Selam arkadaşlar 15 gün önce kıl dönmesinden ameliyat oldum yaklaşık 2 aydır falan vardı hemen gittim ameliyat sırası aldım tavsiyem sakın ertelemeyin.Benim yara fazla büyümeden ameliyat olduğum için 1 gün hastanede yattım ve hiç ağrı çekmedim.Hastanede yatarken yanımdaki yatakta bi hasta daha vardı aynı gün ameliyat oldum o 2 senedir ameliyat olmamış adam 8 gün yattı hastanede ne kdar çabuk kurtulmak istiyosanız o kadar çabuk ameliyat olmaya çalışın.
Geçmiş olsun vede kimsenin başına vermesin.
nedir bu yahu bizim şirkette bile 4 kişi kıl dönmesi ameliyatı oldu ne oluyor bu milletin gerisine
quote:
Orjinalden alıntı: Sir Night
Geçmiş olsun vede kimsenin başına vermesin.
saol
Öncelikle geçmiş olsun dostum. Aynı sorun bende de var. Geçen yaz Ağustos ayında fark ettim yarayı, bu zamana kadar bekledim. Belki korkudan bilmiyorum ama... Şu ÖSS yerleşme sonuçları bir açıklansın da hele, ondan sonraki gün hemen gideceğim hastaneye gün almaya.
bende de kesin vardır ama gitmicem hastaneden nefret ediyorum
quote:
Orjinalden alıntı: :ReSpavVn:
Öncelikle geçmiş olsun dostum. Aynı sorun bende de var. Geçen yaz Ağustos ayında fark ettim yarayı, bu zamana kadar bekledim. Belki korkudan bilmiyorum ama... Şu ÖSS yerleşme sonuçları bir açıklansın da hele, ondan sonraki gün hemen gideceğim hastaneye gün almaya.
forumda baktım hiç kimse korkudan gitmiyo.Ne kadar erken gidersen o kadar yararına olur bunu bil yara büyüdükçe iş zorlaşır.
bende makatımdan rahatsızdım doktora gittik bi yara varmış işte apse dedi doktor sonra biri ağrı kesici diğeride yarayı giderici olmak üzere iki tane hap yazdılar reçeteye bunları kullan 3 hafta sonra gel dediler 1 ayı geçti hâlâ gitmedim ama bu işler ertelemeye gelmez
quote:
Orjinalden alıntı: can.holy
Ne kadar ücret ödedin? Ayıptır sorması...
ssk da bedava
quote:
Orjinalden alıntı: Cro-X
quote:
ssk da bedava
E iyiymiş. Sağolasın. geçmiş de olsun bu arada.
arkadaşlar kıl dönmesi olunca belli yara falan mı oluyor yoksa başka türlü mü?
bende geçenlerde otururken yatarken falan mıçımda ufak bi ağrı oluyordu.banyo yaptım geçti.acaba bende var mı?
ayrıca kıl dönmesi olmamak için nelere dikkat etmek gerek?
Benim yakınımda olmuştu dikiş atmışlardı hatta
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Cro-X
quote:
ssk da bedava
E iyiymiş. Sağolasın. geçmiş de olsun bu arada.
sağol
uzatıyp amelıyat olmayınca cok pıs oluyor yutub da vıdeoları var
BEnde daha yeni ameliyat oldum hasta yatağımdan yazıyorum arkadaşlar.Ertelemeyin küçük bir ameliyat erteledikçe iltahap çoğalıyor ve kıl uzayıp kemiklere sarınıyormuş.
Kuyruk sokumunda çiban gibi oluyor.Bazen akıntısı da olur.
Kesinlikle doktora görünün
quote:
Orjinalden alıntı: gm7pro
arkadaşlar kıl dönmesi olunca belli yara falan mı oluyor yoksa başka türlü mü?
bende geçenlerde otururken yatarken falan mıçımda ufak bi ağrı oluyordu.banyo yaptım geçti.acaba bende var mı?
ayrıca kıl dönmesi olmamak için nelere dikkat etmek gerek?
bölgeyi kıldan temizle ve üstüne doğru kaykılarak oturma.Ağrı hakkında bilgim yok bende ağrı olmadı akıntı olursa kıl dönmesi
nasıl bişey bu kıl dönmesi ya benim organımın etrafındakiler kıvırcık kimse yanlış anlamasın şaka yapmıyorum ama kol ve bacaklarımdakiler düz öyle bişey varsa anneme söyleyem hemen
quote:
Orjinalden alıntı: mert_961
bende de kesin vardır ama gitmicem hastaneden nefret ediyorum
senin o donme bulamazlar sen gitsen de hastaneye emin ol rahat ol sen nerde nerde die aramazlarsa bende volkan diilim
Nasıl oluşur?
Hastalığın oluşumu hakkında %100 kesinlikte bulgular mevcut değildir.
Bugün için en çok kabul gören teori, hastalığın, kıl köklerinin ağzının tıkanması ve iltihaplanması sonucunda oluştuğudur. Hastalığın konjenital yani doğuştan gelen bir rahatsızlık olduğu fikrinin artık çok nadir olgularda geçerli olabileceği düşünülmektedir.
Bireyi PS hastalığına yatkın hale getiren, risk grubunda olduğunu işaret eden bazı etkenler aşağıda sıralanmıştır.
Ailenin diğer bireylerinde PS varlığı Doğumsal anomaliler (Occult Spina Bifida: doğumsal omurga açıklığı) Aşırı kıllı yapı (Bununla birlikte, seyrek kıl yapılı, beyaz tenli, sarışın kadınlarda da görülebilmektedir) Kuyruk sokumunda, kabaetlerde aşırı kıllanma olması Kabaetler arası oyuğun çok derin olması Kıl köklerinin ağzının yapısal olarak fazla açık olması Bölgeye aşırı yük bindirecek hareketler ve yaşam tarzı (sürtünmeyi artıracak yürüme ve koşma, binicilik,sürekli sandalye veya koltuk üzerinde yapılan işler) Aşırı terleme Kötü hijyen (özbakım eksikliği) Akne ve ekzema gibi cilt rahatsızlıklarına yatkın cilt
Doğumsal Hastalık Teorisi:
Fetal gelişim yani ceninin anne karnındaki gelişimi sırasında başladığı düşünülen bazı olgular mevcuttur. Ancak bunlar tüm vakalar içinde azınlıkta kalmaktadır. İkiz çocukların her ikisinde PS görülmesi hastalığın doğumsal da olabileceği teorisine destek olarak sunulmaktadır.
Kazanılmış Hastalık Teorisi:
Hastalığın, kıl köklerinin tıkanması neticesinde ortaya çıktığını ileri süren teoridir. Bunun şu yollarla olabileceği düşünülmektedir.
1. Kuyruksokumundaki kıl kökleri oturur pozisyondan kalkarken yerçekimi etkisiyle gerilirler.
2. Ergenlik döneminde seks hormonlarının etkisiyle kıl follükülleri keratin adı verilen bir madde ile dolarak şişerler.
3. Kuyruksokumundaki kıl kökleri düşme ya da bir takım travmalar sonucunda hasar görür ve sonrasında iltihaplanırlar. Şişen kıl kökleri zamanla patlar ve derin dokular içinde apse oluşur.
Kıl Dönmesi teriminin bilimsel karşılığı
Pilonidal sinüs hastalığının nedenleri ve tedavisi konusunda çok büyük katkılar sağlamış bir Yunanlı askeri cerrah olan Georgis Karydakis 1992 yılında yayınladığı bilimsel makalesinde zayıf kılların kendi kendilerine kıl köklerine doğru batarak bir yabancı cisim reaksiyonuna neden olduğunu bildirmiştir. Kabaetlerin birbirine sürtünmesi sırasında oluşan vakum etkisi nedeniyle de PS hastalığının büyük çoğunlukla bu bölgede ortaya çıkması doğaldır. Ancak olguların önemli bir oranında çıkarılan doku içinde kıla rastlanmaması bu teorinin tüm olgular için geçerli olamayacağını düşündürtmüştür. ----alıntıdır----