Şimdi Ara

Kıbrısda Okumak 2011

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar bu seneki ygs den sonra fazla umudum kalmadı devlet üniversiteleri için, kıbrıs düşünüyorum sizce kıbrısdaki en iyi, güzel ve ortamı canlı olan üniversite hangisidir doğu akdeniz güzel diyolar ama bilmiyorum bazıları eglence merkezi süper bi yer bazıları kötü diyor bence cok güzel bi yere benziyor alanya gibi aynı neyse cevaplarınızı beklıorm :)

• Bende ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü hakkında yorumlarınızı bekliyorum.Tam burslu gitme ihtimalim var. ODTÜ KIbrıs kampüsün nasıldır? +,- leriyle bekliyorum yorumlarınızı
  • Kıbrıs'ta okul, konaklama ve kişisel harcamalarınız için gidecek meblağlara yurtdışında çok daha prestijli kurumlarda eğitim alabilirsiniz.
  • örnek verseydin biraz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

Bende ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü hakkında yorumlarınızı bekliyorum.Tam burslu gitme ihtimalim var. ODTÜ KIbrıs kampüsün nasıldır? +,- leriyle bekliyorum yorumlarınızı

Maddi durumun iyi değilse bursun devamı için gerekli koşullara web sayfasından bakmanı öneririm. Bursu düşüp tekrar sınava girenler kervanına katılma sonra :)
    Bir arkadaşım ODTÜ Kıbrıs Bilgisayar Müh.de okuyor. Ankara'ya göre daha çok zorladıklarını söylüyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

quote:

Bende ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü hakkında yorumlarınızı bekliyorum.Tam burslu gitme ihtimalim var. ODTÜ KIbrıs kampüsün nasıldır? +,- leriyle bekliyorum yorumlarınızı

Maddi durumun iyi değilse bursun devamı için gerekli koşullara web sayfasından bakmanı öneririm. Bursu düşüp tekrar sınava girenler kervanına katılma sonra :)
    Bir arkadaşım ODTÜ Kıbrıs Bilgisayar Müh.de okuyor. Ankara'ya göre daha çok zorladıklarını söylüyordu.

en çok korktuğumda bursun kesilmesi. Yani ailem parayı öder 1 yıllık ama gerek yok. çok zarar olur. gerçektende çokmu zor dersler. yani ortalama bir öğrenci sınıfta kalırmı? bölümüm:bilgisayar öğretmenliği(böte) olucak.

• KIBRIS MI?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Judine Rienrosir

örnek verseydin biraz :D

Örnek olarak; Girne Amerikan Üniversitesi, İngilizce hazırlık 5000 EURO olmakla birlikte, lisans bedelleri 4.500 ila 5.500 EURO arasında değişiyor. Ortalamayı 5.000 EURO olarak alalım. Konaklama olarak yıllık, 7000-8000 USD gibi bir meblağ da düşünebiliriz rahatlıkla. Bunun dışında da cep harçlığı ve yol masrafları..
    Okul ve konaklama ücretleri Kıbrıs için yaklaşık 21000TL civarında, buna cep harçlığı da eklediğinizde yıllık giderin 30000TL'yi bulacaktır. Bu giderlerle rahatlıkla Avrupa'da YÖK denkliği bulunan üniversitelerde TIP, Eczacılık, Dişçilik veya bilimum üst düzey mühendislikler okuyabilirsin sınavsız olarak.
    Daha da mı örnek gerekiyor? O zaman özel mesaj atabilirsin. (:

• ODTÜ Kıbrısta okuyan bir öğrenci olarak kesinlikle gelmeni tavsiye edebilirm.
    Burslu olarak gelirsen Hazirlik(1)+Lisans(5)=Toplamda 6 yıl bursun oluyor. Yani lisans eğitiminde 1yıl sınıfta kalsan bile bursun hiçbirşekilde kesilmiyor.
    Kampusumuz biraz şşehir merkezizne uzak olduğu ve ODTÜ eğitimini garanti ettiği için, laylaylom a gelen öğrencilerin beklentilerini karşılayamadı, ve başka okullara gittiler. Ama gerçekten iyi bir eğitim ve İleri düzey bir ingilizce eğitim almak istiyorsan kaçırma ODTU KKKyı.
    Hele ki tam burslu geliyorsa, gelmen gerekir bence ;)
    Soruların olursa ODTU KKK ile iligli yardımcı olurum.

quote:

• ODTÜ Kıbrısta okuyan bir öğrenci olarak kesinlikle gelmeni tavsiye edebilirm.
    Burslu olarak gelirsen Hazirlik(1)+Lisans(5)=Toplamda 6 yıl bursun oluyor. Yani lisans eğitiminde 1yıl sınıfta kalsan bile bursun hiçbirşekilde kesilmiyor.
    Kampusumuz biraz şşehir merkezizne uzak olduğu ve ODTÜ eğitimini garanti ettiği için, laylaylom a gelen öğrencilerin beklentilerini karşılayamadı, ve başka okullara gittiler. Ama gerçekten iyi bir eğitim ve İleri düzey bir ingilizce eğitim almak istiyorsan kaçırma ODTU KKKyı.

quote:

quote:

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: kertenkele16

ODTÜ Kıbrısta okuyan bir öğrenci olarak kesinlikle gelmeni tavsiye edebilirm.

quote:

Kardeş ODTÜ değil de Kıbrıs'taki diğer ünileri önerir misin?Mimarlık olsa ODTÜ'yü de düşünebilirdim tabi ki ama yok ne yazık ki..Bu sene tercih yapmadım ama burada güzel ünilerden tutturamazsam orada tam burslu okumayı düşünüyorum puanı biraz daha düşük olduğu için.Tavsiye eder misin Kıbrıs'ı görmüş biri olarak?

• Kıbrıstaki üniversiteler duyduğuma göre kalitesiz deniyor, doğruluğu nedir. burada gazi, hacettepe gibi bir üniversitedemi okumak yoksa kıbrıstamı okumak kıyaslarsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Kıbrıstaki üniversiteler duyduğuma göre kalitesiz deniyor, doğruluğu nedir. burada gazi, hacettepe gibi bir üniversitedemi okumak yoksa kıbrıstamı okumak kıyaslarsanız sevinirim

Okuyan birileri yardımcı olabilir mi bize?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ênigma

quote:

Kıbrıstaki üniversiteler duyduğuma göre kalitesiz deniyor, doğruluğu nedir. burada gazi, hacettepe gibi bir üniversitedemi okumak yoksa kıbrıstamı okumak kıyaslarsanız sevinirim

http://forum.donanimhaber.com/m_32754657/mpage_31/key_odtu%2Ckibris/tm.htm bu forumda paylaş yardımcı olacak birileri çıkar herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: lapsekili

quote:

Orijinalden alıntı: ênigma

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_32754657/mpage_31/key_odtu%2Ckibris/tm.htm bu forumda paylaş yardımcı olacak birileri çıkar herhalde.

Ben de tam buraya yazmayı düşünüyordum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.