Şimdi Ara

KILLZONE 2 (DEVASA İNCELEME - RESİMLİ) !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ellerine sağlık. killzone hayranlığını göstermişsin neyse. bu arada o yüz ayrıntıları dikkat ettim baya ayrıntılı kaliteli ama... o yüzler, kalitesiz, kaplama ekskliiği olan bedenlerde, kıyafetlerde photoshop la sonradan eklenmiş gibi duruyo bunuda söyleyeyim.
  • İnceleme resimlerle birlikte çok güzel olmuş eline sağlık.

Yanlız fake'sin gibi geldi bana ne bileyim :/.

İnşallah yanılıyorumdur ama 3 şubatta üye olup böyle resimler koyan kz 2 o kadar diyen üye tanımıyorum ben.

Neyse en kötü fake'lerimiz böyle olsun boşver

Belki de yanılıyorumdur ama öyle geldi bana bilmiyorum.
  • Eline sağlık güzel olmuş inceleme,

Yanlız ilk mesajında LCD TV n için FULL HD yazmışsın. Ama daha sonra ekran çözünürlüğünün 1366*768 olduğunu belirtmişsin. Eğer bu şekildeyse TV n FULL HD değil. 1080p desteklemesi demek 1080p oynatabiliyor demek değildir. Yani şok olacak bişey yok.

Ayrıca benim bildiğim bu oyun 720p olacaktı. 1080p oynama şansı yok. Yanlış mı biliyorum? Bu oyun 1080p destekli şekilde mi gelecek?

quote:

Orjinalden alıntı: Blue-Magic

Birşey değil asıl ben teşekkür ederim kendi çapımda artık yaptım bir şeyler

TV'nin modeli Sony Bravia Kdl-32D3000 (100Hz) ilk çıktığı zaman almıştım , Panel çözünürlüğü 1366*768 olmasına rağmen 1080p'yi destekliyor ! Ben bile aldığımda bilmiyodum eve gelince şok olmuştum Artık bu model yok ama yine 32" belkide daha küçük hem panel çözünürlüğü 1920*1080 hemde 1080p destekli Tv'si var benim bildiğim sony'nin

• quote:

Orjinalden alıntı: _2FAST4U_

@drake_1988

hocam sen bu gölgelendirme işinden anlıyosun heralde
    bak kendi sistemimden çektiğim bi ss paylaşim seninle.benim lcd vestel. işe yaramaz bi tv yani .bu tv,de bile gölgelendirme bu şekilde .
    lcd tv de oynuyosan oyunu bence sen bi kablolarını falan kontrol et dostum ,resim aşşağıda.

bu gölgelendirmeye kötü demiyosundur heralde
     KILLZONE 2 (DEVASA İNCELEME - RESİMLİ) !!!

dostum ss olarak sorunsuz bı golge olarak gozukuyor fakat bunun hareketlisinde sorun video olsaydı karelesmelerı gosterbılırdım suan aynı yere geldım ve sozledıgımın arkasındayım

hareketlı goldede sorun var bu fotodakı gıbı gorunmuyor

• quote:

Orjinalden alıntı: drake_1988

quote:

@drake_1988

bak kendi sistemimden çektiğim bi ss paylaşim seninle.benim lcd vestel. işe yaramaz bi tv yani .bu tv,de bile gölgelendirme bu şekilde .
    lcd tv de oynuyosan oyunu bence sen bi kablolarını falan kontrol et dostum ,resim aşşağıda.

dostum ss olarak sorunsuz bı golge olarak gozukuyor fakat bunun hareketlisinde sorun video olsaydı karelesmelerı gosterbılırdım suan aynı yere geldım ve sozledıgımın arkasındayım

hareketlı goldede sorun var bu fotodakı gıbı gorunmuyor

sana katılıyorum aynısını bende demiştim bu gölgeler öyle övdükleri gibi değil ss lere aldanmayın diye ama...

• tekli silahı elınıze alın arkanızı gunese donun koşun golgenıze bakın bakın gülün adam elındekı silahı iki eliyle tutmasına rağmen uğur boral gibi kosuyo futbolcu gibi yapay zeka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Love_2_Die -- 6 Şubat 2009; 15:14:37 >
  • Eline koluna saglık cok güsel bi inceleme killzone 2 bi harika allah nasip etsin ne diyelim bizede.
  • güzel inceleme biraz abartılı ama güzell

killzone harika yavv
  • teşekkürler güzel inceleme fakat tvniz full hd değil.hdready.ancak 100hz
  • Inceleme icin tesekkürler Oyunda benim beyenmedigim seyde ana menünün cok basit yapilmasi... biraz cekici olmasi lazim bence ana menünün
  • Arkadaşlar,

Tamam bazılarımız diğer PS3 oyunlarındaki gibi bazı şeyleri abartıyor olabilirler, bir şey söylediğinizde anasına küfredilmiş gibi tepki de verebiliyorlar.

Ancaaaaak...

Bu grafiklere de kusur bulanları artık anlamıyorum. Yanlış anlaşılmasın %100 mükemmel demiyorum belki ama gayet de güzel bence. Diğer gördüğümüz FPS oyunlarından hiçbir eksiği yok. Aksine, artısı var. PC'de de çok FPS oynadım ve hastasıyımdır. Özellikle duvar kaplamaları sırf şu ekran görüntülerinde bile çok hoşuma gitti.

PC'den bile güzel grafikler görüyorum şurada. PC'nin görsel bakımdan en tatmin edici oyunu Crysis olduğundan, ister istemez bu platformda bu oyunla karşılaştırılıyor ama oyun motoru ve kaplama olarak çok farklılar, onu belirteyim. Killzone 2'nin kendine has bir güzelliği var. Tıpkı Crysis'in de aynı özelliğe sahip olduğu gibi...

Crysis'in birçok rengi içeren renk paleti, bu etkiyi daha da kuvvetlendiriyor aslında. Karşılaştırılmasının bir nedeni de bu. Killzone2 biraz daha "koyu" bir atmosferde geçiyor tabiri caizse... O yüzden aslında bence Crysis'le karşılaştırmak hata olur.

Örneğin COD4 veya COD5'in grafiklerini gördüğümde, özellikle COD4'te, "offf çok güzel" demiştim. Hatta o TV binasına giriş çıkış sahneleri, buralardaki grafikler muhteşemdi. Aynı şekilde Killzone2'de, ekran görüntülerine bakarak bile, ASGARİ şekilde bu grafikleri veya daha iyisini görebiliyorum. Yani bu grafikleri en beğenmeyen kişi bile, COD4'ten kötü dememeli mesela...

Gölge konusuna da değineyim.
    Gölgelendirmeler gayet güzel görünüyor, bir arkadaş yukarıdaki şekilde hareket halindeyken bu kadar güzel olmuyor, kareleniyor demiş...
    PC'de de istediğiniz kadar köşe yumuşatma, yani AA kullanın, gölgelendirmeler hareket halinde maalesef ki böyle görünüyor. Bu da sanırım piksellerin, poligonların ayrı ayrı hareket etmeye çalışmasından, bunu gözlerimiz kolayca fark ediyor.

En güzel adam gölgelendirmesini ben FEAR'da görmüştüm, onda da yer değiştirdiğinizde illa ki gölgeler kayıyor, bazı yerlerde olmaması gereken gölgelendirmeleri görebiliyorsunuz. O yüzden yapmayın, bunlar sonuçta grafik, illa ki bir yerlerden kırpılıyor, illa ki bunu görüntüleyen teknoloji bu şekilde gösteriyor. Haksızlık ediyorsunuz gibi geliyor bana bu yüzden.

Oyunun değerlendirmelerini de görüyoruz. Birçok site, şimdiden çok çok iyi notlar verdiler.

Tabi her şey grafik de demek değil. Oyunun bütünlüğü de önemli.

Dün Resident Evil 5'in demosunu indirdim. Onun da grafikleri çok güzeldi ancak yakından baktığınızda veya "eleştirmen" gözüyle iyice detaya inip baktığınızda, aslında "offffff süper muhteşem" denilecek bir yön göremiyorsunuz ancak görsel keyif açısından gerçekten çok çok iyi. Kötü demiyorum dikkat ederseniz. Ama hata ararsanız, "olumsuz ne bulabilirim" gözüyle bakarsanız, her şeyi bulabilirsiniz.

Bu durum GranTurismo5'te de oldu. Arkadaşın biri "yangın dolabının gölgesi nerede" diye işaretlemiş gösteriyor.

Yahu arkadaşım bu kadarına da takmayın artık. Adamlar bir sürü poligondan oluşan deli gibi güzel bir modelleme yapmışlar. Alın oyununuzu, keyfinize bakın, misler gibi.

Ama bakıyorum ki olay birbirine hakaret, "sen nasıl beğenmezsin", "sen nasıl beğenirsin"e dönüyor. Bunlar çoluk çocuk muhabbeti, yapmayın allah aşkına.

Mesela değerlendirmeyi yapan arkadaş da "tokatı basmış" demiş. Ne demek hocam tokat basmak. Yarın öbür gün ben de görüşümü söylersem tokat mı yiyeceğim? Oldu olarak dışarıda buluşalım, gel tokat at O zaman ben de benim görüşüme ters bir şey söyleyenleri pataklayayım, bu hak doğuyor bizlere de

Bazen öyle midem bulanıyor ki kötü mesajlardan, zevkle takip ettiğim bu forumu bir daha takip etmeme kararı alıyorum. Çünkü çok iyi insanlar yanında, gerçekten "seviyeli" şekilde tartışabilen insanlar yanında, bir sürü de "garip" insan var. Mesela PC forumunda bir eleman vardı, mesajını şikayet ettim, daha betası bile sunulmamış-çıkmamış oyun hakkında "bende full sürümü var, bana gönderdiler, ben onuyorum Rig'n Roll'u" diyor. Belli ki yaşı küçük, dalga geçip forumu kirletiyor.

Mesajlarını takip ettiğim, bazı mesajlarını zevkle okuduğum, ama bazı mesajlarında da "aa ama burda gereksiz fanatiklik yapmış" dediğim arkadaşlar var. Bunlara gerek yok, bu tarz mesajlarla kendi kalitenizi düşürüyor, saygı duyulan isimlerin kendilerini gülünecek hale getirdiklerini de gördüm. Bu başlık altındakileri tenzih ederek söylüyorum, lütfen üzerinize alınmayın ama aynı duruma da lütfen düşmeyin.

Aynı durumla GT5'te de karşılaştım, Little Big Planet'ta da karşılaştım, Motorstorm'da da karşılaştım.

Atıyorum ben Motorstorm'u deliler gibi zevkle oynarken, eve gelen arkadaşım "bu ne be" bile diyebiliyor. Görüyorsunuz ki nasıl değişiyor zevkler.

Başka bir arkadaş yine bu forumda Midnight Club: Los Angeles'a "çöp" diyor mesela. Ama ben oyunun özellikle NFS'lere büyük bir alternatif olduğunu üzerine basa basa söylüyorum. Buna katılan da olabilir, katılmayan da olabilir. "Çöp" diyen arkadaşa da saygı duyuyorum, "ulan sen nasıl bunu beğenmezsin, deli misin, bunun grafikleri böyle, oynanışı şöyle, sen ne diyorsun, kendine gel" demiyorum. Çünkü o beğenmemiş, almamış, oynamamış... Ben ise tam tersi.

Yani kısaca beğensek de beğenmesek de, bunu insanlara empoze edemeyiz. Dediğim gibi, beğenmeyeni de eleştirmek olmaz. Ama yine yukarıda bahsettiğim gibi, bazı arkadaşlar da "özellikle kötülemek için" gelmişçesine, ellerinde büyüteçle hata arayıp, bir de abartarak "şu berbat, bu feci" diyorlar. Yapmayın, o derece abartılacak kadar da değil. Görüyorsunuz, aşırı fanatiklik de iyi değil, aşırı derecede eleştiri de iyi değil. Doğru da değil, her iki şekilde de inandırıcılığınızı yitiriyorsunuz. Lütfen buna dikkat edelim arkadaşlar... Anca bu sayede istediğimiz şekilde didişmeden güzel bir ortamda fikirlerimizi paylaşırız ve bu forum da "milletin saçmaladığı" bir ortam olmaktan çıkar, ilgiyle izlenen, takip edilen bir ortam halini alır.

Hepinize teşekkürler, sevgiler, iyi forumlar, iyi seyirler, didişmeden, atışmadan, "sevdikleri" oyunlarla iyi eğlenceler

• Emeğine ve yüreğine sağlık.Heveslendim bir daha oynayacağım şu demoyu....
  • Teşekkür eden herkese tekrar tekrar bende teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız bütün yorgunluğumu attı üstümden Hepinize Teşekkürler Arkadaşlar

Gelelim TV olayına ! Nasıl desteklemiyor 1080p'yi anlamadım . Aşağıda ki resimde kırmzı yuvarlak içine aldım ve ayrıca sony sitesinden bir resim. İsteyen incelesin 32D3000 modeli ! Şimdi arkadaşlar ben kendim de söyledim panel çözünürlüğü ve görüntü formatları aynı şey değil . Bakın şimdi anlatim mesela bende tüplü Sony japon Tv var KARE hemde arkasında component girişleri var 720p,1080i desteği var ! Odamdaki Lcd modeli ise SONY'nin özel tasarımı ! Bakın başka bravia'lara yada başka markalara çöüzünürlüğü 1366*768 olupta 1080p destekleyen TV yok Aşağıdaki resimlerde 1080p desteğini görebilirsiniz ! Şimdi öbür olaya gelelim : Panel çözünürlüğü 1920*1080 olan 1080p detekli Tv'ler var Çoğunluta . Sebebi büyük olmaları yani 32" den büyük malum uzaktan bakılıyor salona konuluyor bu Tv'ler ! Eğer onların panel çözünürlükleri düşük olursa görüntü çok küçük olur detayı uzaktan göremezsiniz !
    Bakın 32" olan 1366*768 çözünürlüğünde bir sürü marka var hiçbirinde 1080p yoktu hatta sony de bile hep 1080i'ye kadar veriyordu . Önemli bilgilendirme : 1080 i dediğiniz görüntü çözünürlüğü de 1920*1080 sadece interlace yani bir aralıkla scan yapıyor . Ama sonuçta veriyor görüntüyü . Olay TV'nin işlemcisinde isterese sony minicik Tv'yede koyar 1080p ama saçma olur işte . Sonuç olarak panel çözünürlüğü 1366*768 olduğundan benim TV'de görüntü daha da sıkışıyo yani daha iyi görüntü veriyor 1920*1080 panellere nazaran o yüzden şanslıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue-Magic -- 6 Şubat 2009; 16:18:49 >

• Bu arada ön-inceleme için de çok teşekkürler, ekran görüntülerine hasta oldum diyebilirim.

Dün akşam US PSN'e baktım ama saat 22:00'de falan bile KZ2 demosu ortalarda yoktu, yarın akşam eve gittiğimde tekrar bi bakacağım
  • quote:

@drake_1988

Hocam sende full sürümü var oyunun nerden edindigini sorabilirmiyim?Bir de hocam full sürümle demo arasında görüntü olarak bi fark varmı?

• quote:

Orjinalden alıntı: Ormanci

Bu arada ön-inceleme için de çok teşekkürler, ekran görüntülerine hasta oldum diyebilirim.

Dün akşam US PSN'e baktım ama saat 22:00'de falan bile KZ2 demosu ortalarda yoktu, yarın akşam eve gittiğimde tekrar bi bakacağım

Birşey değil bende sizin yazınızı okudum keyif alarak hem de teşekkürler
  • kardeşim eline sağlık baya emek vermişsin oyunu oynamamış olanlaeın merakını gidermişsindir

bu arada ''ORMANCI'' nickli arkadaşıda tebrik ediyorum yazısının tamamını okudum ve kendisine sonuna kadar hak veriyorum

oyuna gelirsekte bende herkes gibi killzone oyununu merakla bekleyenlerden biriydim heyecanla demoyu indirdim ve oynadım fikirlerime gelince
    önce eksilerden başlayayım:oyun gerçekten güzel fakat benimde beğenmediğim daha doğrusu beğenmedim demeyeyimde umduğum gibi çıkmadı diyeceğim şey görüntü kalitesi söyle örnek vereyim yerlere bakınca mesela çakıl taşları sonra merdivenler felan çok iyi değil artık buna kaplamamı deniyor efektmi deniyor bilmiyorum ama mesela bi uncarted deki gibi değil

artılarına gelince oyun her açıdan muhteşem patlama efektleri gerçekten daha gerçek adamların vurulunca düşmeleri mesela bacağından vurduğunuz zaman o tarafa doğru düşüyor yaralanıyor kanlar fışkırıyor vs.. vs.. anlatmaya kalkarsam böyle uzar gider
    en önemlisi ses efektleri ses sistemim olamamasına rağmen tv den gelen ses bile sanki üç boyutlu böyle ses efektleri olan bi oyun görmedim
    birde karanlık dumanlı korkutucu bir ortamda oyunu tamamlamış sislah sesleride muhteşem olmuş
    kısacası görüntü bakımından cam gibi efektler yok ama killzone 2 bir oyundan istenilecek herşeyden daha fazlasını veriyor benim puanım 9 katılırsınız katılmazsınız bu benim görüşüm

• Sağol teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alastor1

quote:

@drake_1988

Hocam sende full sürümü var oyunun nerden edindigini sorabilirmiyim?Bir de hocam full sürümle demo arasında görüntü olarak bi fark varmı?

doğrudur benim elimdeki full sürüm dostum forumdaki bi abimin geçici bir süreliğine benimle paylaştığı kopya ama gold versiyonu değil.
    demo arasında görüntü farkı varmı bilmiyorum çünkü demoyu indirme gereği duymadım elimde full sürüm olduğu için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _2FAST4U_ -- 6 Şubat 2009; 20:07:11 >

• emeğe saygı,güzel inceleme...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.