Şimdi Ara

Kılavuzdaki 17.Madde?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 17:Bu programın hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler, aynı adı
    taşıyan ve öğretim dili Türkçe olan programlara Yükseköğretim
    Yürütme Kurulu'nun belirlediği kurallara göre ÖSYM'ce
    yerleştirilebilirler.

21 "Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın
    sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci
    sınıfa kayıtları yapılır. İngilizce Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi
    sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.
    Üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı
    dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde
    başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında
    yapılacak İngilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan
    birinci sınıfa alınırlar (Ayrıntılı bilgi için üniversiteye başvurunuz.)."

açıklayabilecek var mı

• Mesela Bilkent'te COPE sınavı var. Bu İngilizce yeterlilik sınavı demek. Bazı üniversitelerin bir sene hazırlığı oluyor zorunlu hazırlık. Bunu geçmek için COPE veya İngilizce yeterlilik sınavlarına giriyorsun. Belli notun üstünü alamazsan o sene hazırlık okuyup sene sonunda tekrar sınava giriyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThinkBig

Mesela Bilkent'te COPE sınavı var. Bu İngilizce yeterlilik sınavı demek. Bazı üniversitelerin bir sene hazırlığı oluyor zorunlu hazırlık. Bunu geçmek için COPE veya İngilizce yeterlilik sınavlarına giriyorsun. Belli notun üstünü alamazsan o sene hazırlık okuyup sene sonunda tekrar sınava giriyorsun.

sınavı veremessen başka bir üniversiteye yolluyorlar değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RockMeOut

quote:

Mesela Bilkent'te COPE sınavı var. Bu İngilizce yeterlilik sınavı demek. Bazı üniversitelerin bir sene hazırlığı oluyor zorunlu hazırlık. Bunu geçmek için COPE veya İngilizce yeterlilik sınavlarına giriyorsun. Belli notun üstünü alamazsan o sene hazırlık okuyup sene sonunda tekrar sınava giriyorsun.

Sınavı veremezsen o sene hazırlık okuyorsun tekrardan. İki sene okuma hakkın var üçüncüde de veremezsen atıyorlar.
  • quote:

quote:

quote:

Sınavı veremezsen o sene hazırlık okuyorsun tekrardan. İki sene okuma hakkın var üçüncüde de veremezsen atıyorlar.

büyük riskmiş hocam %30 ingilizce dersler zaten.
    deymez.saol

• bende tam bu konuyle ilgili konu acackdım

şimdi bahcesehir üni de bilgisayar programcılıgı okumak istiyorum internet sitesinde bir sene ing hazırlık var diyor ben hazırlık okumak zorunda mıyım ingilizce egitim almak istemiyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

deymez.saol

%30 ingilizce dersler derken ingilizce dersinin dışındaki ders mi %30 ingilizce

• üni. nin sınavı geçemedik diyelim.ama toefl girip yüksek bir derece yaptık.geçirirlermi yoksa üni. nin sınav mı esas alınır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akdeniz üniversitesinde 21 var 17 yok.Bu ne demek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylmz12

üni. nin sınavı geçemedik diyelim.ama toefl girip yüksek bir derece yaptık.geçirirlermi yoksa üni. nin sınav mı esas alınır?

Bazıları sadece sınav şartı aramıyor, son bilmem kaç yılda alınmış toefl ya da ielts notlarına bakıp 1.sınıftan başlatabilirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan19o7

quote:

quote:

quote:

quote:

deymez.saol

%30 ingilizce dersler derken ingilizce dersinin dışındaki ders mi %30 ingilizce

Bu programdaki öðretim dili en az %30 Ýngilizce’dir. yazıyor

• Ankara Üniversitesinde de var bu sistem.
    Ayrımcı bir nitelik olduğunu düşünüyorum, bu sistem tamamen çocuk yaştan itibaren İngilizceyi adam akıllı öğrendiği düşünülen bireylere yönelik yapılmış olan pozitif ayrımcılıktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkernazionale

Ankara Üniversitesinde de var bu sistem.
    Ayrımcı bir nitelik olduğunu düşünüyorum, bu sistem tamamen çocuk yaştan itibaren İngilizceyi adam akıllı öğrendiği düşünülen bireylere yönelik yapılmış olan pozitif ayrımcılıktır.

ussuru boktan bir ilk okul ve düz lise bitirmişim.
    böyle ayrımıclık mı olur yahu.sileceğim listeden.bulsunlar kendilerine mr aliler mrs ayşeler
  • quote:

böyle ayrımıclık mı olur yahu.sileceğim listeden.bulsunlar kendilerine mr aliler mrs ayşeler

Aynen öyle, haklısın.
    Önlisans bitirdim, toplam dört dönemde İngilizce dersi gördüm.
    İlk sene normal İngilizce öğretimdi, ikinci sene mesleki yabancı dil.
    Mesleki yabancı dil adı altında bilinen normal İngilizceyi işledik, hocalarımız da temelimiz olmadığını biliyordu, bu yüzden kastırmıyorlardı.
    Velhasıl, bana dört dönem sırası ile; CB, BB, BB, AA geldi, şu anki dil seviyeme bakıyorum.
    Yabancı dizi izlerken kafamı başka yöne çevirsem, söylenilenleri anlamıyorum :)
  • quote:

quote:

Aynen öyle, haklısın.
    Önlisans bitirdim, toplam dört dönemde İngilizce dersi gördüm.
    İlk sene normal İngilizce öğretimdi, ikinci sene mesleki yabancı dil.
    Mesleki yabancı dil adı altında bilinen normal İngilizceyi işledik, hocalarımız da temelimiz olmadığını biliyordu, bu yüzden kastırmıyorlardı.
    Velhasıl, bana dört dönem sırası ile; CB, BB, BB, AA geldi, şu anki dil seviyeme bakıyorum.
    Yabancı dizi izlerken kafamı başka yöne çevirsem, söylenilenleri anlamıyorum :)

hangi üni

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan19o7

hangi üni

Çanakkale Onsekiz Mart.
  • quote:

quote:

Ankara Üniversitesinde de var bu sistem.

Ne ayrımcılığından bahsediyorsunuz ki? İlkokulda ve lisede yan yatmayıp ingilizce çalışsanız bu sınavları rahat geçebilirdiniz. Kaldı ki senin ingilizce öğrenecek olman seni mr. ali yapmaz, kariyerin açısından en önemli detaylardan biri...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.