bilgisayarım 3 hafta oncesine kadar baya iyi calisiyordu ancak noldu anlayamadım son haftalarda flash icerikli bi sey acacak olsam kitleniyor. bazen film seyrederkende kitleniyor tıkanıyor hata mesajı bilene vermiyor RAM ve ekran kartını degistirrip taktım yine aynı anakarttan yada H.D. den suphe ediyom Norton system work işe yararmı sebebini nasıl bulabilirim bazen bilgisayar acılırken bile kitleniyor en az 2-3 defa fotmat atıp xp, 98se kurdum nafile yardım ederseniz sevinirim
xp kurulu ise, control + alt + del tuslarini kullanarak windows task menager'i calistir. bu pencerede processes'e girerek (islemler), mem usage'de en cok kullanilan image name'i tesbit et. ornegin film izlerken bu task menager''i acik tut. veya mmc'ye (di galiba?) girip alayini veya suphe ettiklerini kaldir. filmini izle yine, kilitlenme olana kadar, olmasi gereken islemleri tek tek enable yap. boyle de ugrasilmaz ki ama en azindan heyecan olur ehe.. kolay gele.
bazen bilg acılırken bile kitleniyor diyosan o zaman sorun donanımsaldır.sorun işlemicinin veya ramin zarar görmüş olmasından kaynakalanabilir.yada islemicinin ve ekran kartının fanının calısıp calısmadıgını kontrol et.bunun yanında sorun powersupplydan da kaynaklanabilir onun da kablolarını iyice kontrol et.daha da olmassa bi daha yaz buraya biraz daha ayrıntılı düsünürüz :)
bilgisayarın tüm donanımını söktüm(ekran,ses,cd-rom,cpu,ram) temizledim power supply in icine acıp iyice temizledim calıstırınca acılıyor ancak karate kamili acınca kitleniyor(flash oldugu icin) bi kere film seyrederken de kitledi.tum donanim yerine arkadasların donanimlarını takıp denedim teker teker yine kitledi degistirmedigim CPU, H.D. bide anakart kaldı.Yine aynı sekilde flash olan bi se actimmi kitledi. bi film actım 5-10 dakka iyi sonra yine kitledi. Fakat bu sorun bilgisayar 4-5 gun full acık kalmıstı.sonra kapatim dedim ilk o zaman kitlendi Sizce sorun nerde olabilir? norton antivirüs de yaptım çözüm olmadı Yardımınızı bekliyorum
Sorun direk anakarttan bence. Bu anakartlar yüzünden neler çektim neler.
o zaman flashı yeniden kurmaya calıs makinene o da olmadı ramdendir.flash uygulamaları dısında oyun falan oynayabiliyomusun yoksa ondada yüklerken kitleniyo mu?
Pekala CPU da sorun olabilir mi? H.D. yi scandisk yaptım bad sector falan cıkmadi surface falan da tarattim yine sorun cıkmadı tek ihtimal kaldı anakart yada CPU veya bios la ilgili biseler anakartı nasıl düzeltebilirim tamir olunabiliniyor mu bana biraz bilgi verirmisin bios update ini nerden bulabilirim
dostum bilgisayarın flash dısında calısıyorsa sorun flashtadır.ama dedigim gibi eger yükleme yapması gerek bir uygulamayı calıstırdıgında kitleniyosa sorun büyük ihtimalle ramden.windows acılıyosa büyük ihtimalle cpu ve anakartta sorun yoktur
tabii yalnızca flashta olmuyo bu film seyrederkende (bazen 5 dk. sonra bazen yarım saat sonra) kitlenebiliyor. hatta bazan cok kitlendi reset yiye yiye artık acılmaz oldu ben de xp kurdum
Anliycan program yüklerken veya P-spice gibi yüklü programları calıstırırken sorun yok görüntü ile ilgili yüklü seylerde sorun oluyor. Bi de xp yi kurmadan önce yine xp vardı acılırken kitlendigi icin komut yazdırarak actım agp330 a gelince kitleniyordu her komutla acdırısımda bu komuta gelince kitleniyordu bunla alakası olabilir mi? Sagolun
CEVAP BEKLİYORUM:::::
kondansator, diyot, direncleri vs vs.. tum parcalari olcu aleti ile kontrol etmeni tavsye ediyorum biri omurunu doldurmus olmali ama hangisi :-))) at gitsin boardi cope yeni bir tane al.
Soruna çözüm olamasa da bir tavsiye; windowsta hangi programın ne kadar CPU harcadığını, veya bir işlem yaparken CPU ne alemde takılma yaptığı zaman programın kaynağını öğrenmek için WindowsXP de Taskmanager ile mutlaka kontrol edin. Hatta windows açılışına yükleyin devamlı solda gözüksün gözünüzün önünde olsun. Windows98 ve Me için bu Freeware programı tavsiye edebilirim. CPU, hardisk, network gibi herşeyi kontrol altında tutabilirsiniz. COOL BEANS SYSTEM INFO. Web Adresi:www.coolbeans.ws
işlemci fanına bak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme