Şimdi Ara

KİA SATIŞ-SERVİS-YEDEK PARÇA VE DİĞER TÜM KONULARDA (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
4
Favori
55.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kecekece

quote:

Orijinalden alıntı: metbek

selamlar

2007 model 60bin de 1.6 cerato dizel sahibiyim

aracımı 2. el olarak yeni aldım ve debriyaj problemi yaşıyorum, ceratolarda bu problemin sık olduğunu duydum

sorunum kısaca özetliyeyim, debriyajı çok yukarıdan kavradığı için vuruntu yapıyor ve yokuş kalkışları çok problemli oluyor, debriyajı pedaldan ayarlattım bu seferde vites geçişleri sertleşti ve geri vites geçişi sorun çıkardı tekrar ayarı yükselttirdim fakat sürüş konforu hiç kalmadı desem yeridir,

duyduğum kadarı ile bu konu servislere çok gelen bir konuymuş

bu konuda yapılacak olan işlem nedir? ne kadar sürede ve ne kadara mal olur

ayrıca aracımın yedek anahtarı kayıp yedek anahtar,uzaktan kumanda ve immobilizer şifresi değiştirme ücreti ne kadardır

merhaba,servis danışmanımızdan almış olduğum net bilgi aşağıdaki gibidir.

DEBRİYAJ BASKISI BALATASI VE BİLYASI YENİSİ İLE DEĞİŞTİRİLEREK SORUN GİDERİLİYOR ONARIM ÜCRETİ İŞÇİLİK DAHİL 585 TL DİR. 7 SAAT LİK İŞLEM SONUNDA ONARIM TAMAMLANIYOR

ANAHTAR FİYATI 55 TL KUMANDA FİYATI 190 TL SİPARİŞ İLE ARACIN ŞASE NUMARASINA GÖRE GELİYOR ANAHTAR ÇEKTİRME KUMANDA TANITMA SÜRESİ 2 SAAT CİVARI SÜRÜYOR.

sayın kecekece bir tane uzaktan kumanda için 190 tl çok gibi geldi bana(komple alarm takıyorlar bu fiyata) rica etsem tekrar fiyata bir bakabilirmisiniz bir adet kumanda kaç liradır

• merhaba,diğer markalarda da olduğu gibi fiyat yazdığım gibidir,şasi numarasına göre fabrikadan özel getirilmektedir.Bu bağlamda dediğiniz gibi alarm takmak daha uygun maliyetli bir çözüm olabilir.
  • MERHABA KISMET OLURSA BEN DE ARTIK KİA CERATO SAHİBİ OLACAĞIM ANCAK ARACIN ÖZELLİKLERİNİ YAZIP SİZLERE SORMAK İSTEDİM,
    KİA CERATO 2008 MODEL
    1.6 DİZEL BASIC MODELİ
    MANUEL VİTES
    GÜMÜŞ GRİ RENKLİ
    135.000 KM'DE (GENELDE UZUN YOLDA KULLANILMIŞ)
    ARAÇ YURT DIŞINA (SURİYE) GİDİP GELEN BİR ARAÇ
    ORADAN ALINAN MAZOT YÜZÜNDEN YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM ARACIN TURBOSU (VEYA BEYNİ) 800.00 TL'YE DEĞİŞMİŞ
    KAZASI,BOYASI YOK
    13 AYLIK BORCU VAR 1060 TL AYLIK TAKSİT TUTARINDA
    SORUM ŞU: BU KM'DE BİR ARAÇ BANA SIKINTI YAŞATIR MI, MEMURUM, BAKIMI, YEDEK PARÇASI, YAKITI, PERFORMANS KAYBI, VS VS LÜTFEN ÇOK ACİL 10-15 GÜN İÇİNDE BİR KARAR VERMEM LAZIM, BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ İNANIN ÇOK SEVİNİRİM, ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitanesi77

MERHABA KISMET OLURSA BEN DE ARTIK KİA CERATO SAHİBİ OLACAĞIM ANCAK ARACIN ÖZELLİKLERİNİ YAZIP SİZLERE SORMAK İSTEDİM,
    KİA CERATO 2008 MODEL
    1.6 DİZEL BASIC MODELİ
    MANUEL VİTES
    GÜMÜŞ GRİ RENKLİ
    ORADAN ALINAN MAZOT YÜZÜNDEN YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM ARACIN TURBOSU (VEYA BEYNİ) 800.00 TL'YE DEĞİŞMİŞ
    KAZASI,BOYASI YOK
    SORUM ŞU: BU KM'DE BİR ARAÇ BANA SIKINTI YAŞATIR MI, MEMURUM, BAKIMI, YEDEK PARÇASI, YAKITI, PERFORMANS KAYBI, VS VS LÜTFEN ÇOK ACİL 10-15 GÜN İÇİNDE BİR KARAR VERMEM LAZIM, BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ İNANIN ÇOK SEVİNİRİM, ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

alma çok uğraşırsın

• selamkecekece abi ve kiacılar ben ilk defa araba alacağım kia pride ekonomik durum biraz kötü olduğu için en uygun bu arabayı uygun gördüm modelli olarak 150 binde sizden bu araba beni yorarmı parça sıkıntısı ve sağlamlığı hakında fikirlerinizi gönderebilirmisiniz lütfen özürlü kızım için kullanacağım bitgisel hayata [ dawm sendromu DANDY WALKER] STYŞN vagon tercih etmemin sebebidir.dua ile. ramazan. UŞAK.
  • yeni kia ceed
    çelik jant taktırmak istiyorumm bu bana nekadara patlar

• Kamil Kardeş öcelikle merhaba
    Görüşemiyeli uzun zaman oldu...

3 gün önce bende 2004 Model Kia Sorento sahibi oldum. İkinci el olarak İzmir'den aldım.

Görevim icabı Erzurum'da oturmaktayım. Aracımı İzmir'den aldım ve yaklaşık 1700 Km. yol yaparak sorunsuzca Erzurum'a getirdim. Araç gerçekten rahat bir araç.
    İlk defa Dizel ve Otomatik bir araç sahibi oldum. Ford C-Max'dan sonra bayağı farklı geldi bu araç bana

İlk izlenimim bu aracın Benzinli bir araç gibi atak olmadığı. Sanırım otomatik vites oluşundan kaynaklanıyor. Hızlanması biraz zaman alıyor gibi yanılıyormuyum?

Birde sanki frene bastığımda araç durmayacakmış gibi geliyor. Bu da beni açıkçası strese sokuyor.

Bütün bunlar bir yana dün araç beni yolda bıraktı ve sinirden çatladım...
    Yolda kalma hikayemi kısaca anlatmak ve senin değerli fikirlerini almak isterim.

Araçla alışveriş merkezinin kapalı garajından çıkarken, çıkıştaki o hafif meyilli yolda araç gaz kesti ve gaz pedalına basmama rağmen gaz yemedi. İnan yürüyerek daha hızlı çıkardım. Tabii arkadaki araçları tahmin edersin.
    Neyse düz yola çıktığımda araç gaz pedalına normal tepki vermeye başladı. Ama bu seferde gösterge panelindeki "Motor " ikaz lambası yandı. Ben de aracı yol kenarına çektim ve durdurdum. Birkaç dakka bekledikten sonra tekrar çalıştırdım. Lamba sönmedi ve araç gaz yemedi. Yine bekledim ve tekrar denedim. Bu seferde o gaz yemeyen araç gaz pedalına basmadığım halde kendi kendine gaz vermeye başladi. "P" modunda olmasına rağmen devir saati 5000 devre kadar kendi kendine yükseldi hemen aracı stop ettim. Ve aracı aldığım kişiye telefon ederek ....

Sonuçta araç şu an serviste P.tesi günü bakılacak. Anlayacağın araca doyamadan araçtan soğudum.
    Araç bu arızayı neden yapmış olabilir?
    Bu veya benzer benzer durum başına gelen var mı?

Birde kardeş bana aracın kullanma klavuzu ve el kitabı dökümanlarını bulabilir misin? Elimde araçal ilgili hiç bir belge yok ...
    Bu araç 140 Beygir diye biliyordum ama ruhsatta 102 beygir yazıyor. Aydınlatabilirmisim beni?

Gözlerini yordum kusura bakma
    Görüşmek dileğiyle...

• 102 kw = 140 hp ... yaklaşık olarak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitanesi77

MERHABA KISMET OLURSA BEN DE ARTIK KİA CERATO SAHİBİ OLACAĞIM ANCAK ARACIN ÖZELLİKLERİNİ YAZIP SİZLERE SORMAK İSTEDİM,
    KİA CERATO 2008 MODEL
    1.6 DİZEL BASIC MODELİ
    MANUEL VİTES
    GÜMÜŞ GRİ RENKLİ
    KAZASI,BOYASI YOK

Merhaba,
    Genellikle aracın km si ile ilgilenme alışkanlığı hemen hemen hepimizde vardır.Hele bu araç dizel ise KM daha da ön plana çıkıyor.Aracın ne kadar km de olduğu değil,bu km yi nerede-hangi şartlarda yaptığı daha önemlidir.350 bin km de ancak 80-100
    bin km lerdeki araçlara taş çıkartacak ne araçlar gördüm,aldım ve sattım.Her malın durumuna göre fiyatı ve alıcısı vardır elbet.
    Aslında şöye düşünülmeli,50 bin km de bir araç alsanız 3 yıl kullanıp 100 bin km yapsanız 150 bin km de bu aracı satıcaksınız.Oysa 135 bin km de bir araç alıp 3 yıl kullanıp da 100 bin km yaptığınızda 235 bin km ye gelmiş olacak,satarken km çok yüksek diye fiyatını düşük km lerdeki araçlara göre daha cazip hale getirmeniz gerekecek,öyle ya sizde şimdi bu aracı almayı düşünürken,50 bin km deki bir araca göre daha cazip fiyata almayı düşünüyor olmanız gerek.
    Dediğim gibi,km önemli ama alır-satarken fiyatı etkilediği için.Bu araçlar genel anlamda problemsiz araçlardır.Yinede km ve yaşı ne olursa olsun,yetkili servise detaylıca expertizini yaptırın ki içiniz rahat olsun.
    Güzel bir bakımını yaparsınız,Carbon-Clean de yaptırırsınız,Euro dizeli koyup yola devam edersiniz.Arada bir yakıt katkısı da attınızmı içine,hiçbir problem yaşamazsınız.
    Şimdiden hayırlısı olması dileğimle...

• quote:

Orijinalden alıntı: eguvenc

Kamil Kardeş öcelikle merhaba
    Görüşemiyeli uzun zaman oldu...

3 gün önce bende 2004 Model Kia Sorento sahibi oldum. İkinci el olarak İzmir'den aldım.

Görevim icabı Erzurum'da oturmaktayım. Aracımı İzmir'den aldım ve yaklaşık 1700 Km. yol yaparak sorunsuzca Erzurum'a getirdim. Araç gerçekten rahat bir araç.
    İlk defa Dizel ve Otomatik bir araç sahibi oldum. Ford C-Max'dan sonra bayağı farklı geldi bu araç bana

İlk izlenimim bu aracın Benzinli bir araç gibi atak olmadığı. Sanırım otomatik vites oluşundan kaynaklanıyor. Hızlanması biraz zaman alıyor gibi yanılıyormuyum?

Birde sanki frene bastığımda araç durmayacakmış gibi geliyor. Bu da beni açıkçası strese sokuyor.

Bütün bunlar bir yana dün araç beni yolda bıraktı ve sinirden çatladım...
    Yolda kalma hikayemi kısaca anlatmak ve senin değerli fikirlerini almak isterim.

Araçla alışveriş merkezinin kapalı garajından çıkarken, çıkıştaki o hafif meyilli yolda araç gaz kesti ve gaz pedalına basmama rağmen gaz yemedi. İnan yürüyerek daha hızlı çıkardım. Tabii arkadaki araçları tahmin edersin.
    Neyse düz yola çıktığımda araç gaz pedalına normal tepki vermeye başladı. Ama bu seferde gösterge panelindeki "Motor " ikaz lambası yandı. Ben de aracı yol kenarına çektim ve durdurdum. Birkaç dakka bekledikten sonra tekrar çalıştırdım. Lamba sönmedi ve araç gaz yemedi. Yine bekledim ve tekrar denedim. Bu seferde o gaz yemeyen araç gaz pedalına basmadığım halde kendi kendine gaz vermeye başladi. "P" modunda olmasına rağmen devir saati 5000 devre kadar kendi kendine yükseldi hemen aracı stop ettim. Ve aracı aldığım kişiye telefon ederek ....

Sonuçta araç şu an serviste P.tesi günü bakılacak. Anlayacağın araca doyamadan araçtan soğudum.
    Araç bu arızayı neden yapmış olabilir?
    Bu veya benzer benzer durum başına gelen var mı?

Birde kardeş bana aracın kullanma klavuzu ve el kitabı dökümanlarını bulabilir misin? Elimde araçal ilgili hiç bir belge yok ...
    Bu araç 140 Beygir diye biliyordum ama ruhsatta 102 beygir yazıyor. Aydınlatabilirmisim beni?

Gözlerini yordum kusura bakma
    Görüşmek dileğiyle...

Merhaba Ercan Abim,Yeni görev yerin ve yeni almış olduğun araç hayırlı olsun.
    Almış olduğun araç ne durumda bilmiyorum ama yaklaşık olarak 5 yaşında bir araç olduu kesin.2007 yılında makyajlandığında,aracın yürüyen aksamında birtakım parçalar revize edildi ve bu gibi şikayetler ortadan kalktı.Ama yinede aracın amotisörlerini ve yürüyen ön-arka düzenni kontrol ettirmekte fayda var.
    Araç 2,000 kg nin üzerinde ve 140 HP olmasına birde otomatik vites eklenirse güç kaybı olması normal olacaktır.Ama yine aracın çekişini etkileyen birçok parametre vardır.Mazotun kalitesinden tutunda enjektör ve silindirlerin temizliği,basıncına kadar,iyi bir kontrol hepsini çözecektir.
    Benzinli bir araç gibi atak olmaması,turbo araçlarda 1,750/2,500 devirlerde maximum gücü alırsın,bu devirlerde kullanmaya özen gösterirsen daha iyi olacağı düşüncesindeyim,manuel modda kullanırsan da ivmelenmeye katkısı olacaktır.
    Yeni ruhsatlarda gücü KW cinsinden yazıyorlar 1,38 ile çaprmak gerekiyor Hp değerine ulaşmak için.
    Gaz yememesini sebebi olsa olsa deponun dibinde ki tortulardan olur,sonradan 5,000 devirlere çıkması olayına bakmadan bir yorum yapmak zor olur.
    Aracını güle güle kullan,kafana takma herşey düzelir,sıfır araçlarda bile daha teslim etmeden bazan problemler olabiliyor,2.el almak risk almaktır,bunu kabul etmek gerek,zevkini çıkar,herşey düzelir,kendine dikkat et üşütme oralarda,kafana bişey takılırsa yine yaz bana,görüşmek üzere..

• Kamil Kardeş

Benim araba ile ilgili döküman bulabilir misin?
    Kullanma Klavuzu, teknik bilgiler boşürü gibi....

Elimde hiçbir belge yok. Ne ne işe yarıyor bilmiyorumda....

KİA SATIŞ-SERVİS-YEDEK PARÇA VE DİĞER TÜM KONULARDA

• Kia Sorentomda ne tür dizel yakıt kullanmamı tavsiye edersiniz. Euro Dizel mi? normal dizel mi?
    Erzurumda oturduğumu da dikkate alrsanız sevinirim....

Euro dizel kullanacağım ama acaba hangisini kullanmalıyım. (Shell, Total, PO, Opet vb...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eguvenc -- 4 Kasım 2009; 0:07:58 >
  • Normal Dizel yeni araçlara konur mu yahu. Tabii ki Euro Dizel
  • Biliyorum biraz çok soru soruyorum ama merak ettiğim birşey daha var...

Malum görev yaptığım şehir (Erzurum) birazcık soğuk ve bende ilk kez Diizel (hemde otomatik) bir araç kullanıyorum.
    Dizel araç kuulanırken dikkat etmem gereken önemli hususlar neler acaba?

Mesela çalıştırdıktan ne kadar süre sonra hareket etmeliyim.
    Durduğumda hemen stop etmem uygun mu?

Bir diğer hususta aracımı sabah çalıştırdım ve geri vitese takarak hareket etmek istediğimde araç yerinden kımıldamadı. Ama ileriye gitti. bir süre yolculuk ettikten sonra tekrar denediğimde ise sorunsuzca geriye gitti. Bunun sebebi ne olabilir?
    Erzurumdaki usta bunun sebebinin diferansiyeldeki yağ olduğunu soğuk havada bu yağın sertleştiği için ilk etapta tepki vermediğini gaza biraz yüklenirsem bunun düzeleceğini söyledi. Bu ne kadar doğru? (işin ilginç tarafı araç hareket etmediği bu durumda gaza basıncada devri yükseltemiyorum.)

şİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...

• her araca bir tane geldiği için maalesef yok elimde,aklımda olsun,ayarlamaya çalışırım
    quote:

Orijinalden alıntı: eguvenc

Kamil Kardeş

Benim araba ile ilgili döküman bulabilir misin?
    Kullanma Klavuzu, teknik bilgiler boşürü gibi....

Elimde hiçbir belge yok. Ne ne işe yarıyor bilmiyorumda....

• quote:

Orijinalden alıntı: r.cengiz

selamkecekece abi ve kiacılar ben ilk defa araba alacağım kia pride ekonomik durum biraz kötü olduğu için en uygun bu arabayı uygun gördüm modelli olarak 150 binde sizden bu araba beni yorarmı parça sıkıntısı ve sağlamlığı hakında fikirlerinizi gönderebilirmisiniz lütfen özürlü kızım için kullanacağım bitgisel hayata [ dawm sendromu DANDY WALKER] STYŞN vagon tercih etmemin sebebidir.dua ile. ramazan. UŞAK.

merhaba,
    tanıdığınız güvendiğiniz bir yere genel anlamda baktırın,araç problemsiz ise alın ve kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: redevil4

boyle bir aksesuar var mı bayinizde varsa fiyatını alabilir miyim?

maalesef bu aksesuar bizde bulunmuyor

• abi sğlamsa alın dediniz sağ olun abi parça sorunu yaşarmıyım söylemediniz rica etsem bil vere bilirmisiniz. iyi akşamlar.
  • genel manada parça sorunu yaşanmıyor,bulunuyor yani
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.