Şimdi Ara

Kıl dönmesi olanlar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
22.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bluemountaion geçmiş olsun öncelikle bendede var kıl dönmesi doktora gidicem kısmetse bu hafta yaracaklar yani neyse ameliyat için bikaç yöntem gördüm netten açık kapalı falan açığı tavsiye ediyosun diğerlerinden farkı nedir kaç dakika sürdü narkoz anestezi olayı nasıl acı olayı falan nasıl... çok sordum galiba kusura bakma ameliyat heyecanı işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluemountain

ya zaten benm alt taraf ameliyattan 4 5 saat sonra açıldı ondan bekledim ben bide idrar yapmam içinde 4 posta serum yedim 6 7 kere tuvalete gittim

Ameliyattan sonra Otururken,kalkarkene belirli bir acı varmı ?

Acı varsa Doktor Ne kadar süre sonra ağrı yapmayacağını söyledi...
  • yaa vallahi diğer yöntemleri bilmiyorum sadece benm doktorum bunu önerdi bende tamam dedim bi kere en korktuğum yer ameliyat odasına girerken oldu. uyuşturma belden aşağısı oluyo arkana bi çadır gibi bişey yapıyo görme diyee ben sürekli dıt dıt eden alet var ya ona baktım. 110 dan aşağı düşmedi 120 bile oldu bi ara ameliyat süresini şöyle söyliyim hazırlanman falan işte üstünü çıkartıyo serum takıyo bağlantıları bağlıyoo göğsüne o kadar sonra sırttan 1 veya 2 tane iğne yapıyo sonra zaten bi uyuşuyo alt taraf hissetmiyosun hiç sonra döndürüyolar seni o arada doktor lar görüyo herşeyi ama işi bu onalrın zaten sonra bi anda başlıyo yapmaya benmki büyükmüş yani öle dedi doktor ama 10 dk sürmedi heralde çok kısa yani hani bi yerin yarılır diktikleri süreyle aynı nerdeyse sonra ben 1.3 saat yoğun bakım da kaldım sonra odaya aldılar 4 5 saat sonra uyuşukluk geçiyo idrar çok önemliymiş niye bende bilmiyorum yapman lazım mış 4 posta serum yedim şu kadar diyim koluma takılan serum iğnesi çok daha fazla acıtıyo şu anda oturabiliyorum hiç bir sorun belam yok pansuman da oldum sabahtan çok hafif bi ağrı oldu o kadar onun haricinde hiç bi acı olmadı. 2 günde bir pansuman oluyosun 2 ay mış genelde ama yaranın kapanmasına göre değişiyo pansuman olma süren. ben şimdi baktım netten flep yöntemi diye bişey de varmış bunlar yeni yöntemler doktoruna bir sor kabul ederse öle yaptır açık bırakınca nüks oranı 1 - 7 flep te de 0- 5 arasında yani daha iyi gibi gözüküyor bi de bu ameliyatı ben olduysam herkes rahatlık la olur benm kadar canı tatlı insan azdır yani

• ben de otururken kalkarken hiç bir acı yok hatta dokununca bile acımıyo çok garip ama öle vallahi acaba almadılar mı dicektim olcaklar hiç korkmasın hiç bişiyi yok
  • Açık yara yani dikişsiz olucak veya olmayi düşünen arkadaşlar için bi kaç bilgide ben vereyim kıl dönmesinin o bölegede tekrarlama şansı %1 gibi bi oran neden diye soracak olursaniz kuyruk sokumunun hemen altinda olan bölgeden yaklaşık bir kibrit kutusu kadar bi parça aliyorlar ve oradaki bulunun deriyide oradaki deri kendini yavaş yavaş iyleştiriyor ilk 15 gün iki tane krem veriyorlar ismini bilmiyorum sadece onlari kullanarak pansuman yapıyorsunuz 15 gün sonrasinda kremleri bırakıyor ve günde 3 veya 4 kere ılık suya oturuyorsunuz bunun nedenini bende bilmiyorum yakaşık 1 bucuk aydan sonra yara iyicene kendini kapatmaya başliyor ve o esnada gümüş nitrat kullaniyorsunuz yaranın daha hızlı kapanmasi için....

Ben 19 haziranda bu yöntemle oldum şu anda çok az yaklaşık 1 cm lik bi bölge kaldi kapanacak bu şekilde ameliyat olucaklar için tek tavsiyem çok zahmetli oluyor devamli yanınızda pamuk ve gazli bez taşımak zorundasınız devamli yarayi silmeniz ve temiz tuttmanız gerekiyor..

Gümüş Nitrati merak eden arkadaşlar için bildiginiz tepeşire benzeyen fakat inceligi bir kurşuk kalem kadar olan bir şey... Acık yaranın kapanmayan bölgelerine sürüyorsunuz daha hızlı kapanmasını sagliyormuş doktorun söyledigine göre yaraya sürerken biraz ıslatip deydiriyorsunuz ve yaranın kapanmayan yani kırmızı bölgeleri beyaz bir dolguyla kaplaniyor ama insana verdigi acinın tarifi yok özetlemek gerekir ise *öttünüze isot sürseler o kadar yanmaz

Herkeze geçmiş olsun...

Son olarak bende 6 senedir vardi hep doktordan utandıgım için gitmemiştim Kıl dönmesinden ameliyat olan bi arkadaşın şu lafından sonra gittim ve ameliyat oldum " Doktorlar o kadar çok kıç görüyorlarki senin kuru kıçınami kalacaklar"

• quote:

Orjinalden alıntı: [DMC]

cok ilginc bi hastalik

popona kil mi toplaniyor simdi

nasil oluyor bu hastalik
    quote:

Orjinalden alıntı: tuintu

quote:

Orjinalden alıntı: Darkness778

abi bizim bir arkın abisınde olmustu popusunda.
    5 gün hastanede yatmış.
    Evde 15 gün kıcına oturamammış.
    Piskolojisi bolur saçma sapan şeyler yapıyormus sıkıntıdan.
    Birde dikiş izinin fotosunu cekmişler anam o götün yarısını dikmişler iğrenç bişi
    Allah kimseye vermesin özelliklede bana

gece gece çok güldüm dostum ya

gece gece guldum

• seninkide çok büyüktür o zaman 2 ay geçmiş hala kapanmamış vallahi benm bi ark ta vardı onun kide çok büyüktü 3 4 ay filan sürdü onuki okulda vardı o yüsden geç iyileşti
  • tekrarlama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Deniz.. -- 27 Ağustos 2008; 23:36:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Trkklc

Açık yara yani dikişsiz olucak veya olmayi düşünen arkadaşlar için bi kaç bilgide ben vereyim kıl dönmesinin o bölegede tekrarlama şansı %1 gibi bi oran neden diye soracak olursaniz kuyruk sokumunun hemen altinda olan bölgeden yaklaşık bir kibrit kutusu kadar bi parça aliyorlar ve oradaki bulunun deriyide oradaki deri kendini yavaş yavaş iyleştiriyor ilk 15 gün iki tane krem veriyorlar ismini bilmiyorum sadece onlari kullanarak pansuman yapıyorsunuz 15 gün sonrasinda kremleri bırakıyor ve günde 3 veya 4 kere ılık suya oturuyorsunuz bunun nedenini bende bilmiyorum yakaşık 1 bucuk aydan sonra yara iyicene kendini kapatmaya başliyor ve o esnada gümüş nitrat kullaniyorsunuz yaranın daha hızlı kapanmasi için....

Ben 19 haziranda bu yöntemle oldum şu anda çok az yaklaşık 1 cm lik bi bölge kaldi kapanacak bu şekilde ameliyat olucaklar için tek tavsiyem çok zahmetli oluyor devamli yanınızda pamuk ve gazli bez taşımak zorundasınız devamli yarayi silmeniz ve temiz tuttmanız gerekiyor..

Gümüş Nitrati merak eden arkadaşlar için bildiginiz tepeşire benzeyen fakat inceligi bir kurşuk kalem kadar olan bir şey... Acık yaranın kapanmayan bölgelerine sürüyorsunuz daha hızlı kapanmasını sagliyormuş doktorun söyledigine göre yaraya sürerken biraz ıslatip deydiriyorsunuz ve yaranın kapanmayan yani kırmızı bölgeleri beyaz bir dolguyla kaplaniyor ama insana verdigi acinın tarifi yok özetlemek gerekir ise *öttünüze isot sürseler o kadar yanmaz

Herkeze geçmiş olsun...

Son olarak bende 6 senedir vardi hep doktordan utandıgım için gitmemiştim Kıl dönmesinden ameliyat olan bi arkadaşın şu lafından sonra gittim ve ameliyat oldum " Doktorlar o kadar çok kıç görüyorlarki senin kuru kıçınami kalacaklar

o neden anlamadım ?
    boyle cok ciddi bir hastalık ile bogusurken bu utangaclık neden ?
    Ayrıca bay mı , bayan mısınz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Deniz.. -- 27 Ağustos 2008; 23:37:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: .Deniz..

quote:

Açık yara yani dikişsiz olucak veya olmayi düşünen arkadaşlar için bi kaç bilgide ben vereyim kıl dönmesinin o bölegede tekrarlama şansı %1 gibi bi oran neden diye soracak olursaniz kuyruk sokumunun hemen altinda olan bölgeden yaklaşık bir kibrit kutusu kadar bi parça aliyorlar ve oradaki bulunun deriyide oradaki deri kendini yavaş yavaş iyleştiriyor ilk 15 gün iki tane krem veriyorlar ismini bilmiyorum sadece onlari kullanarak pansuman yapıyorsunuz 15 gün sonrasinda kremleri bırakıyor ve günde 3 veya 4 kere ılık suya oturuyorsunuz bunun nedenini bende bilmiyorum yakaşık 1 bucuk aydan sonra yara iyicene kendini kapatmaya başliyor ve o esnada gümüş nitrat kullaniyorsunuz yaranın daha hızlı kapanmasi için....

Herkeze geçmiş olsun...

Son olarak bende 6 senedir vardi hep doktordan utandıgım için gitmemiştim Kıl dönmesinden ameliyat olan bi arkadaşın şu lafından sonra gittim ve ameliyat oldum " Doktorlar o kadar çok kıç görüyorlarki senin kuru kıçınami kalacaklar

o neden anlamadım ?
    boyle cok ciddi bir hastalık ile bogusurken bu utangaclık neden ?
    Ayrıca bay mı , bayan mısınz ?

Bay...

Aslına bakarsan utangaçlık degil benim ki.. Ben hayatimda bir kere Doktara gittim oda kıl dönmesi için ondada ameliyat oldum.. Diş Doktorunu Saymiyorum...

Bu olay sadece benle kaynak lı olan birşey degil Doktorlarin söyledigi çok basit birşeyi söyleyeyim sana her 100 kişiden 60 kişide görülebilecek bir hastalık ama mahrem bölge oldugu için insanla doktara gitmekte utanıyormuş...

18 senedir kıl dönmesi ile yaşayan bir insan bi duymuştum bi keresinde.. İnsanlara dışardan bakıldıgı zaman o kadar çok büyük bi problem gibi gelmiyor ortalama senede bir kere çok büyük apse yapıyor bu apsenin boyutu yumruk büyüklügünde bile olabilir ama en fazla 1 hafta içinde patliyor ve çok fena bi rahatlama duygusu yaşatiyor ve bu yüzden geçmiştir kanısı ile Doktora gitmeye bile tenezül idilmiyor..

Bunuda Diş gibi düşüne bilirsin çürüyen dişin apse yapar bi kaç gün agrisini çekersin apse geçer ilaç falan alırsın geçsinde doktara gidim bu şekilde olmaz diye düşünürsün ama geçtikten sonra aman boşver ne gidecegim dersin tabi yumurta bi yere dayanana kadar beklersin ve en son çagre gidersin Doktara...

• Madem bu kadar içli dışlı olmussunuz bu olayla
    hani derler ya '' yaşayan bilir''
    Bizim de başımıza gelmemesi için neler yapmalıyız (Allah korusun)

Geçmiş olsun bu arada.
  • quote:

Madem bu kadar içli dışlı olmussunuz bu olayla

Geçmiş olsun bu arada.

Öncelik le kuyruk sokumunun hemen altinda bulunan kısmı devmalı kuru ve temiz tutmanız gerekli insanlarin vucudundaki kıllarin en çok düşüp yapıştıgı bölgelerden birisidir..
    Duş almaya özen gösterin..
    Kaykılarak oturmayin " normal sandalyede oturudugun şekilde degilde sandalyede yatar şekilde oturdugunuz gibi"
    Kuyruk sokumu kısmında küçükte olsa bir sivilce ve agri hissetiginizde Doktara gidin
    Kıl dönmesi sonuçta içerde ilerleyen bir hastalık belli bir zamandan sonra içerde kendine edindigi yerde akne yapıyor ve bunu dişari veriyor ne kadar da sivilceye benzese normal bi sivilceden büyük ve sari ve kan renginde bi akıntısı olur...

Korkulacak gibi bir hastalık degildir 20 dakka kadar bir ameliyati var en fazla 1 gün hastanede kalirsiniz...

• quote:

quote:

Madem bu kadar içli dışlı olmussunuz bu olayla

Geçmiş olsun bu arada.

Öncelik le kuyruk sokumunun hemen altinda bulunan kısmı devmalı kuru ve temiz tutmanız gerekli insanlarin vucudundaki kıllarin en çok düşüp yapıştıgı bölgelerden birisidir..
    Duş almaya özen gösterin..
    Kaykılarak oturmayin " normal sandalyede oturudugun şekilde degilde sandalyede yatar şekilde oturdugunuz gibi"
    Kuyruk sokumu kısmında küçükte olsa bir sivilce ve agri hissetiginizde Doktara gidin
    Kıl dönmesi sonuçta içerde ilerleyen bir hastalık belli bir zamandan sonra içerde kendine edindigi yerde akne yapıyor ve bunu dişari veriyor ne kadar da sivilceye benzese normal bi sivilceden büyük ve sari ve kan renginde bi akıntısı olur...

Korkulacak gibi bir hastalık degildir 20 dakka kadar bir ameliyati var en fazla 1 gün hastanede kalirsiniz...

basimiza gelmeden tedbiri almak gerekiyor ve bilgi sahibi olmak tabii..
    cok tsk ederim verdiginiz degerli bilgilerden ötürü..

• Hocam bende bir kere kuyruksokumunun yukarısında mercimek kadar birşey çıktı aynı sivilceydi. Birkaç gün akıntı ve kanama ve kabuk bağlayarak geçti, biraz acımıştı ama şimdi çok şükür hiçbirşey yok.Acaba kıl dönmesi miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gordon01 -- 28 Ağustos 2008; 0:03:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gordon01

Hocam bende bir kere kuyruksokumunun yukarısında mercimek kadar birşey çıktı aynı sivilceydi. Birkaç gün akıntı ve kanama ve kabuk bağlayarak geçti, biraz acımıştı ama şimdi çok şükür hiçbirşey yok.Acaba kıl dönmesi miydi?

Trkklc bu işin piri olmuş yardımcı olur burdaysa.
  • quote:

quote:

Hocam bende bir kere kuyruksokumunun yukarısında mercimek kadar birşey çıktı aynı sivilceydi. Birkaç gün akıntı ve kanama ve kabuk bağlayarak geçti, biraz acımıştı ama şimdi çok şükür hiçbirşey yok.Acaba kıl dönmesi miydi?

Arkadaşım o kadar uzmanı sayilmam kıl dönmesinin ama şunu ekleyeyim arkadaşa yardimci olur kuyruk sokumunda ki sivilce kıl dönmesi için olandan bahsediyorum bi kere patlarsa bir daha hiç gitmez orada ufak bir delik kalir ve belirli aralıklarla oradan akıntı yapar eger kuruyup gitmişse sanırım bir sorun yoktur ama yinede emin degilsen bir doktora gitmeni tavsiye ederim..

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşım o kadar uzmanı sayilmam kıl dönmesinin ama şunu ekleyeyim arkadaşa yardimci olur kuyruk sokumunda ki sivilce kıl dönmesi için olandan bahsediyorum bi kere patlarsa bir daha hiç gitmez orada ufak bir delik kalir ve belirli aralıklarla oradan akıntı yapar eger kuruyup gitmişse sanırım bir sorun yoktur ama yinede emin degilsen bir doktora gitmeni tavsiye ederim..

gordon arkadaşım bu hastalığın tek yolu ameliyat benimde kuyruk sokumumda bi kere patladı aktı sonra 6 7 ay hiç akmadı çok ufak bi beze kaldı ağrı sızı bela yoktu ama ameliyat olduktan sonra çıkan parçayı görünce o kadar büyük olduğuna inanamadım o içerdeki iltihap ve beze ne yazık ki antibiyotikle filan kurutulamıyor tek çözüm onun ordan alınamsı ne kadar erken ameliyat olursanız o kadar erken iyileşir

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.