt1990

gen_61 ; senin araba 90 bg düz vites olan modeli mi? Benimki 500-550 km anca yapıyor. (115 bg-otomatik) İyi değer mi sence?

Evet 90bg duz vites.Otomatık dizele göre bıraz yüksek gibi geldi.Km kacta acaba?Bızım araba 5000 km yı gectıkten sonra daha az yakmaya başladı servisteki ustam 7500 bakımından sonra dahada cok düşecektir dedi.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.