Şimdi Ara

^^^^KİA CEED CLUB^^^^ (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8.758
Cevap
58
Favori
846.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomatikler, Manual vitese göre biraz daha fazla yakıyor. Kilometre başıan 1 litre civarı.
    benden de 115BG A/T var. İstanbul şehiriçi/karışık kullanımda 650 km. civarı menzil sunuyor.
    şehirdışı uzunyol yapar, sakin kullanırsan (90-110 km/s arası) 700-750 km.yi bulabilirsin.
  • 90beygir cool düz vites aracım 2200 kmde şu an 1 depo 800km gidiyorum şu anda ortalama tüketim 5.3 litre,şehiriçi için inanılmaz bir rakam bence çok iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackeagle76

90beygir cool düz vites aracım 2200 kmde şu an 1 depo 800km gidiyorum şu anda ortalama tüketim 5.3 litre,şehiriçi için inanılmaz bir rakam bence çok iyi

Güzel tüketim değeri gerçekten. Çok dikkatli ve özel kullanım şartlarıyla Ankara şehir içi 4.5 lt yapabiliyorum. 115 hp, düz vites.
  • Dikkatlı kullanımda tüketim istanbul ıcı 4,7 lere dusuyor ama cok dıkkatlı olmak lazım.Babam ve bende süratli kullanımlar yaptıgımız ıcın 5,9 - 6,5 gıbı degerler görüyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gen_61

quote:

Orijinalden alıntı: yt1990

gen_61 ; senin araba 90 bg düz vites olan modeli mi? Benimki 500-550 km anca yapıyor. (115 bg-otomatik) İyi değer mi sence?

Evet 90bg duz vites.Otomatık dizele göre bıraz yüksek gibi geldi.Km kacta acaba?Bızım araba 5000 km yı gectıkten sonra daha az yakmaya başladı servisteki ustam 7500 bakımından sonra dahada cok düşecektir dedi.

12000 km de. Özenli kullandığımı pek söyleyemem açıkçası Ama kullansam da 5.5-6 lt yakacak gibi durmuyor yani..

• E-5 otoban gıbı yollarda gazı sabıt tutup 120 ıle gıderken 4,9 cok rahat gorunuyor.
  • Maalesef oyle bir güzergahım yok. Bugün depoyu fulledim 120 tl ye içinde az bişey vardı, 630 km gösteriyor yol bilgisayarı.

Bu arada tuning chip falan ekstra motor modifikasyonu yaptıran var mı bu araca?
  • Merhaba arkadaşlar. Ben de Mart ayında 2009 model bir cee'd motion aldım. Forumda yazılan hortum&kelepçe problemini bir kaç ay önce aynen yaşadım. Şehir içinde seyrederken birden çekiş acaip bir şekilde düştü ve araba egzosdan duman atmaya başladı. Motoru yaktım diye tırstım açıkçası. Ağır aksak servise gittim. Motora havanın gelmesini sağlayan hortumun yerinden çıkmış olduğunu söylediler, sıktılar. Tekrar yola çıktım, aynı şey tekrar oldu, yine geri döndüm. Servistekiler ilk defa bu durumla karşılaştıklarını söylediler. Yerinden çıkan kelepçe vidalı değil, kendinden sıkmalı türdenmiş. Onu çıkartıp klasik vidalı sağlam kelepçe taktılar. O gün bu gündür başıma bir daha aynı olay gelmedi.

Benim asıl başka bir derdim var. Aylardır internette araştırıyorum, daha kimse benim başıma geldi yazmamış. Sorun şu ki, araca hangi marka xenon far taktırdıysam taktırayım, gündüz farlar kapalıyken ve memory stick ile mp3 dinliyorken (bu ikisi de gerek şart) selektör yaptığımda bir sonraki parçaya atlıyor. Servise gittim, dışarıda taktırmışsınız, bizim taktıklarımızda bu sorun olmaz diye hemen yorum yaptılar. Buyrun siz takın madem olacaksa olsun dedim, onların taktığı da (cenmax) aynı problemi üretti. Ne sanayideki elektrikçilerin, ne de servistekilerin denemedikleri şey kalmadı. Servisle daha sonra görüştüğümde xenon takılmış başka ceed'lerde de mp3 olayını denediklerini, aynı sorunun onlarda da olduğunu söylediler. Benim aracıma has bir problem değil anlayacağınız, tüm ceed'ler için geçerli. İşin ilginci kimsenin farkında olmayışı, dile getirmeyişi, ya da dert etmeyişi.

Nette başka forumlara bakarken şöyle bir yöntemin işe yarayabileceğini gördüm. Kısa farlara bir zaman rölesi (2sn gibi) bağlayarak selektör yaptığımda sadece uzunların yanmasını sağlarsam bu iş çözülür gibime geliyor. Gelin görün ki elektrik ustalarına bunu anlatamıyorum, onlar xenon niye bu problemi oluşturuyor noktasına odaklandıkları için bir çözüm de üretemiyorlar. Bunun için kullanacağım rölenin adı nedir, nereden bulunur bilmiyorum. Konu hakkında az buçuk bilgisi olan varsa lütfen yazsın. Cee'd kullanan xenon taktırmış arkadaşlar lütfen bu sorunun kendi araçlarında olup olmadığını deneyip görsünler.

• benim kısalarımda xenon var sürekli mp3 dinliyorum hiç sorun yaşamadım ancak uzunlarda takılı değil olsaydı bilemiyorum ancak enteresan bır sorun gıbı geldi bana
  • aksesuar olarak cam rüzgarlığı sordum fabrika henüz üretmiyor dediler.ama eklediğim adreste bakın neler var.

http://kia-ceed-sw.sgpetch.co.uk/pages/accessories
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackeagle76

benim kısalarımda xenon var sürekli mp3 dinliyorum hiç sorun yaşamadım ancak uzunlarda takılı değil olsaydı bilemiyorum ancak enteresan bır sorun gıbı geldi bana

Bende de uzunlarda takılı değil. Kısalarda takılı xenon'da bu sorunu yapıyor. Sizin xenon kitin markası ne acaba?
    Başka xenon kullanan yok mu acaba? Bir deneseniz arabanızda farlar kapalıyken selektör yaptığınızda usb'den dinlediğiniz mp3 bir sonraki parçaya atlıyor mu?
  • Benim kısalarda Cyclone 6000K H7 Xenon Kit var ve aynı sorun bende de var.
    Benim araçta asıl canımı sıkan sorun klima açıkken 2000 devir civarı anlık bi kesme oluyo ivmelenirken. İlk başta klimadan olduğunu anlayamamıştım, havalr soğuyup klimayı ara sıra kullanınca fark ettim. 1,2 ve3. viteste oluyo sanki. Sizde de var mı?
    Araç 90hp cool
  • Evet arkadaşlar, bahsettiğim xenon-mp3 atlatma sorunu cee'd in kronik problemi. Kia açısından bakarsak orijinal olmayan bir ürün bu etkiyi yaratabilir, sorumluluk kabul etmemesi anlaşılabilir. Biz kullanıcılar açısından bakıldığında ise bu bir problem. Ancak şu bir gerçek ki bu aletteki mp3 player her anlamda çok hassas. Yakınında bir cep telefonu çalsa donup kalıyor. Usb stick'i 4GB'dan fazla doldurursanız bazen aptallıyor, kitlenip kalıyor. Bu gibi durumlarda tekrar kendine gelmesi için müzik sistemini off/on yapmak kâfi gelmiyor. Arabayı stop edip tekrar çalıştırmanız gerekiyor. Bu da bana çok saçma gelmişti. Kısacası "sorunlu" denebilecek şekilde hassas bir player'ımız var. Xenon'un ani yüklenmesi de bu hassasiyeti bir şekilde etkiliyor diye düşünüyorum. Bunun için sanayide oto elektronikçisi bir arkadaşa 3sn gecikmeli zaman rölesi yaptırıyorum. Sanırım yarın bitmiş olur ve takarız, sonucu merak eden olursa yazarım. Zaman rölelerini xenon'a giden kabloların uçlarına takacağız, 3sn'den fazla elektrik gelirse yol verecek basitçe böyle ifade edeyim. Dolayısıyla şu işe yarayacak:
    1- Asıl problemim olan gündüz kısa farlar (xenonlar) kapalıyken selektör yaptığımda kısalar yanmayacak (selektör süresi 3sn'yi bulmayacağı için), sadece uzunlar yanacak.
    2- Kısalar açıkken marşa basıldığında elektrik sistemine ani yüklenmeyi önlemiş/geciktirmiş olacak.
    Dezavantajı ise xenonları ilk defa yaktığımda (akşam olduğunda mesela) 3sn geç çalışacaklar. Bu da sorun değil, zaten normalde de xenonların kendini toparlaması birkaç saniye alıyor, hiç önemli değil.

quote:

Orijinalden alıntı: useyyidg

Benim kısalarda Cyclone 6000K H7 Xenon Kit var ve aynı sorun bende de var.
    Benim araçta asıl canımı sıkan sorun klima açıkken 2000 devir civarı anlık bi kesme oluyo ivmelenirken. İlk başta klimadan olduğunu anlayamamıştım, havalr soğuyup klimayı ara sıra kullanınca fark ettim. 1,2 ve3. viteste oluyo sanki. Sizde de var mı?
    Araç 90hp cool

useyyidg, belirttiğin "kesme problemi" nasıl bir şey, onu anlayamadım. Klima açıkken oluşan özel bir probleme rastlamadım. Biraz daha detaylı açıklarsan deneyip, sonucu yazabilirim. Bu arada benim aracım motion 115hp dizel.

• Kesme problemi dediğim, hani araç hızlanırken klima devreye girince anlık bi yığılma olurya. Bende yaşanan sanki her viteste 2000 devir civarında klima yeniden devreye giriyomuşcasına anlık bi ivmelenme durması gibi; çok kısa bi süre. Ama klima açıkken sürekli oluyo diyemem.
  • Xenon sıstemı yok ama flash bellek hatasını bızım araba hıc vermedı.4 Gb bellekte nerdeyse 800 müzik var hic öyle bı sorun görmedim.Ancak xenon taktırma arefesınde böyle sorun oldugunu ögrendigim xenondan soguttu beni
  • quote:

Kesme problemi dediğim, hani araç hızlanırken klima devreye girince anlık bi yığılma olurya. Bende yaşanan sanki her viteste 2000 devir civarında klima yeniden devreye giriyomuşcasına anlık bi ivmelenme durması gibi; çok kısa bi süre. Ama klima açıkken sürekli oluyo diyemem.

Anladım, ama ben öyle bir sıkıntı hissetmedim. Araç otomatik vites geçişlerini dahi hissettirmeden yapıyor, klima açıldığında neredeyse hiç farkedilmiyor.

quote:

Xenon sıstemı yok ama flash bellek hatasını bızım araba hıc vermedı.4 Gb bellekte nerdeyse 800 müzik var hic öyle bı sorun görmedim.Ancak xenon taktırma arefesınde böyle sorun oldugunu ögrendigim xenondan soguttu beni

"Usb stick'i 4GB'dan fazla doldurursanız bazen aptallıyor" demiştim, ben 8GB'lık usb kullanıyorum. Yoksa 3.8GB gibi bir kısmını doldurduğumda bir sorun olmuyor.

• 8 Gb hıc denemedım. Ceed cı bı arkadasımız xenon takmıstı turuncu ceed ı vardı ona pm attım ınsallah yardımcı olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocanay

quote:

Kesme problemi dediğim, hani araç hızlanırken klima devreye girince anlık bi yığılma olurya. Bende yaşanan sanki her viteste 2000 devir civarında klima yeniden devreye giriyomuşcasına anlık bi ivmelenme durması gibi; çok kısa bi süre. Ama klima açıkken sürekli oluyo diyemem.

Anladım, ama ben öyle bir sıkıntı hissetmedim. Araç otomatik vites geçişlerini dahi hissettirmeden yapıyor, klima açıldığında neredeyse hiç farkedilmiyor.

quote:

Xenon sıstemı yok ama flash bellek hatasını bızım araba hıc vermedı.4 Gb bellekte nerdeyse 800 müzik var hic öyle bı sorun görmedim.Ancak xenon taktırma arefesınde böyle sorun oldugunu ögrendigim xenondan soguttu beni

"Usb stick'i 4GB'dan fazla doldurursanız bazen aptallıyor" demiştim, ben 8GB'lık usb kullanıyorum. Yoksa 3.8GB gibi bir kısmını doldurduğumda bir sorun olmuyor.

USB stick'inizde bad sector tarzı hatalar olabilir. Scandisk ile taratmanızı öneririm.

Ben araçta 40 Gb'lık mp3 playerımı kullanıyorum ve telefonum da daima vitesin önündeki bölmede durur ve çalıp konuştuğum çok olmuştur ama müzik sistemiyle ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Daha doğrusu araçla ilgili hiçbir sorun yaşamadım.

Tek sorunum sol kapıdan gelen gevşek bir vidanın sesi, onu da servise uğrayınca sıktırıcam.

• Allaha şükür aracla ılgılı bı sorunumuz yokta Mert abi xenon taktırcaktın taktırdın mı? Bir de xenon takıldıgı zaman sorun cıkıyormuş bı fikrin varmıdır aydınlat abı bizi
  • Merhaba arkadaşlar.. Turuncu Cee'd'i olan benim :)

Araçta herhangi bir USB-Xenon sorunu yaşamadım. Kronik bir sorun yok diye karşı çıkamam arkadaşımız araştırmış. Fakat şunu söyleyebilirim, bende böyle bir sorun yok.. Xenon'un markasını soracaksınız şimdi, onu da bilmiyorum ( arkadaşım takmıştı hediye olaraktan ). Birazdan bakıp onu da söylerim.
    2GB ve 4 GB'lık bellekler var arabada, ama 8 GB'lık denememiştim. Şimdi bi 8 GB'lık flasha müzikleri yükledim. Deneyelim bi, gelişmeleri size bildiririm.

Bu arada benim araba 30.000 km'yi devirdi, 1 yılı da geçmiş haldeyim. Düşüncelerim hala ilk günkü gibi, Çok memnunum bu arabayı aldığım için.
    Size bir kaç fotoğrafta yollayayım hazır postu atmışken.

^^^^KİA CEED CLUB^^^^

Gelin arabası bile oldu bizim cee'd :)

^^^^KİA CEED CLUB^^^^

^^^^KİA CEED CLUB^^^^

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.