Şimdi Ara

Kıkırdak Zedelenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ayak bileğimde bir yıl önce kıkırdak zedelenmesi oldu. nasıl oluştuğunu bilmiyorum. doktorlar bunun normal olarak da kendiliğinden olacağını ya da eğer ayağınız burkulursa oluşabileceğini söylüyor. benim ayağımda burkulma falan olmadı. çıkıp şöyle kadıköy falan gezsem kendini belli ediyor. ayak bilekliği ve ya dargıyla gezmemi söylemişlerdi doktorlar sızlamadan şikayetçi olmamam için. sızlama aslında o kadar olmuyor ilk olduğu zamanlar fenaydı ama gece fena halde sızlamıştı o zamanlar. bi de askerdim botla nöbet tutardım o halde ondan da çok sızlardı. şimdi fizik tedavi ve ortopedi doktorları bana spor falan yapma dediler. senin için en uygun spor yüzme dediler. ama ben spor yapmak sitiyom. koşarsam sıkıntı olabileceğini söylüyorlar. uzun süreli bisiklete binmek bile sıkıntı olurmuş. benim en başta istediğim şey bunun gecikmeden tedavisini olmak. kök hücre tedavi yöntemi varmış araştırdım. bi de dizden kıkırdak alıp oraya ekleme tarzı bi şey de yapıyorlarmış ama tam bilmiyorum yöntemleri . benzer durumdan tedavi olan var mı içinizde. ilerde kireçleme söz konusu olacakmış bundan. gerçekten iğrenç bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. kobayashi -- 30 Ekim 2018; 1:41:27 >

• Bu konunun çok geniş kapsamlı bir cevabı var. Öncelikle geçmiş olsun. Kıkırdak kendini yenilemeyen bir dokudur. Ve aşınırsa ileri de diz kapakları için gerçekten büyük bir sıkıntı oluşturur.

Kıkırdak zedelenmelerin de dikkat edilecek şeylerden birisi kıkırdağın işlevini kaybetmemesi olacaktır. Bununla ilgili çeşitli doktorlar var.

Özellikle bu durumda spor hekimleri bir adım daha ön plandadır. Yanılmıyorsam bülent zeren bu tur tedaviler de aktif rol oynuyor.

Ben sizinle ilgili değil de yine de genel bir şey söyleyim;

Birincisi kıkırdak güçlenmesi için fizyoterapi doktoruna gitmen gerekir (Zayıfsa) orada verilecek hareketler size uygun mu değil mi onlar belirlenir.

ikincisi takviye ürünler gsm glozokomin

üçüncüsü psikolojik destek

gibi etkenler önemli rol oynuyor çok aşamalı ve sabırlı bir süreç. Oturup kalkarken her türlü ağır hareketlere dikkat etmen gerekiyor. Kendinle yarışmaman ve şu hareketi deneyebilir miyim deyip o hareketi hemen yapmaman büyük bir artı olacaktır.

Dedim ya bu konuda psikolojini üst seviyede tutman gerekir.

Bununla ilgili bir makale var okumanızı tavsiye ederim.https://www.solargezi.com/diz-ve-eklem-agrilarina-iyi-gelen-yontemler-neler/

Ayrıca mod arkadaşlar konuyu sağlık bölümüne taşırlarsa iyi olur.

• askerdeyken biraz fizik tedavi gördüm . elektrikli cihazla yapmışlardı. spor yapmak istiyorum ömrüm yettiğince. tabi fitness'a gidip kas yapmak değil. koşmak ve bisiklete binmek gibi sporları seviyorum. bunları yaparsan sıkıntı dedi. hatta masa başı işler senin için en iyisi dedi doktor. yapacağın spor yüzme dedi en azından bu beni rahatlattı. zaten araştırdım su ile de bi fizik tedavi varmış galiba. ama sıkıntım yani bi markete gidip gelmeye kendini belli ediyor acımasa da ben burdayım diyor yani. ya da dışarda bi dolaşayım diyorum eve geldiğinde akşam boyunca benle yani. sanki içerden oymuşlar gibi. bazen de orası boşlukmuş da kemik ayağın üstün binmiş gibi hissetiriyo.
  • mr. kobayashi kullanıcısına yanıt

Ben de yarim saat bir yuruyus yapsam agriyor. Sizde durum ne suan?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kemik erimesi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.