Şimdi Ara

KİA EV3 DENEYİMLER,KULLANICI YORUMLARI (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
715
Cevap
67
Favori
68.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wixland

Dahili ön ve arka kamera kayıt alıyor almasınada kore versiyonlarında mevcut. torpido kapağını açınca solda hafıza kart girişi var multimedia üzerinden bu özelliğin kontrolüde var. AB versiyonlara nedense bu özellik kapalı orada siyah bir plastik parça duruyor Avrupa için KVKK falan diyorlarda Tesla nasıl yapıyor ?

https://www.youtube.com/watch?t=2146&v=zJXiMrUmhh0&feature=youtu.be

Önceden satılan araçlara internet gelmesine BTK izin vermiyor dediği gibi bir yalan olsa gerek bu da. Sıkıştırınca gerekli donanım olmayabilir diyiverdiydi satıcı. Kamera olayında da sebep aynıdır. "gerekli donanım araçta olmayabilir(!)" AB ile zerre kadar alakası yok. AB'de dashcam satışı yasak mı sanki ki? Hatta yakında yasa çıkarır "dashcam"sız araba kullanmak yasak derler ise hiç şaşırmayın. Kötü bahaneler bunlar.

Esas olay donanım kırpmak. İnsanların hemen fark edemeyeceği detayları kırpmışlar araçta malesef, eksik hale getirmişler.

Sonradan arabaya harici kamera takıp uğraşmak da ... ne söylesem bilemedim. Sene olmuş 2025. Marka açısından son derece utanç verici bir durum.

Arka koltukların yatması da sadece Kore versiyonlarda var videolardan anladığıma göre. Avrupalıya o da yok.

Yani bunun mantığını ben pek anlayamıyorum. Güzel güzel yapıp da sonradan kapitalist ayak oyunları ile içine etmiyorlar mı, üzülüyor insan.

• Hava 20. Ve üzerine çıkar çıkmaz arabanın tüketimi değişti şuan 100, 120 arası giderken 17 kw lara düştü herşey açık. Klima yı iç havalandırmaya çevirince çektiği kw bariz düşüyor dış modda 0.70 civarı iç modda 0,20 civar kw çekiyor. Hergün işe gidiş ve dönüşümde kuşadası söke arası dağ tırmanıyorum yaklaşık 20 km yol yapıyorum geçen haftaya kadar %5 hatta 6 yiyordu şimdi %3,4 regendenden elde edilen kazanç arttı gördüğüm kadarı ile. Zaten aldığım günden beri range konusunda hiç stress olmadım Yunanistan seyahati dahil ama şuanda şunu görüyorum ki hava ısısı 20. Yi geçer geçmez menzili arttı şarjı çok yavaş düşmeye başladı ve regenden elde edilen kazanım arttı. Klima modunda hiç enerji tüketmiyor desem yeri sürücü ve yolcu camı ince bir filim istiyor gibi az biraz daha süreyim karar vereceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zato1 kullanıcısına yanıt
    2026 ve sonrasında çözülecek deniliyor forumlarda.2025 almak icin bi cok bayi gezdim hepsinde ayni yanit 2025 de de connect olmayacak çünkü modül yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar bende bir yıldır niro ev kullanıyorum gayette memnunum, ev3 e geçmeye niyetliyim, elegance uzun menzil düşünüyorum prestige ile 200 bin fark var prestige alayım diyince de az daha verip gt line mantıklı oluyor o yüzden prestige biraz uzağım ama elegance da da kararsız kaldım elegance donanım yeterlimi sizce 200 bin fark verip prestige almaya değermi?

• Merhabalar herkese,

Öncelikle Cumartesi günü hayırlısı ile 2024 GT line aracımı teslim aldım.

Bir kaç sorum olacaktı.

Arka kapılarda ambians aydınlatma yok sanırım bu durum tuhaf bir eksiklik gibi geldi bana... acaba bi yerde mevcut bir ayarmı var.

ikinci bir husus ise aracın Android auto baglantısında Google yada yandex haritaları bir türlü full ekran yapamadım. Hep bölünmüş ekran olarak kullandırıyor. Bilgisi olan varmıdır?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vampire181 -- 17 Mart 2025; 12:41:14 >
  • vampire181 kullanıcısına yanıt

android auto secili iken ekranda solda küçük bir kare şeklinde google haritalar simgesi var ona basın tam ekran yapar haritayı

• slm06 S kullanıcısına yanıt

Hocam bu sorunuza kimse net bir cevap veremez tamamen kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda karar verin: Benim yaşadığım yerde koltuk ısıtma direksiyona ısıtma elzemdir siz de ise gereksizdir. kimisinde cam tavan ihtiyaçtır kimisine lükstür. donanım listelerini önünüze koyup kendi ihtiyaçlarınızı düşünerek bir seçim yapın.

• vampire181 kullanıcısına yanıt
    Arkalarda ambiyans aydınlatma maalesef.

Led şerit yok çünkü. Öndekiler de kaldırılmadan araca sahip olduğunuz için şanslısınız 😊

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Daha önce farklı bir versiyonunu paylaştım. EV3 te uygulanan teknik geliştirmeler. Meraklıları için güzel bir yazi.

https://www.hyundaimotorgroup.com/story/CONT0000000000158938

• ssbrutality S kullanıcısına yanıt

2026'nın sonrasında 2027 var, 2028 var...  

Malum partinin 2023 hedefleri vardı, 2023 geçilince yeni hedef 2035 mi ne oldu... Bu da o hesap. Bir ara gelir illaki de siz ona takılmayın, hem n'apacanız arabada interneti kafası...

Bu ülke halkının işini doğru düzgün yapmayan distribütörlerin elinden çektiği nedir ya.

• Merhaba.

Bu hafta ben de aranıza katılmaya kadar verdim. İlk %100 elektrikli aracımı satın aldım. Teslimatı bekliyorum. Bir aksilik olmazsa Perşembe günü teslim alacağım. Dediğim gibi ilk elektrikli aracım , ilk Kia aracım. Daha önce Fiat Albea ve Egea , Nissan Almera , Bmw 316 E46 , BMW 316 F30 araçlarım oldu. Aslında güvenlik açısından şerit takip sistemi , aktif cruise kontrol ve çarpışma önleme özelliklerine şiddetle ihtiyacım vardı , %100 elektrikli uzun menzil ve uygun fiyat da bir araya gelince bir anda hiç hesapta yokken EV3 Elegance Long Range aldım. Forumlarda , şikayetvar sitesinde şarjla , özellikle AC şarjla ilgili sorunları okuduktan sonra biraz moralim bozulmadı desem yalan olur ama bu forumda kullanıcıların deneyimlerini okuyunca daha rahatladım diyebilirim.

Ağırlıklı olarak iş yerinde 3.5 Kw ~ 11.0 Kwh şarj yapacağımı tahmin ediyorum. KİA Söke bayisine sorduğumda KİA'nın kendi taşınabilir AC şarj cihazı olmadını söylediler. Zaten ben de arattığımda bulamadım. Dolayısı ile sizin tecrübelerinizden yaralanmak istiyorum. İntenette araştırdığımda 3.5 Kwh ~22.0 kwh cihazlar var , 8 binlira ile 30 bin lira arasında değişen fiyatlarda . 1.6 milyon Tl verdiğim bir aracı 10-15 bin lira ucuz diye bilmediğim tanımadığım bir cihaza emanet etmeyi büyük risk olarak görüyorum. Sizin tavsiyeniz nedir ? Hangi marka şarj cihazı kullanıyorsunuz evde AC şarj için , hangisini tavsiye edersiniz ? Neden ?

Yine internette ekran koruma filmi , 3d paspas ve bagaj havuzu buldum. Fiyataları KİA'nın dörtte biri. Alıp kullanan var mı ? Yorumunuz nedir ?

Benim sormayı düşünemediğim ama yeni bir kullanıcı olarak bilmem gereken başka bir şey var mı ?

Okuduğunuz ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• Bogachan_35 kullanıcısına yanıt
    Bu araca has AC şarj problemi diye kronik bir sorun yok. Sıkıntı yaşayan birkaç kişi her zaman olduğu gibi soluğu bilgisayar başında almış. Aynı problem için iki konu açan bile olmuş :) İlk başta saydırmış, problemi çözülünce de methiyeler düzmüş. Neyse…

Problemsiz kullanan yüzlerce kişinin durumunu belirtebileceği Memnuniyetvar.com gibi bir site olmadığı sürece algının bu şekilde oluşması normal. Tüm ürünler için geçerli.

Bu süreçte buradaki gibi araç sahiplerinin değerlendirmelerine ve tecrübelerine kulak verirseniz şayet sizin için daha sağlıklı bilgilendirme olacaktır.

Alternatif aksesuarlar ile ilgili olarak forumu geriye doğru tarayınız. Resimlerine kadar paylaşıldı.

Aracınız tekrardan hayırlı olsun.

• Ev3 gt line'ı bugün teslim aldık. Rahat ve konforlu bir araç. Varsın connect olmasın. Batarya, konfor, ve donanımları bu açığını rahatlıkla kapatıyor. Connect de gelirse üstüne kaymağı olur.

Gerçek kullanıcı bilgisi için forumdan medet umuyorsanız üzgünüm yanılıyorsunuz. söyle biraz geriye doğru mesajları okursanız burada ya güzelleme yada gömme var. telegram, whatsapp en kötü face grupları daha fazla yardımcı olacaktır.

3-11kwh arası demek isterken bazen 3,5 kwh (16A ev prizi) bazen 11kwh (üç faz altyapısı) gibi farklı yerlerde şarj edecekseniz olarak anladım.

En iyi tercih ayarlanabilir max 11kwh destekli taşınabilir bir cihaz ve diğer prizler için uygun bağlantı aparatlarından almanız gerekir.

kendini kanıtlamış juice booster veya go-e alınabilir. yerli olsun derseniz Bemis gibi yerli 11kwh lik cihazlar olabilir.

Duvara sabit istasyon olacaksa fp olarak tesla wall connector veya yerli vestel olabilir.

ben amazondan en çok satanlarda 1. olan taşınabilir 7kwh destekli çinli markayı aldım. kullanıyorum şahsi görüşümde bu cihazlarda öyle çok teknolojik bir altyapı olmadığı için malzemesi kaliteli olanın tercih edilmesi tabiki bu kişisel tercihimdir.

Ayrıca bazı kia bayileri 3.5kwh lık bir ev tipi şarj aparatı satmaya başlamış aynı ürün fransada kia logolu satılırken bizdekilerde kia logosu yokmuş detay için bayilere sorun isterseniz.

iccu meselesine gelince azda olsa sorun yaşayanlar oldu. ayrıca bazı araçları güncelleme için servisler çağırmaya başlamış

Paspas olarak ilk defa EVA tipi paspasları denedim görüntü olarak ve kullanım olarak çok daha güzel duruyorlar özellikle gri tonlarda alırsanız görsel uyumu iyi oluyor. sağlamlık konusununda uzun kullanım lazım tabiki onu görücez. Bagaj içinde daha almadım fiyatı düşmesini bekliyorum halı tipi bagaj havuzları çok kaliteli gösteriyor bagaj için eva tavsiye etmem kullanışlı olmuyor. Kaucuk olanlar ise hem paspas hemde bagajda görüntü olarak bence ucuz görünüyor.

Ekran filmi olarak üzerindeki koruma kötü görünmüyor 2 ayda kabarma falan olmadı yaza belki kabarırsa çizilmeye karşı ölçüsü uygun bi şey alıp kullanılır çok araştırılacak bişey değil bence

EV3 boyutlarında elektrikli araç düşünenler için internet bağlantısı gibi eksikleri ve fiyat olarak bi tık yüksek olsada altarnatifi yok bence diğer Bsuv lar dersenizde içlerinde en konforlu ve teknolojik keyifli bir araç kullanması zevkli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wixland -- 18 Mart 2025; 19:38:11 >

Hayırlı olsun 2019 320i satıp ev3 gtline geçtim bende şuan 5000 km yi devirdim heralde şuan en çok km yapmış araç bendedir bir de bayilerdeki test araçları :) en ufak trim sesi yok bir çok konuda eski aracımdan kat kat iyi sadece daha çok yan rüzgar alıyor. Sökeden aldım bende Hüseyin den. Şarj aleti olarak schoner kullanıyorum 10.8 e kadar basıyor trifaze aracı sipariş ettiğim gün almıştım. Bu kutuların tek yaptığı fazları ve voltajı dengelemek ara ara 10.8 den 10.2 ye düşürüyor neden yapıyor bilmiyorum tekrar yükseliyor vs %20 den 100e 7 saate dolduruyor. genelde 20-85 arası dolduruyorum bana 5,6 gün rahat gidiyor. Pek kutuya takılma vestel de olur schenerde 11kw en uygun ne bulursan al zaten bir hata olursa araç kırmızı yakıyor tekrar sök tak yapıyorsun belirlediğin orana gelince şarjı otomatik kesiyor. Paspası dışardan al ben kiadan aldım verdiğim paraya yazık.

• wixland kullanıcısına yanıt
    Gerçek kullanıcı yorumu yapabilmek içim dediğiniz platformlar üzerinden mi yazmalı sadece. Neyi kastetmeye çalıştığınızı anlayamadım.

Kullanan keyif alan paylaşım yapıyor haliyle. Bundan da daha doğal bir durum yok. Bu yapılan olumlu paylaşımlara güzelleme yapılıyor ifadesine kesinlikle katılmıyorum.

• Car Lover C kullanıcısına yanıt

evet doğru anlamışsınız benim görüşüm bu şekilde ilk defa forumdaki bir konuda bu kadar savunan ve gömen bir tavır görüyorum . Olumsuz bir mesajın üstüne anında farklı özelliklerde güzelleme yapıldığını görüyorum.

başka yerlerde sadece keyif aldıklarını değil yaşadıkları sorunları çözüm yollarınıda paylaşıyorlar. buda bir tecrübedir yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wixland -- 18 Mart 2025; 19:58:3 >
  • wixland kullanıcısına yanıt

Aracı almaya karar verdiğim günden beri foruma ara ara yazıyor olabildiğince deneyim paylaşıyorum. Şuana kadar farların kısalarının gereğinden fazla kısa olması dışında bir sıkıntı görmedim o da heralde gt ye has bir durum facede tüm dünyanın takip ettiği ev3 gurubunu takip ediyorum oradada güzelleme dışında pek bir şey görmedim daha. Siz aldınızmı forumun başlarında byd bekliyordunuz.

• halitozbasli kullanıcısına yanıt

evet alternatiflerini bekledim cupra born ve doplhin di fakat kafama yatmadılar. her ne kadar distribitör ve bayilerin tutmunu eleştirsemde yine Kia dan devam ettim şimdilik kafama yatan araç bu oldu aldım. Tesla model 2 dedikleri küçük araç tanıtılmış olsaydı belki biraz daha beklerdim ama malum ötv ne olur belirsizliği malesef plan yaparken çokta rahat olamıyoruz.

• halitozbasli kullanıcısına yanıt

Bende direksiyon üzerindeki sol tuşların orada ısınma oluyordu ben çok önemsemedim ama dün okudum rahatsız olan birkaç kişi varmış baya direksiyon ısıtma sıcaklığı gibi el yakmayan ama hissedilen bir sıcaklık oluyor özellikle uzun kullanım sonrası ısınıyor. servise gidince bi sorucam

Ortadaki gereksiz:) sehpada yan birleşim yerinde açıklık var. bana özgü bir üretim hatası olabilir.

Son olarakta Regen L0 daki yani akan modda fren performansını aracın ağırlığından yada benim beklentimden dolayı artık bilmiyorum beğenmedim. güven vermedi diğer modlarda sorun yok

bunlar dışında bende gayet memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wixland -- 18 Mart 2025; 21:9:40 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.