Şimdi Ara

Kiev 19 Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün anlatmaya çalışacağım makine Rus Yapımı Kiev 19(Киев = Kiev) 35mm slr bir makine. Öncelikle makinesini kullanmama izin verdiği için Selçuk Alaeddingoğlu’na teşekkürlerimi iletiyorum. Detaylıca inceleme fırsatı buldum. Öncelikle göze batan şey Kiev’in enstantene halkasının bulunduğu yer. Klasik 35mm slrlardan farkı enstantene halkası üst bölmede değil. Ön tarafında bulunuyor.1985-1994 yıllarında Kiev’de Sovyetler Birliği tarafından üretilmiş olup Kiev 17 serisinin devamıdır. Bu seride 4 adet makine üretilmiştir. Yine bu makinenin farklılıklarından biri kablolu aksesurların giriş pini flaş kızağının yan tarafında kalması. Genellikte ön tarafta bulunan pin Kiev’de üst bölümde bulunur. Gövdesi metal ve 911 gramdır.kiev19

Makine bayoneti Nikon bayonet olup Nikon uyumlu lensleri kullanmayı sağlar. Standart lensi Helios-81h MC 50mm’dir.

Enstantene hızı en yavaş 1/2 en hızlı 1/500’dür.

Pozometre 2 adet LR44 pil ile çalışır. LR44 pil piyasada ucuza temin edebileceğiniz pillerden biridir. Minumum 25 asa Maximum 400 asa ölçer.

Kiev-19 aldım. Nasıl film takarım ?

Kiev-19’un film takımının diğer makinelerden herhangi bir farkı yoktur. Üst bölümde geri sarma kolunu yukarı doğru çektiğiniz de kapak açılır. Filmi ters şekilde sol bölüme yerleştiriyoruz. Daha sonra ucundan çekip sağ taraftaki bölmeye sıkıştırıyoruz. Ve çekime hazırız.

Filmimi bitirdim. Nasıl çıkaracağım ben bunu ?

Alt bölümde bir buton var. Ona basın.İlk resimdeki geri sarma kolunu saat yönüne göre döndürmelisiniz. Ağır ağır dönecektir. Film geri sarma işlemi bitene dek ağır dönecek sonra hızlıca dönmeye başlayacaktır. O anda 2-3 defa daha çevirdiğiniz de film geri sarılmış olacak ve banyo edilmeye hazır hale gelecektir.

Kaynak:Kiev 19 Kullanımı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.