Şimdi Ara

Kıbrıs Hukuk Mu Hacettepe Siyasal Bilimler ve Kamu Yönetimi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 32 bin sıralama yaptım. Sizce Kıbrısta hukuk mu okumalıyım yoksa hacettepede siyasal bilimler ve kamu yönetimi mi ? Hacettepe bölüm ingilizce + çok güzel bir üniversite o yüzden beni çekiyor.Öte yandan hukuk nerede okursan oku aynı diyenler var o yüzden git kıbrısta oku diyenler var ne yapsam karar veremedim ya

• ODTÜ KKK'yı da düşün hocam. ODTÜ'nün uluslararası bütün anlaşmaları onlar için de geçerli. Yurt dışında çalışmak ve yaşamak isteyen bir birey için büyük fırsat sağlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiper-Man kullanıcısına yanıt
    ODTÜ KKK 'nın bölümü yok ki.Kamu yönetiminin falan
  • Kıbrıs'ta üniversiteler para tuzağı genel anlamda verilen eğitim de tartışmaya açık Hacettepe gibi daha köklü bi okulu tercih ederdim ben olsam

• beni sıralamam da 32332 erurum erincan hukğu yaacak mısını ben de tam hacettepe siyasal bilimleri düşünüyordum
  • 5555SabriReiz5555 kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum açıkçası.Tam burslu bile olsa orada yaşadığım için biliyorum.İlkokuldayken en ufacık bir şeyden bile para koparmaya çalışıyorlardı.Hacettepe çekiyor beni
  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt
    Ya erzurum erzincan çok soğuk ben ankarada bile kışın bir yerlerim donuyo oranın soğunda duramam yani sanmıyorum.Şehirde açıkçası pek çekmiyor beni.Sırf hukuk okucam diye gidip orada bilmiyorum yazmayı düşünmüyorum ben
  • Proqamer98 P kullanıcısına yanıt
    peki benden önde misiniz küsürat?
    Ne için sordun ki :D
    bilmiyorum önümdeysen hukuğa gitme dicektim :)
    bilemiceeem :D
    Bir abi tavsiyesi olarak İİBF yazacaksan Kamu Yönetimi son tercihin olsun. Kamu Yönetimini bitirdiğin zaman bu bölümde öğrendiğin şeyleri özel sektörde kullanamazsın, hiçbir işine yaramaz. Devlete de eğer referansın yoksa mümkün değil giremezsin. Alan sınavları ve kurum sınavlarını Kamu Yönetimi bölümünde öğrendiklerinle geçemezsin. Yani iktisat ve işletme mezunları her zaman senin önünde olacak ve bu açığı kapatman için senin bu alanlarda eğitim alman gerekecek. İİBF bölümlerinde önce iktisat sonra işletme her zaman tercih edilir çünkü piyasaya adam yetiştirir devlete değil. ODTÜ KKK'da iktisat yada işletme okunabilir. Hacettepe iktisat da düşünülebilir.

Son sınıfa geçmiş bir öğrenci hukuk öğrencisi olarak hevesini kırmak istemem ama o bahsettiğin Erzincan Erzurum falan hikaye. Okulları kötülemek için söylemiyorum, o okullarda ve şehirlerde kendini geliştirmen imkansız. Hakim yada savcı olman hayalin varsa orada zaten referans konuşuyor, avukatlıkta da o kadar kalifiye olman lazım ki inanmazsın. Mesela ingilizce bilmeyen ve yüksek lisans yapmamış olan yeni mezun bir avukatın İzmir'de başlangıç ücreti 1800TL civarı. Kimi ofisler İngilizce yanında ikinci dil bile istiyorlar ve bu dilleri mesleki yetkinlikte bilmen gerekiyor. Kendine sorman gereken bu kadar donanıma Erzurum'da sahip olabilir misin? İnan bu bahsettiğim özelliklere sahip çok insan var. İstanbul Bilgi, Bilkent, Koç, Yeditepe, Bahçe?ehir vb. okullardan mezun olan insanların büyük çoğunluğu bu kalifiyede ve gerçekten donanımlı mezunlar. Bu insanlarla rekabet edebilecek misin?

• Hiper-Man kullanıcısına yanıt
    Kıbrıs'ın Hukuk bölümü hakkında ne diyorsunuz ?
  • Ben de 33 bindeyim hukuk icin mezuna kalacam

Staj yaptığım ofisteki ortak avukatlar başvuranların CV'lerinde Kıbrıs mezunu olduğunu görünce işe almıyorlar.

Edit: Kıbrıs kötü bir okul yada Kıbrıs mezunu herkes çok kötü anlamı çıkmasın bu yazdığımdan. Başarı kişinin bireysel çabasıyla alakalı yalnız Kıbrıs yada dengi Türkiye hukuk fakültelerinden mezun olanlar mesleğe 1-0 yenik başlıyor ve bunun sebebi insanlardaki haklı ön yargı. Kıbrıs vb bir hukuk fakültesinde okursan mesleğinde uzun bir süre bu ön yargıyı yıkmak için mücadele etmen gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiper-Man -- 12 Temmuz 2017; 19:52:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.