Şimdi Ara

KİLİTLENME SORUNU ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır bilgisayarımda yeni bir sorun başladı. İnternet uygulamalarında örneğin 3-5 internet explorer sayfası açıkken ve diğer bazı programlar 'Jawa'yla çalışan bir program, Msn Messenger vs' çalışırken bilgisayar kilitleniyor. Windows Task Manager'a bakıyorum, tüm uygulamalar 'Not Responding' diyor bilgisayar bu şekilde 10-15-20 sn kalıyor. Sonra tüm uygulamalar aynı anda çalışıyor. Bu çalışma süresi 5-10 sn, sonra bilgisayar yine kilitleniyor. Bilgisayar çoğu zaman böyle çalışıyor. Ancak örneğin sadece 1-2 tane internet explorer sayfası açarsam ve başka program çalıştırmazsam bu sorun daha az oluyor. Ama böyle olduğu halde bile sorun olabiliyor. İnternete dial-up bağlantı ile bağlanıyorum, ama adsl ile bağlantıda da aynı sorun oldu. Anakartım yeni Asrock P4V88, 512 mb dual ddr400 ram yeni, P4 1700 işlemci 256K, 128 mb ati radeon ekran kartı, 40 gb harddisk bilgisayarım. Acaba dial-up bağlantı yetersiz mi kalıyor. İşlemcide ısınma problemi mi var, işlemci fanım da yeni. Kasa eski, güç kaynağım 300 watt, güç kaynağı mı yetersiz kalıyor. Kasada ısınma problemi olabilir mi. Sistemi yeniden kurdum, Windows Xp. Zonealarm, Avg, Antivir programları devamlı aktif durumda. Hızlıttnet programı çıktıktan sonra onu kullanmaya başladım. Bu program datayı sıkıştırarak indiriyor, soruna bu program neden oluyor olabilir mi. Oyun hiç oynamıyorum, oyunlarla ilgim yok, o konuda bi problemim yok o yüzden. Problem neden kaynaklanıyor olabilir, acil lütfen, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

• Kardeş öncelikle önerim MS Antispyware + Avast ı kullanman süper ikili bence bunlar. Sonra System Mechanic 6 diye bir program var. Bilgisayarın anasını ağlatıyor ama çatır çatır temizliyor herşeyi. Biraz uzun sürer ama en derin taramayı yaparsan bu programla birçok problemden kurtulursun. Bağlantıya gelirsek evet sıkıştırılmış paketler zorlar PC yi. Hızlınet biraz riskli. Bak iki program önereyim indir onları biri bağlantı için diğeri temizlik için.

www.befaster.cjb.net burada BEFASTER son sürüm ü indir

www.iolo.com burada SYSTEM MECHANIC 6 yı indir

• MS Antispyware + Avast bu programları kullan bunalr cok ıı uyum saglıo makınana
  • Pc'mi devamlı Ad-Aware, Sweep-i, Spyware Doctor, a2, Free Spyware Scanner, Spybot, Registry Mechanic, Avg, Antivir, Bitdefender programlarıyla tarıyorum. Virüs yok, ama belki spy vs gibi şeyler ve registry problemleri olabilir. Avast'ı daha önce denemiştim, diğer virüs programlarını engelliyor hatırladığım kadarıyla, o yüzden kullanmıyorum. Benim şüphem hardware ile ilgili bir problem olabilir mi? Ms antispyware daha önce kullanmıştım, şu an sp2 yüklü olmadığı için kullanamıyorum, yükleyince kullanıcam. Bir bilgisayarım daha var o da P4 1700, 768 mb Sd ramli Asus anakart var diğer konfigürasyon aynı, aynı problem onda daha beter durumda. Ayrıca System Mechanic veya Befaster gibi programlara baktım ücretli, bu gibi programlara ücret ödemeyi pek düşünmüyorum, çünkü bunlar bir başladı mı ardı arkası kesilmiyor.
  • ben özellikle işlemcinin veya genel ısınma probleminden kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Isınma böyle bir probleme yaratabilir mi, bilgisi olan var mı acaba?
  • bilmiyorum değişebilir olabilir de.
    işlemci ısısna baksana bios tan CPU temperature olarak nedir değeri
  • cpu ısısına bak.. sorun yoksa hithisjack diye program var.. gayet iyidir.. ama en kesin çözüm bence formattır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsentos -- 21 Şubat 2006 0:00:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Reset Problemi Acil
    4 ay önce açıldı
    Hararet Sorunu - Yardım.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o program Hi!JackThis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FATALIST -- 21 Şubat 2006 0:08:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.