Şimdi Ara

KIA RIO 1.5 CRDI ALDIMMM... (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
638
Cevap
2
Favori
302.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben servise uğrayıp sordum, opet veya total dedi. Shell ile ilgili müşterilerden şikayet gelmiş baya. Sorduğum yer Altunizade kia servisi. Ordaki total den aldım total doco dan. Shell e oranla motor daha rahatladı daha iyi devirleniyo gibi geldi. Göztepe shell den alıodum hep yakıtı bi sıkıntı yoktu genel olarak. Bide göztepe benzincinin ordaki PO dan deniycem (eskiden BP olan). Orasının kötü yakıttan dolayı kapandığını duymuştum.

Bu arada dizelin kalitesini markadan çok istasyona göre deiştiği çok söyleniyor. Dikkatli olmak lazım yau elimize almayalım sonra motoru.

Ayrıca dizel yakıt katkısı fln kullanan varmı yau, işe yaramı acaba? Nası kullanmak lazım ki, söylenene göre motoru yakıt tüketimini temizliyomuş bilgisi olan arkadaşlar varmıdır?
  • walla ben enjektörler değiştikten sonra bp kullanmaya başladım. katkı maddeside ekledim. ara sıra atmak ii olur dediler. zaten pahalı bişi diil
  • ilginçtir 2 gün önce bu yazıları okuyup içime kurt düşünce web sitesindeki destek emailine posta attım. Hangi euro dizeli kullanmam gerekir ve aldığım bayiinin Shell tavsiyesi üzerine , henüz bir cevap gelmedi... Onlar da şaşkın sanırım bu durumdan.. Şahsi düşünceme göre istasyona göre değişiyor.. Kime güveneceğimizi şaşırdık vallahi.. Ülkede Yasama güzel çalışıyor da , Yürütme organının maşallahı var.. Hiçbir yerde doğru düzgün bir denetleme yok.. Rüşvetçilik almış gidiyor.. kimi kime şikayet edeceğiz anlamış değilim..

• Bugün Topkapıdaki Kia bayiine gittim.Ailemde yanımda idi.HAni ani bir alış olacaksa eşimde beğensin hesabı.
    Rio benzinli sedan için fiyat baktım.Düşük donanımlısı kafama yattı.ÜSt donanımla farkları önemli değildi , benim için kabul edilebilirdi.Tam fiyat pazarlığına girecektim ki aBS olmadığını farkettim.Kafamdan aşşağıya kaynar sular döküldü.
    Bu devirde 26 Milyarlık bir araçta ABS yoksa yazık valla.
    Almadan çıktım galeriden..... O fiyata honda City alınır yahu...
  • o fiyata benzinli cerato alınabilir.. bende anlam veremiyorum rio ile ceratolar arasında sadece 1-2 milyar oynuyo.oysaki farklı sınıf araçlar ikiside.kia bakıcaksan beşiktaştaki bayraktar plazayı tavsiye ederim. çok uygun fiyatlar veriyorlar...
  • rioyla cerato arasında nası 1-2 bin ytl fark oluyo? sen galiba donanımlarını ve fiyatını tam incelemedin!!!
  • hyr inceledim... rio comfortta olan özellilerin hepsi cerato basic te standart.aralarındada 2 bin ytl fark var aşağı yukarı
  • Ben arabayı alırken Rio advance dizel ile cerato basic dizel aynı fiyatta idi, cerato confort ise 2bin lira civarı daha pahallıydı. ama ceratonun basic modelinde yol bilg, dijital klima, elektrikli arka camlar yoktu. Sanırım tek airbag vardı. Ama tabiki sınıf olarak bi üst sınıftır cerato içi daha geniş ferah ve konforludur ona bişi demem. Ben tercihimi sportif görünümlü olan riodan yaptım o zaman. Zira param da ona yetti diyiyim. ,
    Yoksa sedan olarak cerato nun basic donanımı ile comfort u arasında pek fazla fark yok dıştan bakılınca.

Bu arada laf aramızda riomdan bi 5 ay kadar ayrı kalcaz: Askere gitcem malum vatani vazife beklemio. 5 ayda araba kullanmayı unutmam inşallah

• Güle güle git güle güle gel.HAyırlı tezkereler şimdiden...
  • Eyw abicim çok saolasın kütahya havacı olarak kısa dönem yapcam inş. Şafak saymaya başladım şimdiden
  • ben geçen farkettim bu arabayı... aklımda Seat cordoba vardı ama bu arabayı görünce fikrim değişti.. fiyatlarıda çok uygun öteki markalara göre.. ikinci eli yok diyorlar ama ben olağanüstü bi durum olmadığı sürece satmamki kullanmak için alıyorum ben..

yazını okudum güzel anlatmışın ve sizde bizi aydınlatmış oldunuz.. tşk ederiz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeTeR PaN

Ne 220 si arkadaşım bu aracı ben otobanda kullandım 1.5 CRDI araba 195 i geçmiyor yani gaz kesiyo artık ilerisi yok ama 195 e kadar inanılmaz derecede çabuk hızlanıyor ve çok çok az yakıyo.. Ama kesinlikle 220 basmaz basamaz bu araç

Evet bende, Bolu gerede otobanından Sakaryaya kadar denedim bir türlü 195 i geçemedim, Arkadaşlarım eğer ilk vites itibari ile yüksek devirle başlarsan her viteste, geçebilirsin dediler ne kadar doğru daha denemedim.....
  • Arkadaslar bende Rio almayi dusunuyorum burada yazilanlar genelde hep hos seyler ama benim yakit olarak ne ile karsilasacagim konusunda biraz suphelerim var. 1.5 Sedan Rio 2004 model bir araba buldum acaba yakit tuketimleri konusunda bilgili olan arkadaslar varsa yardimci olabilirler mi Tesekkurler
  • Millet 110 bg eralarla 215 yapıyo arkadaşlar,bizim riolar neden gitmiyor.
  • sanırım bu dizel araçları ekonomi olsun diye aldınız ee peki bu kadar para veripte merso bmw alanlarlar keriz diye düşünüyorum yapmayın arkadaşlar bu kadar hız yapmak heleki dizel araçta yapıyosunuz pek iyi olmaz diye düşünüoyrum sonuçta altından hava geçiyo
  • Yok hocam dün bütün gün Hyundai ciler bunun tartışmasını yaptık.

0*100 km 8 sn olduğunu idda ediyorlar Eraların,artı 215 km hızlardan bahsediyorlar.

Dişlilerin bir kere 8 sn ye izin vermeyeceği açık. Anlatıyorum Rio ile 195 ten fazla gidilmiyor diyorum o rio diyolar,sonra bu motor 1.5 crdi 240 nm diye bana öğretmeye kalkıyorlar.Fıtık oldum neticede.

Çünkü ben 3.20D ile en fazla 8.5 değerler görebiliyorum.Bunlar Era ile bahsediyorlar.
  • dostum zaten imkansız yani sonuçta bu bir dizel yüksek sürat yani 190 filan hep aynı devir hiç iyi değildir o hyundaılar filan yani baya sallamışlar ee ozaman diyelimki vw caddy de 260 kadran var bu 260 yapıyo anlamına mı geliyo yo hayır ben bile şuana kadar 4 5 sefer uzun yl giitim en fazla denemek için 180 yaptım daha da giderdi ama ben yapmam elime ne geçicek diyelimki 200 210 yaptık bide hızlı gitmeden kaynaklanan lastik aşınması ve bazı zamanla mekanik sorunlar çıkarabilir adranelin yaşamaya hiç gerek yok hayırlı günler(ayrıca üstünü alınma sana bişey demedim, hani yok 195 filan yapıyo yok şöyle filan onlara söyledim)

ayrıca hyundaı kia kardeş firmalar aynı motorlar var örneğin rio ce accent aynı motor tucson filan gene aynı böyle karşılaştırmalar saçma benim aracın kullanma kılavuzunda motor:hyundaı veya kia yazıyo bazı anlatımlarındada böyle ifade etmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-Z-M -- 5 Mayıs 2008; 12:39:53 >
  • Bende Kia Rio HB Comford aldım 2004 model... yeni kullanıyım vede memnunum... başka araçlarla kıyaslamayı sevmem vede zaten başka bi marka kullanmadım... model/fiyatta uygun olunca aldım..
  • arkadşlar era ve rio dizel motor ve şanzuman dişlilioranları aynı ağırlıkları aynı
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.