Şimdi Ara

Kıl dönmesini doktorun anlamamış olma ihtimali nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Aynı olmayabilir tabiki ama bende şikayetler ve yara şekli olarak çok benzerdi o yüzden aynı olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi hocam çok büyük fobim var 3 sene önce varikosel ameliyatı oldum o da çok basit bir ameliyat olmasına karşın çok korktum ve zor olmuştum yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum hiç. Ameliyat sonrası zorluk kıl dönmesinin boyutuna göre değişiyor sanırım çünkü arkadaşım çok uzun süre sıkıntı çekmişti. Bu sabah aile hekimine gittim sağlık ocağına gitmem gerekince ben de muayene oldum, baktı ve kıl dönmesine benzemediğini söyledi iltihap sökücü, antibiyotik ve anitibiyotik krem yazmış bir süre kullanıp sonuç bekliyicem umarım kıl dönmesi değildir iki doktorun da dediği gibi.

• darknes1905 kullanıcısına yanıt

Çok sağolun hocam, tam olarak neredeydi acaba bahsettiğiniz yer? Benimki makattan hemen sonra başlayan ve 3-4 cm kadar ilerleyen bir yarık en arkası da hafif şiş gibi. Bazları ameliyattan kaçın demiş siz de ameliyat harici yöntemlerden kaçın demişsiniz ama tekrar tekrar ameliyat olanlar çok uzaklaştırıyor ameliyat fikrinden. Bugün sağlık ocağına gitmem gerekince ben de aile hekimine muayene oldum baktı ve kıl dönmesine benzemediğini söyledi, iltihap sökücü, antibiyotik ve antibiyotik krem yazdı kullanmaya başladım umarım faydasını görürüm ve kıl dönmesi değilimdir. Size de çok geçmiş olsun hocam.

• BigCLawRex B kullanıcısına yanıt

Hocam çok geçmiş olsun, bahsettiğiniz yöntem fenol yöntemi mi acaba? Okuduğum kadarıyla ve arkadaşta gördüğüm kadarıyla dediğiniz gibi çok zor şeyler yaşatabiliyor sanırım hastalık. Ben pek sorun yaşamıyorum ağrı acı ben uğraşırsam dokunursam veya çok nadiren ufak bir şekilde oluyor kendini hissettiriyor sadece, benimki daha çok kıl dönmesi olması korkusu. Bu sabah aile hekimine gittim baktı ve kıl dönmesine benzemediğini söyledi, iltihap sökücü, antibiyotik ve antibiyotik krem yazdı bir süre kullanıp sonuç bekleyeceğim umarım iyi gelir ve kıl dönmesi değilimdir. Çok geçmiş olsun size hocam ameliyatsız kurtulmak (hele ki çok sıkıntı çekmişsiniz) iyi olmuştur.

• Julimezar kullanıcısına yanıt

Uzun zaman önce oldum, ismi fenol muydu değil miydi hatırlamıyorum. Ama kıl dönmesinin olduğu yere gümüş nitrat veriyorlar. Basit bir operasyon sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Julimezar kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam iyi dilekleriniz için. Benimki tam birleşim yerinin oradaydı çatal olarak söylüyorlar, ama makata bikaç santim yakın da olabiliyor çok yukarıda da olabiliyor. Ameliyatsız çözümler çok yeni vakalarda işe yarayabilir demişti doktorum. Ama bi kaç senelik ise ilerlemiştir mutlaka, içeride dallanıp ilerliyor bu hastalık. O gittiği yollarla birlikte çıkarılmazsa tekrarlıyor. Ameliyat sonrası lazer epilasyon, her banyoda o bölgeyi zeytinyağlı sabunla şöyle bir hafif yıkamak yeterli olur. Oraya kılın gitmesine engel olunca tekrarlama olasılığı kalmıyor. Şöyle bir video bırakıyorum doktor açıklamış güzelce, yeni vakalarda mikrosinüsektomi biraz ilerlemiş vakalarda ise karidakis veya D flap(ikisi de aynı) yöntemini öneriyor. Linki bırakıyorum izlersiniz yardımcı olur.

Link:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.