Şimdi Ara

Kıl dönmesini doktorun anlamamış olma ihtimali nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen yaz kıl dönmesi şüphesiyle korka korka doktora gitmiştim, çok kısa bir dokunma ile kıl dönmesi olmadığını söyledi sonra da başka yerlere baktı ufak bir anal fissür var dedi (ama tabi alakası yok benim şikayetimle) bir de hemoroid şüphemi de söyledim ufak varsa elle anlayamayabilirim diyip krem verdi onun için de. O ara krem mi iyi geldi kendiliğinden mi geçti bilmiyorum (daha önce de nüksedip geçtiği olmuştu, doktora gitmemden 9 ay önce filan fark etmiştim). Şimdilerde afedersiniz ama makatın arkasında kuyruk sokumundan önce 3-4 cmlik bir yarık var ve acıyor hafif hafif kanıyor birkaç gündür geçmedi. Orta kısmı da az şiş gibi geldi bastırınca az biraz ağrıyor. Kıl dönmesi midir diye içim içimi yiyor (büyük hastane ve ameliyat fobim var) doktora gitsem değil dese rahatlıyıcam ama kıl dönmesi derse sıkıntı büyük yine arkadaş yazın oldu ameliyatını hala tam iyileşemedi. Yazmıyım yazmıyım dedikçe uzatmışım kusura bakmayın kısacası doktor anlardı gibi geliyor kıl dönmesi değilse nedir bilemiyorum. Buradaki virüs vakaları arttı söylemleri var hastaneye gitmeye de çekiniyorum hayati bir mesela değil. İnternete bakıyorum kıl dönmesi diyince kuyruk sokumunun üstünde sivilcemsi bir şey çıkıyor ama kendimde öyle bir şey göremedim. Bilen biri bilgilendirsin lütfen her tuvalete gidip popomla baş başa kaldığımda içimi korku kaplıyor.

• amelıyat ıyı degıl yama gıbı duruyor iz kalır kızlar tiksiniyor

• bace3434 kullanıcısına yanıt

İzinde değilim hocam ön tarafta da varikosel izi var .s . Arkadaş çok büyük sorun çekti hastalıktan, en sonunda gitti ameliyat oldu ameliyattan sonra 15 gün filan sıvı beslendi sanırım sadece. Sonrasında yok akıntı yaptı yok doktora gidicem derken hala gönül rahatlığıyla halısahaya gidemiyor 1 sene oldu neredeyse.

• Şöyle düşün eğer kıl dönmesiyse kendi kendine iyileşecek değil. Her geçen gün daha da kötüye gidecek, süreç zorlaşacak. Doktora gidin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fissur gibi yazmışsın pırasa sebze ve bol su tuket Ca uceren gıdalardan biraz uzak dur büyük abdest yumuşak olacak şekilde ayarlayacaksin kendini. Kabızlıktan dolayı vs zorlayıp yırtılmış olabilir, genel cerrahiye gideceksin hocam doktorun gözünden kaçmış olabilir tabi o da ihtimal ama anlattığım şey: fissur

• fatihburak95 kullanıcısına yanıt

Hocam fissür de var sanırım ama benim şikayetim başka bu makatta değil makattan geriye doğru kuyruk sokumuna giderken. Makat bitiyor bu başlıyor 3-4cmlik bir yarık o popo loblarının arasında kalan bölümde.

• bobsantino kullanıcısına yanıt

Haklısınız tabi ama geçen sene de gittim aynı şikayetle kıl dönmesi değil dedi kafam karıştı bilmiyorum. Bir de tam şu aralar tekrar vakalar arttı diye duyumlar aldım ve birkaç gün daha sabredceğim sanırım bir düzelme olmazsa paşa paşa giderim gibi. Yine de ameliyata çok olumlu bakmıyorum. Ameliyat olmadan uzun süre buna iyi bakarak yaşayanları okudum (bazı kürler apse oluşmasını önlüyormuş okuduğum kadarıyla ne kadar güvenilir bilmiyorum) temiz tutmak kuru tutmak bakımını yapmak kaydıyla sorun yaşamıyorum diyenler var. En olmadı doktora sorup ameliyattan önce fenolü filan denerim çünkü dediğim gibi çoook büyük ameliyat korkum var mümkün olduğunca kaçarım. Kıl dönmesi ameliyatı olan arkadaşım çok sorun çekiyordu okula gelemediği oldu birkaç defa kanama yüzünden. Ameliyat oldu aradan bir sene geçti hala tam iyileşemedi filan. Ameliyat olup 2-3 defa nükseden 2-3 defa ameliyat olan tanıdıklarım da var çekiniyorum çokça bu yüzden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2E0F8F55 -- 11 Aralık 2021; 4:40:44 >
  • Bana da küçük delikler var gibi geliyor ama hiç emin değilim. Sorun da orada değil çok daha aşağıda yarık şeklinde ağrı da bu bölgede. Geçmezse gidicem tekrardan doktora teşekkürler.

• Bendede olmuştu doktora gittim kıl dönmesi dedi hemen alabilirim şimdi dedi ve ameliyat sonrası hemen normal hayata devam edebilirsin dedi ama ben biraz emin olamadım öyle kaldı bir ara yine rahatsızlık verdi devlet hastanesi doktoruna gittim evet var ama kapanmış çoğu insanda bu kapanınca içeride az kıl kalmış olsada Onur boyu rahatsızlık vermeyebilir dedi öylede kaldı çok ender hafif sızlama oluyor . Antalya'da özel bir hastanede kardesimde olmuştu bu oparasyonu öyle büyük kesik yapilan tekniklerden uzak durun onunda kolay hızlı anlatılan tekniği var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıl dönmesinden 2 kez ameliyat oldum, kıl dönmesinde iltihap şeklinde akıntı olur, senin durum biraz farklı gibi.

Bu iş ciddiye binmeden , çok geç olmadan doktora gitmelisin.

1. ameliyatım başarısızdı , 2 ameliyatımı Fethiye'de Selçuk Arda yaptı çok iyi doktordur, flap yöntemi,

kalçandan deri parça alıp sorunlu bölgeyi kapatma şeklinde yaptı.

• Baska doktora git sende
    O ne diyecek bakam
    Paran varsa özele git

• geçen seneki durumla şimdiki bir olmayabilir onu da düşünmek lazım.

ama eğer kıl dönmesi varsa çok geçmeden ameliyat olun derim. ameliyat kesin çözüm değil ama dikkatli bakarsanız çok sorun olmuyor. benim birkaç kere nüksetmesine rağmen hemen bölgeyi tıraşlayıp baticonla dezenfekte edince iyileştim.

ameliyatı da çok kolay zaten, 40 dakika falan sürüyor ve lokal anestezi yapılıyor. ben doktorla muhabbet ede ede geçirdim ameliyatı. sonrasında ağrı sızı da olmuyor. tek sorunu 2 hafta popo üstü oturulmuyor o yüzden tuvalet falan biraz sorun olabiliyor ama ben o durumu çok yemeyip çok tuvalet ihtiyacı hissetmemekte çözmüştüm 

• Dostum öncelikle geçmiş olsun. Benim de seninkine benzer problemlerim vardı. İki farklı genel cerraha gittim sende bişe yok dediler, bende sadece hafif şişlik vardı, oturunca ağrı yapıyodu, onun dışında ne delik ne de akıntı vardı. Tabi bu doktorlar kuyruk sokumu kemiği, bel fıtığı vs. şüphesi ile beyin cerrahisine yönlendirdiler. Oraya gittim 2-3 ay MR, röntgen falan uğraştım bişe çıkmadı tabi. Son olarak farklı bir doktora gittim, şişlik inmiş olmasına rağmen tam olarak üstüne bastırdı görür görmez kıl dönmesi dedi. Ağrı ve şişlik olması büyük bir işaret kıl dönmesi için fakat, delik olmadan veya akıntı olmadan da olabiliyor. Ameliyatından sakın korkma, tek korkulacak şey hareket kısıtlığın oluyor belirli bir süre yatıyorsun o kadar. Ameliyat olmadığın sürece içerde büyüyüp gider o, on dikiş atılacağı yerde yirmi dikiş atılır yaran geç iyileşir. Demek istediğim araştır, iyi bir doktora git, kıl dönmesinin kesin ve tek tedavisi cerrahidir. Onun dışında ameliyatsız yöntemlere sakın bulaşma.

• 8 sene kadar önce başıma gelmiş, iflahımı sökmüş rahatsızlıktır.
    Yemin ediyorum başlığı görünce bile bir garip oldum.

Bendeki baya ilerlemişti, iltihap ve akıntı vardı. Ameliyat, kesme, biçme olmadan basit bir operasyonla kurtuldum.

Çok araştırmıştım, kesin tedavisi ameliyat deselerde inanmayın. İşinin ehli bir doktor ile gümüş nitrat tedavisi sonrası kurtulabilirsiniz. Reklam olmaması açısından operasyonu yapan doktorun ismini vermiyorum.

• TurkeyStar kullanıcısına yanıt

Hocam çok geçmiş olsun, dediğiniz gibi doğru bakıldığı sürece sıkıntı yaşamadıklarını söyleyenler olmuş okudum duydum ben de. Bugün aile hekimine gittim baktı ve kıl dönmesi gibi durmadığını söyledi antibiyotik, iltihap sökücü ve antibiyotik krem yazmış umarım iyi gelir kıl dönmesi değilse mutlu olucam tekrardan geçmiş olsun hocam.

• oly1786 kullanıcısına yanıt

Hocam çok geçmiş olsun, bu sabah sağlık ocağına gitmem gerekince ben de muayene oldum baktı ve kıl dönmesi gibi gözükmediğini söyledi yara için iltihap sökücü, antibiyotik ve antibiyotik krem yazdı bir süre kullanıcam umarım faydasını görürüm ve kıl dönmesi değilimdir çok geçmiş olsun tekrardan.

• Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt

Sabah aile hekimine gittim baktı ve kıl dönmesine benzemediğini söyledi iltihap söktürücü, anitibiyotik ve antibiyotik krem yazdı kullanıp sonuç bekliyicem umarım dediği gibi değildir kıl dönmesi.

• Analizcizeuss kullanıcısına yanıt

Hocam çok geçmiş olsun ben de geçen sene genel cerrahiye gidince anal fissür demişti, sanırsam o da var ama asıl sorunum o değildi o ara geçince önemsemedim ben de bu aralar yine oldu bu sabah aile hekimine gittim kıl dönmesi gibi gözükmediğini söyledi iltihap sökücü, antibiyotik ve antibiyotik krem vermiş kullanıp sonuç bekliyicem umarım değildir kıl dönmesi sizinki çok kötü olmuş çok geçmiş olsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.