Şimdi Ara

KIA SPORTAGE 2.0 DİZEL - VW PASSAT 1.6 FSI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
6.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kdv demeyin bana gece 1 de geldim eve kdv beyannameleri yüzünden sinir oluyorum hay ben böyle işe
  • alırken vergiden düşmek güzelde satarken kdv kesmek öyle koyuyor ki adama,çünkü sattığın adama +kdv diyemiyorsun kasko değeriyle gerçek değer arasında dağlar var ama en fazla %30 aşağısına kesebiliyorsun örneğin sen arabayı 20000ytl'ye sattım derken aslında kasko değeri 30000 ise en iyi ihtimal kdv dahil 21000ytl kesiyorsun ama 17800 e satmış oluyorsun devlet herhalükarda alıyor abicim zaten devlet hep alır hiç vermez...
  • quote:

Orjinalden alıntı: malikguzel

http://www.araba.com/418766.html
    63 ytl yaklaşık bmw 316 2006 model
    quote:

Orjinalden alıntı: Sith

quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

Ne passat nede sportage o parayı haketmiyor.Passat alacağınız fiyata 2006 model 2000-3000 kmde bir 3.16 alabilirsiniz veya başka birsürü alternatif var.Sportage karşı komşumuzda var.Aslında aksesuarlı falan güzel duruyor ama sadece o kadar.O hızlanana kadar ohooooo.Onun yerinede 2006 bir sorento alabilirsiniz.Veya arkadaşlar şimdi başka araçlar önereceklerdir onlara bakabilirsiniz.

Bu ülkede satılan 3000km de 60bin YTL de 1 tane 3.16i göster... 6000km de 2006 3.16i ler bile 70bin YTL civarında..

kaç yazıyor KM sinde ? :)

• passat 1.6 fsi kullanıcısı olarak araçtan çok memnunum. Yol tutuşu, malzeme ve işçilik kalitesi, donanımı harika. 1.6 olduğu için vergiden de çok büyük kazanç elde edersin. 2.0 le arasındaki farkla arabaya kasko yaptırırsın üstüne para bile kalır Zaten passat kendini çoktan kanıtlamış bi araba düşünmeye bile gerek yok. Kesinlikle tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavim1974

alırken vergiden düşmek güzelde satarken kdv kesmek öyle koyuyor ki adama,çünkü sattığın adama +kdv diyemiyorsun kasko değeriyle gerçek değer arasında dağlar var ama en fazla %30 aşağısına kesebiliyorsun örneğin sen arabayı 20000ytl'ye sattım derken aslında kasko değeri 30000 ise en iyi ihtimal kdv dahil 21000ytl kesiyorsun ama 17800 e satmış oluyorsun devlet herhalükarda alıyor abicim zaten devlet hep alır hiç vermez...

sende satmayacaksin o zaman
    bizim 2002 tdi passati su anda kimse kullanmiyor.
    yegen kullaniyordu o da askere gitti.ara sira diger yegenler kullaniyor.
    araba hep yatiyor garajda.
    satsak da fatura kesecegiz onun icin satmiyoruz.
    elimizde curuyunceye kadar kalir.

• KIA SPORTAGE 2.0D derim passat sınıfına göre diğer arabalardan pahalı örneğin vectra ama nedense pek bir fark yok kafasına göre fiyat yazmış vw hemde vectra tip olarakta daha iyi tartışmak için yazmadim ama isteyen görüşünü belirtebilir
  • quote:

quote:

Ne passat nede sportage o parayı haketmiyor.Passat alacağınız fiyata 2006 model 2000-3000 kmde bir 3.16 alabilirsiniz veya başka birsürü alternatif var.Sportage karşı komşumuzda var.Aslında aksesuarlı falan güzel duruyor ama sadece o kadar.O hızlanana kadar ohooooo.Onun yerinede 2006 bir sorento alabilirsiniz.Veya arkadaşlar şimdi başka araçlar önereceklerdir onlara bakabilirsiniz.

Bu ülkede satılan 3000km de 60bin YTL de 1 tane 3.16i göster... 6000km de 2006 3.16i ler bile 70bin YTL civarında..

İnternette yazılan fiyatlara pek aldanmayın.El sıkışmaya gittiğiniz zaman o fiyata rahatlıkla alırsınız

• quote:

quote:

quote:

İnternette yazılan fiyatlara pek aldanmayın.El sıkışmaya gittiğiniz zaman o fiyata rahatlıkla alırsınız

Yalnız senin söylediğin fiyatlarla en az 10-15bin ytl fark var. Bu kadar fark olmaz internetle.

• başka alternatif araçlar da değerlendirilmeli bence passat fsi o kadar da aman aman bir araç değil bir de tiptronik olunca yakıt ekonomikliğinden eser kalmıyor. ki sportage a ağır diyenler haklıdırlar ama bu araç da ağır kalıyor hal böle olunca. alternatif olarak başka model veya aynı aracın değişik versiyonlarına da bakılabilir dşüncesindeyim passat olursa mesela 2.0 TDI 140 HP de değerlendirilmeye değer ama sıfır Km fiyatları çok yüksekte olan bir araç bu da. yine de değişik araçlara da bakılabilir.
  • Bazı arkadaşlar sıfır passat alıcağıma 2004 model bmw 3 serisi alırım demiş, hiç bir araç sıfırın tadını veremez passat alırsın fulll alırsın ama 3 serisi alırsın bos halini alırsın
  • Sportage sınıfındaki dizel araçları inceledim. (Hepside 2.0 motor)

-------------------------------------------

Kia Sportage : 112 Beygir / 245 Tork

Suzuki Grand Vitara : 130 beygir / 300 Tork

Chevrole Captiva : 150 Beygir / 330 Tork

BMW X3 : 150 Beygir / 330 Tork

---------------------------------------------

Yani demem o ki Sportage de hem beygir gücü hemde tork düşük. Buda bende soru işareti bıraktı doğrusu... Yokuşlarda vs kalmasın araba?

Gerçi bu değerlere göre fiyatıda diğerlerine göre düşük normal olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi consequance -- 24 Ocak 2007; 2:36:48 >
  • ama fiyat performans olarak yine kia iiii
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yalnız senin söylediğin fiyatlarla en az 10-15bin ytl fark var. Bu kadar fark olmaz internetle.

http://www.araba.com/457499.html
    http://www.araba.com/456557.html
    http://www.araba.com/371624.html
    dediğim fiyata yakın araçlar mesela bunlar.Ortalama 63- 64 bin ytl.Pazarlığa gidildiğinda 1-2 bin ytl daha uyguna veririler herhalde.Ama bunlar 20-30 bin km deki araçlar.Eğer araştırılırsa ve sabredilirse bence bulunabilir.60 olmaz 65 olur.Sonuçta 5 bin ytl biryerlerden bulunabilir

• sonki bmw gerçekten çok güzelmiş bn olsam passat ve sportage yerine bmw yi alırdım ama eğer passat mı sportage mi derseniz bn passat derim vede 2.0 fsi yi öneririm çünkü passat hem kalite hem de kullanım olarak daha ii
  • quote:

Orjinalden alıntı: consequance

Sportage sınıfındaki dizel araçları inceledim. (Hepside 2.0 motor)

-------------------------------------------

Kia Sportage : 112 Beygir / 245 Tork

Suzuki Grand Vitara : 130 beygir / 300 Tork

Chevrole Captiva : 150 Beygir / 330 Tork

BMW X3 : 150 Beygir / 330 Tork

---------------------------------------------

Yani demem o ki Sportage de hem beygir gücü hemde tork düşük. Buda bende soru işareti bıraktı doğrusu... Yokuşlarda vs kalmasın araba?

Gerçi bu değerlere göre fiyatıda diğerlerine göre düşük normal olarak.

kalmıyo, hatta esp sistemi belli şeylere izin veriyo yada geç kalıyoki, araç dururken gaza yüklendiğinizde hafif patinaj çekiyo kuru yolda, ama hemen arka aks devreye giriyo, 4x4 sistemide gayet güzel, tepki konusunda geç kalmıyo.ama dediğin gibi motor güçsüz.nedense sohc tipi bi motor, dohc olan çoğu 2.0 common rail dizel motor 130 beygir ve 300nm üstü genellikle.herneyse.yani araç yokuşta kalmıyo.ama aracın 4 vites olması ve oranların geniş olması nedeniyle pek güvenmemek gerek.yinede bi bildikleri vardır, sonuçta arazide ilerleyebiliyo belli bi yere kadar.o yerden sonra zaten freelander biraz ilerler ondan sonrada iş büyüklere kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 24 Ocak 2007; 16:06:30 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.araba.com/457499.html
    http://www.araba.com/456557.html
    http://www.araba.com/371624.html
    dediğim fiyata yakın araçlar mesela bunlar.Ortalama 63- 64 bin ytl.Pazarlığa gidildiğinda 1-2 bin ytl daha uyguna veririler herhalde.Ama bunlar 20-30 bin km deki araçlar.Eğer araştırılırsa ve sabredilirse bence bulunabilir.60 olmaz 65 olur.Sonuçta 5 bin ytl biryerlerden bulunabilir

arkadaşım bak , burdaki olay en azından benim senin söylediklerine ettiğim itiraz 2006 kasa 3.16i lerin 60-70bin ytl bulunamaması değildir. Araçların km sidir. Seninde gördüğün gibi bu araçların hiçbiri 3000km değil. Hatta yaklaşmıyor bile. 3-5bin km de bu kadar ucuz bmw olmaz zaten. Yoksa KM artınca bu fiyatlara tonla bmw merso bulursun.

• Sizinki zor bir seçim, ama aslında bir o kadar da kolay. Passat' ı eleştirmek gereksiz bir yaklaşım. Bu nedenle soruyu ''SUV mu yoksa sedan bir araç mı?'' diye sormak lazım bence.

SUV' u seçerseniz, ülkemizin yol şartlarını düşünerek, kötü yollardan kaynaklanabilecek problemlerin çoğundan kurtulmuş olacaksınız. İkincisi, diesel bir araç olması yakıtta azımsanmayacak bir tasarruf demek.

Bu durumda, sizin yerinizde olsam gidip Sportage' ı alırdım. Sportage' ın yabancı testlerine söyle bir göz attım, Sorento' dan daha iyi bir SUV olduğu söylenmiş. Demekki şasi-motor-aktarma sistemleri uyumlu ve dengeli çalışıyor.

KIA' da artık belirli bir seviyeyi tutturmuş bir marka. Özellikle SUV modelleri Avrupa da dahil olmak üzere çok başarılı satış rakamları yakaladı. Yine de markadan endişeniz varsa, sanırım aynı fiyat aralığında bir Chevrolet SUV gelecek yakın zamanda, hatta gelmiş de olabilir.(Tabi bu da Daewoo aslında...)

• chevrole captiva 90 milyar civarı :/
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZMY3435

Sizinki zor bir seçim, ama aslında bir o kadar da kolay. Passat' ı eleştirmek gereksiz bir yaklaşım. Bu nedenle soruyu ''SUV mu yoksa sedan bir araç mı?'' diye sormak lazım bence.

SUV' u seçerseniz, ülkemizin yol şartlarını düşünerek, kötü yollardan kaynaklanabilecek problemlerin çoğundan kurtulmuş olacaksınız. İkincisi, diesel bir araç olması yakıtta azımsanmayacak bir tasarruf demek.

Bu durumda, sizin yerinizde olsam gidip Sportage' ı alırdım. Sportage' ın yabancı testlerine söyle bir göz attım, Sorento' dan daha iyi bir SUV olduğu söylenmiş. Demekki şasi-motor-aktarma sistemleri uyumlu ve dengeli çalışıyor.

KIA' da artık belirli bir seviyeyi tutturmuş bir marka. Özellikle SUV modelleri Avrupa da dahil olmak üzere çok başarılı satış rakamları yakaladı. Yine de markadan endişeniz varsa, sanırım aynı fiyat aralığında bir Chevrolet SUV gelecek yakın zamanda, hatta gelmiş de olabilir.(Tabi bu da Daewoo aslında...)

sözlerinin coguna katılıyorum arkadasım ama burda en önemlisi bence kia ya artık kötü yaklasmamaktır bence kendi ni artık kanıtlamıs bi marka.kötü bişi olsa sorento ve sportage gibi bi ikili asla cıkmazdı mu markadan sedanlarındanda cerato ve rio cok iyi.bence artık kia büyük markaların yanında yer almalı artık.ha tamam bazı arabaları var magentis opirus gibi.opirus denilen araba 80 küsür milyarlık bir sedan dis görünüsü o kadar ii degil içi fena diil ama ne olusa olsun ben bu parayı ona kesinlikle vermem 80 e 2.el ne bmw ler alınır.bu sekilde düsünürsek tamam ama bi cerato rio sorento ve sportage işin içine girerse bence kia alkıslanacak bi marka halini alır

• Bugün birde sorentoya bakayım dedim. ama aklıma bişey takıldı.

Sorento yaklaşık 2100 kg...

170 beygir /395 tork

Sorento için bu değerler yeterlimidir acaba? Araba bi kere çok ağır. 2.5 litre motor ama.

Mesela 1750 kg olan bmw x3 de 150 beygir / 330 tork..

Bana sorentoda biraz az gibi geldi beygir gücü ve tork. Araç zorlanmazmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi consequance -- 25 Ocak 2007; 0:43:41 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.