Şimdi Ara

Kilometresi düşürülmüş araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 30 Nisan 2020 tarihinde grande punto marka bir aracı 201 binde ekspere sokarak aldım eksper raporunda da kilometresi yazıyor. Bu aracı 06. Ağustos 2020 tarihinde 207 binde birine sattım km sorgulaması da yaptırmıştım normal gözüküyordu herşey. Aracı sattığım kişi aracı satmaya karar vermiş ve satarken eksperde beyin kontrolü yapılırken aracın beyninden kilometresinin 55 bin km düşürüldüğü tespit edilmiş bu konu hakkında bilgisi olan var mı ne yapmak gerekiyor. Not ben aracı herhangi bir muayene VS bişeye sokmadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sattığınız kişinin iade talep etme hakkı var. Aynı şekilde sizin de size satan kişiden talep haklarınız olur. Muayene sorgu geçmişini falan sorgulayıp hangi aşamada km düşürüldü tespit edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sertosman

Sattığınız kişinin iade talep etme hakkı var. Aynı şekilde sizin de size satan kişiden talep haklarınız olur. Muayene sorgu geçmişini falan sorgulayıp hangi aşamada km düşürüldü tespit edin.

Sıkıntı şurada exper beyinden baktığında 55 bin km düşürüldüğünğ söylemiş muayeneye girdiği km de sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Shifter06

Sıkıntı şurada exper beyinden baktığında 55 bin km düşürüldüğünğ söylemiş muayeneye girdiği km de sorun yok

Alıntıları Göster

İki muayene arasında yapmışlar, ve iki muayene arası 55 binden fazla km yapmışlar diyorsun.

• Türkiye'de yaşıyorsun ve araba alırken kontrol etirmeden alıyorsun ilginç, dünya üzerinde en çok haram yiyen kul hakkına giren insanların başı çektiği bir ülke burası ve sen araba alırken hiç baktırmadın öyle mi pess doğrusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: berlin007

Türkiye'de yaşıyorsun ve araba alırken kontrol etirmeden alıyorsun ilginç, dünya üzerinde en çok haram yiyen kul hakkına giren insanların başı çektiği bir ülke burası ve sen araba alırken hiç baktırmadın öyle mi pess doğrusu.

Baktırmaz olurmuyum ekspere soktum km sorguladım daha napayım anlamadım km sorgusunda da sıkıntı gözükmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: sertosman

İki muayene arasında yapmışlar, ve iki muayene arası 55 binden fazla km yapmışlar diyorsun.

Alıntıları Göster

Yani sattığım kişi 55 bin km düşürüldüğünü söyledi ne zaman yapıldığı belli değil, eksper beyinden görmüş nasıl oluyorsa, ben araca 4 ay bindim sadece model yükseltmek amaçlı sattım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pert araç
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Shifter06 S kullanıcısına yanıt

Açıklamada

Not : ben aracı muayeneye falan sokmadım yazmışsın bu yüzden baktırmadın sandım pardon.

• 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davada ifade veren mağdur vatandaş, satış bedelinin iadesine, bu mümkün olmazsa yıpranmış araç satılması nedeniyle 4 bin TL tazminatın davalıdan tahsiline karar verilmesini talep etti. Mahkemede savunma yapan satıcı ise davacının aracı görüp beğenerek satın aldığını, servise götürerek incelettiğini, aracı muayene ettirme yükümlülüğünün davacıya ait olduğunu, satın alındığı haliyle aracın satıldığını savunarak davanın reddini istedi. Tarafları dinleyen mahkeme, davanın kısmen kabulü ile bin 500 liranın davalıdan tahsiline hükmetti. Kararı mağdur alıcı temyiz etti.

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, satılan aracın kilometresinin düşürülüp satılması halinde, bu gizli ayıbın varlığını bilmese bile satıcının sorumlu olduğuna hükmetti. Yargıtay kararında, satıcının; alıcıya karşı herhangi bir surette bildirdiği niteliklerin satılanda bulunmaması sebebiyle sorumlu olduğuna dikkat çekti. Aracın değerini ve alıcının ondan beklediği faydaları ortadan kaldıran veya önemli ölçüde azaltan maddi, hukuki ya da ekonomik ayıpların bulunmasından da satıcının sorumlu olduğu hatırlatıldı.

Kararda, "Alıcı ayıbı ihbar etmek suretiyle satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme, satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, imkan varsa satılanın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteme haklarına sahiptir. Satıcı ayıpların varlığını bilmese bile bundan davacıya karşı sorumludur. Alınan bilirkişi raporunda dava konusu aracın kilometresinin indirilmiş olması nedeniyle gizli ayıplı olarak satıldığı tespit edilmiştir. Davalı satıcının ayıba karşı tekeffül borcu bulunmaktadır. Dava konusu araç gizli ayıplı olarak satıldığı için davacının talebi doğrultusunda bedelin iadesi gerekir. Mahkemece, dava konusu aracın davalıya iadesi koşulu ile ödenen bedelin tahsiline karar verilmesi gerekirken, yazılı şeklide hüküm tesisi usul ve yasaya aykırı olup bozmayı gerektirir. Karar oy birliği ile bozulumuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shifter06

Yani sattığım kişi 55 bin km düşürüldüğünü söyledi ne zaman yapıldığı belli değil, eksper beyinden görmüş nasıl oluyorsa, ben araca 4 ay bindim sadece model yükseltmek amaçlı sattım

Alıntıları Göster

Bakımları serviste yapıldıysa servis kayıtlarından belki tespit edilebilir hangi zaman diliminde yapıldığı ancak km düşürme durumu gerçekten var ise hangi zaman diliminde yapıldığına bakılmaksızın bu durumdan hukuki sorumluluğunuz var, yani sizden alan kişi iade talebinde vs. bulunabilir.

• sertosman S kullanıcısına yanıt

Evet eğer var ise yetkili servise girmesi lazım aracın orada bakılması lazım mahkemede somut delil olabilmesi için

• Merhabalar,

Maalesef sizin hukuki anlamda tazminat sorumluluğunuz doğabilir. Ancak korkmayın siz de aracı satın aldığınız kişiye rücu edebilirsiniz.

Ayrıca Yargıtay yakın tarihli içtihatlarında kilometreyi düşüren kişinin dolandırıcılık suçundan hüküm giyeceğine hükmetti. Bu halde kilometreyi her kim düşürdüyse onun cezai sorumluluğu doğacaktır.

Merak ettiğiniz başka hususlar olursa mesaj yoluyla sorabilirsiniz.

İyi günler...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.