hımmm. geldi çattı 15.000 bakım. bakalım kaça malolacak. sanırım önümüzdeki hafta DüLDüL'ü bakıma sokacağız. bakım fiyatları konusunda bilgi veririm...
herkese iyi sürüşler..
@ViTeSKoLu Sayın abim Maşallah çok geziyosun bizim araba 6500'de kaldı
Biraz da mecburiyetten hocam yaaa. hergün işe git-gel. kilometreler su gibi akıp gidiyor. onn dışında, bulunan her fırsatta şehir dışına kaçmalar... 6-7 ayda 15.000!i gördük...
İlk 3 ay bizim de öyleydi ama artık yatıyo araba
quote:
Orijinalden alıntı: ViTeSKoLu
Biraz da mecburiyetten hocam yaaa. hergün işe git-gel. kilometreler su gibi akıp gidiyor. onn dışında, bulunan her fırsatta şehir dışına kaçmalar... 6-7 ayda 15.000!i gördük...
Aynen. Ankara'da arabayla gitmek benim için dolmuş yada metro kullanmaktan daha ucuza geliyor. Haliyle benim de araba 7 ayda 15.000 oldu. Maşallah şimdiye kadar çok memnunum, umarım böyle devam eder.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Ancak 15.000 km'den sonra 22.500 bakımının mecburi olmadığına emin misiniz? 15.000 bakımı yaptırdığımda takılan kartta bir sonraki bakım 22.500 yazıyor ve ayrıca Ankara İstabul Yolu üzerindeki servisteki tabelada sanırım aralıklar hep 7500 yazıyordu.
Aracın kitapçığında yazıyor zaten. Sadece zor kullanma şartlarında bakım aralığı 7500 km'dir. Normal kullanımda 15.000 km zorunlu olanı.
Servisiniz daha çok kazanmak için direk oraya 22.500 yazmış olabilir, yine de en iyisi Çelik Motor'a danışıp durumu kesinleştirebilirsiniz.. Kia'nın web sitesinde iletişim bilgileri var.
Bir dakika! Şimdi hatırladım: ben onu da yapmıştım aracı ilk aldığımda. Çelik Motor'u arayıp sormuştum, 7500'de bir demişlerdi ve ben durumu çaresiz kabullenmiştim ama sizin yazınızı görünce umutlandım, hatırlamak istemedim galiba:)
arkadaşlar aracını kısa mesafeli kullanan ve yakıt ölçümü yapan var mı?ben günde 5km gidiş 5 km geliş çok kısa mesafe sürekli dur kalk ve saha motor ısınmadan gideceğim yere varıyorum.kesin olmamakla birlikte km de 30kuruş yaktığını düşünüyorum.ancak uzun yola çıkınca değer 17-19-kuruşa düşüyor.30kuruş çok geldi bana.sizlerin fikirlerini de almak istiyorum.
Arkadaşlar 2004 Ağustos ayında sıfır aldığım Cerato HB benzinli aracımı, 2010 Kia Ceed 1.6 CRDİ Cool modeliyle yenilemek istiyorum..
Bu araç için çoğu bayi 34.000 TL fiyat veriyor.
Yeni ceed sahipleri görüşlerini yazarsa sevinirim.. Başka araç düşünmüyorum.. Gerek tasarımı gerek güvenliği ve 6 ileri manuel oluşu bence yeterli...
Burda bakım aralığının 10.000 mil mi yoksa 12.000 mil mi olduğu tartışılmaktadır ve çoğu üye 12.000 mil olduğunu söylemektedir. 20.000 km'de bir diyen de vardır. Şimdi Avrupa'da bu araç 7 yıl garantili ve 20.000 km'de bir bakıma giderken bizim burda 7.500 km'de bir bakıma sokmamız biraz saflık olur gibi geliyor. Yine de resmi olarak yapılması gereken neyse onu yaptırmak lazım garanti açısından.
@hasanoglanli;
Benim aracım 3 kapılı olan modeli ve makyajsız model. Sol kapıdan gelen hafif bi zzzz sesi dışında hiçbir sorun yaşamadım ve çok memnunum. Kapıdan gelen sesi de zamanım olduğunda serviste halletiriceğim.
Aracın eksi yanları ise bence şöyle;
Frenleri zayıf- 40m üstünde bir duruş mesafesi var ve ABS biraz çabuk devreye giriyor. Yol tutuşu zayıf- Spor model olmasına rağmen yol tutuşu beklediğim kadar güven vermiyor, ama şimdiye kadar bir sorun yaşamadım çok şükür.
Aracı beğendiyseniz bence gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Piyasadaki C segment hb ler içinde fiyat/performans olarak Ceed ön sıralarda. Bizim dizel Cerato dan sonra yine Kia alsam Ceed e geçiş yapardım.
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar..
Ancak şu an bir çok bayiden alabildiğim en düşük fiyat 33850 civarında.. Ama ay sonuna kadar araştırmaya devam edicem.. Ceratoyu aldığım bayi, babamın oğluna satsam en düşük 33500 e satabilirim diyo... daha düşük olmaz diyo.. Ama ben babasının oğlu olmadıüım için 33850 ye bırakıyo bana :)
Biraz daha araştırıcam bakalım...
merhabalar.sabahleyin arabayı çalıştırıp ısıtırken cama büyük bir taş atıldığında duyulan bir ses geldi ses çok şiddetliydi.dışarı baktım öyle bir durum yok.daha önce i30 forumunu incelerken durduk yerde camı patlayan i30 lar olduğunu gördüm.camlara baktım onlarda sağlam.yol yardımı aradım.hemen en yakın servisi bağladılar.herhangi bir arıza göstergesinin yanıp yanmadığını aracın çekişinde bir düşme olup olmadığını sordular.bende herşeyin normal olduğunu söyledim.şimdi o sesin tekrarlanmasını beklemekten başka çare yok.acaba aynı sorunla karşılaşan oldumu?
quote:
Orijinalden alıntı: teacher34
merhabalar.sabahleyin arabayı çalıştırıp ısıtırken cama büyük bir taş atıldığında duyulan bir ses geldi ses çok şiddetliydi.dışarı baktım öyle bir durum yok.daha önce i30 forumunu incelerken durduk yerde camı patlayan i30 lar olduğunu gördüm.camlara baktım onlarda sağlam.yol yardımı aradım.hemen en yakın servisi bağladılar.herhangi bir arıza göstergesinin yanıp yanmadığını aracın çekişinde bir düşme olup olmadığını sordular.bende herşeyin normal olduğunu söyledim.şimdi o sesin tekrarlanmasını beklemekten başka çare yok.acaba aynı sorunla karşılaşan oldumu?
Hocam sesin sizin aracınızdan geldiğinden emin misiniz? Belki ses dışardan başka biryerden gelmiştir.
Merhaba Değerlik Kia-Driver arkadaşlar. Ekte, Kia Ceed Motion A/T aracın 15.000 bakım fatura dökümü var. görün bakalım Kia biza kaç para INPUT etmiş .... iyi günler.
15.000 için beklenen bir input değil mi bu? :) Tamam durduk yere 300TL ödemek işimize gelmeyecektir, ancak bundan 4 sene önce fiat palio'nun 30.000 bakımı için ödediğim ücretin bundan az olmadığını düşünüp kia'nın fiyatına baktığımda "servistir, az bile geçirmiş" demeye başlıyorum.
Sarf malzemesi nedir onu anlayamamakla birlikte balata spreyi gereksiz bence. Onun dışında filtrelerin fiyatları biraz yüksek gibi görünüyor.
Motor yağının fiyatı da yüksek verilmiş. 6 lt 10w/40 yağların fiyatı 60'dan fazla olmaması gerekir. İşçilik fiyatı da biraz yüksek gibi duruyor, daha düşük işçilikle yaptırılabilirmiş.
Herkese günaydın,
sanırım aranızda Ceed kullanan ve 15.000'i gören ilk üyelerden biriyim. Bu listeyi fikir olsun diye koydum buraya. Pek anlamadığım için bakım işlerinden, gittik, arabayı bıraktık, bitti gel al dediler. parayı verdik aldık. sizlerde bu fiyatları baz alıp, daha ucuza bir yetkli servis bulursanız bana da haber verin. Bundan sonra bende oraya götürürüm aracı. (istanbulda olursa iyi olur. Kars'ta ucuz servis işime yaramaz:) )
Ben hangi yağı kullandıklarını sorduğumda GM dediler. Bu markayı bilmediğim için dışarıdan Castrol magnetek dizel 10-40 aldım. Herhandi bir sorun çıkarmadılar. Hesap olarak sonuçta yağın fiyatını düştüklerinden aynı hesaba geldi. GM yerine magnetek 10-40 kullandılar Araç cerato 2008 dizel