Şimdi Ara

Kia ev6

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kia ev 6 almış bulunmaktayım araç hakkında bilgi ve deneyimi olan arkadaşları konuya bekliyorum saygilar

• quote:

Orijinalden alıntı: dentist-1

Kia ev 6 almış bulunmaktayım araç hakkında bilgi ve deneyimi olan arkadaşları konuya bekliyorum saygilar
    Kia ev6

• benimde aynı renk hayırlı olsun

• İkinize de Hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanalım inşallah ☺️ benimkide aynı renk 6 aralıkta aldım genelde verilen şarj aleti ile evde 220 voltluk prize takarak şarj ediyorum. 3850 km oldu çok şükür memnunum. Aslında arabayı çok merak eden var fakat paylaşım çok az umarım konu hareketlenir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: electron54

İkinize de Hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanalım inşallah ☺️ benimkide aynı renk 6 aralıkta aldım genelde verilen şarj aleti ile evde 220 voltluk prize takarak şarj ediyorum. 3850 km oldu çok şükür memnunum. Aslında arabayı çok merak eden var fakat paylaşım çok az umarım konu hareketlenir.

Bugün Adapazarı İzmit Umuttepe Karamürsel Adapazarı arasında gezdim. Genelde normal kullanışım olan seri kullanım şeklinde ara ara sakin kullandım. Çıkarken ve döndüğümde foto çektim. Toplam 165km de yüzde 35 pil harcadım. Sanırım yaklaşık 22 kW ya denk geliyor.

Kia ev6

Kia ev6

Kia ev6

Kia ev6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electron54 -- 5 Nisan 2025; 13:19:25 >

• electron54 E kullanıcısına yanıt

Şehir içi en fazla kaç km yapıyor, şehir dışı yaptınız mı hiç?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mitsubishi Eclipse Cross
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

şehir içi istanbulsa 550 çıkanlar var, ben izmirde şehir içi olmayan trafikte 450 civarındayım, izmir ankara yaptım, şehir dışı 300 km diyebiliriz.

• MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

Hocam pimpirikli biri olduğum için yüzde 50 altına hiç düşürmedim. Akşamdan şarja takıp sabah çıkarıyorum. Sadece Şehir içi gezdiğimde minimum ekranda 430 gördüm genelde 480 civarı gösteriyor. Bir kere Abant’a iki kerede İstanbul’a gidip geldim. Son gidişimde en yüksek 2 dereceydi ara ara kar yağdı. Giderken düğüne yetişebilmek için çok hızlı gittim dönüşte normal otoban kullanımı ile 330km yaptı. Kalorifer 24 dereceye ayarlı.Şehiriçinde i-pedal modunda hele ki dur kalklı trafikte mesela 3 km gidiyorsunuz menzil 1km düşüyor sadece. Ortalama hızın 15 20 km olduğu hesaplarda en kötü 500km rahat rahat yapar. Kullanım stiliniz menzile en az yüzde 15 etki eder sanırım. Benim kullanım stilimle 2020 dizel sportage da 7.5 litre yakarken eşim aynı güzergahta kullanıyor net olarak 5 litre oluyordu. Ben keyifli araba kullanıyorum hiç az yaksın diye ilk günden bu güne kadar kullanmışlığım olmadı sağolsun trafikte çoğu arkadaşta bir şekilde gaza getiriyor 😃

Haftasonu EV3 ve Hyundai ioniq 5 e baktım fiyatları yakındı birbirine. İki taraf da şehir içi 500km rahat görür dediler ama çok inanmadım açıkçası. Uzun yolda daha düşük menzil oluyor elektriklilerde klasik otomobillerin aksine sanırım. Ben açıkçası yılda en fazla 2 kez uzun yola gidiyorum, ağırlık hep şehir içi. Şuan evden şarj etmek için duvar ünitesi 25-30 bin TL arasıymış, kurulumu da 5-10 bin arası diye duydum. Şimdi ev elektriğine %25 zam geldi, bir de 417kw muhabbeti var. Arabayı evden şarj etsen fiyat avantajı kalmıyor gibi LPG ile aynı yere geliyor.

Mesela aklımdaki bazı soruları markalara da sordum ama tam tatmin edici yanıt alamadım. Mesela kasko ne kadar tuttu? Kia 2 yıl-30 bin km bakım diyor, hyundai 1 yıl-15 bin km bakım aralığı diyor. Bu bakımların fiyatları ne mesela? Bir de sanırım iki markada da uzaktan erişim özelliği gelmemiş, insanlar ona kızıyor diye okudum hep.

Müstakil evim olsa hiç düşünmem elektrikli alırım, koyarım bir adet güneş panelini bedavaya şarj ederim. İnşallah ilerleyen süreçte hedefim bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

Haftasonu EV3 ve Hyundai ioniq 5 e baktım fiyatları yakındı birbirine. İki taraf da şehir içi 500km rahat görür dediler ama çok inanmadım açıkçası. Uzun yolda daha düşük menzil oluyor elektriklilerde klasik otomobillerin aksine sanırım. Ben açıkçası yılda en fazla 2 kez uzun yola gidiyorum, ağırlık hep şehir içi. Şuan evden şarj etmek için duvar ünitesi 25-30 bin TL arasıymış, kurulumu da 5-10 bin arası diye duydum. Şimdi ev elektriğine %25 zam geldi, bir de 417kw muhabbeti var. Arabayı evden şarj etsen fiyat avantajı kalmıyor gibi LPG ile aynı yere geliyor.

Mesela aklımdaki bazı soruları markalara da sordum ama tam tatmin edici yanıt alamadım. Mesela kasko ne kadar tuttu? Kia 2 yıl-30 bin km bakım diyor, hyundai 1 yıl-15 bin km bakım aralığı diyor. Bu bakımların fiyatları ne mesela? Bir de sanırım iki markada da uzaktan erişim özelliği gelmemiş, insanlar ona kızıyor diye okudum hep.

Müstakil evim olsa hiç düşünmem elektrikli alırım, koyarım bir adet güneş panelini bedavaya şarj ederim. İnşallah ilerleyen süreçte hedefim bu.

Menzil konusunda 420 550 arası kullanım stiliniz trafik durumu klima etkenlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Benim fikrim evden şarj imkanınız yoksa elektrikli için beklemek daha mantıklı gibi fakat ÖTV oranları da bi anda değişebilir korkusu kafa kurcalıyor malum bu konular ülkemizde günlük değişebiliyor.

Duvar ünitesine ise ben hiç gerek duymadım acil durumda çevremde 2km içinde 14 tane dc şarj istasyonu var ve şimdiye dek hiç gerek duymadım dediğim gibi sürekli normal prizden dolu tutuyorum arabayı. Sadece dc şarj edilen 10 yıllık pillerde bile pil sağlığı 87 lerde çıkıyor ki bunlar 10 yıl öncesine ait piller şimdi ki piller daha gelişmiştir diye düşünüyorum.

Kasko ve sigorta firması axa; kasko 13.050 sigorta 5400 lira ödedim 4 kasımda.

Bakıma girmediğim için bir şey diyemiyorum fakat benzinli ve dizelden çok uygun olacağı kesin.

Uzaktan erişim yok yakın zamanda geleceğine dair bir inancım da yok distribütör bu tip olaylarda hızlı aksiyon almalı iken çelik motorun sanırım umrumda bile olmayabilir. Geleceğine dair söylentiler var sadece.

Elektrikli araba kullanan çoğunluk gibi km de aynı bile yaksa inanın fosil yakıtlı araç almak istemem artık. İnşallah nasip olur kullanırsınız dediğimi çok daha iyi anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electron54 -- 8 Nisan 2025; 20:2:16 >

• Bu arada polen filtresini düzenli olarak temizler 3 4 ayda bir değiştiririm. temudan aldığım rebock diye bir markanın karbonlu polen filtresi geldi şimdi beklediğimden çok daha kaliteli çıktı 2 tane daha sipariş verdim. Orjinalini bakım zamanı geldiğinde takar bakıma öyle giderim. Söküp takması değiştirmesi çok basit her hangi bir alete ihtiyaç olmuyor. Sportage de öyleydi bu yönünü seviyorum Kia’nın.

• efemos E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sizinkide hayırlı olsun güle güle kullanın.

Teşekkür ederim sizinkide hayırlı olsun.

• Bayram dolayısıyla izmit ten Malatya'ya 1000 km seyhat ettim 3 defa şarj molası verdim .ilk defa elektrikli araç kullandığım için acaba bir sıkıntı yaşarmıyım şarjım yetermi yolda kalırmıyım gibi endişelerim vardı.meğer boşuna kuruntu yapmışım en ufak bir sıkıntı yaşamdan dediğim gibi 3 kez şarj molaı vererek 1000 km yolculuğu 13 saatte tamamladım toplamda 1500 TL hızlı şarj masrafım oldu.önceki benzinli arcımla 60 -65 litre arası benzin yakardım 1000 km de oda yaklaşık 2900 TL ediyor .hızlı şarjda bile çok ekonomik elektrikli araç.hele evden şarj edince 30 kuruş gibi rakamlar çıkıyor.pişman olurmuyum elektrikli araç alsam diye düşünürdüm.şimdi iyiki aldım diyorum sessizliği konforu çok çok iyi kullanmı çok rahat .170 beygir olduğu için vergisi çok az bakım derdi yok. İnanılmaz keyifli araç daha ne olsun.

• Kia ev6

• Kia ev6

• Şehir içi ortalamam 11 kW 500 km yi çok rahat görüyorum 1700 km ortalamam 15.4 kW

• Aracın tasrımı çok iyi crossower SUV segmentinde.ancak çok yüksek değil suvlar gibi . 2022 dünyanın en iyi elektrikli aracı seçilmiş.40 dan fazla ülkede birinci seçilmiş.son 11 yıl BMW kullandım inanın BMW den Çok daha konforlu
    yalıtım ve rüzgar sesi almaması çok başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentist-1 -- 10 Nisan 2025; 22:7:52 >
  • Selamlar, ben de makyajlı EV6 alma arifesindeyim. AC kablosu çıkıyor sanıyorum araçtan? Araç kamerası takan oldu mu, çakmak şarjından güç alsak nasıl olur, araç seyir halindeyken kayıt alsa benim için yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraqoniquE -- 10 Nisan 2025; 22:23:10 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.