Şimdi Ara

'Kilo Alamıyorum' 'Kilo Almak İstiyorum' Diyenler Gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
4
Favori
6.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kahvaltı:
    2 tam Yumurta
    200 gr. Yulaf Ezmesi
    150 gr. Muz

Ara Öğün:
    50 gr. Kuru Üzüm
    50 gr. Kuruyemiş

Öğlen:
    150 gr. Gİ düşük karbonhidrat (Bulgur gibi)

Ara Öğün:
    150 gr. Gİ düşük karbonhidrat (Bulgur gibi)

Akşam:
    250 gr. Et

Yukarıdaki besinler kesin olarak tüketmem gerekenler, bunların yanında süt, yoğurt vs. tüketeceğim onları yazmak istemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuysikletadam -- 7 Ekim 2014; 19:56:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tuysikletadam

Yaklaşık bir ay kadar önce forumda kilo alamadığımla ilgili bir yardım konusu açmıştım. 1 Eylüle kadar kendimce araştırmalar yaparak, yine kendimce bir diyet listesi oluşturup kilo almayı amaç edinip bir yola koyuldum. Kilo alamayanlarada yardımcı olmak için hem süreci, hemde neler yaptığımı paylaşarak yardımcı olmak istiyorum :)

Öncesinde şunu söyleyeceğim; ilk olarak doktora gidip herhangi bir sağlık sorunun olup olmadığını öğren, eğer normal isen okumaya devam et :)

1. Uyku: Düzensiz bir yaşantım olduğu için geceler boyunca, hatta sabahlara kadar uyumadan geçirirdim ve saatlerce bir şey yemezdim.. Öğleden sonra uyanır kısıtlı bir yemek düzeniyle idare ederdim. Günde bir öğünle idare ederdim bazen iki, ama onlarda da doğru düzgün beslenmezdim.. İlk olarak uyku düzenimi oturtmaya karar verdim.. Artık 20:00'dan sonra ayakta değil uykudaydım, sabah 06:00 gibi hem dinlenmiş hemde zinde bir şekilde kendiliğimden uyanıyorum..

2. Su: Etrafımdaki insanlara oranla çok su tükettirdim, 2 lt. kadar. Suyun pek önemli olmadığını düşünürdüm, bu müthiş yanılgıdan yaşadığım 5 günlük süreçte döndüm, araştırdım çok önemli şeyler öğrendüm, sende bir araştır :) Öncelerde 1-2 öğün yemek yer 2 lt. suylada midemi doldururdum. Artık 4-5 lt. su tüketiyorum..

3. Yemek Düzeni: Bu kısım çok can alıcı.. Kendimi iştahsız sanırdım, fakat yemek yemem için çok az bir zaman bıraktığımı farkettim, iştahsızlıktan değil kısıtlı zamandan ve hareketsizlikten yemediğimi anladım. Belli öğün zamanları belirledim ve onlara uyacağım konusunda kendime söz verdim, bunlar dışında yiyebildiğim kadar yiyor, atıştırmalar yapıyorum..

Sana hakkımda küçük bilgiler vereyim :) 1 Eylüle kadar kendimi bildim bileli 58 kiloydum, boyum ş1.93, yaşım 24..

Ana Öğün: 07:00

500 gr. Patates Kızartması
    1 lt Su

Ana Öğün: 10:00
    1 su bardağı pirinçten yapılmış Pilav (Yaklaşık 175 gr)
    1 lt su

Ana Öğün: 12:00-13:00
    1 su bardağı pirinçten yapılmış Pilav (Yaklaşık 175 gr)
    1 lt su

Ana Öğün: 17:00
    1 su bardağı pirinçten yapılmış Pilav (Yaklaşık 175 gr) veya 500 gr. Patetes Kızartması
    1 lt su

Yatmadan Önce: Büyük bir bardak Süt

Bu dört ana öğünü ve yatmadan önce sütü aksatmıyorum. Bunların dışında aralarda her şeyden atıştırıp, yiyorum..

Kilo almak adına ilk etapta karbonhidrata ihtiyacım olduğu için, pirinç ve patatese yüklendim :) İstediğim kiloya ulaşınca spora başlayıp listeme protein ağırlıklı yiyeceklerde ekleyeceğim..

İlk hedefim 70 kilo ardından 80 son olarakta 90 kg..

Şu an 5. günün sonundayım ve kilom 64 :) 5 günde 6 kilo almayı bende beklemiyordum.. Okuduğun için teşekkür ederim, takip et birlikte kilo alalım :)

Hocam ciddi misin yahu ??

• Evet, fazla ciddiyim kardeşim :)
  • Şuan sporu bıraktım. Pilav yiyeyim o zaman ben :D
  • Yaş, boy, kilo nasıl?
  • 19 yaşındayım
    180 cm 63 kg
  • 70 kilo olana kadar spora başlama, biraz dene bakalım sporsuz, fazla hareket etmeden benim uyguladığım programla kilo alabiliyor musun :) İkinci hedefin sporla 75-76 kilo olsun, boyuna göre tam olur :)
  • Abi hareketsiz kalamam :D yani çarşıya falan gidiyorum :/
    Annemden pilav yapmayı öğreniyim bugün. Yarın başlarım :D :D
    İnşallah çok özeniyorum kilosuyla vücudu orantılı olanlara :)
  • hocam
    bulgur pilavı da aynı pilav gibi midir ?
    Birde patates olayı haşlasak bir şey kaybeder myiiz ?
  • Bir hafta dene bakalım fazla hareket ediyorsan bir öğün daha eklersin. Peynir, yoğurt ve süt bunları unutma sakın. Bulgurun oranı aynıydı sanırım pirinçle arada onuda yiyebilirsin ben sevmediğim için yemiyorum :) Patatesi haşlayınca bir şey kaybetmezsin fakat yağda piştiğinde kalorisi daha fazla oluyor ve haşlayınca zor yiyorum ben tıkıyor, dene bakalım istediğin şekilde :) Ama günde toplamda yarım kilo pirinç tüket mutlaka :)

Bugün uyku saatimi biraz aştım, öğleden sonra hiçbir şey yemedim, dışarıdaydım, bu mesajı atıp uykuya geçiyorum :) 600 ml. süt içtim, 4'lü danettelerden yedim bir tanesi 70 gr. imiş biraz dengelerim belki kaybımı :) yarın görüşmek üzere iyi akşamlar kardeşim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuysikletadam -- 6 Eylül 2014; 20:18:42 >
  • Hocam helal olsun size :))
    yarım kilo yersem beni evlatlıktan reddederler

hocam ben öyle ml gram kg tutamam tabağa doldurur bardağa doldurur içer yerim :D

yarın başlıyorum inşallah saygılar :))
  • :) hehehehe reddetmezler :) bir su bardağı pirinç 175 gr. yapıyor, günde 3 su bardağı yiyorum etti mi 525 gr. :) gerçi ye yiyebildiğin kadar amaç kilo almak, tıkın :)) bugün başlamış oluyorsun yani haydi bakalım bol şanslar :)
  • Hocam sizin de tabirinizle tıkınıyorum. Dün toplam 7 tabak ayıptır söylemesi kusura bakmayın nohut yemeği ve bulgur yedim. ve 3 lt su içmişimdir.
    Bu sabah ekmek kızartması ve haşlanmış patates yedim. Şimdi anneme pilavı yaptıracağım. Saygılar :D
  • Hay maşallah :D "durmak yok yemeye devam" :) biraz manidar mı oldu ne? :)) aqpliler bu yorumumu görmesin yanlış anlaşılabilirim :))
  • hahahah sesli kahkaha attım hocam haklısın :D :D
  • furkankaya005 kullanıcısına yanıt
    Bulgur pilavı kilo aldırmaz kilo almak istiyorsan pirinç pilavı yiyeceksin.
  • Ben de 183 e 57 felanım ek olarak sigara kullanıyorum.Okullarda açılıyor senin programa uysam mı ne yapsam 20.00 da yatıp 06.00 da kalkmak da zor is yazililar felan .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptiginiz yanlis, bu sekilde yag olarak kilo alirsiniz. Sabahtan aksama kadar pirinc yemek hicbir ise yaramaz spor yapmadan. Her insanin gunluk kendi kilosu kadar gram bazinda proteine ihtiyaci vardir spor yapmayanlarin bile. Pirinc pilavinin glisemik indeksi yuksek oldugundan dolayi spor yapmadiginiz icin yaga donusecek. Bulgur pilavi nispeten daha yararli sizin icin. Yag olarak kilo almaktansa 5 gunde, 1 ay ugrasip onu 1kg kas olarak kazanmak cok daha mantikli ama bir o kadar da zor. Ayrica 5 gunde 6 kilo almanin sebebi suyu asiri tuketmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mezzanine

Yaptiginiz yanlis, bu sekilde yag olarak kilo alirsiniz. Sabahtan aksama kadar pirinc yemek hicbir ise yaramaz spor yapmadan. Her insanin gunluk kendi kilosu kadar gram bazinda proteine ihtiyaci vardir spor yapmayanlarin bile. Pirinc pilavinin glisemik indeksi yuksek oldugundan dolayi spor yapmadiginiz icin yaga donusecek. Bulgur pilavi nispeten daha yararli sizin icin. Yag olarak kilo almaktansa 5 gunde, 1 ay ugrasip onu 1kg kas olarak kazanmak cok daha mantikli ama bir o kadar da zor. Ayrica 5 gunde 6 kilo almanin sebebi suyu asiri tuketmen

Bu adama bi kulak verin bence hiç sağlıklı bir program değil bence de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @furkankaya005 Hehehehe :))

@BonezCrusher Pirinç ve bulgurun karbonhidrat değerleri aynıdır, bu nedenle ikiside kilo aldırır :)

@Su Torbası Düzen iyi geldi bana, dene derim :)

@mezzanine Vücudumuzun büyük bir bölümü su zaten (3/4'ümüz), 95 kilo olan bir spor eğitmeninin röportajını okumuştum, "vücudumun 50%'si su" demişti orada, çok dikkatimi çekmişti.. Listeye yazmadığım şeyleride tüketiyorum, ihtiyacım olan proteini karşılayacak şekilde. @Stadhouder Sağlıksız olduğu konusunda hemfikiriz, fakat aynı durumda olsanız bir an önce kilo almak adına bizim gibi çaba gösterirdiniz emin olun :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.