Şimdi Ara

KİA SATIŞ-SERVİS-YEDEK PARÇA VE DİĞER TÜM KONULARDA (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
4
Favori
55.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AssistForte

Sayın Kecekece;aracım 2008 model kia carens 2.0 crdi.Bir takım sorunlarımız var.Aracımızı ilk aldığımız zamanlarda gidiş,yakıt çok iyiydi.Fakat zamanla performans düşüklüğü oldu.Geçtiğimiz yaz yokuş çıkarken check uyarısı yandı,ani bir performans düşüklüğü yaşadım.Aracı 10 dk dinlendirdikten sonra(bu sürede aracı inceledim,görünürde bir problem yoktu) tekrar yola çıktım.Dönüşte herhangi bir sıkıntımız olmadı.Servise gittiğimizde ERG cihazının kurum bağladığını söylediler.Temizlediklerini söylediler,1 ay uyarı vermedi,tekrar vermeye başladı.Sonrada ufak bir kaza geçirdik,klimayı,ön tamponu değiştirdiler,birde ERG cihazını değiştirdiler.2 ay oldu sanırım,klimayı taktırdık.Fakat araçta bir tatsızlık var,sorunu servisimiz çözemiyor.Her seferinde yaptık diyorlar,fakat araç aynı araç...Önceleri uzun yolda rakip tanımayan araç çok nazlanır oldu,normal kullanımda araç tekliyor.Sanki tüplü araç,tüpü bitmiş gibi sarsıntı oluyor.Eğer dersenizki aracınızın sorunu tahminen şudur,çözebilirir,size gelmek istiyoruz.Bu arada Sakarya'dayım ben.Şimdiden teşekkürler

öncelikle geçmiş olsun,
    anlattıklarınız gayet açık ama yinede gerekli kontrolleri yapmadan problem budur ,biz hellederiz yaparız demek inandırıcı olmayacaktır.
    bu sebepten İstanbul'a yolunuz düştüğünde uğrayın bi bakalım.

• 2.5 tcı bongoların yakıt verisi nedir hiç bir yerde bulamıyorum çok yakıyo diyolar sorduklarım bilgilendiriseniz sevinirim 100km ne kadar yakıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kecekece

quote:

Orijinalden alıntı: savyola133

arka far grubunun tekı ne kadar sorento ıcın? bırde harita ıcın nasıl güncelleştirme yapabılırız?

2007 ve sonrası ise 480 tl
    öncesi ise 180 tl

haritanızın markası ve modelini yazarsanız ona göre güncelleştirme konusunda size bilgi verebilirim

nıye bu kadar pahalı arka far grubu kaskodanda degısmez

harıta sorentolarda gelen harita xetec
  • Kamil bey iyi günler.Kia Cee'd 7500 bakımı kaç tl tutuyor. Birde yağımızı kendimiz getirsek ne kadar bi ücret çıkar teşekkürler.
  • Kamil Bey merhaba,

Öncelikle sunduğunuz hizmet için teşekkür ederim, gerçekten çok faydalı oluyor. Benim de öğrenmek istediğim bi kaç konu var. Aracım 2005 Rio benzinli.

Servisinizde 100.000 bakımı ne kadardır?

100-120 kmden yüksek hızlarda fren yaptığımda direksiyon titreme yapıyor, sanıyorun fren disklerinde çarpılma var, değişim maliyeti ne olur?

Son olarak da sağa yada sola kalkış yaparken yada düşük hızda dönerken ön takımdan tır tır diye sesler geliyor, düz yolda düzeliyor. Birşey bir yere vuruyor..

Teşekkürler..
  • Merhaba Kamil Bey,

Açıklayıcı bilgileriniz için teşekkür ediyorum.

Birkaç gün önce ben de 2006 model Cerato EX Advance dizel modelini ikinci el olarak satın aldım. 10 yıl kadar öncesinde Kia Sephia modeline sahiptim ancak Cerato modeline ilk defa biniyorum.

Benim dikkatimi çeken aracın yol bilgisayarı ile ilgili şöyle bir konuyu sizlerle paylaşıp bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.

Aracın deposunu doldurduğumda yol bilgisayarı maksimum mesafe olarak 645 km gösterdi. Bunun üzerine 250 km kadar otoyolda 120-130 km hızla yol aldım, şu an maksimum mesafe olarak 605 km görünütleniyor. Ancak depo göstergesi neredeyse full seviyesinde duruyor.

Ayrıca ortalama hız olarak da 36 km/s görünüyor. Bu değer de hiç değişmiyor.

Sanırım yol bilgisayarında bir anormallik var. Yol bilgisayarının kalibrasyon veya test gibi bir özelliği var mı? Ya da servise götürsek konuyla ilgili destek alabilir miyiz?

Şimdiden teşekkürler.

• Sayın Kamil Bey, aşağıda diğer konuda kendi yazımdan yaptığım alıntı için düşünceniz nedir? Şanzıman yazılımını değiştirmek gibi birşey mümkün mü?

Sporategeın en büyük eksiği ise bence otomatik şanzımanın 4 kademe olmasıdır. 100 km üstü hızlarda gaza basınca 3 cü vitese takıyor ancak dizel olması dolayısıyla devir hemen bitiyor ve 4 e takıyor. Yani gereksiz vites küçültüyor. Tiptroniğe alınca 4. viteste çok rahat hızlanmaya devam ediyor, vites küçültmesinin gereksiz olduğunu düşünüyorum bu yüzden
  • selam arkadaşlar foruma yeni üye oldum.Kamil bey ilgi alakanıza teşekkür ederim,bende bir kia cı oldum 2004 model carens aldım 2,0 crdi otmtk 125000 km de servis kaydı enson 52000 de bakım yapılmış bunun netür bakımlarını yaptırmalıyım ücreti nekadar tutar otomatik şanzuman yağı ve filitresi
    değişmesi gerekir yandın çok tutar diyorlar gerçekten öylemi şanzuman filitresi değişmek için şanzuman inmesi gerekirmi trigeri varmı değişimi kaçlira tutar, şöyle adam akıllı bir bakım yaptırsam ben askeri personelim görevim gereği sürekli şehir değiştiriyorum fazla uzağa gitmeden bu bakımları yaptırmam lazım yardımcı olursanız sevinirim birde aracın ön tamponu kırılmış tamir etmişler sis lambalırını iptal etmişler sis lambalarının olduğu bölüm ve lambaları kaçliradır eğer uyarsa 2006 modellerin tamponunu taksam o kaçliradır ilgilenirseniz sevinirim alakanıza şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zagorx

2.5 tcı bongoların yakıt verisi nedir hiç bir yerde bulamıyorum çok yakıyo diyolar sorduklarım bilgilendiriseniz sevinirim 100km ne kadar yakıyor

Merhaba,
    Ticari araçlarda binek araçlar gibi ortalama yakıt verilerini bulamamanız gayet normal.Sebebi ise her kullanıcının farklı yükler ile kullanmakta olmalarıdır.
    300-500 kg yüklü kullanmakla,1000-1500 kg kullanmak arasında bariz fark olacağı gibi,yakıt tüketimine etki eden bir çok parametre vardır.Bunlardan bazılar;
    Hava nın soğuk-sıcak olması
    Bakımları zamanında yaptırmak
    Kullanılan yakıtın kalitesi
    Farklı kullanım karakterleri
    Yükün havaleli olması
    Tente vs.vs

Şimdi hangisinin ortalamasını baz alıcaksınız....

Binek araçlarda bile iki kişi arasında kıyas yapıldığında,tüm şartlar aynı olsa bile 100 km de %20-30 farklar çıkabiliyor.
    Biri spor kullanmayı seviyor,diğeri ise sakin,biri motoru en üst devire çıkartınca vites değiştirmeyi seviyor,diğeri ise motor sesini duymadan kullanmayı seviyor.Örnekler çoğaltılabilir,umarım açıklayıcı olmuştur..

• quote:

Orijinalden alıntı: gen_61

Kamil bey iyi günler.Kia Cee'd 7500 bakımı kaç tl tutuyor. Birde yağımızı kendimiz getirsek ne kadar bi ücret çıkar teşekkürler.

Servis Danışmanı arkadaşıma danışıp
    PM den gönderdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

Kamil Bey merhaba,

Öncelikle sunduğunuz hizmet için teşekkür ederim, gerçekten çok faydalı oluyor. Benim de öğrenmek istediğim bi kaç konu var. Aracım 2005 Rio benzinli.

Servisinizde 100.000 bakımı ne kadardır?

100-120 kmden yüksek hızlarda fren yaptığımda direksiyon titreme yapıyor, sanıyorun fren disklerinde çarpılma var, değişim maliyeti ne olur?

Son olarak da sağa yada sola kalkış yaparken yada düşük hızda dönerken ön takımdan tır tır diye sesler geliyor, düz yolda düzeliyor. Birşey bir yere vuruyor..

Teşekkürler..

Merhaba,
    Frene bastığınızda meydana gelen titreme disklerin çarpılmasından,sağa-sola manevrada gelen ses ise akslardan dır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atamanbey

Merhaba Kamil Bey,

Açıklayıcı bilgileriniz için teşekkür ediyorum.

Birkaç gün önce ben de 2006 model Cerato EX Advance dizel modelini ikinci el olarak satın aldım. 10 yıl kadar öncesinde Kia Sephia modeline sahiptim ancak Cerato modeline ilk defa biniyorum.

Benim dikkatimi çeken aracın yol bilgisayarı ile ilgili şöyle bir konuyu sizlerle paylaşıp bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.

Aracın deposunu doldurduğumda yol bilgisayarı maksimum mesafe olarak 645 km gösterdi. Bunun üzerine 250 km kadar otoyolda 120-130 km hızla yol aldım, şu an maksimum mesafe olarak 605 km görünütleniyor. Ancak depo göstergesi neredeyse full seviyesinde duruyor.

Ayrıca ortalama hız olarak da 36 km/s görünüyor. Bu değer de hiç değişmiyor.

Sanırım yol bilgisayarında bir anormallik var. Yol bilgisayarının kalibrasyon veya test gibi bir özelliği var mı? Ya da servise götürsek konuyla ilgili destek alabilir miyiz?

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Yol bilgisayarını yakıt aldıktan sonra resetlemediniz sanırım,Ortalama hızınız 36KM/Saat göründüğüne göre..
    Menzil konusunda değer doğrudur
    Yakıt alana kadar ortalama tüketiminiz fazla olduğundan,yakıt koyunca o ortalamaya göre verdiği menzildir.
    Ancak daha sonra 250 km kadar 120 km/saat gibi bir hızda seyrettiğinizden dolayı,ortalama düşmüş olacağından,menzil de artışa geçecektir,bu da normaldir.
    Tavsiyem,yol bilgisayarını sıfırlamanız/resetlemeniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertb

Sayın Kamil Bey, aşağıda diğer konuda kendi yazımdan yaptığım alıntı için düşünceniz nedir? Şanzıman yazılımını değiştirmek gibi birşey mümkün mü?

Sporategeın en büyük eksiği ise bence otomatik şanzımanın 4 kademe olmasıdır. 100 km üstü hızlarda gaza basınca 3 cü vitese takıyor ancak dizel olması dolayısıyla devir hemen bitiyor ve 4 e takıyor. Yani gereksiz vites küçültüyor. Tiptroniğe alınca 4. viteste çok rahat hızlanmaya devam ediyor, vites küçültmesinin gereksiz olduğunu düşünüyorum bu yüzden

Merhaba,
    Gaz pedalına gerektiğinden fazla basmanız durumunda,algılayıcı performansa ihtiyacınız olduğunu algılar ve bu yüzden vites küçültür,sonuna kadar basmaya devam etmediğiniz halde ise tekrar vites büyülterek motoru rahatlatır.
    Her hangi bir yazılım bulunmuyor maalesef.

• quote:

quote:

Sayın Kamil Bey, aşağıda diğer konuda kendi yazımdan yaptığım alıntı için düşünceniz nedir? Şanzıman yazılımını değiştirmek gibi birşey mümkün mü?

Merhaba,
    Gaz pedalına gerektiğinden fazla basmanız durumunda,algılayıcı performansa ihtiyacınız olduğunu algılar ve bu yüzden vites küçültür,sonuna kadar basmaya devam etmediğiniz halde ise tekrar vites büyülterek motoru rahatlatır.

Teşekkürler Kamil Bey, aslında çok az basıyorum gaza. Yazılımla yeniden ayarlanabilseymiş güzel olurdu. Sanki benzinli motormuş gibi davranıyor. YAni 3500 -4000 devire çıkıyor 3. viteste. Bu devirin fazla üzerine çıkamadığından da hemen 4 lemek zorunda kalıyor. Benizinli motor olsa 6000 devire kadar çıkabilir ve bu durum mantıklı olurdu. En azından benzinili ve dizel versiyonlar için farklı yazılım vardır diye düşünmüştüm. Cevabınız için teşekkür ederim.

• quote:

Merhaba,

Yol bilgisayarını yakıt aldıktan sonra resetlemediniz sanırım,Ortalama hızınız 36KM/Saat göründüğüne göre..
    Menzil konusunda değer doğrudur
    Yakıt alana kadar ortalama tüketiminiz fazla olduğundan,yakıt koyunca o ortalamaya göre verdiği menzildir.
    Ancak daha sonra 250 km kadar 120 km/saat gibi bir hızda seyrettiğinizden dolayı,ortalama düşmüş olacağından,menzil de artışa geçecektir,bu da normaldir.
    Tavsiyem,yol bilgisayarını sıfırlamanız/resetlemeniz.

Merhaba Kamil Bey,

Öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ediyorum.

Yol bilgisayarını sıfırlamanız/resetlemeniz gerekir demişsiniz. Ben yakıt aldığımda hız göstergesi üzerindeki düğmeye basılı tutarak Trip A değerini sıfırlamıştım. Bunun haricinde başka bir sıfırlama işlemi var mı?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atamanbey -- 24 Şubat 2010; 20:38:16 >

• merhaba,
    bazı araçlarda TRİP tuşuna basılı tuttuğunuzda tüm değerleri sıfırlıyorken,bazılarında ise sadece o anki menüyü sıfırlamış olursunuz
    kontrol etmenizde fayda var,tek tek tüm menüleri sıfırlamak gerekebilir.
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Teşekkürler Kamil Bey, aslında çok az basıyorum gaza. Yazılımla yeniden ayarlanabilseymiş güzel olurdu. Sanki benzinli motormuş gibi davranıyor. YAni 3500 -4000 devire çıkıyor 3. viteste. Bu devirin fazla üzerine çıkamadığından da hemen 4 lemek zorunda kalıyor. Benizinli motor olsa 6000 devire kadar çıkabilir ve bu durum mantıklı olurdu. En azından benzinili ve dizel versiyonlar için farklı yazılım vardır diye düşünmüştüm. Cevabınız için teşekkür ederim.

sportage oldukça keyiflidir,sürüş dinamikleri de çok iyidir.
    dizel araçlar benzinli araçlar gibi yüksek devirler çeviremezler,zaten gerek de yoktur,maximum tork gücünü düşük devirlerde aldıklarından dolayı,yüksek devirlere gerek duyulmaz.yüksek devirlerde araç kullanmak sadece fazla yakıta sebep olacaktır.manuel olarak dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz
    sadece sizin aracınızda değil,tüm otomatik araçlarda bahsi geçen olayı yaşarsınız,burada ki püf nokta,gaz pedalına fazla-az basmak,vites geçişleri buna göre ayarlanır..
    gerektiğinden fazla gaz pedalına basmalarda

• quote:

merhaba,
    bazı araçlarda TRİP tuşuna basılı tuttuğunuzda tüm değerleri sıfırlıyorken,bazılarında ise sadece o anki menüyü sıfırlamış olursunuz
    kontrol etmenizde fayda var,tek tek tüm menüleri sıfırlamak gerekebilir.

Merhaba,

İlginiz için teşekkür ediyorum.

Trip tuşu ile tüm menüleri (ortalama hız, kullanım süresi,vs) sıfırlamak gerekiyormuş.

Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Saygılar.
  • Kamil bey ilgi alakanıza teşekkür ederim,bende bir kia cı oldum 2004 model carens aldım 2,0 crdi otmtk 125000 km de servis kaydı enson 52000 de bakım yapılmış bunun netür bakımlarını yaptırmalıyım ücreti nekadar tutar otomatik şanzuman yağı ve filitresi
    değişmesi gerekir yandın çok tutar diyorlar gerçekten öylemi şanzuman filitresi değişmek için şanzuman inmesi gerekirmi trigeri varmı değişimi kaçlira tutar, şöyle adam akıllı bir bakım yaptırsam ben askeri personelim görevim gereği sürekli şehir değiştiriyorum fazla uzağa gitmeden bu bakımları yaptırmam lazım yardımcı olursanız sevinirim birde aracın ön tamponu kırılmış tamir etmişler sis lambalırını iptal etmişler sis lambalarının olduğu bölüm ve lambaları kaçliradır eğer uyarsa 2006 modellerin tamponunu taksam o kaçliradır ilgilenirseniz sevinirim alakanıza şimdiden teşekkürler.
    Daha öncede yazdım ama zanedersem fark etmediniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 06tms72

sayı kecekece 2005 model 15,250 kmde cerato advance modeli benzinli aracım var.merak ettiğim benim aracımda triger kayışı mı var yoksa araç zincirli midir?triger kayışı varsa ilk değişim kaç km de yapılmalıdır?saygılar.

merhaba
    triger kayış,90,000 km de değişmesi gerek
    yani daha çoooook var...

2005 46.000km de benzinli cerato hb aracım var, aracı 42.000km de satın aldım, istanbuldan vana geldi ilk geldiğinde çok sessiz çalışıyordu,özellikle rölantide çalıştığı sırada çok ses gelmeye başladı (dizel araç gibi açlışıyordu, hatta benzincideki pompacılar inanmıyordu benzinli olduğuna o derece..), bugün ustaya götürdüm egzantirik kayışında boşluk olabileceğini belirtti, pzt sökülüp bakılacak..kayışın durumuna göre gerebileceklerini yada değişebileceklerini söylediler. Sorun triger kayışındanmıdır gerçekten bukadar ses yaparmı yoksa başka birşey olabilirmi?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.