Şimdi Ara

Kicker cvr 15 ve uygun anfi? lütfen yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anaünitem sony gt 800d ...
    2004 model megane 2 araca sahibim..
    Tesisat yaptırmak istiyorum ama henüz aklımda bir fikir oluşmadı..

Sub olarak kicker cvr 15 38 500 rms diye düşünüyorum..
    Buna uygun anfi sizce ne olabilir.. mono?
    edison 1000a diyenler var.. o da sanırım ohm kaçırıyormuş..
    audiobahn diyenler var.. saundmagus diyenler var..
    kicker kx601.1 mi nedir onu diyenler .. bri de jbl601.1 dı sanırım bunu da önerdiler..
    Hangi tesisatçıya gitsem hep farklı anfi söylüyorlar..

Sizce uygun bir anfi ile kicker cvr 15 ile sağlam bir bass alabilir miyim??

Bir de hertz 13 cm mid bass varsa eğer bir takım alacağım önlere sadece..
    Bu mid.. i teyp e bağlasam olur mu yoksa bir takım için mid anfisi almam mı lazım?

Bir de arkadaşlar kapastör almamı söylediler.. bilmiyorum ne yapacağımı şaşırdım doğrusu lütfen yardımlarınızı bekliyorum...

Ek olarak son sorumda.. ses yalıtımı gerekir mi bu sistemle.. yani zangır zungur olmasını istemiyorum arabamın..
    Vereceğiniz cevaplar benim için çok önemli arkadşlar lütfen yardımcı olun.. malum dolar düştü biraz..

• bütçen ne kadar onu da yazsaydın iyi olurdu. neyse, en ucuz bas amfisi olarak edison ed1000A çok uygun olur dc kaçırma olayı 1 ohmda olur ama 2 ohmda sorun çıkarmaz 700 watt rms verir cvr 15 e gayet yeter. JBl gto 601.1 biraz daha kalite biraz daha düşük rms verir 2ohmda 584 wat rms dir. bu iki amfiden birini alırsan sistem ileriye yönelik olur.Bütçe elverişliyse kicker al tabiki.

mid bası teybin çıkışlarına direk bağlarsan performans olarak pek bişey alamazsın mid baslara amfi gerekir o da en iyisi jbl cs 60.2 2 kanal amfi iyi olur.
  • audiocu çok teşekkürler..
    geçen de bizi yazımda bana yardımcı olmuştun..
    şimdi 1000 ytl ye kadar bütçem var...
    kredi kartına taksit aptırcam ve 300 ytl değerinde de maxipuanım var..
    yani gerçekten bilmiyorum.. edison alırsam woofer yamaz değil mi..
    bir de edisonla birlikte sağlam bass verir mi..
    en azından arkadaşımda vardı.. panch tı galiba markası.. 30 luk.. xetec anfi vardı..
    neyse peki ön kolonlara ne yapmalıyım sence...
    yani mid anfisi şu an alamam param yetmez.. ama ön kolonlarda da ses boğulmasın istiyorum..
    çok tşekkürler..
  • http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=8853&k_id=1147&kn=KICKER
    bu veya bu uygun mu sence..?
    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=8837&k_id=1147&kn=KICKER bu da var..
    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=8848&k_id=1147&kn=KICKER

ama gönlüm cvr 15 ten yana sence?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifatuning -- 6 Kasım 2008; 0:48:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sifatuning

http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=8853&k_id=1147&kn=KICKER
    bu veya bu uygun mu sence..?
    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=8837&k_id=1147&kn=KICKER bu da var..
    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=8848&k_id=1147&kn=KICKER

ama gönlüm cvr 15 ten yana sence?

cvr 15 ileride L5 e değişirsin

• çok teşekkürler peki son sorum olacak..
    şimdi edison 1000A ve cvr 15 kesinleşti..
    Bunları alacağım sayende..

Peki 700 rms veriyor ya 2 ohm da.. 500 rms cvr alır..
    yaklaşık 200 rms ile bi şekilde mid bass desteklenmez mi..
    inan çok acamiyim.
    Desteklenmez ise.. 13 cm ne konulur ön kapılara megane.. maksat çok ses değil.. bass istiyorum yani insan sesleri dinlemek istersem sub.. basını ksırım teypten... çok teşekkürler..
  • subwoofer dan normal sesler alınmaz. subwooferın verebildigi frekans aralığı vardır. 25 - 500 Hz cvr15 in verebildigi ses frekans aralığı.. bu frekans aralığı bass ve uğultu tarzındaki seslerin frekans aralığıdır. bi kere hem teypten hemde anfi üzerinden subwofoera ses gitmemesi için LPF ayarı yapılacaktır. onu yapmasanız dahi subdan çıkacak olan ses boğuk ve uğultulu olmanın ötesine gitmeyecektir. bu durumda anfiyle subı beslerken araya bi hoparlör takmak gibi zaten bi şansınız yok. Anfiniz tek kanal çünkü. siz ön kapılara Pioneerin 13 cmlik hoparlörlerinden alın ses oalrak sizi şimdilik tatmin edecektir. anfi ve subwooferınız belirgin bi şekilde sesleri ezecektir bunuda belirtmemde fayda var. yani sesi yükselttiginizde 300-400 watt dolaylarındaki bass sesi 20 watt dolaylarındaki normal sesi ezmemesi mümkünmü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100w yada üstü amfi tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

çok teşekkürler peki son sorum olacak..
    şimdi edison 1000A ve cvr 15 kesinleşti..
    Bunları alacağım sayende..

Peki 700 rms veriyor ya 2 ohm da.. 500 rms cvr alır..
    yaklaşık 200 rms ile bi şekilde mid bass desteklenmez mi..
    inan çok acamiyim.
    Desteklenmez ise.. 13 cm ne konulur ön kapılara megane.. maksat çok ses değil.. bass istiyorum yani insan sesleri dinlemek istersem sub.. basını ksırım teypten... çok teşekkürler..

Edison 1000a mono amfidir mid süremezsin sadece woofer bağlayabilirsin 2ohm 700watt değerini 14.4voltta verir 12volt beslemeyle 550-600watt arası bi güç verir.
  • bas amfisine mid hoparlörü bağlanmaz xetec v200.4 gibi düşük güçlü midleri zorlamayan ucuz bir amfi düşünebilrisin midler için.
  • arkadaşlar çok teşekkürler bilgiler için..
    Uzun uzun forumlarda okurum gerekse burdan gerekse başka yerlerden fikir aldım..
    Ve şu sonuca vardım sizce uygun olur mu?

Öncelikle ana ünite belli..
    SUb olarak kicker cvr15 ya da kicker L5..
    Biri 500 rms diğeri 750 rms..

Bunlara uygun anfi edison 1000a mono anfi..
    Ama 1 ohm da sorun oldupunu söyledikleri için.. Ağırlıklı olarak kicker cvr 15 2 ohm da çalıştırılacak veya risk göze alıp 1 ohm da çalıştırılır ve kicker L5 alınır..
    13 cm sadece arabanın kapısıyla oynamadan teypden çıkış olarak .. bir takım pioneer coaxial kolon alınacak.. her ne kadar bass a yüklendiğim zaman insan sesi duyulmasa da bütçem bunu elveriyor.. Hem de bass ı seven insan olarak böyle olsun dedik..

Şimdi geldi bunları taktıracağım yerleri..
    sizce nereden alayım.. elif tuning de baya pahalı fiyatlar..
    Doğubanktan alsam nere de taktırcam.. Malum birçok tesisatçı anlamıyor bu işlerden.. özellikle benim bulunduğum yer Tuzla ise.. hiç tesisatçı yok..
    Lütfen yardımcı olun..

• quote:

arkadaşlar çok teşekkürler bilgiler için..
    Uzun uzun forumlarda okurum gerekse burdan gerekse başka yerlerden fikir aldım..
    Ve şu sonuca vardım sizce uygun olur mu?

Öncelikle ana ünite belli..
    SUb olarak kicker cvr15 ya da kicker L5..
    Biri 500 rms diğeri 750 rms..

Bunlara uygun anfi edison 1000a mono anfi..
    Ama 1 ohm da sorun oldupunu söyledikleri için.. Ağırlıklı olarak kicker cvr 15 2 ohm da çalıştırılacak veya risk göze alıp 1 ohm da çalıştırılır ve kicker L5 alınır..
    13 cm sadece arabanın kapısıyla oynamadan teypden çıkış olarak .. bir takım pioneer coaxial kolon alınacak.. her ne kadar bass a yüklendiğim zaman insan sesi duyulmasa da bütçem bunu elveriyor.. Hem de bass ı seven insan olarak böyle olsun dedik..

Şimdi geldi bunları taktıracağım yerleri..
    sizce nereden alayım.. elif tuning de baya pahalı fiyatlar..
    Doğubanktan alsam nere de taktırcam.. Malum birçok tesisatçı anlamıyor bu işlerden.. özellikle benim bulunduğum yer Tuzla ise.. hiç tesisatçı yok..
    Lütfen yardımcı olun..

1 ohma sakın inmeyin, çok riskli.

İstanbul topkapı da yeni füze çarışısında hem satış hemde montaj yapılıyor.

• bence cvr ye kicker al. zx serisinin 650.1 modeli çok iyi. mükemmel yapmışlar. sonra belki bi cvr daha alırsn bunlarıda düşün anfi kolay kolay değiştirilmez iyi bişey al zx 650.1 çok iyidir bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.