Şimdi Ara

Kıbrıs’tan Türkiye’ye Dönülür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar.27 yaşında evli biriyim.Kıbrıs’ta yaşıyorum.Yaptığım işten sıkıldım çalıştığım firmada da bazı problemler var.Hayatımda şuan bir dönüm noktasındayım.Kıbrıs’ta kurma düşüncem vardı ama vatandaş olmadığım için bazı zorluklar karşıma çıkıyor ve maddi olarakta çok güçlü olmadığım için şu enflasyonist ortamda işin istediğim gibi gitmemesi durumunda destekleyememekten biraz çekiniyorum.

Türkiye’de şuan bir tane yeni 1+1 2+1 ev ve küçük sınıf yeni bir araba alacak nakitim var.

Ev, araba olduktan ve borç olmadıktan sonra rahat geçinilir mi ? Sizce mantıklı mı ?

Not:İzmir’e dönmeyi düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 3 Nisan 2024; 16:50:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evi arabayi aldindiyelim fakat 2 bin dolar hane geliri sart ortalama bir yasam icin suanda

• 27 yaşında ev ve araba alacak parayı nasıl kazandın? miras falan mı?

• dekareme kullanıcısına yanıt

Yok hocam.Yatırım diyelim(Araç alım-satım, kripto vs.)Herhangi bir aile desteği yok.

Edit:Parayı nasıl buldun diyeceksin büyük ihtimalle.Üniversitede öğrenciyken müzisyenlik yapıyordum.İlk araç alım-satımına başlayacak sermayem öyle çıktı.Sonrasında ödeyebileceğim krediler çekip yatırım yaptım.Tabi eşiminde desteği var.Birazda doğru zamanda doğru yerde bulundum.Fomoya pek kapılmadan.Gelecek gördüğüm ama ucuz bulduğum şeyleri ısrarla elimde tuttum diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 3 Nisan 2024; 17:24:12 >
  • Aléister Crowley kullanıcısına yanıt

İşte benide düşündüren o hocam şuan dönsem 2500 USD civarı hane gelirim olur maaşla çalışarak lakin 6 ay sonra aynı şeyi söyleyebilir miyim bilmiyorum  

Ek olarak Kıbrıs’ın en büyük artısı güvenlik.Mülteci yok, herkes kendi halinde, kimsenin kimseyle işi yok.Çoluğun çocuğun, eşin gece dışarı çıksa aklın kalmaz.Arabanın üzerinde anahtarını bıraksan kimse almaya tenezzül etmez biraz da bu düşündürüyor.

• Aslinda orada bir baris durumu olabilse kktc ucar. Ama su an cok abuk bir durumdalar. Bu dogalgazla vs Rumlar da sicak bakabilir bu kez.

Hanim Kibrisli mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

Yok hocam eşim Türkiye’li .

Evet bir barış durumunda dengeler tamamen değişebilir lakin bizim buradaki varlığımız tehlikeye düşer çünkü köken Kıbrıs değilse herhangi bir hak talebin olmayacak.Belki Türk Koçanlı(1974 öncesi Türk’e ait)taşınamaz alınabilir onun haricinde zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 3 Nisan 2024; 18:2:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    suriye'ye taşınılır mı?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3K1X kullanıcısına yanıt
    Anladim. Valla KKTC neyse de Rum kesimi ruya gibi. Yeryuzundeki cennet. Kibrisli Turkler bizi sevmiyor deniyor, bence baya seviyor olmalilar mahrum kaldiklarina itiraz etmeyerek. Ama Kibris, Kibris'tir tabi.

Erdogan ilk geldiginde Bati'yla iyi iliskiler kurmak icin Annan plani'na olur demisti, simdi Imamoglu bu ivmeyle giderse gelince benzer bir yol izler gibi, sonra Almanya'ya gidip donen gurbetciler gibi bir pismanlik olmasin.

Hatta ben de Kibrisli bir kiz bulup evlensem mi dedim bak :)

• 3K1X kullanıcısına yanıt

Bence donme bak ben dondum Amerikadan donmez olsaydim.3 ay sonra geri gidiyorum.Burasi Amerikadan bile pahali yemek olsun icmek olsun kilik kiyafetten tut her sey pahali.Ustune insanlar tam bir okuz ne araba kullanmayi bilirler ne selam sabah vermeyi bilirler yasanacak yer degil

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt

Hocam Rumlar Türkleri sevmiyorlar hatta sevmemek bir yana nefret ediyorlar ki Annan Referandum’unda da Rumlar ret vermişti zaten.Birleşme olursa Rumlar tekrar sorun çıkartır kesin.Onların derdi Megali idea.

Ek olarak Kıbrıslı ile evlenseniz bile Türkiye vatandaşlığından çıkmadığınız sürece pasaportu alamıyorsunuz onuda belirteyim hatta siz bir kenara aile de Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip anne veya baba varsa çocuklar bile alamıyor  

• Aléister Crowley kullanıcısına yanıt

Hocam vallahi ekonomik açıdan ABD olsa haklısınız lakin Kıbrıs’ta da TL kullanıyoruz.Sadece arabalar ucuz o kadar.

Ama tabi ne olursa olsun buranın bir çok noktada Türkiye’den çok farklı olduğunu söyleyebilirim.Belkide İzlanda’da dan falan sonra en güvenli ülkedir

• Döneyim deme arkadaş.Orada asgari ücretle çalışsan bile kafan rahat olur.
    Ben 2 sene önce İzmir'e gittimde Ortadoğu şehri gibiydi...

• İzmir gelişmedi 20 yıldır aynı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.