Şimdi Ara

Kıdem tazminatı alırmıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

işe giriş tarihim 08.23.2019

o tarihten itibaren part time olarak çalıştım kalan günler normal ücretsiz izindeydim.

2020 nin 5. Ayında pandemi ücretsiz izne ayrıldım

2020 nin 9. Ayında tam ay çalıştım sonra yine pandemi ücretsiz izine ayrıldım .

Yılın son ayı yani bulunduğumuz ay ise kısa çalışma ödeneği kapsamında izine çıkarıldım.

bu ayın sonunda yada yılbaşından sonra ocak sonu gibi askerlik nedeni ile çıkıcağım. Tazminat alabilirmiyim sizce ?

Kıdem tazminatı alırmıyım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel.
  • Merhabalar,

Normal şartlar altında ücretsiz izin süreleri kıdem tazminatı hesabında dikkate alınmıyor. Bu uygulamanın nedeni ise işçinin rızası ile izne ayrılması.

Ancak covid-19 döneminde işverenlere, işçinin rızası aranmaksızın ücretsiz izne çıkarma hakkı tanındı. Bu nedenle genel görüş, covid-19 nedeniyle ücretsiz izin sürelerinin kıdem tazminatı hesabında dikkate alınacağı yönünde. Mahkemelerin ve Yargıtay'ın içtihatları ile önümüzdeki günlerde daha kesin biçimde şekillenecektir.

Başka sorularınız olması halinde mesaj atabilirsiniz.

İyi günler...

• Çok teşekkürler bilgi için. Kesin bi karar olsaydı keşke, bekleyeceğim bakalım.
  • Rica ediyorum.

Bana sorarsanız davanızı açma konusunda çekinmeyin. Çünkü yargı kararları genellikle işçi lehine oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.