Şimdi Ara

*KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ* (63. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.341
Cevap
14
Favori
359.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Malumunuz araba ''arabasını bilenden'' alınır diye bir söz vardır.
    Aracımız 20 Haziran tarihinde gönlümüzden geçen rakama çok yakın bir fiyatla satılmıştır. Galericilerin aksine ve inadına, piyasada en çok tutulan ve bulunan bir aracı da ölü fiyatına vermenin bir anlamı olmadığı kanaatindeydim ve haklı olduğumu anladım. Herkesin aracı mutlaka değerli ama piyasayı da aracın sahibi olmayanlar belirlememeli diye düşünmekteyim. Keyifle binilen; muadillerinin giderlerine göre minumum harcamayla maximum verim alınan (fayda/bedel) bir aracı ya kullanırsınız ya da değerinde satarsınız diye düşünmekteyim. Kendinizi alıcı yerine koyarak empati yaptığınızda; yenisi ya da muadili için ödeyeceğiniz rakamı, servis yedek parça, yakıt gibi konuları da üstüne eklediğinizde= bütçeniz? size SORENTO X FORCE diyecektir. Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentalya -- 21 Haziran 2014; 21:36:37 >
  • Aracim 1.6 gls plus lastik olarak ne onerirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senanka

quote:

Selamlar,

Bu forumda iletişim genelde tek taraflı, yani cevap alışkanlığı yok. Bu yüzden deneyimleri paylaşmak galiba daha yararlı.

2006 Sportage. Mazot azdı ama ışık yanmamıştı henüz. Yol bilgisayarı 67 km gider diye gösteriyordu. Sabah normal çalıştı ve yola çıktım. Park ettim. Daha sonra döndüm tekrar çalıştırmak istedim; marş normal basıyordu ama motor çalışmadı. Taksici arkadaşlardan yardım istedim. Hava yapmıştır, mazot bitmiştir, yokuş aşağı olduğu için düze çekip yeniden dene gibi yorumlarından sonra 5 litre mazot ilave ettim, çalıştı hemen. Daha sonra yeniden park ettim. İkinci defa yine çalışmadı. Bu sefer 2 litre daha mazot ilave ettim hemen çalıştı. Mazot ilavelerinde, gösterge çubuğunun aynı yerde kaldığını fark ettim. Yol bilgisayarı 74 km gider diyordu. Oysa 90 falan demesi gerekirdi en azından.

Ben yakıt şamandırasından kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Araç evimin önünde, eğer çalıştırabilirsem :-) ustaya götüreceğim. O zaman sorunun çözümünü de paylaşırım buradan.

Bu arada bazı benzin istasyonları bidona yakıt verirken bazıları vermiyor.

Sorun yakıttan değilmiş. Özel bir ustaya götürdüm. Cihaza bağlattık camshaft sensor hatası verdi. Motorda herhangi bir arıza varsa immobilizer aracın çalışmasını engelliyormuş. Eksantrik sensörünü değiştirdik. Ama aynı gün gene aynı arızayı verdi. Çalışmadı, 10 dakika bekledim, düzeldi. Tekrar ustanın yanına gidip cihaza bağladık, birşey çıkmadı. Şimdi yeniden arıza vermesini bekliyorum, verirse cihazda ne gözükecek bakacağız?

Bir de şunu öğrendim, artık hemen hemen her ustanın cihazı var. Ama sadece birkaçının dışında kimsenin cihazlarında yüklü olan programlar güncel değil. Güncel olmayan cihazlar maalesef "bilinmeyen" hata kodları verebiliyor veya bambaşka modellerin hata kodlarını veriyor. Hayırlısı.

Sorun krank devir sensöründenmiş. Siz siz olun sensörleri tek tek değil, takım olarak değitirin :)

• Selam arkadaşlar, imzamda yazan aracımın dışında zevkle kullandığım 2009 model kia sorento sahibiyim. Araç 59bin kilometrede. Klimayla ilgili serviste ne yaptılarsa artık klima kompresörü ihtiyacım oluştu, kendim bulup orjinalini almaya karar verdim. 97701'le başlayan bir kodu olması lazım. Benim aracın klima kompresör kodunu görebileceğim bir sistem yada web sitesi benzeri bir yer var mı? Teşekkürler.
  • Selamlar,

Arkadaşlar yaklaşık 10 yıla yakındır kullandığımız c-max tdci (2005 trend 98000km) aracımızı değiştirmeye karar verdik ve sportage de alternatifler arasında bulunuyor.
    Forumu son 20 sayfadan itibaren okudum ve c-max göre yakıt, performans ve yol tutuş konularına alışmamız gerekecek.
    Aracı daha çok eşim kullanacak , test sürüşü yaptırdım ve beğendi ama gerçek şartlarda , bana minyon bayanlar için biraz zor bir araç gibi gözüktü. (ön ve arka görüş alanı, park)

Fiyat olarak istanbul dışından, 2014 concept plus düz 72500 tl 2013 eski kasa concept plus donanım olduğu söylendi sıfır araç 67000 tl ve 2014 comfort düz 62500 tl fiyat alındı.

Alternatif araçlar olarak;

QQ 1.2 (ağutosda otomatik şanz. gelecekmiş fiyat 72-73 tl civarında olabilirmiş) 67000 tl araç en alt paket ama eski kasa QQ ile her yönden ciddi fark var.
    Honda CRV 1,6 diesel 90000 tl en boş paket 4 ay sıra var. Alınacak olan 105000 tl . Anlamsız ve uçuk bir fiyat , tabiri ile burunlarından da kıl aldırmıyorlar.
    Yeni C-max , şu an sedan 2013 focus kullanıyorum, içi aynı farklı olsun dedik. 1999 dan beridir ford kullanıyoruz sıkıldık desek yeridir.
    Tiguan boşu bile anlamsız şekilde pahalı , kesinlikle verilen paranın aracı değil. VW imajını satıyorlar. 122 ps lik dışında ki ler tam bir benzin düşmanı.
    Kuga aslında dış görünümü beğendik ama bunun içi focusu andırıyor. 1,6 150 ps lik olanları 2013 modelde 60-65000 tl ye bulmak mümkün.
    Son olarak ta 2012 model mercedes b180 elite benzinli otomatik 65-70000 tl arasında değişiyor. Motor PSA nın 122 ps lik 1,6 turbosu (peguet&citroen) ama 7 ileri aktarma ve diğer aksam mercedes.

Bunların içinde mercedes , kıa, kuga test sürüşleri yapıldı .Benim değerlendirmeme göre Mercedes malzeme kalitesi ve donanım olarak tartışmasız önde.
    Ama bir suv havasında değil tabi ki c-max gibi mpv sınıfında bir araç.

Kia tarafında 2013 eski kasa ile 2014 makyajlı kasa arasında , teknolojik fark olarak ne var. Dış görünüşte ön pancur , arka stop vb farklı. Ama yürüyen aksam , güvenlik donanımı, motor, vb farklar nedir.
    5500 tl fark vermeye değer mi.Yoksa 2013 modeli 2014 trafik çıkışlı olarak almak mantıklı olur mu.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

• Arkadaşlar, sorento hakkında bir sorum olacak.

EX, EX premium, LX ve Prestige versiyonları mevcut ve 2.el ilan verenlerin bir çoğu da full+full yada en dolusu diye belirtmişler.

Bu 4 versiyondan en dolusu hangisidir?

Teşekkürler..
  • Arkadaşlar Merhabalar hepinize hayırlı günler kazasız sürüşler dilerim.Sizlere bir konuda danışacağım internette bilgi bulamadım.Bizde 2008 kia sportage 2.0 dizel otomatik vites araç var.Uzun yola çıkmadan önce genel bakımını da yaptırdık yaklaşık 800 tl tuttu yağ değişti 10-12 kalem daha birşeyler yapıldı.Uzun yolda seyrederken antalyaya gidiyorduk, birden check lambası yandı sürekli yanıyor 1 hafta oldu acaba nedeni ne olabilir?
  • Arkadaşlar, Sorento fren balatalarını değiştirme masrafı ne kadardır?
    Fikri olan ve Anadolu yakasında bir yer önerecek olan varsa sevinirim.
  • 2009 kia sportage sahibiyim. Geçenlerde akü lambası yandı. Akşam yolculuktaydım farlari kısa kısa 80 km eve ulaştım ancak kapını önünde tamamen bitti.sabah marşa bastim çalıstı ustaya götuŕdüm servis harici gitmem ancak bulunduğum yerde en yakın servis 90 km. Usta şarj dinamosunu söktü diot tablası değişmeli dedi. Dinamoyu aldım servise götürdüm orjinal parçayla değiştirdik. Usta taktı dinamo fazla ısınıyor ama akü bittiği için fazla şarj dan kaynaklı olabilir dedi. Şarj ölcümü sabit 12 de sıkıntı yok dedi ancak ben hala her araba sürüsümde strese giriyorum. Tekrar sıkıntı olurmu acaba. Isınması normalmi.

• 2009 kia sportage sahibiyim. Geçenlerde akü lambası yandı. Akşam yolculuktaydım farlari kısa kısa 80 km eve ulaştım ancak kapını önünde tamamen bitti.sabah marşa bastim çalıstı ustaya götuŕdüm servis harici gitmem ancak bulunduğum yerde en yakın servis 90 km. Usta şarj dinamosunu söktü diot tablası değişmeli dedi. Dinamoyu aldım servise götürdüm orjinal parçayla değiştirdik. Usta taktı dinamo fazla ısınıyor ama akü bittiği için fazla şarj dan kaynaklı olabilir dedi. Şarj ölcümü sabit 12 de sıkıntı yok dedi ancak ben hala her araba sürüsümde strese giriyorum. Tekrar sıkıntı olurmu acaba. Isınması normalmi.

• mrb arkadaşlar bende aranızda yeniyim bu aralar sorento almaya karar verdim 2008 2010 ara model düşünüyorum 2010 hb focus um var jip olsun istiyorum sorento alırken özellikle dikkat etmem gereken bi husus varmı acaba ben ankaradayım bulduğum araçlar istanbulda kia servisinde ekspertiz yaparlar heralde orda kontrol ettirecem kullananlar varsa tecrübelerini bilgilerini payşaşırsa çok memnun olurum bulduğum araçların linklerinide paylaşacam inceleyen olursa fiyatı ve durumu hakkında bilgi verebilir

• Samsun'dan BRC LDİ montajı için Çorum'a servisimize gelen müşterimizin Kia Sportage GDİ aracının montaj videosu.

• cenk_99 C kullanıcısına yanıt
    Çekişte, motorda bir sorun yoksa konvektör arızasıdır. Şanzuman yani. Sportage'lerin kronik arızası. Şehir dışında yanıyor, şehir içinde kendiliğinden sönüyor benim ki, ama makineye bağlatmanız lazım en doğru tespit için tabii.
  • senanka S kullanıcısına yanıt
    Okuyucu bozulmuş. Ben Keçiören'de Atatürk bahçesinin karşısındaki oto müzik sistemleriyle uğraşan birine yaptırmıştım. 150 tl istemişti, parça tamir olmuyormuş değişmesi gerekiyormuş, hatta istersen yeni teyp verelim demişti ben orjinali bozulmasın diye yaptırmıştım.
  • mkkabaoglu kullanıcısına yanıt
    Bilgilerinize ilave olarak Sportage'lar istenildiği zaman 4x4 moduna geçirilebiliyor.
  • quote:

Çekişte, motorda bir sorun yoksa konvektör arızasıdır. Şanzuman yani. Sportage'lerin kronik arızası. Şehir dışında yanıyor, şehir içinde kendiliğinden sönüyor benim ki, ama makineye bağlatmanız lazım en doğru tespit için tabii.

çok teşekkürler cevabınız için evet bizimkinin de 2 haftadır check lambası sönmüş durumda.Tork konvertör arızası dediğiniz bizi yolda bırakır mı? masrafı ne kadar olur tahminen? bir de her zamankinden farklı bir marka yakıt almaktan yanar mı check lambası?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenk_99 -- 3 Ekim 2014; 22:34:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal3116

Arkadaşlar, sorento hakkında bir sorum olacak.

EX, EX premium, LX ve Prestige versiyonları mevcut ve 2.el ilan verenlerin bir çoğu da full+full yada en dolusu diye belirtmişler.

Bu 4 versiyondan en dolusu hangisidir?

Teşekkürler..

Sorentonun en donanımlı modeli KIA SORENTO X-FORCE 2.5 DSL EX OV SUPERIOR olandır. Diğer full + full diyenlere itibar etmeyiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cenk_99 C kullanıcısına yanıt
    Tork konvektör arızası, şanzuman sıkışma arızası demek. 4 yıldır yanıp yanıp sönüyor benim ki, bi sıkıntı yok henüz. Ama belli olmaz. Farklı yakıttan yapacağını sanmam, sönmez o zaman ışık hep yanar.
  • Arkadaşlar Öncelikle Herkese Merhaba

Bizde 1.4 Doblo Combi Vardır Onu Cuma Satıyoruz Allah İzin Verirse Kia Sorento - Sportage Almayı planlıyoruz .

Size Sorum var Öncelikle KİA Sorentolar Hakkında HİÇ BİLGİM YOK. Ama Araç göze Taş Gibi Gözüküyor o yüzden beğendik Şİmdi SOrum şu size

Bazı Yerlerde Okudum da Araç Arkayı Çekmekte Zorlanıyor diyorlar ? Bu Ne kadar Doğru ?

2007 2008 2009 modellerinden birini alıcaz Yakıt TÜketimi Nasıl Bu Araçların Benzin - Dizel ? Genelde Şehir İçi Kullanılacak ?

Vede Aracı Alırken Dikkat Etmemiz Gereken birşey var mı ? İlk kez cip alınacağı İçin Sonra Uğraşmayalım diye

Vede SOn Olarak Sportage - Soranto Arasında Fark Nedir ?

Gerçek Full + Full Hangisidir? X Force falan Yazanlar var bunlar nedir ? Hangisi Daha iyi ?

Şimdiden Teşekkürler Cevaplarınıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By..Emre -- 9 Ekim 2014; 11:31:56 >
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.