Şimdi Ara

KIA RIO 1.5 CRDI ALDIMMM... (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
638
Cevap
2
Favori
302.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: _opeth

sizin km'niz kaç bu arada ve motor sorunu yaşadınız mı 120000 km'de bi tane buldum 17250 demiş fiyatına bana uygun geldi. en azından getzlerin 88bg olanlarının arasından sıyrılacağından iyi olur gibi. önceki kasa ise bana çok tipsiz geliyor doğrusu. sonuçta ilk arabam olacağından orası burası boyanmış araç almayı sorun görmüyorum fazla km yapmış araçları ise çok çok görüyorum.
    bide bu sert süspansiyon veya amortisör sorunundan solayı yüksek kmde alıp nası olsa uzun süre kullanılmış olduğundan yayları ve amortisörleri değiştiririm diye düşündüm.

Ülkemizdeki mazot kalitesi düşünüldüğünde 120bin km nin biraz fazla olacağını düşünüyorum. Ayrıca da dizel motorun nasıl kullanıldığı da önemli tabiki. Üstelik bir de araçta turbo arızası çıkmışsa yada çıkarsa bu sizin için oldukça maliyetli olur (turbo fiyatı 2.500 YTL civarı yanılmıyorsam). Ayrıca rio'nun motoru oldukça performanslıdır, ve de aracı durdurmak da bir o kadar zordur. O yüzden ABSli olanını (advance donanımı) tercih edin. Benim aracım 10binde vede performansından ve konforundan memnunum. Aracımı alalı 1 sene oluyor, ama ben askerlikten yeni geldiğim için 6 ay kullanabildim ancak, ama bir sorun yaşamadım.

Süspansionların sert olması bir sorun değildir, zira aracın viraj kabiliyeti bence gayet iyi. Hele hele önceki aracım olan pejo 307'den sonra süspansiyonları yumuşak bile denebilinir.

Sonuç olarak çok km yapmış aracın masrafı da çok olmuş olacaktır. Araç eğer düzenli olarak servise gitmemişse, yürüyen aksam, motor, şanzuman, elektrik aksam, klima tertibatı, frenler, direksiyon vs. gibi ekipmanların değişimin maliyetini de düşünün. Aracı aldıktan sonra yapacağınız masrafı alış fiyatına ekleyince çıkan rakam sizin araca rahatlıkla binmeniz için ödediğiniz asıl rakam olacaktır.

Tamponu kapıları vs boyanmış yada değişmiş olması bir sorun teşkil etmez, eğer bu değişmeler ufak kazalar sonucu olduysa, yani takla atma gibi büyük kazalar sonucu olmamışsa. Bütçenizin elverdiği ölçüde daha az km yapmış bir araç almanızı tavsiye ederim. Ayrıca fikrimi soracak olursanız 120bindeki rio için 17.250 biraz yüksek, aracın donanımını bilemiyorum, ama advance için bile birazcık yüksek bence. Kazasız sürüşler dilerim.

• teşekkürler. İstanbul'a gittiğimde biraz galerileri arşınlamayı düşünüyorum sıfır araç da alabilirim yada çok düşük garantili araçlardan. aralık gibi alırım galiba
  • yakıt konusunda kesinlikle opeti tavsiye ederim. hem daha fazla yol katediyor hemde heryerde var. aracı 2006 şubatta aldım. başından beri opet eurodiesel kullanıyorum. hiçbir sorun yaşamadım.

aracı ilk teslim aldığımda yakıtı az koymuşlardı tam total in yanında yakıt bitti. mecburen oradan aldık yakıtı. almaz olaydık araç 4-5 ay kendine gelmedi nasıl bir yakıtsa artık. total mi asla.

arasıra mecbur kalınca başka yerlerden almak gerekiyor. PO dan aldım ibre 20-30 km sonra oynuyor yerinden. BP den aldım yine aynı durum. Yoğunluk farkı var sanırım onlarda. Opet den şaşmayın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

teşekkürler. İstanbul'a gittiğimde biraz galerileri arşınlamayı düşünüyorum sıfır araç da alabilirim yada çok düşük garantili araçlardan. aralık gibi alırım galiba

Kia ların sıfır araçlarında şu aralar kampanya var benim rio nun aynı renk(metalik buz mavisi) sedan kasası 27.250 ye veriyolardı ama 2008 modelini. Ben 30'a almıştım yaw. Hatta 32'ye tiptronik cerato advance veriolar. Kriz öncesi araba fiyatları çok uygun kasım-aralık gibi araba almak için çok uygun bi zaman keşke bende bekleseydim bikaç ay daha. Neyse napalım kısmet. Kazasız sürüşler herkeze.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: RocKMyC

yakıt konusunda kesinlikle opeti tavsiye ederim. hem daha fazla yol katediyor hemde heryerde var. aracı 2006 şubatta aldım. başından beri opet eurodiesel kullanıyorum. hiçbir sorun yaşamadım.

aracı ilk teslim aldığımda yakıtı az koymuşlardı tam total in yanında yakıt bitti. mecburen oradan aldık yakıtı. almaz olaydık araç 4-5 ay kendine gelmedi nasıl bir yakıtsa artık. total mi asla.

arasıra mecbur kalınca başka yerlerden almak gerekiyor. PO dan aldım ibre 20-30 km sonra oynuyor yerinden. BP den aldım yine aynı durum. Yoğunluk farkı var sanırım onlarda. Opet den şaşmayın...

Shell ve total kullandım bir sorun yaşamadım, sanki total biraz daha performanslı gibi geldi. Öte yandan 2 depodur PO kullanıyorum, sanki motor daha sessiz gibi. Arabanın peryodik bakımını da yaptırdım belki onun da etkisi vardır. Oturduğum yerde etrafta opet yok (göztepe minibüs yolunda oturuyorum), ama bi denemek de lazım. Siz nerden almıştınız yakıtı hangi opet'ten? Bi de ara sıra değişik markaları denemek faydalıdır diye duydum doğrumudur acaba?

• arkadaşlar selam. ebatları bana uyduğu için, aracının lastik ebatlarını değiştiren bir beyden picanto saç jant ve lastiklerini almak üzereyim. lastik markası fabrikadan çıktığı haliyle hankook. picantoda hankookun hangi modeli kullanılıyor ve 165/60/14 ölçüsünde hankookun kullanımı nasıldır

teşekkürler
  • herkese merhaba

2006 model kia rio comfort buz mavisi 36000 Km 17500 Ytl anlaştım çarşamba günü alcağım arabayı sizden ricam aracı kullananlar biraz bilgi verebilirmi araclarından memnunlarmı herhangi bir sorun çıkartıyormu yok tutuş kalitesi asıldır arabanının teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhatav

herkese merhaba

2006 model kia rio comfort buz mavisi 36000 Km 17500 Ytl anlaştım çarşamba günü alcağım arabayı sizden ricam aracı kullananlar biraz bilgi verebilirmi araclarından memnunlarmı herhangi bir sorun çıkartıyormu yok tutuş kalitesi asıldır arabanının teşekkürler

Hayırlı olsun öncelikle. Keşke advance donanımına baksaydınız ABSli bir araç daha güvenli olurdu. Yol tutuş kalitesi bence üzerindeki orijinal lastiklerle bile gayet iyi diyebilirim. Ama fakat motor kasaya biraz fazla geldiği için durdurmak zor olabiliyor, o yüzden de ABS olsa daha iyi olurdu bence. Yazmamışsınız ama araç dizelse motor performansı süperdir, zira aracı kullanmışınızdır mutlaka. Tüketimi oldukça makuldur. Benim aracım 1 senesini doldurdu, ama ben askerlik yüzünden sadece 7 ay kadar kullanabildim arabayı, askerliğim boyunca 5 ay yattı garajda. Şimdiye kadar bariz bir sorunla karşılaşmadım, sadece fren diskleri ve balatalar değişti onlar da garantiden. Çok memnunum dört dörtlük bir araç. Ufak tefek eksiklikleri var donanımsal (yan hava yastığı, far sensörü, yağmur sensörü, tek dokunuşla açılıp kapanan camlar vs), fakat ben şahsen bunları önemsemiyorum. Tekrar hayırlı olsun, kazasız sürüşler dilerim.

• merhaba

aracı dün aldım ve biraz kullandım çok süratlı bir araç ,ilk önce servise gösterdim serviste kaportada ve motorda sorun olmadığı sadece ön takımda sorun oldğu sağ tarfta boşluk olduğunu ve ufak bir parçanın değişmesi gerekitği söylendi ,ayrıca birde benzin deposunda ezik olduğunu çukura düşüp darbe aldığını söylediler bende baktım öyle büyük bişey değil yani alt tarafta başka bir hasar yok oranın depo dışında. gayet güzel bir araç kullanınca daha sorunu varsa daha iyi anlaşılır.

serhat
  • quote:

herkese merhaba

hayrılı olsun :)
  • rionun benzinlisi mi ucuz dalga mı geciosun 28.500 ytlden baslior dizeli ise 31.000 den baslior

zateb o 1.500 lira 2-3 sene sonra benzin fiyatından cıkar yha
  • 2006 model rio advance 45.000 kmde 17500ytl.hiç kazası değişen parcası yok.
    sizce fiyat nasıl???
  • fiyat gayet güzel. aracı iyi incele bişeyler olabilir. bu fiyata temiz rio zor gibi
  • birde dizel mi benzinlimi onu belirtmemişsiniz.. benzinli ise normal denilebilir ama dizel diyorsanız ya adam çok sıkışmış yada bi olay var onda
  • quote:

herkese merhaba

hayırlı uğurlu olsun.. fiyat gayet uygun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkanpasha

2006 model rio advance 45.000 kmde 17500ytl.hiç kazası değişen parcası yok.
    sizce fiyat nasıl???

Fİyat süper, hele bir de dizelse. Araca serviste komple bakım yaptırmak faydalı olur kanımca. Zaten fiyatlar çok uygun şu an kriz ortamında sıfır araç fiyatları bile düşük. 2-3 hafta önce altunizade kia ya uğramıştım ceed lere bakmak için. Orda 2008 model buz mavisi rio advance sedan vardı sıfır. 27,500'e bırakıolardı. Ben 1 sene önce 30,000e almıştım yaw

• arkadaşlar 2005 model kia rio almayı düşünüyorum fakat. temsili resimdeki bu araç bazı yerlerde hb bazıyerlerdede sw olarak yazılıyor. sitesinde sw die bi araç yok ama 2005 de vardıda kaldırdılarmı diye düşündüm. bu yüzden 2005 deki modelin uzunluğunu bilen varmı acaba ?

araç 1.5 Comfort, 77 hp, benzinli, otomatik vites
  • quote:

Orjinalden alıntı: metro03

arkadaşlar 2005 model kia rio almayı düşünüyorum fakat. temsili resimdeki bu araç bazı yerlerde hb bazıyerlerdede sw olarak yazılıyor. sitesinde sw die bi araç yok ama 2005 de vardıda kaldırdılarmı diye düşündüm. bu yüzden 2005 deki modelin uzunluğunu bilen varmı acaba ?

araç 1.5 Comfort, 77 hp, benzinli, otomatik vites

dostum 2006 yı almanı tavsiye ederim aralarında çok uçurumlar var

• hayırlı olsun
  • Arkadaşlar,

2007 model Kia Rio CRDI kullanıyoruz, çok memnunuz, her şeyi ile çok güzel, sorunsuz bir araba. Kullanımı çok rahat ve performansı çok iyi.

Birtek sorunumuz var: yakıt tüketimi fazla geliyor bize. bir tam dolu depo ile şehir içi ve şehir dışı karışık yaklaşık 700 km yapıyoruz max. Yol bilgisayarı yakıt tüketimini doğru göstermiyor. Zaten bu ölçüm iyi çalışmıyor, ikide birde sıfırlamak gerekiyor yoksa sabit bir değerde takılıp kalıyor ve yeni ölçüm yapmıyor.
    Şehirlerararası yolda çok defalar denememe rağmen eğimsiz bir yolda 90km hız ile 5.9 litre/km nin altına düşüremedim yakıt tüketimini. Bir yerlerde bir sorun mu var acaba? Servise anlattık, bizimle birlikte yola geldiler ama normal olduğunu söylediler. Sizce normal mi bu değerler?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.