Şimdi Ara

Kigston Hyperx 1GB 800Mhz DDR2 rem hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen 15 gün içerisinde bir firmadan,Kingston Hyperx 1GB 800Mhz DDR2 rem satın aldım,bilsisayara taktım ölçümünü yaptım, hızı 667 mhz çıktı.firmaya kontrol için iade ettim.doğrudur diye kontrol ettirdiler birşey yok dediler bana göndewrdiler.Bende ikinci defa iade dederk siparışı iptal ettirdim.
    Birinci kontrol için iade ettirdiğimde, ilgili firma satış ilanlarındaki remleri (bu marka Kigston Hyperx) satıştan kaldırdı ve temin edilemiyor notu koydu.

Diyeceğim şu,mademki 800mhz değil 667 mhz remler neden vatandaşa 800mhz diye satmaya kalkıyorsunuz,ya tutarsa tutar hesabı gönder gitsin.

Bilem sizin başınıza geldimi , bence her aldığınız donanımın bilgisayar test proğramlarında kontrolunu yapınız.

saygılarımla.

• hmm hocam biraz tuhaf bi konu gerçekten ama üstünde 800MHz felan yazmıyomuydu yada kodundan bakabilirdin ramin 667 mi 800 mü olduğuna..
  • üzerinde 800Mhz yazıyordu ayrıca 6400 ibaresi vardı ama içinde 667 mhz.soğutucusu vardı onu çıkarmadım.
  • hyperx ler oyle uzerlerinde 800 yazıyor ıçlerinde 667 cipler var kendınız ayarlıyorsunuzonları 800 mhz e oyle calıştırıyorsunuz

900 veya 1066 mhz de olan remlerdeki gibi onlşarda 900 veya 1066 diye satılıyor ama içlerinde 800 mhz lik cipler var

burda ustunde yazan rakkamı yapabileceğini garanti ettiğinden dolayı 800 mhz diye satılıyor o remler ..
  • yani bir nevi overclock falan mı yapıyorsunuz .....
  • Demek istediği 667MHz olan bazıları yüksek oc potansiyeline sahip olduğu için 800 olarak etiketlenebiliyor. Yani evet overclock yapıp 800'de çalıştırılıyor.
  • peki nerden anlayabiliriz direk 800 de çalışan ürünü bildiğiniz 2 gb lık dualkit ram varmı acaba ek işlem yapmadan 800 de çalışan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinalhan

peki nerden anlayabiliriz direk 800 de çalışan ürünü bildiğiniz 2 gb lık dualkit ram varmı acaba ek işlem yapmadan 800 de çalışan

var geil
    bende 2*1 var geil
    gayet guzel
    hatta su anda 850 mhz de 4.4.4.12 de calistiriyorum
  • Veritech, OCZ, Geil, Team Xtreme, Twinmos, herşey olabilir... Aslında Kingston da normalde yapmaz öyle de şansına çıkmış sanırım.
  • bugünkü incelemelerimde ben de durumu farkettim.kingston hyprex 2x1Gb 800mhz 4-4-4-12 olan iki çeşit farklı modeli var.

biri KHX6400D2LLK2/2G
    diğeri KHX6400D2LLK2/2GN

dikkat edin,sonunda N işareti olanın içinde gerçek 800mhz chip var,diğeri 667 , ayrıca sonunda N olan nvidia sli sertifikasına sahip(hoş bi işe yaramaz o ayrı)

yani ,alırken bakabiliyorsanız mutlaka N olanından alın,gerçek 800mhz olduğu için overclock ile daha yukarılara çıkma şansı var.

Ayrıca dediğim olay 900mhz 5-5-5-15 olan hyprexler için de geçerli , onlar da 667mhz

Oturup tek tek kod numaralarından sitesinden bulup datasheet'lerden ne neymiş kontrol ettim,şaşırdım.Hadi kingston yine kenarda köşede de olsa özellik tablolarını vermiş, diğer markalarda o da yok , ben aslında ne var ne yok nerden bilicem ince eleyip sık dokumak lazım

• KHX6400D2LLK2/2GN 226,67 YTL (KDV Dahil)

KHX6400D2K2/2G 270,02 YTL (KDV Dahil)

Fiyatlar bu şekilde yani 'n' kodu ile biten daha ucuz yani gerçek 800 chip olan ürünün daha ucuz olması bana mantıklı gelmedi,bu ramleri kullanan varsa konuya açıklık getirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

quote:

Orjinalden alıntı: metinalhan

peki nerden anlayabiliriz direk 800 de çalışan ürünü bildiğiniz 2 gb lık dualkit ram varmı acaba ek işlem yapmadan 800 de çalışan

var geil
    bende 2*1 var geil
    gayet guzel
    hatta su anda 850 mhz de 4.4.4.12 de calistiriyorum

bildiğim kadarı ile geil lerinde default ta rem cl leri 5 5 5 fln siz onları 4 4 4 12 ye cekiyrsunuz yanı bıda bir nevi oc oluyor ..
  • Ben çok yeni ocz aldım. açılışta 350mhz yazıyordu. Hızaşırtma yaptığım için, işlemci ile birlikte o'da mhz yükselti. Şu anda 500mhz de çalışıyor. Yani 1000MHz konumunda 5-5-5-15'de çalışıyor. Memnunum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Slayer_

KHX6400D2LLK2/2GN 226,67 YTL (KDV Dahil)

Fiyatlar bu şekilde yani 'n' kodu ile biten daha ucuz yani gerçek 800 chip olan ürünün daha ucuz olması bana mantıklı gelmedi,bu ramleri kullanan varsa konuya açıklık getirsin...

arkadaşım araştırmadan boş boş yorumda bulunma , önce benim yaptığım gibi yap araştırmanı ondan sonra atıp tut, adamı da yalancı çıkarma

inceledik de söylüyoruz.o fiyatları hangi siteden aldın bilmiyorum,aldıysan koy görelim.Ama yine de KHX6400D2K2/2G olan önceki seri olduğu için ellerinde kalmıştır,e haliyle getirttikleri fiyatlardan satıyorlar.Bu yeni seri ramler ucuzlamasıyla dışardan daha ucuza geldi.fiyatlara da yansıdı olay bu.

boş boş , yazmış olmak için yazma lütfen

• quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

quote:

Orjinalden alıntı: Slayer_

KHX6400D2LLK2/2GN 226,67 YTL (KDV Dahil)

arkadaşım araştırmadan boş boş yorumda bulunma , önce benim yaptığım gibi yap araştırmanı ondan sonra atıp tut, adamı da yalancı çıkarma

inceledik de söylüyoruz.o fiyatları hangi siteden aldın bilmiyorum,aldıysan koy görelim.Ama yine de KHX6400D2K2/2G olan önceki seri olduğu için ellerinde kalmıştır,e haliyle getirttikleri fiyatlardan satıyorlar.Bu yeni seri ramler ucuzlamasıyla dışardan daha ucuza geldi.fiyatlara da yansıdı olay bu.

boş boş , yazmış olmak için yazma lütfen

Al kardeşim

KHX6400D2K2/2G
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd70888

KHX6400D2LLK2/2GN
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71006

• KHX6400D2K2/2G

Timing Reference: 667MHz 5-5-5-15 at +1.8V / 800MHz 4-4-4-12 at +1.9V

KHX6400D2LLK2/2GN

Timing Reference: 800MHz 5-5-5-15-2T at +1.9V / 800MHz 4-4-4-12 at +2.0V
  • ok,dediğim gibi bi durum söz konusudur diycektim normalde de ama zaten sadece bu ürün için söz konusu indirim yapılmış geçici bir süreliğine ve 189$'dan indirmişlerneyse tartışmaya gerek yok

dediğim olayı da kingston'un web sitesine girip hyprex kısmından , iki ayrı kodlu ramler için yanlarında bulunan datasheet kısımlarından inceleyerek teyit edebilirsin

• Bu nasıl iş anlamış değilim sonuç olarak bu seri numaralı olanı almak lazım,forumda bir arkdaş konu açtı bu sorunu yaşayan yokmu başka?

KHX6400D2LLK2/2GN

Timing Reference: 800MHz 5-5-5-15-2T at +1.9V / 800MHz 4-4-4-12 at +2.0V
  • valla bende kingston ddr2 900mhz aldım odu ddr2 667mhz cıktı resmen adam kandırmaca.... ben neden OC yaparak 900mhz calıstırayım bır ramı onu anlamadım...
  • Valla aynen öyle bende aldım kingston hyperx ddr2 900 Mhz 2*1 . 667Mhz hızında çalışıorlar. Gigabyte p35 s3 anakartta bulamadım voltaj artırmaktan başka bi çare. Onlarda ancak 833 mhz hızına geldi..zamanlamalar belirsiz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.