Şimdi Ara

^^^^KİA CEED CLUB^^^^ (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.758
Cevap
58
Favori
846.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tergener

1.6 126 hp lik motor şu an Hyundai İ30 Sw deki motor galiba. Ceed Hb te biraz daha yüksek performan gösterecektir. Tüketim ve performans değerleri gayet başarılı gözüküyor;
    Tip 16 supap DOHC CVVT, Motor Hacmi (cc) 1591, Maksimum Güç 126/6300, Maksimum Tork 157/4200,
    Maksimum Hız 192, Hızlanma 11.5, Şehir İçi 8, Şehir Dışı 5.2, Ortalama 6.2 CO2 Emisyonu 152

sağol arkadaşım.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: gen_61

quote:

Orijinalden alıntı: desci

Arabanızın kıymetini bilin. Geçen dizel bir C4'e bindim sesten durulmuyor arabada. Debriyajı da çok sertti, resmen basamadım.

Bu arada radyonun PVT gibi bir özelliği var mesela sadece Rock müzik yapan kanalları arıyor radyoda. Çok süper bişey

Sadece rock mı Haber Spor vb turlerdekı radyo kanallarını buluyor

Mesela sadece rock dedim, dediğin gibi seçtiğin türdeki yayını buluyor, faydalı bişey. Makyajdan sonra 3 kapılılarda fazla bi değişiklik yok, sadece içerde bazı değişikliklere gidilmiş.

Bugün oğuşlar showroomuna gittim. Yeni procee'd cool 115 ps dizelin fiyatı 34 bin küsur olacamış. Benim araçla takasa soksak nasıl olur diye sordum, adam benim daha 5 aylık 10.000 km lik arabama 22.000 lira değer biçti.Ben de gülerek ayrıldım showroomdan,gerçekten showroom

• makyajlı kasa cool diesel ceed için bugün anlaştım 32.500 ( park sensörü hediye+200 tl farkla cenmax xenon alıyorum) fiyat nasıl kapora ödedim,ayrıca araç yazılımla 115 olabiliyor, garanti dışına çıkmadan, motor zaten 115 liklerle birebir aynı,
    yeni kasa civic elegance sattım umarım kia beni gücendirmez, test sürüşü yaptım araç sessiz çalışyor, frenleri dengeli 3-4 defa sert frenejlar yaptım araç sağa sola savrulmuyor, abs dojazı iyi, sadece fren dozlaması hoşuma gitmedi oldukça hissiz di ancak test aracını galeriden çıkardılar ilk ben kullandım yeni olduğu için olabiliri debriyaj tuy kadar hafıf ve en guzel gaz pedalı çok hafıf trafıkde ağır pedallı araçlar insanı çileden çıkarıyor, direksiyon fazla yumuşak geldi ancak yuksek surate çıkamadığım için ne kadar sertleştiğini anlayamadım umarım problem yaratmaz alınca detaylı yazacağım tüm özellikleri
  • blackeagle76; sizce 6 ileri vites, nasıl? Daha mı atak araç? Bir de 115 beygire yetkili servis mi yükselticek? o konuyu görüştünüz mü? kesin mi?
  • görüştüm, anadolu grubundan onay yazısı yazacakalar büyük ihtimal problem çıkmaz dediler servis değil merkez yapıyor dediler ama net olarak çarşamba günü haberleşeceğiz detayları size yazacağım ama mantiken sorun olmaması lazım motorlar tamamen aynı,6. vites tamamen ekonomıye yonelık uzun yolda çok farketiriyor tüketimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackeagle76

makyajlı kasa cool diesel ceed için bugün anlaştım 32.500 ( park sensörü hediye+200 tl farkla cenmax xenon alıyorum) fiyat nasıl kapora ödedim,ayrıca araç yazılımla 115 olabiliyor, garanti dışına çıkmadan, motor zaten 115 liklerle birebir aynı,
    yeni kasa civic elegance sattım umarım kia beni gücendirmez, test sürüşü yaptım araç sessiz çalışyor, frenleri dengeli 3-4 defa sert frenejlar yaptım araç sağa sola savrulmuyor, abs dojazı iyi, sadece fren dozlaması hoşuma gitmedi oldukça hissiz di ancak test aracını galeriden çıkardılar ilk ben kullandım yeni olduğu için olabiliri debriyaj tuy kadar hafıf ve en guzel gaz pedalı çok hafıf trafıkde ağır pedallı araçlar insanı çileden çıkarıyor, direksiyon fazla yumuşak geldi ancak yuksek surate çıkamadığım için ne kadar sertleştiğini anlayamadım umarım problem yaratmaz alınca detaylı yazacağım tüm özellikleri

Öncelikle hayırlı olsun.

Aracınız 90 beygirlik ise motorlar arasında turbo kapasitesi farkı vardır. Yani 90 beygirlik olan araçlardaki turbo daha küçüktür.Yazılımla turbonun basıncı artırılarak güç artırımına gidilebilir ama ne derece sağlıklı olur bilemiyorum.Benim tavsiyem orjinal gücünde bırakmanız.

Civic elegance'dan sonra araç daha ekonomik bir motorun yanında daha güçsüz,yüksek devirlerde daha cansız gelebilir.Donanım olarak da Civic ile Ceed arasında baya fark var.

Fren açısından makyajlı kasada iyileştirilmelere gidilmiş ama yine de yeterli değil bence. Makyaj öncesi kasalarda frenler güvenlik sınırı dışında 41.5 metre olarak ölçülmüştü. Fren mesafesi uzun olmasına rağmen ABS ve EBD son derece iyi görev yapmakta.

Aracın en güzel yanlarından birisi de bahsettiğiniz pedalların çok hafif olması olayı. Ben aracımla yaklaşık 10.000 km yaptım ve pedallar hala ilk günkü kadar hafif. Direksyon sistemi de çok başarılı. Park ederken çok hafif ama yüksek süratlerde çok güvenli. Hız arttıkça direksyon sertleşiyor. Bu açıdan da memnun kalacaksınız.

Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

• sevgili kia ceed sahipleri :)

yeni kia ceed 1.6 otomatik vites dizel motion 115 beygir almayı düşünüyorum. liste fiyatı 38.3. bu aralar alan varsa ne kadara aldı?

kullananlar diğer araçlara göre ne gibi artıları ve eksileri var sayabilir mi?
    yani onca araba varken neden adı sanı duyulmamış, servis ağının ve yedek parçasının sorun olduğu duyumları aldığım kia almalıyım??
  • ozzcey,
    ben de aynı arabadan düşünüyorum.
    Yeni cee'd 1.6 CRDI 115 PS 5 Kapı EX Motion A/T

kaça aldın ve hangi bayiden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackeagle76

makyajlı kasa cool diesel ceed için bugün anlaştım 32.500 ( park sensörü hediye+200 tl farkla cenmax xenon alıyorum) fiyat nasıl kapora ödedim,ayrıca araç yazılımla 115 olabiliyor, garanti dışına çıkmadan, motor zaten 115 liklerle birebir aynı,

hayırlı olsun.. Allah kazadan beladan esirgesin

• herkeze teşekkür ederim, aracım yazılım olayını araştırarak yapacağım ama yinde bilgiler için çok teşekkür ederim,araç bana 32.500 e geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: elfelfelf

sevgili kia ceed sahipleri :)

yeni kia ceed 1.6 otomatik vites dizel motion 115 beygir almayı düşünüyorum. liste fiyatı 38.3. bu aralar alan varsa ne kadara aldı?

yani onca araba varken neden adı sanı duyulmamış, servis ağının ve yedek parçasının sorun olduğu duyumları aldığım kia almalıyım??

Bu kadar sayfa boyunca anlattık bunları. Artık bundan sonra sizin yapmanız gereken burda yazılanları okuduktan sonra gidip bir test sürüşü yapmak ve karar vermek. İçinize hangi araç siniyorsa onu alırsınız.

Fiyat konusunda indirim isteyin yada başka bayilerle görüşün. Aracı satanlar da ÖTV bitmeden ellerindeki araçları satmak isteyecektir.

Büyük şehirlerden birindeyseniz servis sıkıntısı yaşamanız imkansız.Yedek parça konusunda bilgim yok, henüz çok şükür değişen parça olmadı aracımda.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elfelfelf

sevgili kia ceed sahipleri :)

Bu kadar sayfa boyunca anlattık bunları. Artık bundan sonra sizin yapmanız gereken burda yazılanları okuduktan sonra gidip bir test sürüşü yapmak ve karar vermek. İçinize hangi araç siniyorsa onu alırsınız.

Fiyat konusunda indirim isteyin yada başka bayilerle görüşün. Aracı satanlar da ÖTV bitmeden ellerindeki araçları satmak isteyecektir.

Büyük şehirlerden birindeyseniz servis sıkıntısı yaşamanız imkansız.Yedek parça konusunda bilgim yok, henüz çok şükür değişen parça olmadı aracımda.

beğeniler kişiye göre değişir fakat test edipte bu aracı beğenmeyen çıkarmı bilemem.. ben sürmedim fakat yakından takip ettiğim bi model.. servis satış danışmanlarınında verdiği bilgiler ışığında söylüyorum son derece kaliteli bi araç..

eksisi muhakkak vardır... tüm marka ve modellerde eksik vardır.. bizi tatmin edip etmemesi önemli..

bi kaç modele bakın derim ama icinde muhakkak Ceed de olsun..

• Beyler kia ceed renk konusunda yardıma ihtiyacım var.

İlk resimdeki gibi gri koyu siyah camlı bir ceed mi yoksa siyah renkli ceed mi tercih edilmeli? Artıları ve eksileri ile birlikte değerlendirirseniz sevinirim.

• Bendeki araç gri olandan. Öyle kir toz belli etmiyor tabi ama siyah gibi de durmuyor açıkcası. Bakabilirim diyorsanız siyah daha iyi gibi.
  • Bir önden arkadan ve yandan çekilmiş fotoğrafını koyabilirseniz süper olur Çünkü bu resimlerdeki gibi durmayacak araba biliyorum..
  • Merhaba sayın Kia Cee'd kullanıcıları. Ben de yeni bir cee'd almak üzereyim. Aracım 2010 model Kia Cee'd 90 Ps Cool modeli olacak. Renk olarak beyaz tercih ettim. Malum Antalyanın sıcağında koyu renkler gitmiyor. Bayiyle anlaştık. Bir miktar kapora verdim. Bikaç gün içinde plakası çıkmış teslim almış olurum. Eski kasa ile arasında ne fark var tam olarak bilmiyorum ama umarım doğru bir karar vermişimdir. Motion ve Exept modellerine göre cool modelinde bazı özelliklerin olmaması kafamı karıştırdı ama sanırım çok önemli şeyler değil.
    Araçla ilgili deneyimlerimi zaman içerisinde burda sizlerle paylaşacağım.
    Herkese selam ve saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yt1990

Bir önden arkadan ve yandan çekilmiş fotoğrafını koyabilirseniz süper olur Çünkü bu resimlerdeki gibi durmayacak araba biliyorum..

Benim araç 3 kapı olan model. Sizin düşündüğünüzden daha farklı ön ve arka hatları ama yine de dilerseniz eski sayfalarda vardı bir kaç resmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mantartepe

Merhaba sayın Kia Cee'd kullanıcıları. Ben de yeni bir cee'd almak üzereyim. Aracım 2010 model Kia Cee'd 90 Ps Cool modeli olacak. Renk olarak beyaz tercih ettim. Malum Antalyanın sıcağında koyu renkler gitmiyor. Bayiyle anlaştık. Bir miktar kapora verdim. Bikaç gün içinde plakası çıkmış teslim almış olurum. Eski kasa ile arasında ne fark var tam olarak bilmiyorum ama umarım doğru bir karar vermişimdir. Motion ve Exept modellerine göre cool modelinde bazı özelliklerin olmaması kafamı karıştırdı ama sanırım çok önemli şeyler değil.

Bana göre cool da eksik olarak otomatik klima,elektrik takviyeli sürücü koltuğu,esp. Tabi bunlar da ekstra maliyetli şeyler olduğu için herkes bütçesine göre almak durumunda.

Bu arada aracın içi tamamen koyu renk, Antalya'da bu da sıkıntı olabilir. Koruyucu önlem almanız gerekebilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mantartepe

Merhaba sayın Kia Cee'd kullanıcıları. Ben de yeni bir cee'd almak üzereyim. Aracım 2010 model Kia Cee'd 90 Ps Cool modeli olacak. Renk olarak beyaz tercih ettim. Malum Antalyanın sıcağında koyu renkler gitmiyor. Bayiyle anlaştık. Bir miktar kapora verdim. Bikaç gün içinde plakası çıkmış teslim almış olurum. Eski kasa ile arasında ne fark var tam olarak bilmiyorum ama umarım doğru bir karar vermişimdir. Motion ve Exept modellerine göre cool modelinde bazı özelliklerin olmaması kafamı karıştırdı ama sanırım çok önemli şeyler değil.

Bana göre cool da eksik olarak otomatik klima,elektrik takviyeli sürücü koltuğu,esp. Tabi bunlar da ekstra maliyetli şeyler olduğu için herkes bütçesine göre almak durumunda.

Bu arada aracın içi tamamen koyu renk, Antalya'da bu da sıkıntı olabilir. Koruyucu önlem almanız gerekebilir.

Evet ekstra maliyetli şeyler olduğu için ve otm vites olduğu için diğer modellerde fiyat yükseliyor sanırım. Ben hem bütçeme uygun olduğu için hem de düz vites olduğu için Cool modelini tercih ettim.
    Acaba araca bazı ilaveler yapmaları mümkün mü? Yarın bayiye gidip soracam. Mesela; sis farı kaça takarlar? Ön koltukların arkasına cep diktirmek mümkün mü? Sürücü ve yolcu arasındaki yere kapak yaptırsak yaparlar mı(Diğer modellerde kapaklı gördüm de) PArk sensörü ne kadar? Body Kit dedikleri şey nası bişeydir yaptırmanın faydası varmı? Bunları bi sorayım. Bilgisi olan varsa sevinirim.
    İç döşemesi gerçekten koyu renk ve kumaşları pek kaliteli gibi gelmedi bana. Koruyucu önlem olarak ne yapabiliriz. Açık renk kılıf taktırsak olurmu? Cam filminin sıcaktan koruyucu özelliği varmıdır?
    Bu arada aracı teslim almadan önce bayiden talep edebileceğim hediye vs gibi bişeyler oluyor mu? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

• aynı araçtan bende bugün teslim alıyorum ben sizin yerinizde olsam mutlaka yaza doğru cam filmi yaparım malum sıcak özellikle içi koyu renk araçları mahvediyor, platik ve döşemeler soluyor ve çatlıyor, orta kol dayam sonradan yapılıyor ben sordum şu an yedek parçaya henüz girmemiş ama ne kadar fiyat olur bilemiyorum, kapı arakalarına cep işi hiç duymadım çok da ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum şahsen, ancak kol dayama iyi bir özellik, bence araçta en büyük eksik koltuk yükseklik ayarı umarım sorun yaratmaz bazı araçlarda koltuk pozisyonu çok sıkıntı oluyor(örn pejo 207), ben ilerde belki çıkma falan bir koltuk bulursam serviste değişim yaptırabilirim sıkıntı olursa,ayrıca farla mercekli xenon far için biçilmiş kaftan mutlaka taktırın gece sürüşünüz %100 değişir hemde çakma farlar gibi göz almaz, araç güzel umarım sorun yaşatmaz, hayırlı olsun

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.