Şimdi Ara

Kilit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • güç kaynağı:http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00000973

Bu benim güç kaynağım bu güç kaynağı gtx970 i5 6500 parçalarına yeterli olur mu oc felan yapmıycam alıcağım ekran kartı markası zotac extream edition gtx 970

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dante1000 -- 11 Şubat 2016; 11:54:35 >

• dante1000 kullanıcısına yanıt
    W olarak yeterli görünsede 12V çıkışı 4 kanal dolayısıyla sıkıntı yapabilir tek kanal psuya geçmeniz daha iyi olur
  • dismissed_fear D kullanıcısına yanıt
    şimdi illa psu mu almam lazım
    alırsan iyi olur yoksa yarı yolda bırakır
    Yeterlidir 1 sıkıntı çıkmaz.
  • coax47 kullanıcısına yanıt
    Karar veremedim şimdi yeterlimi değil mi ona göre ekliycem sisteme
    Bu soruyu daha önce'de (yaklaşık 1 ay önce) sormuştun, o'zaman'da yeterlidir demiştim, sebebi o psu çoklu VGA kurulumlarına (AMD CFx) izin veren sertefikalı 1 psu ve +12v kanalında kombinede 48A verebiliyor, değerlere bakınca 4 kanaldan 18A alınabilir yazıyor ama bu demek değilki 4 kanalın hepsinden aynı anda 18A alınır, çünkü kombinede +12v kanalından 48A veren psu, 18A x 4 kanal =72A vermeli, buda açıkça şunu gösteriyo, bu psu +12v kanallarında akıllı dağılım yapabilen 1 model, yani hangi +12v kanalına yüklenilirse gücünü o kanallara aktarabiliyo.

Şimdi aklıma gelen şöylede 1 durum var, aynı psu'yu 1 arkadaşım i7 920 (4.0ghz e o.c edilmiş) + 188W TDP değerine sahip HD 5870 ile uzun zamandır kullanıyo, bu durum net olrk snn sıkıntı yaşamıycağın anlamına gelir keza işlemcisi normalde bile çok güç tüketen ve üstelik o.c edili halde ve snn almayı düşündüğün kart 150W TDP ye sahip ama fabrika çıkışı o.c olması, bu durumu en fazla 180W TDP civarına taşımıştır fakat daha'da uçup 200W desek dahi o psu bu durumu kurtarıcaktır, çünkü işlemciden yine kazanımdasın v.s.

PSU çok eskiyse zaman aşımından güç kaybedicektir illaki ama sen bu psu ile yüksek bileşenlerle yüksek güçlere asılmadıysan zaty çok fazla aşınmamıştır, en kötü ihtimali düşünürsek şimdilik hiç 1 sıkıntı yaşamazsın ancak ileride psu değiştirmen gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 11 Şubat 2016; 11:32:28 >

Tam aradığım cevap teşekürler arkadaşlarım sıkıntı çıkarır diyordu da o yüzden tekrar sormak istedim yaklaşık 2-3 senedir kullanıyorum şuanki pcim de bu psu hiç oc ile uğraşmadım zaten sistemde q6600 var şuan eski bileşenler o yüzden merak ettim 12v kanalını takarken hangi kabloyu ekran kartına takarsam takim güç sağlar demi 3 yıllık psu olsa bile benim işimi sıkıntısız gördüğü sürece bir daha ekstreden 250 300tl psu para vermek istemiyorum çünkü bütçe sıkıntılı cevabın için teşekürler.
    PSU'da görülen 2 adet VGA güç çıkışı var (1 adet 6 pin + 1 adet 8 pin) ve bunların her 2'sinide kullanıcaksın, yani tekini değil her 2'sini'de karta takıcaksın, bu çıkışlardan 6 pin olan siyah 8 pin ise kırmızı uçlu, bu 2 çıkışı'da aynı anda kartına takacaksın, bu durum'da hangi kabloyu takarsam takiyim derken senin kablo yada kanal seçme şansın olmıycak , çünkü psu'da VGA için çıkan kablolar zaty belirlenmiş vaziyette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 11 Şubat 2016; 11:53:46 >
    Tamam teşekür ederim sağolasın herşeyin KONU KİLİT
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.